Hamburger – Frankfurt 1:1 (kon.) | Hannover – Leverkusen 1:1 (kon.) | Mönchengladbach – Augsburg 1:2 (kon.)
Schalke – Hoffenheim 4:0 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 2:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 1:6 (kon.)
Norimberk – Brémy 0:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:6 (1:1)
Bayern Mníchov
Sobota 08.03.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Posledné striedanie domáceho tímu. Ihrisko opustil de Bruyne, ktorého nahradil Malanda. Obaja tréneri dnes vyčerpali všetky možnosti na striedanie.
     
    80
    A stretnutie sa skončilo desať minút pred koncom riadneho hracieho času aj pre Caliguriho, ktorého nahradil do záverečnej fázy stretnutia Schafer.
     
    80
    V slede presných zásahov Bavorov sme Vám zabudli oznámiť, že domáci tréner ešte pred šiestym zásahom dva krát prestiredal. Arnolda nahradil na hracej ploche Polák.
     
    80
    Bayern dal gól! Priznám sa, že mi začína byť Wolfsburg poriadne ľúto. Bavori sa už bavia hrou a krásnymi akciami tešia svojich fanúšikov, naopak zarmucujú domáce tribúny. Po vysunutí Thiaga si Muller všimol na zadnej tyči čakajúceho MANDŽUKIČA, ktorému prihral pred otvorenú kuchyňu, útočník hostí nemohol z takejto pozície nedať!
     
    78
    Bayern dal gól! Bavori zasadili do rakvy Wolfsburgu piaty klinec! Arjen Robben sa na ľavej strane zbavil svojho strážcu, po fantastickom uvoľnení našiel svojim centrom ľavačkou na zadnej tyči úplne voľného THOMASA MULLERA, ktorému už zakončenie do poloprázdnej brány nerobilo problémy. Nemeckú ofenzívy hráč tak dokonal hetrik.
     
    73
    Svoje umenie nám naplno deklaroval aj Manuel Neuer. Ivan Perišič našiel na malom vápne prihrávkou Dosta, ktorého však fantastickým spôsobom vychytal nemecký reprezentačný brankár číslo jeden.
     
    71
    Bayern dal gól! Dlho vyrovnané stretnutia sa v posledných minútach zmenilo na exhibíciu Bayernu, ktorý vyhráva vo Wolfsburgu už rozdielom triedy. Muller vysunul do samostatného nájazad Arjena Robbena, ktorý nezakončoval, pohral sa s celou domácou obranou aj Begnaliom, prihral ešte na RIBERYHO, ktorý aj so šťastím poslal pretlačil loptu do siete!
     
    68
    Hostí čaká cez týždeň odvetný duel osemfinále Ligy majstrov proti Arsenalu. Pep Guardilo sa tak rozhodol posledné striedanie využiť na pošetrenie jedného zo svojich kľučových hráčov, kapitána Lahma, ktorého na záverečných niečo viac ako dvadsať minút nahradil Martinézom.
     
    67
    Bayern dal gól! Dovolím si tvrdiť, že o osude tohto stretnutia je už rozhodnuté! Prišiel, videl a skoroval. Asi tak by sa dal charakterizovať krátky pobyt MANDŽUKIČA na hracej ploche. Chorvátsky útočník dostal prihrávku do pokutového územia z pravého krídla od Rafinhu a prízemnou strelou k ľavej tyči prekonal Begnalia!
     
    63
    Bayern dal gól! Bavori dokázali svoj stupňujúci tlak korunovať presným zásahom, vďaka ktorému sa po prvý raz v zápase dostávajú do vedenia! Svoj fantastický prehľad v hre a výnimočný cit pre prihrávku ukázal striedajúci Thiago Alcantara, ktorý krásnou prihrávkou vysunul do samostatného nájazdu THOMASA MULLERA. Ten nasadil Begnaliovi v súboji zoči-voči hokejový blafák a bez problémov zasunul loptu do opustenej domácej svätyne!
     
    61
    Séria šancí pokračuje. Alaba našiel v pokutovom území Thomasa Mullera, no ten nedokázal pridať svoj druhý presný zásah v zápase, bol tiesnený a nedokázal zakončiť!
     
    60
    Stretnutie sa nám v týchto chvíľach fantasticky rozbehlo. Akcia strieda akciu. Na druhej strane sa dostal za obranu Ivan Perišič, ktorého zakončenie bolo veľmi dobré, no trošku nepresné, lopta tesne minula tyč!
     
    58
    Takmer hodinu hry sme čakali na prvého potrestaného hráča v tomto stretnutí. Napokon sa ním stal domáci Medojevič, ktorý videl z rúk Welza žlté napomenutie.
     
    57
    Dnešné stretnutie sa už skončilo aj pre Tonyho Kroosa, ktorého nahradil útočník Mario Mandžukič. Toto striedanie je neklamným znakom posilnenia ofenzívy.
     
    57
    Pep Guardilo sa snaží dodať svojmu tímu impulz prostredníctvom dvojnásobného striedania. Ako prvý opúšťa ihrisko Shaqiri, ktorý svoje miesto v zálohe prenechal Thiagovi Alcantarovi.
     
    53
    Boateng v poslednej možnej chvíli zabránil veľkej príležitosti domáceho tímu, ktorá by s veľkou pravdepodobnosťou skončila presným zásahom. Ochs dostal na pravej strane veľmi dobrú prihrávku do voľného priestoru, okamžite poslal do pokutového územia prízemný center, na ktorý čakal Dost. Pred ním však loptu odvrátil na roh práve Boateng.
     
    48
    Caliguiri si to narovnal na pravačku, ktorou aj vystrelil. Svoje zakončenie smeroval k ľavej tyčke, ktorú lopta minula len o chlp.
     
    38
    Wolfsburg sa dostal do situácie troch proti dvom, loptu viedol Arnold, ktorý prihral spoluhráčovi po svojej pravej ruke, lopta sa mu vrátila v pokutovom území. Domáci záložník sa pokúsil o zakončenie, no trafil len pred sebou stojaceho Boatenga.
     
    37
    Dost ukázal svoju silu v súbojoch, pri ktorých je otočený chrbtom k bráne. Po faule, ktorý bol na jeho osobu pískaný, sak centru z pravého krídla dostal Ochs. Ten našiel práve domáceho útočníka, ktorý naprahoval k zakončeniu, no výborne proti nemu zasiahol BOateng.
     
    36
    Robben si to svojou typickou akciou pekne naviedol na ľavačku, spoza pokutového územia napriahol k strele, ktorej nechýbalo veľa, aby sa stala výstavným kúskom, lopta skončila len tesne nad bránou!
     
    31
    Po súboji s Rodriguézom sa ocitol na zemi Arjen Robben, ktorý rozkladá rukami, prečo sa nepíska penalta. Hlavný rozhodca Welz má na to jasný názor a hviezdnemu krídelníkovi ukazuje, aby pokračoval v hre.
     
    29
    Veľmi rýchlo sa mohlo Bavorom podariť otočiť celý priebeh prvého polčasu vo svoj prospech. Center do pokutového územia našiel hlavu Riberyho, ktorý loptu sklepol pod seba Shaqirimu. Ten tvrdo vypálil, no svoj tím podržal skvelým zákrokom brankár Begnalio!
     
    26
    Bayern dal gól! Práve z rohového kopu a dokázal Bayern dostať k vyrovnávajúcemu zásahu. Na Kroosov center si naskočil Dante, ktorého hlavičku zachytil na bránkovej čiare Ochs, pravý obranca domácich zasiahol za svojho brankára po druhý raz aj pri dorážke Alabu, no THOMASA MULLERA už nedokázal zastaviť ani on, ani brankár Begnalio!
     
    17
    VfL Wolfsburg dal gól! Domáce tribúny jasajú, Vlci sa dostávajú z ničoho nič do vedenia. Ich presný zásah prišiel ako blesk z jasného neba. Kevin de Bruyne našiel svojim centrom v pokutovom území na zadnej tyči NALDA, ktorý bol dôraznejší ako Alaba, pretlačil sa k lopte a zakončením pravou nohou prekonal Neuera!
     
    16
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, stratili však na nej loptu a Bayern sa dostal do veľmi nebezpečného brejku. Muller poslal loptu do pokutového územia Shaqirimu, ktorý v dobrej príležitosti nezakončil najlepšie, bol tiesnený a jeho pokusu chýbala potrebná razancia, Begnalio celú situáciu vyriešil bez najmenších problémov.

    Michal Bakoš

    Góly: 17. Naldo – 26. Thomas Muller, 63. Thomas Muller, 67. Mario Mandžukič, 71. Ribery, 78. Thomas Muller, 80. Mario Mandžukič

    Karty:   58. Medojevič (WOL)


    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Ochs, Naldo, Knoche, Rodríguez – Caligiuri, Arnold, de Bruyne, Medojević, Perišić – Dost.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, Klose, Malanda, Polák, Olić, Kutschke.

    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Dante, Alaba – Robben, Shaqiri, Lahm (C), Kroos, Ribéry – T. Müller.
    Náhradníci: Starke – van Buyten, Alcântara, Martínez, Schweinsteiger, Mandžukić, C. Pizarro.

    Rozhodca: Welz – Foltyn, Thomsen