Dortmund – Hertha 1:2 (kon.) | Brémy – Leverkusen 1:0 (kon.) | Freiburg – Hannover 2:1 (kon.)
Hamburger – Mainz 2:3 (kon.) | Braunschweig – Hoffenheim 1:0 (kon.) | Norimberk – Schalke 0:0 (kon.)
koniec
Werder Brémy
1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.12.2013, 15:30 • Weserstadion Bremen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Príjemný deň, vážení športoví priatelia! Na programe je 17. posledné kolo nemeckej Bundesligy v tomto kalendárnom roku a súboj medzi kádrami: Werder Brémy a Bayer Leverkusen. Moje meno je Lukáš R. Ovšonka a ja Vás budem svojimi príspevkami informovať o dianí na Weserstadione. Poďme si najprv predstaviť oba tímy.

    Werder Brémy: Domáci výber sa nachádza na štrnástom mieste v tabuľke a má na konte 16
    bodov
    . Za Brémami sa nachádza Eintracht Frankfurt so 14 bodmi. Priečku vyššie obsadzuje Hamburger SV, ktorý má rovnako ako Brémy 16 bodov. Skóre domáceho celku 21:37 môže nasvedčovať menej
    kvalitnej obrane, keďže rozdiel gólov je 16 v ich neprospech. Brémy si v posledných piatich zápasoch počínali nasledovne: prehra na trávniku FC Schalke 04 3:1, prehra doma proti Mainzu 2:3, remíza na pôde Hoffenheimu 4:4. Nasledovala vysoká prehra na domácom trávniku, ktorú Brémam uštedril Bayern Mníchov, keď nastrieľal domácim
    7 gólov – 0:7
    . Posledný zápas hrali Brémy na trávniku Herthy, kde prehrali tesne 3:2. Vizitka 4 prehratých zápasov a jednej remízi nie je možno najlepšou pred týmto zápasom, ale takisto nič nie je pre domácich stratené. Najlepším strelcom Werderu Brémy je Nils Petersen s 5 strelenými gólmi.

    Bayer Leverkusen si v tejto sezóne počína skvele čo svedčí druhé miesto v tabuľke Bundesligy a účasť v osemfinále Ligy majstrov. Leverkusen sa snaží v tabuľke doháňať úradujúceho víťaza Bundesligy Bayern Mníchov, ktorý má na konte 44 bodov. Leverkusen má 37 bodov, ktoré si dokázal vybojovať v doterajších šestnástich zápasoch 12 výhrami a jednou remízou. Leverkusen si v posledných piatich zápasoch viedol nasledovne: výhra na domácom trávniku proti Hamburgeru 5:3, výhra vonku proti
    Herthe Berlín 0:1, výhra 3:0 doma proti Norimbergu a nakoniec Leverkusen prehral na domácej pôde proti Eintrachtu
    Frankfurt 0:1
    . Táto bilancia je vcelku dobrá, keď si dokázal vybojovať Bayer 3 body štyrikrát a len jeden krát prehrať. Leverkusenu, ako som už spomenul, sa darilo aj v jesennej časti Ligy Majstrov, keď dokázali obsadiť druhé postupové miesto s 10 bodmi.
    Pred nimi sa umiestnil favorizovaný Manchester United so 14 bodmi. Leverkusen si v osemfinále zmerá sily s parížskym Saint-Germaine, keď Parížania
    vyhrali skupinu C s 13 bodmi.

    Najlepším strelcom Leverkusenu v Bundeslige je Stefan Kießling s 9 gólmi na konte.

    V tomto zápase je jasným favoritom Bayer Leverkusen, čo svedčia výkony na ihrisku, 2. miesto v tabuľke a takisto aj postup do vyraďovacej fázy najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže – Ligy majstrov. Domáci Bremen však takisto môže zaskočiť hostí.

    Ako dopadne tento súboj posledného kola tohto kalendárneho roku budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína od 15:30 SEČ.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Wolf – García, Caldirola, Prodl, Gebre Selassie – Bargfrede – Di Santo, Makiadi, Hunt, Elia – Petersen
    Náhradníci: Aycicek, Ekici, Ignjovski, Kobylanski, Mulongoti, Mielitz, Trybull

    Bayer Leverkusen: Leno – Can, Toprak, Wollschied, Donati – Castro, Rolfes, Bender – Son, Kiessling, Kruse
    Náhradníci: Boenisch, Cacutalua, Derdiyok, Hegeler, Kohr, Lomb, Oztunali

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Färber – Walz.
     
    Domáci dnes budú hrať v zelených dresoch pod taktovkou nemeckého trénera Robina Dutta.

    Hostia sa predvedú v tradičných červených dresoch a viesť ich bude fínsky kouč Sami Hyypiä.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po úvodnom výkope, ktorí zahrávali hráči Leverkusen, vyslal center do poľa Donati, ale hráči Bremenu loptu zachytili a snažia sa o útok.
     
    2
    Kruse sa zmocnil lopty na pravej strane, ale následne bol od lopty odstavený obrancom Prodlom.
     
    2
    Priamy kop, po faule od Selassieho na Kiesslinga. Priamy kop zahrával Kruse. Kiesslingova hlavička smerovala nad bránu, a tak brankár Wolf zahráva pätkový kop.
     
    4
    Po Donatiho zrazenej strele od Makiadiho majú možnosť rohového kopu hostia. Center smeroval do šestnástky, ale tam loptu odhlavičkovali hráči Brém.
     
    5
    Di Santo sa mohol dostať do šance, ale lopta mu skĺzla z kopačky na ľavej strana, a tak loptu vzal do moci Castro, ktorý rozvíja akciu, ale hráči Brém ustrážili stred poľa a idú dopredu.
     
    6
    Garcia si vymenil loptu s Makiadim, následne centroval do šestnástky, ale jeho center odrazili hráči Leverkusenu. O strelu sa pokúsil aj Petersen, ale jeho krásna strela zo šestnástky bola zblokovaná a smerovala mimo brány.
     
    7
    Castro bude zahrávať rohový kop po odrazenej lopte z priameho kopu, pri ktorom došlo k faulu na Kiesslinga. Jeho centrovanú loptu však hráči Brém bez problémov odrazili.
     
    8
    Kruseho center pred šestnástku opäť dobrým zákrokom odrazili hráči Brém. Tentokrát sa to podarilo Prodlovi.
     
    9
    Petersen bol odstavený od lopty na ľavej strane, a tak po outovom vhadzovaní idú dopredu hráči Leverkusenu.
     
    11
    Loptu posunul Can na Heung-Min Sona, ten sa snažil o prihrávku pred bránu, ale loptu zblokovali obrancovia domáceho celku.
     
    12
    Bargrede sa snažil o prihrávku na Hunta, ale tento útočník loptu nespracoval,a tak sa lopty zmocnili hráči Bayeru a postupným útok smerujú dopredu.
     
    14
    Toprak teraz trochu zariskoval, keď sa svojou kľučkou na polovici snažil uvoľniť, ale našťastie Petersen loptu nezachytil.
     
    15
    Hráči Leverkusenu majú teraz možnosť pri viacerých rohových kopoch, ale nedokázali si ani raz pripraviť gólovú šancu. Lopty sa momentálne zmocnil na ihrisku Caldirola, ale vyslal nepresnú prihrávku na Bargfredeho.
     
    16
    Di Santo smeroval oproti Benderovi. Bender sa svojím pohybom s loptou snažil o kľučku, ale Di Santo mu mierne prišľapol nohu a podľa výrazu tváre Bendera tento zákrok bol určite bolestivý, ale nakoniec po krátkom ošetrení je Bender späť v hre.
     
    17
    Nepresná prihrávka na útočnej polovici na Makiadiho skončila len za postrannou čiarou. Útok Leverkusenu nevyšiel, a tak loptu majú momentálne na vlastnej polovici hráči Brém a snažia sa o útok.
     
    19
    Caldirolov center na Makiadiho zachytil svojou hruďou Castro a pokračuje do útoku.
     
    19
    Hráči Brém získali loptu na vlastnej polovici. Prodlovu prihrávku na Petersena vystihol svojím pohybom Toprak a hráči Leverkusenu majú možnosť.
     
    19
    Min Son sa s loptou preštrikoval na hranicu šestnástky. Následne prihrával Kiesslingovi, ktorý však bol odstavený od lopty Garcíom a lopta tak putovala od Kiesslinga za čiaru.
     
    21
    Bargfredeho zákrok na Bendera bol pískaný ako faul. Následne zahrávali rohový kop Leverkusenčania.
     
    21
    Castro centroval do šestnástky, ale jeho strela bola dobrým zákrokom od jedného z domácich hráčov zblokovaná nad bránu.
     
    22
    Bender získal loptu na útočnej polovici. Následne sa dostal na hranicu šestnástky, ale nedokázal strieľať, pretože sa mierne pošmykol.
     
    23
    Castrova nepresná strela z veľkej diaľky smerovala vysoko nad bránu. Päťkový kop tak zahráva brankár domácich Wolf.
     
    23
    Prodl inkasuje žltú kartu po škaredom sklze na Min Sona na vlastnej polovici.
     
    24
    Obrovská šanca na strane hostí! Kapitán hostí Rolfes po centrovanej lopte od jedného zo spoluhráčov triafa z voleja ruku brankára Wolfa, ktorý po strelet tohto hráča z tesnej blízkosti loptu vyráža mimo brány!
     
    26
    Di Santo ostal ležať malú chvíľu na trávniku po hlavičkovom súboji s Canom, ale následne sa v hre pokračuje priamym kopom od Makiadiho tesne spred polovice.
     
    27
    Kiessling vytlačil loptu hlavou nad bránu. Následne sa zahrával rohový kop od Hunta, ktorého centrovanú loptu hlavičkoval spred hranice päťky Petersen, ale jeho hlavička smerovala tesne popri pravej žrdi brankára Lena.
     
    28
    Bender radšej loptu poslal na vlastnú polovicu na Cana, ktorý sa mierne vysunul po ľavej strane, ale pre istotu loptu opäť posiela do defenzívnych radov svojho tímu.
     
    29
    Kiessling mierne zašliapol nohu Eliu. Tento zákrok bol asi mierne bolestivý a v hre pokračuje Elia bez ošetrenia. Následne strieľal z diaľky Makiadi, ale jeho loptu zachytil do rúk brankár Leno, ktorý nemal pri tejto ľahkej strele žiadne problémy.
     
    31
    Garcia fauloval Kruseho. Následne zahrával priamy kop Castro, ale Kiessling sa oskytol v ofsajde, a preto loptu zahráva brankár Wolf.
     
    33
    Castro posúval loptu na Donatiho. ten na Wollschieda späť do obrany. Hráči Leverkusenu sa zatiaľ nikam neponáhľajú, ale po Kruseho chybe smeroval dopredu Bargfrede, ktorý posielal loptu na Eliu. Tomu však loptu sklzom vzal z moci Can.
     
    34
    Castro pálil z diaľky. Jeho lopta však bola zblokovaná ešte v šestnástkovom území domácimi hráčmi.
     
    35
    Castro posielal loptu na Kruseho na pravej strane. Ten sa snažil ešte o prihrávku pred bránu, ale svojím zákrokom nohou Elia zblokoval tento pokus.
     
    36
    Po faule od Eliu na Kruseho zahrával priamy kop jeden z hráčov hostí. Túto centrovanú loptu sa snažil trafiť hlavou Rolfes, ale jeho pokus však ustrážili hráči Brém.
     
    37
    Hunt posielal z ľavej strany loptu do šestnástkového územia. Jeho lopta však skončila len na kopačkách hostí.
     
    38
    Centrovanú lopta od Selassieho po faule hostí na domáceho Eliu dokázal hlavou umiestniť loptu jeho spoluhráč Makiadi, ale jeho pokus smeroval mimo brány.
     
    39
    Wollschied prihrával na Min Sona, ale ten prenechal loptu Kiesslingovi, pretože bol mierne blokovaný a nemohol by sa tak dostať k strele.
     
    40
    Bender posielal centrovanú loptu do šestnástky, kde hľadal spoluhráčov, ale loptu zachytili domáci hráči, ktorí smeroval do útoku, ale nepodarilo sa im ohroziť bránu hostí, keď Makiadiho svojím zákrokom odstavil Toprak.
     
    41
    Elia sa preštrikoval do šestnástky a bol zasiahnutý dvojicou hráčov Leverkusenu – Toprakom a Donatim. Následne dostáva Toprak žltú kartu po tomto zákroku. Hráč domácich si pýtal aj penaltu, pretože tento zákrok sa odohral tesne pred hranicou šestnástky. Následne z toho bude priamy kop. Uvidíme gól?
     
    43
    Huntova lopta zasiahla len múr hosťujúcich hráčov. Následne sa lopty zmocnil ešte Makiadi, ale nedokázal zakončovať, keď bol odstavený hráčmi Leverkusenu.
     
    44
    O útočnú akciu sa pokúsili ešte hráči Leverkusenu. Zkrok Bargfredeho nebol pekný, keď svojou nohou nezasiahol loptu, ale len kapitána Rolfesa. Hráči Leverkusenu budú ešte zahrávať rohový kop spred šestnástky.
     
    45
    Castrova tvrdá strela smerovala len nad brvno, a tak nemal Wolf žiadnu prácu.
     
    45+1
    V nadstavenej minúte sa zmocnili lopty ešte hosťujúci hráči, ktorí smerovali do útočnej kombinácie. O strelu sa pokúsil Bender, ale jeho projektil bol však zblokovaný.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme mali možnosť vidieť menšiu prevahu na ihrisku od hostí, ale takisto aj Brémy si dokázali vytvoriť pár príležitostí, najmä únikov, ale ani oni nedokázali zužitkovať svoje príležitosti.

    Dočkáme sa gólu alebo tento zápas skončí bezgólovou remízou?
    Druhý polčas začne približne o 16:34.
     
    V prvom polčase bol pomer striel 6:11 v prospech hostí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhého polčasu okamžite smeroval dopredu Kiessling, ale nepodarilo sa mu nájsť svojich spoluhráčov, a tak sa lopty po malej chvíli zmocnili hráči Brém.
     
    47
    Hráči Leverkusenu si loptu prihrávali na vlastnej polovice. Následne sa chyby dopustil Castro, ale neskončilo to šancou domácich. O malú chvíľu centroval z ľavej strany Min Son, ale loptu zblokovali hráči domáceho celku.
     
    48
    Hráči Leverkusenu mali možnosť rohového kopu, ale centrovanú loptu od Castra odhlavičkovali do bezpečia len hráči domácich
     
    49
    Gebre Selassie zblokoval útočný pokus Kruseho pri postrannej čiare, a tak budú mať možnosť outového vhadzovania práve domáci, keď sa lopty ako posledný dotkol práve Kruse.
     
    50
    Po chybe Makiadiho mal možnosť Kiessling. Ten na útočnej polovici hľadal centrovanou loptou Castra, no ten bol však pokrytý hráčmi domáceho celku.
     
    51
    Donati zahrával rohový kop len prihrávkou. Následne sa pokúsil o center Rolfes, ale jeho pokus zblokovali hráči Brém.
     
    52
    Kim Son mal mal možnosť zblízka, ale jeho strelu vyrazil dobrým zákrokom mimo ohrozenia brankár Wolf.
     
    53
    Po menšej trme-vrme pred šestnástkou hostí strieľal García. Strela tohto Argentínčana bola zblokovaná viacerými hráčmi hostí.
     
    53
    Hunt odchádza zahrávať priamy kop z diaľky. Jeho centrovaná lopta však bola odhlavičkovaná Bargfredem, a tak sa stav stretnutia nemení.
     
    54
    Pri lopte sú momentálne na ihrisku aktívnejší hráči Brém, ktorí si dokázali vytvoriť pár príležitostí.
     
    55
    Philipp Bargfrede dostáva žltú kartu po nedovolenom zákroku na Kiesslinga.
     
    55
    Kórejčan Son sa preštrikoval s loptou až ku bráne, ale následne ho svojím pohybom odtláčali hráči domácich, ktorí si poradili s týmto kórejským útočníkom dobre a ich brána nie je ohrozená.
     
    57
    Kruse nezachytil dobre myslenú centrovanú loptu od Rolfesa, a tak brána hostí ostáva neohrozená.
     
    57
    Nils Petersen smeroval s loptou ku bráne. Na hranici šestnástke sa svojim pohybom pekne zbavil jedného z obrancov hostí a z uhla vyslal strelu, ale tá šla tesne nad bránu Lena!
     
    59
    García bežal s loptou po ľavej strane. Následne sa pokúsil o center, ale jeho lopta vzduchom zasiahla len defenzívu hostí a bola zrazená za postrannú čiaru.
     
    60
    Makiadi sa snažil odkopnúť loptu z vlastnej polovice, ale lopty sa zmocnil Kiessling, ktorý pokračoval ku bráne, ale bol faulovaný Prodlom pred šestnástkou.
     
    61
    Priamy kop od Kiesslinga zachytil Kruse, ktorý nebol v ofsajde a strieľal z tesnej blízkosti na bránu. Brankár Wolf túto strelu vyrážal rukami, a tak nepustil za seba túto strelu, ktorá bola veľmi nebezpečná!
     
    63
    Hru mierne upokojili hráči Leverkusenu na vlastnej polovici, ale Wollschied hľadal neskôr centrovanou loptou Kruseho, ktorý si svojím pohybom pýtal loptu, ale tento center bol však nepresný.
     
    64
    Fanúšikovia avizovali zasiahnutie nohou tváre Petersena od Donatiho, ale Donati zasiahol loptu dovoleným zákrokom a Petersen bol mimo ohrozenia.
     
    65
    Petersen si vymenil loptu s Huntom pred šestnástkou. Posledný sa dostal k lopte Petersen, ale prihrávka od Hunta bola boal zblokovaná hosťujúcimi hráčmi.
     
    66
    V 66. minúte prichádza na ihrisko Hegeler a odchádza po dobrom výkone Heung-Min Son.
     
    67
    Di Santo sa zmocnil lopty na polovici ihriska. Následne prihrával Kiesslingovi, ale ten bol pokrytý hráčmi Brém, ktorý si viackrát dokázali už pokryť tohto útočníka, keďže vedia, že je nebezpečný pre ich defenzívu.
     
    68
    Bender strieľal z väčšej diaľky. Jeho strela však bola zblokovaná Makiadim, ktorý okamžite zakladal útočnú akciu.
     
    69
    Petersen sa oskytol vo výbornej pozícii pred šestnástkou. Po centrovanej lopte od Di Santa nedokázal zakončovať tesne spred brány.
     
    70
    Do predu idú v štvorici hráči Leverkusenu. Kiessling sa dostal do šance, keď hlavičkoval loptu z pravej strany od Kruseho, ale jeho koncovka však šla nad bránu.
     
    71
    Na ihrisko prichádza v 71. minúte Ignjovski namiesto Di Santa.
     
    73
    Hráči Leverkusenu sú momentálne na vlastnej polovici pri lopte a snažia sa vymyslieť nejakú útočnú akciu, ale zatiaľ si len prihrávajú loptu medzi sebou.
     
    74
    Wollschied pochybil na útočnej polovici, a tak Makiadi smeroval do predu.
     
    74
    Werder Brémy dali gól!
    Brémy sa dostávajú do vedenia! Po chybe na útočnej polovici šiel s loptou dopredu Caldirola, ktorý prihrával Makiadimu. Ten pred šestnástkou strieľal, ale jeho strela bola ešte zblokovaná, a tak sa jej zmcnil GARCÍA, ktorý pohotovou strelou k ľavej žrdi tesne nad zemou prekonáva brankára Lena!
     
    76
    K strele sa dostal Elia na ľavej strane, ale jeho pokus vyrazil brankár Leno, ktorý túto strelu vyrazil za bránu.
     
    78
    Bender bol faulovaný Eliom na útočnej polovici, a tak za tento zákrok inkasuje žltú kartu práve Elia.
     
    79
    K lopte sa na pravej strane dostal Kruse, ktorý sa zbavil Garcíu, no následne jeho prihrávka do šestnástky nebola dostatočne prudká.
     
    80
    Can sa zbavil Prodla, no napokon ho od lopty odstavil Selassie. Lopty sa zmocnil ešte Castro, ktorý strieľal na bránu, ale jeho strela bola zblokovaná Makiadim.
     
    81
    Castro krásne hlavičkoval, keď svojou hlavou umiestnil loptu tesne nad brvno Wolfovej brány, kde ju tento nemecký brankár vytlačil svojou rukou.
     
    82
    García je teraz mierne nahnevaný, keď strieľal z ľavej strany a jeho strelu zblokovala ruka Wollschieda, a tak si pýtal García penaltu, keďže Wollschied bol už v šestnástke, ale hlavný rozhodca Hartmann si túto ruku nevšimol, a tak nastáva len outové vhadzovanie!
     
    83
    Lopty sa zmocnili hráči Leverkusenu na vlastnej polovici a smerujú dopredu. Kruseho strela z pravej strany však bola zblokovaná.
     
    84
    Z ihriska odchádza v 84. minúte odchádza Hunt a na ihrisko prichádza čerstvo rozcvičený Lukimya.
     
    85
    Di Santo bežal s loptou po ľavej strane. Následne sa rozhodol centrovanou loptou hľadať nejakých spoluhráčov pred bránou, ale ani jeden z nich si nepýtal loptu, lepšie povedané, nikto sa tam nenachádzal.
     
    86
    Benderovu strelu hlavičkoval Castro, ale jeho hlavička skončila v náručí brankára Wolfa, keď ju tam ešte po tomto hlavočkovom súboji tečoval Prodl.
     
    88
    Donati vyslal loptu z ľavej strany do šestnástky, ale jeho centrovaná lopta si nenašla cestu k ani jednému z jeho spoluhráčov.
     
    88
    Rolfesovo zakončenie hlavou po Hegelerovom centri skončila tesne nad bránou domáceho celku.
     
    90
    Obranca Leverkusenu Wollschied dostáva žltú kartu pri hlavičkovom súboji, keď rukou zasiahol Makiadiho.
     
    90+1
    V závere dochádza ešte k striedaniu. Na ihrisko prichádza Trybull a opúšťa ho Elia.
     
    90+2
    Po outovom vhadzovaní na útočnej polovici od Brém sa lopty zmocnil Petersen, no len na malú chvíľu, keď bol odstavený od lopty, tentokrát už povoleným zákrokom od obrancu Wollschieda.
     
    90+3
    Vyzerá to tak, že hráči Brém si odnesú z tohto zápasu plný bodový zisk. Na ihrisku majú loptu momentálne na kopačkách hráči Leverkusenu, ktorí sa ešte snažia o gól, ale hráči Brém sú všetci nasťahovaní vo vlastnej šestnástke.
     
    Koniec zápasu.
     
    Máme tu koniec zápasu!
    V druhom polčase dokázali rozhodnúť zápas hráči Werderu Brémy. Postaral sa o to v 74. minúte García. Hráči Leverkusenu nepotvrdili tentokrát úlohu favorita, a tak v poslednom zápase kalendárneho roka prehrávajú tento duel. Werder Brémy si zapíše do tabuľky cenné 3 body po dnešnom skvelom výkone a všetci hráči sa ešte prezliekajú priamo do ihriska do mikulášskych kostýmov a snažia sa ešte poďakovať takýmto spôsobom fanúšikom.

    Prajem vám príjemný zvyšok dňa a želám Vám krásne sviatky.
    Lúči sa s Vami Lukáš Rastislav Ovšonka. (17:25:43)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 74. García

    Karty:   23. Prodl (BRE), 55. Bargfrede (BRE), 78. Elia (BRE) – 41. Toprak (LVR), 90. Wollschied (LVR)


    Werder Brémy: Wolf – García, Caldirola, Prodl, Gebre Selassie – Bargfrede – Di Santo, Makiadi, Hunt, Elia – Petersen
    Náhradníci: Aycicek, Ekici, Ignjovski, Kobylanski, Mulongoti, Mielitz, Trybull

    Bayer Leverkusen: Leno – Can, Toprak, Wollschied, Donati – Castro, Rolfes, Bender – Son, Kiessling, Kruse
    Náhradníci: Boenisch, Cacutalua, Derdiyok, Hegeler, Kohr, Lomb, Oztunali

    Rozhodca: Hartmann – Cortus, Färber – Walz