Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
Hannover 96
1:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 08.03.2014, 15:30 • HDI-Arena, Hannover • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Touto akciou sa končí tento zápas, po ktorom sa budú body deliť, aj keď by si zrejme všetky tri zrejme zaslúžil domáci tím. Ten po sympatickom výkone najmä v druhom polčase nedal súperovi dýchať a prakticky ho do ničoho nepustil. Jedinými strelci svojich tímov teda zostali Rudņevs a Castro a konečný výsledok je nerozhodný 1:1.

    Po dnešnom zápase sa Leverkusen ešte stále nedotiahne na Dortmund, Ten čaká súboj 23. kola až zajtra. Naopak, po dnešnom dni ho v tabuľke predstihne Schalke, ktoré zvíťazilo na domácej pôde nad Hoffenheimom presvedčivo 4:0. Hannover zatiaľ nebude v tabuľke klesať ani stúpať, rovnako ako on dnes remizoval aj Frankfurt, ešte si budeme musieť počkať na zápas medzi Norimbergom a Brémami, ktorý určí ďalšie poradie v tejto časti tabuľky.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:26:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ten ešte vybojoval rohový kop, po ktorom lopta mierila do priestoru brány, no s jej chytením nemal Leno najmenší problém.
     
    90+3
    Do zrejme posledného svojho útoku sa pustili hráči Leverkusenu, no ten im rýchlo zatrhla obrana domáceho celku, naopak Ya Konan sa okamžite vydal do kontry.
     
    90+2
    V obrovskej príležitosti sa ocitol Prib! Sakai výborne potiahol útočnú akciu, prihral mu loptu a Prib vystrelil z viac ako dvadsiatich metrov, no len o centimetre minul bránu.
     
    90+1
    Leverkusen sa v nadstavenom čase výborne bráni, všetky lopty posiela čo najďalej od svojej brány, domácemu mužstvu rýchlo ubieha čas na prípadné strhnutie výsledku na svoju stranu.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú hrať ešte extra 3 minúty.
     
    90
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, tam loptu aj naďalej prevažne ovláda Hannover, uvidíme či sa v nadstavenom čase podarí hráčom ešte niečo vymyslieť.
     
    89
    Po obrovskej chybe obrany na pravej strane sa lopta dostala k nikým nechránenému Rudņevsovi, ten sa ocitol zoči voči Lenovi, pohotovo zakončil, no brankár hostí vytiahol perfektný zákrok a zachránil svoj tím od takmer istého gólu!
     
    88
    Hannover stupňuje tlak, Leverkusen sa už ani nesnaží útočiť, hráči všetky svoje sily vlievajú do obrannej hry.
     
    87
    Prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Bittencourt, ktorý hral dnes veľmi dobre, na jeho miesto príde Ya Konan.
     
    86
    Schulz takmer poslal svoj tím do vedenia! Jeho ďalšie zakončenie hlavou tentoraz prešlo až takmer za bránkovú čiaru, no tam stál pripravený Spahić, ktorý loptu v poslednej chvíli odkopol.
     
    85
    Hannover okamžite vyštartoval do útoku, na ľavej strane z uhla zakončoval Bittencourt, s jeho prudkou strelou mal prekvapivé problémy Leno, ktorý len vyrazil na roh.
     
    84
    V hre sa po kratšom prerušení opäť pokračuje, zapája sa do nej a Sané, čoskoro nám začne posledná päťminútovka riadnej hracej doby.
     
    83
    Sané si príliš dlho nezahral a už sa stal obeťou ďalšieho likvidačného zákroku Cana. Ten tentokrát našťastie pre tím hostí žltú kartu nevidí.
     
    82
    Deje sa tak, na čiare je už pripravený Sané, ktorý vystrieda zraneného dánskeho obrancu Andreasena.
     
    81
    Zrejme uvidíme aj ďalšie striedanie, zdá sa, že svalové problémy trápia domáceho hráča Andreasena, ktorý opúšťa hraciu plochu v opatere lekárov.
     
    80
    Následne prichádza posledné striedanie na strane hostí, z ihriska kráča Kießling, opačným smerom vybieha Derdiyok.
     
    79
    Veľmi nepekným a úplne zbytočným útočným faulom sa nám teraz predviedol Can, ten v útoku surovo zostrelil Sakaia za čo si pochopiteľne pripíše žltú kartu.

    Andrej Marienka

    Góly: 33. Rudņevs – 28. Castro

    Karty:   54. Andreasen (HAN) – 79. Can (LVR)

    Nepremenená penalta: 5. Huszti (HAN), brankár Leno zneškodnil


    Hannover 96: Zieler – Pocognoli, Schulz, Hoffmann, Sakai – Andreasen, Schmiedebach – Bittencourt, Huszti – Diouf, Rudņevs
    Náhradníci: Miller – Sané, Prib, Ya Konan, Schlaudraff, Rajtoral, Marcelo

    Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch, Spahić, Wollscheid, Hilbert – Rolfes, Can, Castro – Heung-Min Son, Hegeler – Kießling
    Náhradníci: Yelldell – Derdiyok, Öztunali, Sam, Brandt, Guardado, Donati

    Rozhodca: Zwayer – Steuer, Pelgrim