Liverpool – Cardiff 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 0:3 (kon.) | Fulham – Manchester City 2:4 (kon.)
Manchester United – West Ham 3:1 (kon.) | Stoke City – Aston Villa 2:1 (kon.) | Sunderland – Norwich 0:0 (kon.)
West Bromwich – Hull City 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:3 (0:2)
Newcastle United
Sobota 21.12.2013, 16:00 • Selhurst Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    A je koniec, rozhodca ukončuje tento zápas za stavu 0:3. V druhom polčase bol už domáci tím o niečo aktívnejší, no skórovať sa mu nepodarilo. Naopak, v 86. minúte sa k pokutovému kopu po faule Parra dostal Ben Arfa a stanovil tak konečný výsledok 0:3. Domáci tím sa snažil aspoň o skorigovanie výsledku do posledných minút, no nepodarilo sa mu to.


    Po dnešnom súboji zostane Newcastle na šiestej priečke v tabuľke, to či skreše bodové manko na Everton a či dokáže Tottenham s ním držať krok sa uvidí až po zajtrajších súbojoch. Ani Crystal Palace nebude meniť svoje postavenie v tabuľke, nakoľko Fulham dnes prehral s Manchesterom City 2:4.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:56:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hra sa zdržiava už len v strednej časti ihriska, čoskoro sa dočkáme záverečného hvizdu píšťalky hlavného rozhodcu Swarbicka.
     
    90+3
    Nestalo sa tak, na mäkučký center si naskakoval Ward, jeho pokus hlavou bol ale nepresný a letí ponad brvno brány Krula.
     
    90+2
    Puncheon získal ešte priamy kop pre svoj tím, uvidíme tak zrejme poslednú možnosť pre Crystal Palace streliť aspoň symbolický jeden gól.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavený čas bude trvať ešte 4 minúty.
     
    90
    Delaney sa vydal na útočný výlet, z veľkej vzdialenosti vystrelil, no jeho pokus končí iba v rukaviciach brankára hostí.
     
    89
    Ten sa im nepodarilo využiť, Newcastle sa stiahol na vlastnú polovicu a zápas sa tu viac menej už len dohráva.
     
    89
    V samom závere ešte získava Newcastle ďalšiu príležitosť, na pravej strane vybojoval Sissoko rohový kop.
     
    88
    Je už teda jasné, že Newcastle si dnes domov odnesie vianočný darček v podobe všetkých troch bodov. Do konca riadneho hracieho času zostávajú cca 2 minúty.
     
    86
    Newcastle United dal gól! A je rozhodnuté, loptu si na miesto pre zahrávanie pokutového kopu postavil HATEM BEN ARFA a ten sa nemýlil. Poslal prudkú strelu do pravého horného rohu brány, brankár Speroni nemal nárok.
     
    86
    Debuchy sa dostával do šestnástky Cystal Palace, pristúpil k nemu Parr, ktorý ho však fauloval a Newcastle tak získava pokutový kop!
     
    85
    Na opačnej strane posielal prudkú prihrávku pred bránu Ben Arfa, no ani jeden z jeho spoluhráčov na ňu nedokázal zareagovať.
     
    84
    Domáci tím sa ešte stále snaží niečo spraviť s výsledkom, no obrana Newcastlu je dnes naozaj neomylná, súperovi nedáva najmenšiu šancu sa presadiť.
     
    83
    Úplne zbytočne v útoku fauloval Colocciniho Chamakh už po tom ako jeho súper odohral loptu. Za to mu hlavný rozhodca ukazuje kartu žltej farby.
     
    82
    Ten už nebol tak nebezpečný, naopak do útoku sa pustili domáci hráči, v útoku sa individuálne snažil presadiť Ward, no bol na to sám a o loptu prišiel.
     
    81
    Títo dvaja útočníci si teraz vymenili úlohy, nahrávajúcim bol Gouffran, zvnútra šestnástky pálil Ben Arfa. Výborne chytajúci Speroni aj tentoraz zastavil strelu, ktorá smerovala do priestoru troch žrdí a uvidíme ďalší rohový kop pre Newcastle.
     
    80
    Ben Arfa sa okamžite zapojil do hry, výborne si loptu potiahol až do pokutového územia, odkiaľ prihrával Gouffranovi, ten prudko vypálil, no trafil iba spojnicu žrdí domácej brány!
     
    79
    Druhé striedanie pre Newcastle, odchádza práve Cabaye, ktorý mal prsty v obidvoch dnešných góloch. Na jeho miesto príde Ben Arfa.

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Cabaye, 39. Gabbidon (vla.), 86. Arfa (pen.)

    Karty:   83. Chamakh (CRY) – 64. Tioté (NEW), 66. Coloccini (NEW)


    Crystal Palace FC: Speroni – Moxey, Delaney, Gabbidon, Mariappa – Bannan, Puncheon, Jedinak, Ward – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Price – Parr, Campaña, Bolasie, Phillips, Gayle, Williams

    Newcastle United: Krul – Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy – Cabaye, Tioté, Anita – Gouffran, Sissoko – Rémy
    Náhradníci: Elliot – Cissé, Ben Arfa, Yanga-Mbiwa, Haïdara, Shola Ameobi, Obertan

    Rozhodca: Swarbrick – Long, Ledger