Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
Hannover 96
1:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 08.03.2014, 15:30 • HDI-Arena, Hannover • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 24. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom stretnutí si sily zmerajú Hannover 96 a Bayer Leverkusen.

    Hannover 96

    Po relatívne dobrých výkonoch zo začiatku sezóny sa Hannoveru postupne prestalo dariť, platí to aj v posledných kolách najvyššej nemeckej súťaže. Z posledných piatich zápasov hráči získali len štyri body za domáce víťazstvo nad Borussiou Mönchengladbach a remízu na pôde Augsburgu z posledného kola. Medzi týmito dvoma zápasmi Hannover trikrát za sebou podľahol tímom súpera. Najprv prehral na pôde Schalke 0:2, rovnaký výsledok sa zrodil aj na pôde Mainzu a do tretice podľahol na domácej pôde suverénnemu lídrovi súťaže Bayernu Mníchov vysoko 0:4. Aj preto momentálne patrí "Die Roten" až 11. miesto v tabuľke, za 25 bodov. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre majú Frankfurt a Brémy, Norimberg na tieto tímy stráca 2 body. Naopak, strata na Hoffenheim sa pre Hannover natiahla už na 4 body a na Augsburg a Herthu Berlín už na 10 bodov. Podarí sa teda dnes bodovať Hannoveru a skresať tak stratu na Hoffenheim, ktorý dnes čaká náročný súboj proti Schalke?


    Bayer Leverkusen

    To čo platilo u dnešného domáceho tímu platí aj u hostí, Leverkusenu sa v poslednom období zvlášť nedarí, veď z posledných piatich zápasov zvíťazili iba dvakrát, čo je na tím, ktorý bojuje o popredné priečky tabuľky málo. Navyše, v posledných troch kolách hráči nezískali ani jediný body, keďže na domácom trávniku podľahli o gól Schalke 04 aj Mainzu na na pôde Wolfsburgu prehrali 1:3. Útechou môžu byť aspoň body za tesné víťazstvá nad Stuttgartom a Borussiou Mönchengladbach. Leverkusenu aj naďalej patrí tretie miesto v tabuľke, na druhý Dortmund, ktorý má na konte 45 bodov stráca dva body, na lídra z Mníchova už priepastných 22 bodov, Naopak už len dva body stráca aj Schalke, Wolfsburg skresal náskok na Bayer už na štyri body. Ak chce Bayer Leverkusen držať krok s tímami zo špice tabuľky, musí v zápasoch ako je ten dnešný bezpodmienečne bodovať. Podarí sa teda Leverkusenu po troch nevydarených zápasoch konečne získať aspoň bod, alebo bude mizéria tohto tímu pokračovať aj naďalej?
     
    Stávkové kancelárie dnes viac veria práve tímu hostí, na ktorých víťazstvo sa kurz pohybuje okolo hodnoty 2,27, na remízu 3,25 a na výhru Hannoveru 3,05.
     
    História vzájomných zápasov:

    Bayer Leverkusen 2-0 Hannover 96
    Bayer Leverkusen 3-1 Hannover 96
    Hannover 96 3-2 Bayer Leverkusen
    Bayer Leverkusen 1-0 Hannover 96
    Hannover 96 0-0 Bayer Leverkusen
     
    Úvodné zostavy:

    Hannover 96: Zieler – Pocognoli, Schulz, Hoffmann, Sakai – Andreasen, Schmiedebach – Bittencourt, Huszti – Diouf, Rudņevs
    Náhradníci: Miller – Sané, Prib, Ya Konan, Schlaudraff, Rajtoral, Marcelo

    Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch, Spahić, Wollscheid, Hilbert – Rolfes, Can, Castro – Heung-Min Son, Hegeler – Kießling
    Náhradníci: Yelldell – Derdiyok, Öztunali, Sam, Brandt, Guardado, Donati

    Rozhodca: Zwayer – Steuer, Pelgrim.
     
    Hráči obidvoch tímov už opúšťajú svoje šatne, domáci tím dnes bude hrať v červeno-čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, no tí po prvej snahe o útok vďaka nepresnej prihrávke prišli o loptu. Tá skončila až u Lena.
     
    2
    Na opačnej strane loptu do útoku dotiahol Son, ten prihral Rolfesovi, ktorý z hranice šestnástky prvý raz ohrozil domácu bránu, no Zieler bol pozorný.
     
    3
    Domáci hráči okamžite vyštartovali do útoku a takmer sa im podarilo skórovať! Diouf si nabehol na kolmicu, potiahol loptu do šestnástky, kde krížnou prihrávkou hľadal Rudņevsa, no tesne pred ním jeden z obrancov poslal loptu na roh.
     
    4
    Bola nariadená penalta! Po rohovom kope Hoffmanna k zemi v pokutovom území poslal Spahić, hlavný rozhodca odmieta akékoľvek diskusie a ukazuje na bod vo vnútri šestnástky!
     
    5
    Loptu si postavil Huszti, strelu umiestnil do ľavého dolného rohu brány, no brankár Leno perfektne zakročil a loptu vytlačil na ďalší rohový kop!
     
    6
    Tak toto je svižný začiatok stretnutia, už sme videli aj nepremenenú penaltu, do útoku sa teraz pre zmenu púšťa Leverkusen.
     
    7
    Hostia sa v útoku zdržiavajú aj naďalej, no obrana ich vytláča do zlých uhlov, odkiaľ sa brána ohrozuje len ťažko.
     
    8
    Hilbert sa prezentoval ďalším pokusom, no jeho strela spoza hranice šestnástky narazila len do brániaceho domáceho hráča.
     
    9
    Hra na polovici Hannoveru pokračuje aj naďalej, domáci gólman ale zasahovať nemusel, obrana mu veľmi pomáha.
     
    10
    Po ďalšej nepresnej prihrávke lopta skončila až u Zielera, Hannover tak bude mať konečne možnosť znova zaútočiť.
     
    11
    To sa však domácemu mužstvu nepodarilo, naopak, center do šestnástky posielal Son, no ten skončil v rukaviciach Zielera.
     
    12
    Kießling sa takmer dostal za obrannú líniu domáceho mužstva, postranný rozhodca zdvihnutou zástavkou prerušuje hru a signalizuje tým ofsajd.
     
    13
    Leverkusen svojho súpera tlačí aj naďalej, nedovoľuje mu rozvinúť nejakú útočnú akciu, hráči dobre napádajú rozohrávku domáceho tímu.
     
    14
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Diouf, ktorý sa bolestivo drží za rameno a hrudník, vyzerá to zle, dnes už zrejme dohral.
     
    15
    Je to tak, Diouf opúšťa hraciu plochu v opatere lekárov, na jeho miesto príde Prib.
     
    16
    V hre sa teda pokračuje, momentálne sú pri lopte domáci hráči, no k podobným akciám ako na začiatku stretnutia sa už nedostávajú.
     
    17
    Rudņevs si nabiehal na dlhočiznú prihrávku až z vlastnej polovice ihriska, bol však dobre tiesneným jedným z obrancov, lopta napokon končí u Lena.
     
    18
    Hra je opäť prerušená, po jednom zo vzdušných súbojov sa na zemi ocitol Hegeler. Ten sa vo vzduchu zrazil s Pocognolim a zostal nehybne ležať na zemi.
     
    19
    Znovu tak zasahuje lekársky tím, Hegeler bude zrejme mať problémy s kolenom, uvidíme či sa ešte zapojí do hry, alebo bude musieť predčasne striedať tak ako pred chvíľou Diouf.
     
    20
    V hre sa pokračuje, s loptou momentálne vyčkávajú hostia na vlastnej polovici, odtiaľ budú rozohrávať ďalšiu útočnú akciu.
     
    21
    Hegeler vyzerá byť v poriadku, už aj on sa zapojil do hry a spolu s ostatnými spoluhráčmi postupuje do útoku.
     
    22
    Ani Leverkusenu sa dnes v útočnej hre príliš nedarí, naopak, do útoku sa po pravom krídle vydal Prib, ten posielal loptu do šestnástky súpera, no tá končí len na kopačkách jedného z obrancov.
     
    23
    Hannover bude mať k dispozícii vôbec prvý priamy kop v zápase, Rudņevs si vypýtal faul na ľavej strane.
     
    24
    Priamy kop sa hráčom vôbec nevydaril, ale Hannover aj naďalej zostal v útoku. Nasledoval mäkučký center pred Lena, kde sa nožničkami pokúšal o zakončenie Bittencourt, no bránu v ťažkej pozícii netrafil.
     
    25
    Tak zdá sa, že Hegeler predsa len nieje v poriadku, tréner Hyypiä ho sťahuje z hry, na jeho miesto prichádza Sam.
     
    26
    Domácim hráčom ani hľadisku sa nepáči verdikt hlavného rozhodcu, ktorý píska faul Pocognoliho, ktorý prerušil útok domácich, aj keď to zrejme až tak celkom nedovolený zákrok nebol.
     
    27
    Boenisch to s bojovnosťou na pravom krídle trošku prehnal, naopak Bittencourt to spravil výborne, v takmer bezvýchodiskovej situácii si vypýtal útočný faul od prvého menovaného.
     
    28
    Bayer Leverkusen dal gól! Hostia sa však veľmi rýchlo vrátili do útoku, po zlej rozohrávke Zielera sa k lopte dostal Son, ktorého center pred bránu síce bol zrazený, no dostal sa len k GONZALOVI CASTROVI a ten už nemal problém prestreliť všetko čo mu stálo v ceste! 0:1.
     
    29
    Hannover sa okamžite pokúša o podobnú odpoveď, Bittencourt však vybojoval len rohový kop pre svoj tím.
     
    30
    Ten ale nepredstavoval väčšie nebezpečenstvo pre bránu hostí, naopak do ďalšieho útoku môže postupovať Leverkusen.
     
    31
    Boenisch napokon posielal prudký center pred bránu, ten bol ale odvrátený, navyše postranný rozhodca signalizuje postavenie mimo hry.
     
    32
    Hra sa síce presťahovala na polovicu Leverkusenu, no loptu prevažne ovládajú obrancovia hostí, ktorí vyčkávajú s ďalšou rozohrávkou.
     
    33
    Hannover dal gól! Tak toto bola lahôdka! Po chybnej rozohrávke v strede ihriska sa k lopte dostal ARTOMS RUDNEVS, ten si potiahol loptu do útoku celkom sám a z viac ako 20tich metrov vypálil poriadnu nechytateľnú delovku presne do pravej šibenice Lenovej brány! 1:1.
     
    34
    Tak to bol naozaj krásny gól, zatiaľ sledujeme naozaj pekný futbal, ako sme už v nemeckej lige zvyknutí. Pri lopte sú teraz opäť hostia, práve na nich je momentálne rada s prechodom do útoku.
     
    36
    Son posielal vzdušnú prihrávku na Castra, ten ešte predlžoval na Kießlinga, obrana však dobre zasiahla a loptu poslal do bezpečia.
     
    37
    Naopak, do ďalšieho úniku sa už-už dostával Rudņevs, toho si tentokrát postrážila až dvojica obrancov a lopta skončila v rukaviciach Lena.
     
    38
    Stále sledujeme hru z jednej strany na druhú, hrá sa veľmi čisto, no obrana jedného či druhého tímu hráčom súpera veľa priestoru neponúka.
     
    39
    Až teraz prišiel po dlhšej dobe útočný faul, previnil sa Son, zaútočiť tak znova bude môcť Hannover.
     
    40
    Na ľavom krídle o loptu tvrdo bojovali Can a Sakai, po chvíli ale prišiel hvizd hlavného rozhodcu, lopta už bola za čiarou.
     
    41
    Sam si robil dobrú pozíciu na strelu, jeho pokus z hranice šestnástky ale stroskotal na obrancovi Hannoveru.
     
    42
    Na opačnej strane Prib z pravej strany posielal prudký center na Rudņevsa, lopta sa napokon odrazila k voľnému Bittencourtovi. Tomu ale lopta nesadla a bránu vysoko prestrelil.
     
    43
    Hannover aj naďalej pokračuje v útoku, Leno však zasahovať vôbec nemusel. Blíži sa koniec prvého polčasu, uvidíme, či sa dočkáme nejakej sľubnejšej akcie v závere prvej polovice.
     
    44
    Tímy si kvôli nepresným prihrávkam v podstate len vymieňajú loptu, zrejme sa už ničoho vážnejšieho nedočkáme.
     
    45
    Tak možno predsa len ešte príde strela na bránu, po faule Spahića získava Hannover ešte jeden priamy kop.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte 2 minúty.
     
    45+1
    Prudká strela z priameho kopu bola zrazená, Hannover bude mať ešte k dispozícii rohový kop.
     
    45+2
    Už sa zdalo, že sa Leverkusen ubráni, no z ničoho nič sa lopta dostala k nikým nebránenému Hoffmannovi, ten vypálil z prvej a lopta opečiatkovala pravú tyč Lenovej brány. Dorážka už nebola možná, nakoľko odrazená lopta skončila priamo v náručí brankára hostí.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Touto veľkou príležitosťou sa skončil prvý polčas, v ktorom sme videli vyrovnanú hru, najprv mohol už v 5. minúte skóre z pokutového kopu otvoriť Huszti, no jeho strelu vystihol brankár Leno. Na prvý gól sme si tak museli počkať až do 28. minúty, keď sa presadil Castro. O 5 minút neskôr na opačnej strane odpovedal nechytateľnou strelou Rudņevs. V samom závere mal možnosť streliť tretí gól stretnutia Hoffmann, ten však iba opečiatkoval pravú tyč Lenovej svätyne. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Po úvodnej rozohrávke sa do útoku okamžite pustili hostia, Son na ľavej strane vybojoval aspoň rohový kop.
     
    47
    Ten sa skončil nezdarom, nakoľko si pri kombinácii hráči nedali pozor a jeden z nich sa ocitol v ofsajde. Ešte doplním, že ani jeden z trénerov sa cez prestávku nerozhodol meniť zostavu, obidva celky si tak vyčerpali zatiaľ len jedno striedanie.
     
    48
    Tempo hry je na začiatku druhej polovice miernejšie, pokračuje tak trend z konca prvého polčasu, uvidíme, čo nám prinesú Ďalšie minúty.
     
    49
    Sakai sa zmocnil lopty na polovici Leverkusenu, no obrana ho včas zastavila a nedovolila mu rozviť útočnú akciu.
     
    50
    Sakai znova postupoval dopredu, po pravom krídle sa snažil vysunúť Priba, ale aj ten sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    51
    Leverkusen to teraz niekoľkokrát skúšal dlhými prihrávkami cez celé ihrisko, no ani raz sa takýto spôsob prechodu do útoku neuchytil.
     
    52
    Tempo hry sa stále nezvyšuje, práve naopak prišla akoby hluchá fáza, hra sa síce prelieva z jednej strany na druhú, no ani jeden z tímov nieje v útoku dôrazný.
     
    53
    Cez prestávku zrejme tréneri obidvoch celkov naordinovali svojim zverencom skôr defenzívnu hru, čo sa nakoniec odzrkadlilo aj v opatrnej hre na obidvoch stranách.
     
    54
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za zákrok zozadu ju v 54. minúte vidí domáci hráč Andreasen.
     
    55
    Can potiahol loptu do útoku, na krídle vysunul Kießlinga, ten loptu vracal pred brankára Zielera, no domáca obrana s prehľadom odvracia.
     
    56
    Andreasen sa ocitol v ďalšom súboji, tentoraz v tom však úmysel nebol, na trávniku sa ocitol Kießling, na trávnik znovu vybieha lekársky tím.
     
    57
    Kießling opustil hraciu plochu v opatere lekárov, v hre sa pokračuje, tak snáď bude tento hráč v poriadku, trénerovi Hyypiäovi by určite chýbal.
     
    58
    Kießling sa vrátil do hry, no netrvalo ani 30 sekúnd a znova sa dostal do súboja s Andreasenom, ktorý mu uštedril taký šľapák, že mu až kopačku vyzulo. Hra je opäť prerušená.
     
    59
    Kießling dal všetko rýchlo do poriadku a v hre sa môže pokračovať. Do konca riadnej hracej doby zostáva cca pol hodinka.
     
    60
    Prib postupoval do útoku, jeho center do pokutového územia bol zrazený Spahićom, no lopta sa aj s kusom šťastia odrazila k Bittencourtovi, od neho smerovala mimo ihriska.
     
    61
    Andreasen sa ocitol v ďalšej príležitosti, jeho prudká strela z hranice šestnástky ale končí vysoko nad bránou Leverkusenu.
     
    62
    Momentálne má navrch mierne Hannover, ten si síce viac drží loptu na svojich kopačkách, no do vážnejšieho ohrozenia brány sa nedostáva.
     
    63
    Naopak, hráči Leverkusenu akoby zaspali, nedarí sa im poriadne si prihrať, lopta častokrát úplne zbytočne končí na nohách domácich hráčov.
     
    64
    Do útoku sa tentoraz pustil Huszti, ten si vypýtal faul a bude zahrávať priamy kop.
     
    65
    A takmer z toho bola nebezpečná príležitosť! Jeho prudký center našiel hlavu Bittencourta, ten predlžoval na Rudņevsa, ktorý len tesne minul bránu. Následne však postranný rozhodca signalizoval postavenie mimo hry.
     
    66
    Hra sa veľmi rýchlo vrátila na polovicu hostí, Bittencourt to tentokrát trošku s aktivitou v útoku prehnal a fauloval pritom Rolfesa.
     
    67
    Ďalší sympatický pokus Andreasena prišiel v 67. minúte, svojou prudkou strelou po zemi len tesne minul pravú tyč brány. Leno sa poriadne natiahol, no napokon zakročiť vôbec nemusel.
     
    68
    Spahić na ľavej strane prehral súboj a Hannover získava ďalší rohový kop, uvidíme čo z toho bude.
     
    69
    Po prudkom centri lopta skončila pri Husztom, tomu však lopta ušla za postrannú čiaru a hra je prerušená.
     
    69
    Nasleduje druhé striedanie Leverkusenu, z ihriska odíde Heung-Min Son, na ihrisku ho nehradí Brandt.
     
    70
    Na útočný výlet sa po dlhšej dobe vydal Sam, ten si robil dobrú streleckú pozíciu, napokon bol jeho pokus zablokovaný na rohový kop pre hostí.
     
    71
    Po viacerých odrazeniach lopty sa k akrobatickému zakončeniu dostal Boenisch, jeho snaha však bola odsúdená na neúspech, bránu totiž vôbec netrafil.
     
    72
    Po akcii sa ešte na zemi ocitol domáci hráč Andreasen, ten sa drží za koleno, no postupne túto boľačku rozchodil.
     
    73
    Bittencourt sa takmer ocitol v gólovej šanci, po dlhej prihrávke až do šestnástky súpera sa mu síce podarilo loptu spracovať, no jeden z obrancov mu v poslednej chvíli odkopol loptu spod nôh.
     
    74
    Na opačnej strane sa za defenzívne rady Hannoveru dostával striedajúci Brandt, no jeho snahu ukončuje signalizovaný ofsajd.
     
    75
    Leverkusen pred pokutový územím súpera opäť pekne zakombinoval, napokon však kvôli jednej nepresnej prihrávke prišli hráči o loptu. Odkopávať od brány bude Zieler.
     
    76
    Začala nám posledná štvrťhodina, v druhom polčase má stále navrch Hannover, do vyloženej šance sa ale stále nedostal. Leverkusen sa skôr zameral na defenzívnu hru.
     
    77
    Na pravom krídle získal rohový kop Bittencourt, ten ho bude aj zahrávať, tak možno teraz.
     
    78
    Do zakončenia sa po vzdušnej prihrávke dostal Schulz, jeho hlavička sa ale nevmestila do priestoru troch žrdí.
     
    79
    Veľmi nepekným a úplne zbytočným útočným faulom sa nám teraz predviedol Can, ten v útoku surovo zostrelil Sakaia za čo si pochopiteľne pripíše žltú kartu.
     
    80
    Následne prichádza posledné striedanie na strane hostí, z ihriska kráča Kießling, opačným smerom vybieha Derdiyok.
     
    81
    Zrejme uvidíme aj ďalšie striedanie, zdá sa, že svalové problémy trápia domáceho hráča Andreasena, ktorý opúšťa hraciu plochu v opatere lekárov.
     
    82
    Deje sa tak, na čiare je už pripravený Sané, ktorý vystrieda zraneného dánskeho obrancu Andreasena.
     
    83
    Sané si príliš dlho nezahral a už sa stal obeťou ďalšieho likvidačného zákroku Cana. Ten tentokrát našťastie pre tím hostí žltú kartu nevidí.
     
    84
    V hre sa po kratšom prerušení opäť pokračuje, zapája sa do nej a Sané, čoskoro nám začne posledná päťminútovka riadnej hracej doby.
     
    85
    Hannover okamžite vyštartoval do útoku, na ľavej strane z uhla zakončoval Bittencourt, s jeho prudkou strelou mal prekvapivé problémy Leno, ktorý len vyrazil na roh.
     
    86
    Schulz takmer poslal svoj tím do vedenia! Jeho ďalšie zakončenie hlavou tentoraz prešlo až takmer za bránkovú čiaru, no tam stál pripravený Spahić, ktorý loptu v poslednej chvíli odkopol.
     
    87
    Prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Bittencourt, ktorý hral dnes veľmi dobre, na jeho miesto príde Ya Konan.
     
    88
    Hannover stupňuje tlak, Leverkusen sa už ani nesnaží útočiť, hráči všetky svoje sily vlievajú do obrannej hry.
     
    89
    Po obrovskej chybe obrany na pravej strane sa lopta dostala k nikým nechránenému Rudņevsovi, ten sa ocitol zoči voči Lenovi, pohotovo zakončil, no brankár hostí vytiahol perfektný zákrok a zachránil svoj tím od takmer istého gólu!
     
    90
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, tam loptu aj naďalej prevažne ovláda Hannover, uvidíme či sa v nadstavenom čase podarí hráčom ešte niečo vymyslieť.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú hrať ešte extra 3 minúty.
     
    90+1
    Leverkusen sa v nadstavenom čase výborne bráni, všetky lopty posiela čo najďalej od svojej brány, domácemu mužstvu rýchlo ubieha čas na prípadné strhnutie výsledku na svoju stranu.
     
    90+2
    V obrovskej príležitosti sa ocitol Prib! Sakai výborne potiahol útočnú akciu, prihral mu loptu a Prib vystrelil z viac ako dvadsiatich metrov, no len o centimetre minul bránu.
     
    90+3
    Do zrejme posledného svojho útoku sa pustili hráči Leverkusenu, no ten im rýchlo zatrhla obrana domáceho celku, naopak Ya Konan sa okamžite vydal do kontry.
     
    90+3
    Ten ešte vybojoval rohový kop, po ktorom lopta mierila do priestoru brány, no s jej chytením nemal Leno najmenší problém.
     
    Koniec zápasu.
     
    Touto akciou sa končí tento zápas, po ktorom sa budú body deliť, aj keď by si zrejme všetky tri zrejme zaslúžil domáci tím. Ten po sympatickom výkone najmä v druhom polčase nedal súperovi dýchať a prakticky ho do ničoho nepustil. Jedinými strelci svojich tímov teda zostali Rudņevs a Castro a konečný výsledok je nerozhodný 1:1.

    Po dnešnom zápase sa Leverkusen ešte stále nedotiahne na Dortmund, Ten čaká súboj 23. kola až zajtra. Naopak, po dnešnom dni ho v tabuľke predstihne Schalke, ktoré zvíťazilo na domácej pôde nad Hoffenheimom presvedčivo 4:0. Hannover zatiaľ nebude v tabuľke klesať ani stúpať, rovnako ako on dnes remizoval aj Frankfurt, ešte si budeme musieť počkať na zápas medzi Norimbergom a Brémami, ktorý určí ďalšie poradie v tejto časti tabuľky.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:26:02)

    Andrej Marienka

    Góly: 33. Rudņevs – 28. Castro

    Karty:   54. Andreasen (HAN) – 79. Can (LVR)

    Nepremenená penalta: 5. Huszti (HAN), brankár Leno zneškodnil


    Hannover 96: Zieler – Pocognoli, Schulz, Hoffmann, Sakai – Andreasen, Schmiedebach – Bittencourt, Huszti – Diouf, Rudņevs
    Náhradníci: Miller – Sané, Prib, Ya Konan, Schlaudraff, Rajtoral, Marcelo

    Bayer Leverkusen: Leno – Boenisch, Spahić, Wollscheid, Hilbert – Rolfes, Can, Castro – Heung-Min Son, Hegeler – Kießling
    Náhradníci: Yelldell – Derdiyok, Öztunali, Sam, Brandt, Guardado, Donati

    Rozhodca: Zwayer – Steuer, Pelgrim