Alkmaar – Heerenveen 1:5 (kon.) | Heracles – Arnhem 2:2 (kon.) | Breda – Cambuur 1:0 (kon.)
Feyenoord – Zwolle 3:0 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
3:0 (2:0)
PEC Zwolle
cz Sobota 21.12.2013, 20:45Holandská Eredivisie
     
    84
    Goossens zachytil nepřesnou rozehrávku van der Werffa, dotáhl míč po šestnáctku a odtud se pokoušel přehodit Boera, jehož branku nakonec míč přeletěl asi o metr!
     
    82
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Lex Immers, přichází Otman Bakkal.
     
    82
    Schaken s poměrně velkým štěstím pronikl do šestnáctky, zpracoval si míč na prsa a potom mezi nohy propálil Boera, jehož zachránila jen dobře postavená branka a její levá tyč!
     
    76
    Schakenovi se ani napodruhé nepovedlo odcentrovat, protože kousek od šestnáctky jej skluzem zezadu zastavil Ryan Thomas.
     
    69
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jean-Paul Boëtius, přichází John Goossens.
     
    61
    Zwolle však mohlo snížit! Mulder hodně zaváhal při rozehrávce, trefil jen před sebou číhajícího Thomase a ten může litovat špatného odrazu, protože jinak by si s domácí brankářem mohl udělat cokoliv. Takto pouze naštvaně kopl míč do reklamních panelů.
     
    58
    Schaken byl při svém průniku zastaven Bartem van Hintunem. Když už nic, tak střídající hráči zvýšili alespoň počet žlutých karet pro Zwolle.
     
    55
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí zvyšují na rozdíl tří branek. Immersovi sice možná mohla být odpískána hra nohou příliš vysoko proti třem protihráčům, tak se však nestalo, míč se odrazil pryč, vzal si jej JEAN-PAUL BOËTIUS a na druhý pokus nechytatelnou ránou pod břevno překonal Boera.
     
    51
    Sám Mathijsen se pak pokusil vyvézt míč, což se mu skoro stalo osudným. Po zákroku Stefana Nijlanda se však zvedl ze země.
     
    49
    Boëtiusův krásný centr na malé vápno našel úplně volného Schakena, jenž ve stoprocentní příležitosti hlavou minul!
     
    46
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Rochdi Achenteh, přichází Bart van Hintum.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Jesper Drost, přichází Stefan Nijland.
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Mustafa Saymak, přichází Giovanni Hiwat.
     
    39
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Achenteh na levé straně obrany ztratil míč, který mu ukradl Clasie, ten si potom všiml k šestnáctce nabíhajícího LEXE IMMERSE, jenž krásnou ránou po zemi na zadní tyč exkluzivně uklidil míč do branky.
     
    33
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Další Janmaatův centr už má gólovou tečku. LEX IMMERS se první naprosto zbytečně pokoušel hlavou poslat míč k Pellému, Broerse mu jej však bránil a Immers už se víckrát nenechal prosit. Tvrdou střelou na zadní tyč nedal Boerovi šanci.
     
    31
    Míč nečekaně propadl šestnáctkou, avšak nikdo jej nedokázal zasáhnout. Až z osmnácti metrů pálící Clasie, jenž propálil všechno, co mu stálo v cestě. Měl ale smůlu, neboť Boer se ke své levé tyči natáhl a s velkou bravurou míč do branky nepustil!
     
    29
    Pellé si výborně zpracoval míč a vrátil jej zpátky proti noze Janmaatovi, jehož tečovaná střela skončila těsně vedle pravé Boerovy tyče!
     
    23
    Immers se v šestnáctce po řadě odrazů dostal k míči, jenomže jeho zakončení z dobré pozice srazil na rohový kop Kamohelo!
     
    20
    Martins Indi měl tentokrát dostatek prostoru k centru a poslal jej do šestnáctky, kde však z voleje neuspěl Pellé a následně dorážející Immers trefil jen padajícího Boera!
     
    5
    Pellé výborně přiťukl míč na šestnáctce Immersovi, jehož první ránu Boer vyrazil před sebe a následně zasáhl i proti dorážce toho samého hráče!

    Daniel Polách

    Góly: 33. Immers, 39. Immers, 55. Boëtius

    Karty:   51. Nijland (ZWO), 58. Van Hintum (ZWO), 76. Thomas (ZWO)


    Feyenoord Rotterdam: Mulder – Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi – Clasie, Immers (82. Bakkal), Vormer – Schaken, Pellé, Boëtius (69. Goossens)
    Náhradníci: Lamprou – Van Beek, Kongolo, Goossens, Vilhena, Bakkal, Te Vrede

    PEC Zwolle: Boer – Van Polen, Van der Werff, Broerse, Achenteh (46. Van Hintum)– Mokotjo, Drost (46. Nijland), Klich – Thomas, Benson, Saymak (46. Hiwat)
    Náhradníci: Begois – Van Hintum, Nijland, Hiwat, Rasević, Labylle, Fennich

    Rozhodca: Gözübüyük