Liverpool – Cardiff 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 0:3 (kon.) | Fulham – Manchester City 2:4 (kon.)
Manchester United – West Ham 3:1 (kon.) | Stoke City – Aston Villa 2:1 (kon.) | Sunderland – Norwich 0:0 (kon.)
West Bromwich – Hull City 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
0:3 (0:2)
Newcastle United
Sobota 21.12.2013, 16:00 • Selhurst Park • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    86
    Newcastle United dal gól! A je rozhodnuté, loptu si na miesto pre zahrávanie pokutového kopu postavil HATEM BEN ARFA a ten sa nemýlil. Poslal prudkú strelu do pravého horného rohu brány, brankár Speroni nemal nárok.
     
    86
    Debuchy sa dostával do šestnástky Cystal Palace, pristúpil k nemu Parr, ktorý ho však fauloval a Newcastle tak získava pokutový kop!
     
    83
    Úplne zbytočne v útoku fauloval Colocciniho Chamakh už po tom ako jeho súper odohral loptu. Za to mu hlavný rozhodca ukazuje kartu žltej farby.
     
    81
    Títo dvaja útočníci si teraz vymenili úlohy, nahrávajúcim bol Gouffran, zvnútra šestnástky pálil Ben Arfa. Výborne chytajúci Speroni aj tentoraz zastavil strelu, ktorá smerovala do priestoru troch žrdí a uvidíme ďalší rohový kop pre Newcastle.
     
    80
    Ben Arfa sa okamžite zapojil do hry, výborne si loptu potiahol až do pokutového územia, odkiaľ prihrával Gouffranovi, ten prudko vypálil, no trafil iba spojnicu žrdí domácej brány!
     
    79
    Druhé striedanie pre Newcastle, odchádza práve Cabaye, ktorý mal prsty v obidvoch dnešných góloch. Na jeho miesto príde Ben Arfa.
     
    78
    Príležitosti na skórovanie dnes páli rovnako aj Cabaye, tentoraz ho vychytal domáci gólman, ktorý dobre zasiahol na jeho prudký pokus po zemi.
     
    77
    Strieda aj Crystal Palace, tentoraz už poslednýkrát v zápase. Z ihriska odíde Jerome, ktorý dnes spálil viacero šancí, jeho miesto zaujme Gayle.
     
    75
    Prvý raz v zápase strieda Newcastle, z ihriska odchádza Rémy, na jeho miesto príde Shola Ameobi.
     
    70
    Gouffran mohol na opačnej strane opäť zraziť hrebienok domácim hráčom. Po prudkej strele z ľavej strany lopta tesne minula vzdialenejšiu tyč brány.
     
    68
    Veľká šanca pre Crystal Palace na návrat do hry! Jedinak po priamom kope hlavou loptu zrazil pre Jeroma a ten triafal loptu z voleja. Strieľal však v krkolomnej pozícii a bránu prestrelil.
     
    66
    Druhá žltá karta pre Newcastle v krátkej dobe, tentoraz ju za hru vysokou nohou vidí Coloccini a Crystal Palace získava priamy kop.
     
    64
    Prvá žltá karta v zápase prichádza až v 64. minúte. Uvidí ju Tioté, za zákrok zozadu na Delaneyho.
     
    63
    Mariappa poslal do pokutového územia Newcastlu veľmi vydarený center, na ktorý si naskakoval Chamakh, ale jeho pokus hlavou mieri tesne mimo.
     
    56
    Ďalší gól mal na kopačke Cabaye, ktorý sa do priameho kopu riadne oprel, no dobre postavený Speroni jeho pokus reflexne vyrazil.
     
    46
    Zápas predčasne skončil aj pre Moxeyho, na jeho miesto príde Parr.
     
    46
    Počas prestávky došlo k zmene v zostave domáceho celku, v druhej polovici zápasu už nenastúpi Bannan, na jeho mieste sa ocitol Bolasie
     
    42
    Cabaye, ktorý je dnes jednoznačne najlepším hráčom na trávniku bol opäť nebezpečný. Pekným individuálnym prienikom sa dostal až do pokutového územia, odkiaľ nebezpečne vystrelil, domáci gólman si ale jeho strelu tentoraz postrážil a síce s menšími problémami, no predsa loptu chytá.
     
    39
    Newcastle United dal gól! Veľmi nešťastná situácia pre domáci tím! Debuchy z pravej strany posielal prudký center na Rémyho, pred ktorým sa snažil loptu sklzom poslať do bezpečia DANNY GABBIDON, no ten si ju poslal akurát tak do vlastnej brány za chrbát bezmocného Speroniho.
     
    30
    Veľká príležitosť na vyrovnanie! Strelu po rohovom kope z bránkovej čiary na poslednú chvíľu vykopával Anita. Rohový kop si tak zopakujeme.
     
    29
    Až teraz, Jerome a Chamakh narobili defenzíve Newcastlu poriadne problémy, po ich peknej kombinácii a strele Jeroma musel brankár Krul vyrážať na roh.
     
    25
    Newcastle United dal gól! Stále zvyšujúci sa tlak hostí sa napokon vyplatil! Sissoko vybojoval loptu na pravom krídle, odkiaľ posielal prihrávku na YOHANA CABAYEHO, ktorý zostal celkom nechránený a svojou prudkou strelou po zemi prepálil všetko čo mu stálo v ceste.
     
    19
    Hostia získali prvý rohový kop v zápase, po ňom prišla veľmi vydarená hlavička Debuchyho, no lopta tesne minula domácu bránu.

    Andrej Marienka

    Góly: 25. Cabaye, 39. Gabbidon (vla.), 86. Arfa (pen.)

    Karty:   83. Chamakh (CRY) – 64. Tioté (NEW), 66. Coloccini (NEW)


    Crystal Palace FC: Speroni – Moxey, Delaney, Gabbidon, Mariappa – Bannan, Puncheon, Jedinak, Ward – Jerome, Chamakh
    Náhradníci: Price – Parr, Campaña, Bolasie, Phillips, Gayle, Williams

    Newcastle United: Krul – Santon, Coloccini, Williamson, Debuchy – Cabaye, Tioté, Anita – Gouffran, Sissoko – Rémy
    Náhradníci: Elliot – Cissé, Ben Arfa, Yanga-Mbiwa, Haïdara, Shola Ameobi, Obertan

    Rozhodca: Swarbrick – Long, Ledger