Liverpool – Cardiff 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 0:3 (kon.) | Fulham – Manchester City 2:4 (kon.)
Manchester United – West Ham 3:1 (kon.) | Stoke City – Aston Villa 2:1 (kon.) | Sunderland – Norwich 0:0 (kon.)
West Bromwich – Hull City 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:3 (0:2)
Newcastle United
Sobota 21.12.2013, 16:00 • Selhurst Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 17. kola najvyššej anglickej Premier League. Dnes na seba narazia Crystal Palace FC a Newcastle United.

    Crystal Palace FC

    Po veľmi zlých výkonoch zo začiatku sezóny začína Crystal Palace v tabuľke stúpať nahor. Aj napriek tomu mu ale zatiaľ s 13timi bodmi patrí až osemnásta priečka, devätnásty Fulham je len o skóre horší. Na West Ham stráca jeden a na West Bromwich dva body. Po siedmich prehrách v rade na začiatku sezóny sa tomuto tímu konečne podarilo bodovať naplno vo viacerých zápasoch za sebou. Z posledných piatich zápasov získal Crystal Palace až 9 zo svojich 13tich bodov za dve domáce víťazstvá proti West Hamu a Cardiffu a za výhru na trávniku Hull City. Ostatné dva zápasy na pôde Norwichu aj Chelsea sa skončili tesnou prehrou, vždy len o jediný gól. Crystal Palace tak dnes môže nadviazať na sériu domácich víťazstiev, bude to mať však ťažké, nakoľko v tíme panuje maródka a vďaka rôznym zraneniam zrejme nenastúpi viacero hráčov, či už Thomas, Hunt, McCarthy, Murray alebo Guédioura.


    Newcastle United

    Newcastle je na tom o poznanie lepšie. V doterajšom priebehu sezóny dokázali hráči nazbierať dokopy 27 bodov, čo momentálne stačí na 6. miesto v tabuľke, so štvorbodovým mankom za Evertonom. S rovnakým počtom bodov, no o skóre je horší Tottenham a už len dvojbodový odstup má Manchester United, s ktorým dokázal Newcastle uhrať víťazstvo a z Manchestru si tak odviesť všetky tri body. O dobrej forme hráčov hovorí aj fakt, že z posledných piatich zápasov Newcastle prehral iba jediný a to na pôde Swansea. Okrem Manchesteru dokázal Newcastle zdolať aj Norwich a West Bromwich. V 16. kole Newcastle doma remizoval so Southamptonom 1:1. Tímu hostí by dnes mal pre zranenie kolena chýbať Taylor.
     
    Posledné vzájomné zápasy:

    Newcastle United 2-0 Crystal Palace
    Crystal Palace 0-2 Newcastle United
    Newcastle United 0-0 Crystal Palace
    Crystal Palace 0-2 Newcastle United
    Newcastle United 1-2 Crystal Palace
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Moxey, Delaney, Gabbidon, Mariappa – Bannan, Puncheon, Jedinak, Ward – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Price – Parr, Campaña, Bolasie, Phillips, Gayle, Williams

    Newcastle United: Krul – Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy – Cabaye, Tioté, Anita – Gouffran, Sissoko – Rémy
    Náhradníci: Elliot – Cissé, Ben Arfa, Yanga-Mbiwa, Haïdara, Shola Ameobi, Obertan

    Rozhodca: Swarbrick – Long, Ledger.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci hráči budú hrať v červeno-modrej kombinácii dresov, zatiaľ čo hostia nastúpia v žlto-modrom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa hostili hráči Newcastlu, no okamžite loptu darovali domácemu tímu, takže rozohrávať bude domáci gólman.
     
    2
    Hra sa zatiaľ zdržiava v okolí stredového kruhu, videli sme aj prvý faul v zápase, pri lopte zostáva Newcastle.
     
    3
    Tentoraz fauloval Cabaye, zaútočiť tak budú môcť hráči londýnskeho tímu.
     
    4
    Tí zvolili dlhý pass smerom do šestnástky súpera, no ten im príliš nevyšiel, o loptu čoskoro na to prišli.
     
    4
    Opatrná hra na obidvoch stranách pokračuje aj naďalej, na ľavom krídle operoval Moxey, v súboji o loptu ťahal za kratší koniec a hostia získavajú vhadzovanie.
     
    5
    Newcastlu sa daril prechod do útoku po pravej strane, dostali sa až takmer k rohovej zástavke, odkiaľ prichádzal center do pokutového územia, no tam Gouffran fauloval súpera, takže rozohrávať bude Speroni.
     
    6
    Pri vzdušnom súboji inkasoval Jerome nepríjemný úder do temena od Colocciniho, úmysel v tom však určite nebol. Po kratšom prerušení sa anglický útočník opäť zapája do hry.
     
    7
    Stále sledujeme opatrnosť na kopačkách obidvoch tímov, brankári sa v doterajšom priebehu zápasu príliš nezapotili.
     
    8
    Obrana Newcastlu dopredu dobre vysunula Rémyho, ten presunul hru na Anitu, ktorý sa snažil o strelu, no tá mu nesadla a domáci brankár s ňou nemal najmenší problém.
     
    9
    Newcastle preberá aktivitu, momentálne sa hrá prevažne na polovici domáceho tímu, no do vážnejšej príležitosti sa zatiaľ nedostal.
     
    10
    Anita tentoraz posielal center na Rémyho, domáca obrana však zakročila tak ako mala a útočníkovi Newcastlu nedala šancu zakončiť.
     
    11
    Crystal Palace to znova skúšal dlhým nákopom, no aj tentoraz lopta končí iba u brankára Krula.
     
    12
    Podobný trend pokračuje aj naďalej, Newcastle však pomaly, ale isto začína stupňovať tlak, väčšia šanca na gól stále neprichádza.
     
    13
    Ponad šestnástku domáceho celku niekoľkokrát nebezpečne preletela lopta, ani jeden z hráčov hostí na ňu nedokázal zareagovať a usmerniť ju do priestoru troch žrdí.
     
    14
    Loptu si prebral Mariappa, hru potiahol smerom dopredu, prihrával Chamakhovi, ten bol faulovaný, takže uvidíme prvý priamy kop v zápase.
     
    15
    Ten zahrával Bannan. Zolil technickú strelu, ktorá bola veľmi dobre umiestnená, do ľavej šibenice brány, avšak jej razancia nebola taká aká by mala byť. Aj preto si loptu brankár hostí postrážil.
     
    16
    Dopredu okamžite postupovali hostia, v strede ihriska bol ich postup pozdržaný a nakoniec úplne zastavený.
     
    17
    Newcastle to ešte skúšal dlhou prihrávkou za obrannú líniu Crystal Palace, rozhodca píska ofsajd.
     
    18
    Ďalšia zrážka vo vzdušnom súboji, tentoraz úder inkasoval Chamakh, ani tentoraz to ale nevyzerá vážne.
     
    19
    Hostia získali prvý rohový kop v zápase, po ňom prišla veľmi vydarená hlavička Debuchyho, no lopta tesne minula domácu bránu.
     
    20
    Smerom dopredu sa viac osmeľuje aj domáci tím, po faule Tiotého zostanú domáci hráči v útoku.
     
    21
    Dlho to netrvalo, dopredu sa okamžite pustili hostia, Debuchy vysunul Sissoka, ten centroval do šestnástky, no jeho vzdušná prihrávka bola odvrátená.
     
    22
    Tempo hry sa rozhýbalo, hrá sa z jednej strany na druhú, no bez väčších príležitostí na obidvoch stranách.
     
    23
    V Londýne panuje nepríjemné počasie, prší, čo rozhodne neuľahčuje hru ani jednému z tímov.
     
    25
    Newcastle United dal gól! Stále zvyšujúci sa tlak hostí sa napokon vyplatil! Sissoko vybojoval loptu na pravom krídle, odkiaľ posielal prihrávku na YOHANA CABAYEHO, ktorý zostal celkom nechránený a svojou prudkou strelou po zemi prepálil všetko čo mu stálo v ceste.
     
    26
    Na tribúnach sa okamžite ozvali priaznivci tímu hostí, ktorí merali cestu až na Selhurst Park aby podporili svojich miláčikov.
     
    27
    Domáci hráči sa okamžite snažia o odpoveď, tlačia sa na súperovu polovicu, no obrana Newcastlu dnes hrá veľmi dobre a každú rodiacu sa akciu Crystal Palace zneškodňuje.
     
    28
    Newcastle momentálne udržuje hru v strede ihriska, čo mu vyhovuje, domáci hráči stále neprišli na to, ako cez pozornú defenzívu prejsť.
     
    29
    Až teraz, Jerome a Chamakh narobili defenzíve Newcastlu poriadne problémy, po ich peknej kombinácii a strele Jeroma musel brankár Krul vyrážať na roh.
     
    30
    Veľká príležitosť na vyrovnanie! Strelu po rohovom kope z bránkovej čiary na poslednú chvíľu vykopával Anita. Rohový kop si tak zopakujeme.
     
    31
    Aj tentoraz mala obrana problémy s ustrážením súpera menšie problémy, no tentoraz už nie také ako pred pár sekundami.
     
    33
    Hostia vyviezli loptu opäť do stredu ihriska, kde si ju strážia a vyčkávajú na ďalší prechod do útoku.
     
    34
    Ten sa im vcelku vydaril, z pravej strany prichádzal nebezpečný center na Rémyhom, ktorý sa napokon ocitol v postavení mimo hry.
     
    35
    Hra pokračuje aj naďalej v strede ihriska, hromadia sa aj fauly, častejšie sa previňujú domáci hráči, čo len vyhovuje vedúcemu Newcastlu.
     
    36
    Ten teraz získal rohový kop po tom, čo Gabbidon hlavičkoval do bezpečia.
     
    37
    Rohový kop tentoraz väčšie nebezpečenstvo pre domácu bránu nepredstavoval, naopak, do protiútoku sa okamžite vydali domáci hráči.
     
    38
    Ale ani ten neslávil úspech a obrana Newcastlu si súpera udržala na uzde. Jerome si po súboji s Coloccinim pýtal rohový kop, rozhodca ukazuje na odkop od brány.
     
    39
    Newcastle United dal gól! Veľmi nešťastná situácia pre domáci tím! Debuchy z pravej strany posielal prudký center na Rémyho, pred ktorým sa snažil loptu sklzom poslať do bezpečia DANNY GABBIDON, no ten si ju poslal akurát tak do vlastnej brány za chrbát bezmocného Speroniho.
     
    40
    Hostia sa dostávali do útoku okamžite po rozohrávke domáceho celku. Po faule na Tiotého navyše budú zahrávať priamy kop.
     
    41
    Po ňom sa lopta v šestnástke Crystal Palace niekoľkokrát poodrážala, no nakoniec v sieti domáceho tímu neskončila.
     
    42
    Cabaye, ktorý je dnes jednoznačne najlepším hráčom na trávniku bol opäť nebezpečný. Pekným individuálnym prienikom sa dostal až do pokutového územia, odkiaľ nebezpečne vystrelil, domáci gólman si ale jeho strelu tentoraz postrážil a síce s menšími problémami, no predsa loptu chytá.
     
    43
    Hra na jednej polovici ihriska pokračuje, Crystal Palace je pod čoraz väčším tlakom, domáci hráči by si už zrejme priali koniec prvého polčasu.
     
    44
    Čas do konca prvej polovice sa kráti, zdá sa však, že skóre sa už v tejto polovici meniť nebude.
     
    45
    Rémy si ešte nabiehal na dlhú prihrávku Tiotého, tá ale bola príliš prudká a končí mimo hracej plochy.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude hrať jedna minúta.
     
    45+1
    V nej sa už polčas viac-menej len dohráva, čoskoro príde hvizd rozhodcu, ktorý ukončí prvý polčas.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak sa aj stalo, prvý polčas tak končí za stavu 0:2. V obidvoch góloch Newcastlu mal prsty Cabaye, ktorý najprv v 25. minúte sám strelil a po jeho centri do šestnástky v 39. minúte si loptu nešťastne do vlastnej brány zrazil Gabbidon. Newcastle mal v prvom polčase jednoznačnú prevahu, uvidíme či sa to zmení v druhej polovici, ktorá začne zhruba o 17:02.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky došlo k zmene v zostave domáceho celku, v druhej polovici zápasu už nenastúpi Bannan, na jeho mieste sa ocitol Bolasie
     
    46
    Zápas predčasne skončil aj pre Moxeyho, na jeho miesto príde Parr.
     
    47
    Newcastle má prevahu od samého začiatku druhého druhého polčasu, okamžite sa tlačia dopredu, takže sledujeme podobný obraz hry aký na konci prvej polovice.
     
    48
    Zmeniť to chcel Jerome, ktorý sa po dobrej prihrávke z vlastnej defenzívy dostával za obrannú líniu Newcastlu, no tá si ho napokon ustrážila a k zakončeniu sa nedostal.
     
    49
    Hostia následne získali rohový kop, zahrávať ho bude Cabaye.
     
    50
    Ten sa tentoraz hráčom Newcastlu nepodaril, lopta končí v rukaviciach brankára Speroniho.
     
    51
    Hra sa trošku ukľudnila, sily vyrovnali a hrá sa najmä v strede ihriska.
     
    52
    Do ojedinelého útoku sa vydal Jerome, ten sa pokúšal ohroziť bránu hostí z pravej strany, no jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa ho snažil napodobniť Chamakh, no ani jeho pokus nedorazil k bráne Newcastlu.
     
    53
    Domáci hráči aj naďalej zostávajú na polovici súpera, obrane súpera riadne podkurujú.
     
    53
    Zdalo sa, že Jerome vybojoval rohový kop, no hlavný rozhodca ukazuje inak, čo sa veľmi nepáči najmä trénerovi Pulisovi.
     
    54
    Po ďalšom zisku lopty vysielali domáci hráči dopredu Jeroma, no ten bol opäť v postavení mimo hry.
     
    55
    Až teraz sa podarilo hráčom Newcastlu skrotiť loptu a na dlhší čas si ju udržať na vlastných kopačkách. Hráči kombinujú na vlastnej polovici a vyčkávajú s útokom.
     
    56
    Lopta sa dostala až k Sissokovi, toho tesne pred hranicou pokutového územia fauloval Delaney, Newcastle získava priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    56
    Ďalší gól mal na kopačke Cabaye, ktorý sa do priameho kopu riadne oprel, no dobre postavený Speroni jeho pokus reflexne vyrazil.
     
    57
    Hostia s kombináciou v strede ihriska vymýšľali až príliš, Tioté stratil loptu, z čoho sa okamžite rodila nebezpečná situácia pre bránu Newcastlu. Jej ohrozenie nakoniec neprišlo, aj tentoraz obrana dobre zasiahla.
     
    58
    Sissoko bojoval o loptu v pravom rohu ihriska, napokon vybojoval aspoň vhadzovanie pre svoj tím.
     
    59
    Po vhadzovaní sa dopredu púšťal Cabaye, no zastavil ho hvizd rozhodcu. Postavenie mimo hry.
     
    60
    Nad obočím Williamsona sa po jednom zo súbojov objavila krv, ten musí okamžite opustiť hraciu plochu a nechať sa ošetriť.
     
    61
    Dočasnú presilovku sa v útoku snažil využiť Puncheon, pristúpila k nemu až dvojica obrancov v žlto-modrom a nedovolila mu presadiť sa.
     
    62
    Gouffran, Cabaye a Anita pekne zakombinovali pred súperovou šestnástkou, posledný menovaný sa priadne do strely oprel, no jeho pokus bol zablokovaný.
     
    63
    Mariappa poslal do pokutového územia Newcastlu veľmi vydarený center, na ktorý si naskakoval Chamakh, ale jeho pokus hlavou mieri tesne mimo.
     
    64
    Prvá žltá karta v zápase prichádza až v 64. minúte. Uvidí ju Tioté, za zákrok zozadu na Delaneyho.
     
    65
    Opäť výborne hrajúci Cabaye, tentoraz časoval prihrávku na Debuchyho, no obranca Crystal Palace jeho zámer vystihol a loptu mu odobral.
     
    66
    Druhá žltá karta pre Newcastle v krátkej dobe, tentoraz ju za hru vysokou nohou vidí Coloccini a Crystal Palace získava priamy kop.
     
    67
    Hra je ešte pozdržaná, hlavný rozhodca Swarbrick si musí zaviazať šnúrky na kopačkách.
     
    68
    Veľká šanca pre Crystal Palace na návrat do hry! Jedinak po priamom kope hlavou loptu zrazil pre Jeroma a ten triafal loptu z voleja. Strieľal však v krkolomnej pozícii a bránu prestrelil.
     
    69
    Domácich hráčov možno bude tento moment mrzieť, nakoľko sa čas do konca stretnutia rýchlo míňa, Newcastle už nemá takú prevahu ako tomu bolo v prvom polčase a týmto kontaktným gólom by Jerome mohol vykresať iskierku nádeje pre svoj tím.
     
    70
    Gouffran mohol na opačnej strane opäť zraziť hrebienok domácim hráčom. Po prudkej strele z ľavej strany lopta tesne minula vzdialenejšiu tyč brány.
     
    71
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, Parr vybojoval priamy kop pre svoj tím, faulujúcim bol Sissoko.
     
    72
    Aj táto akcia sa končí nezdarom, konkrétne postavením mimo hry jedného z útočiacich domácich hráčov.
     
    73
    Tempo hry sa po tejto akcii trošku zmiernilo, aktívnejší však zostáva domáci celkom, aj keď momentálne s útokom vyčkáva v strede ihriska.
     
    74
    Domáci hráči sa opäť sťažujú, hlavný rozhodca im svojim rozhodnutí odobral ďalší rohový kop. Niečo podobné sa dnes stalo už tretí raz.
     
    75
    Prvý raz v zápase strieda Newcastle, z ihriska odchádza Rémy, na jeho miesto príde Shola Ameobi.
     
    76
    Loptu si momentálne na svojich kopačkách držia hráči Newcastlu, nikam sa neponáhľajú, dvojgólové vedenie im očividne stačí.
     
    77
    Strieda aj Crystal Palace, tentoraz už poslednýkrát v zápase. Z ihriska odíde Jerome, ktorý dnes spálil viacero šancí, jeho miesto zaujme Gayle.
     
    78
    Príležitosti na skórovanie dnes páli rovnako aj Cabaye, tentoraz ho vychytal domáci gólman, ktorý dobre zasiahol na jeho prudký pokus po zemi.
     
    79
    Druhé striedanie pre Newcastle, odchádza práve Cabaye, ktorý mal prsty v obidvoch dnešných góloch. Na jeho miesto príde Ben Arfa.
     
    80
    Ben Arfa sa okamžite zapojil do hry, výborne si loptu potiahol až do pokutového územia, odkiaľ prihrával Gouffranovi, ten prudko vypálil, no trafil iba spojnicu žrdí domácej brány!
     
    81
    Títo dvaja útočníci si teraz vymenili úlohy, nahrávajúcim bol Gouffran, zvnútra šestnástky pálil Ben Arfa. Výborne chytajúci Speroni aj tentoraz zastavil strelu, ktorá smerovala do priestoru troch žrdí a uvidíme ďalší rohový kop pre Newcastle.
     
    82
    Ten už nebol tak nebezpečný, naopak do útoku sa pustili domáci hráči, v útoku sa individuálne snažil presadiť Ward, no bol na to sám a o loptu prišiel.
     
    83
    Úplne zbytočne v útoku fauloval Colocciniho Chamakh už po tom ako jeho súper odohral loptu. Za to mu hlavný rozhodca ukazuje kartu žltej farby.
     
    84
    Domáci tím sa ešte stále snaží niečo spraviť s výsledkom, no obrana Newcastlu je dnes naozaj neomylná, súperovi nedáva najmenšiu šancu sa presadiť.
     
    85
    Na opačnej strane posielal prudkú prihrávku pred bránu Ben Arfa, no ani jeden z jeho spoluhráčov na ňu nedokázal zareagovať.
     
    86
    Debuchy sa dostával do šestnástky Cystal Palace, pristúpil k nemu Parr, ktorý ho však fauloval a Newcastle tak získava pokutový kop!
     
    86
    Newcastle United dal gól! A je rozhodnuté, loptu si na miesto pre zahrávanie pokutového kopu postavil HATEM BEN ARFA a ten sa nemýlil. Poslal prudkú strelu do pravého horného rohu brány, brankár Speroni nemal nárok.
     
    88
    Je už teda jasné, že Newcastle si dnes domov odnesie vianočný darček v podobe všetkých troch bodov. Do konca riadneho hracieho času zostávajú cca 2 minúty.
     
    89
    V samom závere ešte získava Newcastle ďalšiu príležitosť, na pravej strane vybojoval Sissoko rohový kop.
     
    89
    Ten sa im nepodarilo využiť, Newcastle sa stiahol na vlastnú polovicu a zápas sa tu viac menej už len dohráva.
     
    90
    Delaney sa vydal na útočný výlet, z veľkej vzdialenosti vystrelil, no jeho pokus končí iba v rukaviciach brankára hostí.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavený čas bude trvať ešte 4 minúty.
     
    90+2
    Puncheon získal ešte priamy kop pre svoj tím, uvidíme tak zrejme poslednú možnosť pre Crystal Palace streliť aspoň symbolický jeden gól.
     
    90+3
    Nestalo sa tak, na mäkučký center si naskakoval Ward, jeho pokus hlavou bol ale nepresný a letí ponad brvno brány Krula.
     
    90+4
    Hra sa zdržiava už len v strednej časti ihriska, čoskoro sa dočkáme záverečného hvizdu píšťalky hlavného rozhodcu Swarbicka.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je koniec, rozhodca ukončuje tento zápas za stavu 0:3. V druhom polčase bol už domáci tím o niečo aktívnejší, no skórovať sa mu nepodarilo. Naopak, v 86. minúte sa k pokutovému kopu po faule Parra dostal Ben Arfa a stanovil tak konečný výsledok 0:3. Domáci tím sa snažil aspoň o skorigovanie výsledku do posledných minút, no nepodarilo sa mu to.


    Po dnešnom súboji zostane Newcastle na šiestej priečke v tabuľke, to či skreše bodové manko na Everton a či dokáže Tottenham s ním držať krok sa uvidí až po zajtrajších súbojoch. Ani Crystal Palace nebude meniť svoje postavenie v tabuľke, nakoľko Fulham dnes prehral s Manchesterom City 2:4.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:56:24)

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Cabaye, 39. Gabbidon (vla.), 86. Arfa (pen.)

    Karty:   83. Chamakh (CRY) – 64. Tioté (NEW), 66. Coloccini (NEW)


    Crystal Palace FC: Speroni – Moxey, Delaney, Gabbidon, Mariappa – Bannan, Puncheon, Jedinak, Ward – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Price – Parr, Campaña, Bolasie, Phillips, Gayle, Williams

    Newcastle United: Krul – Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy – Cabaye, Tioté, Anita – Gouffran, Sissoko – Rémy
    Náhradníci: Elliot – Cissé, Ben Arfa, Yanga-Mbiwa, Haïdara, Shola Ameobi, Obertan

    Rozhodca: Swarbrick – Long, Ledger