Bayern – Norimberk 2:0 (kon.) | Leverkusen – Mönchengladbach 4:2 (kon.) | Hannover – Schalke 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Freiburg 3:3 (kon.) | Mainz – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Hertha – Hamburger 1:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
1:0 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 24.08.2013, 18:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovani tretieho kola najvyššej futbalovej súťaže v nemecku – Bundesliga! V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo zápasu medzi Hertov a Hamburgerom SV. Budem sa na vás tešiť od 18:30.
     
    Domáci sú po dvoch kolách na 6. mieste so ziskom štyroch bodov. V tomto zápase budú určite chcieť navášiť svoj bodový účet, najlepšie na plno. Spomínané body získali za presvedčivú výhru s Frankfurtom 6:1 a za remízu s Norimbergom 2:2.
     
    Hostia nežiaria takou spokojnosťou ako domáci. Na ich konte je zatiaľ jediný bod, za divokú remízu 3:3 so Schalke. Predtým doma prehrali s Hoffenhaimom vysoko 1:5. Hamburgeru patrí 12. miesto.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Pred pár sekundami sa nám tak začal zápas medzi Hertha a Haburger SV. V úvode stretnutia sa hrá futbal v strede ihriska a ani jeden z tímov nepodnikol útok smerom k veľkému vápnu súpera.
     
    2
    Sledujeme útok Hamubrgera, ktorý sa dostal skoro až k 16-tke domácich, ale nakoniec to tak nie je, keď kolmicu na pravú stranu zastavil obranca, ktorý následne prerušil hru.
     
    2
    Lopta sa strieda zo strany na stranu. Do útoku sa dostávajú hráči hostí, ale ani tentokrát sa im nepodarilo uspieť. Hamburger to skúšal po pravej strane, ale prišiel faul, ktorý avizoval postranný.
     
    3
    Vyrovnaná hra na začiatku prvého polčasu pokračuje. Celkom dobrú akciu vymysleli hostia, ktorí rýchlo prešli po pravej strane, ale na v samotnej koncovej prihrávke zakročil obranca, ktorý odtlačil súpera a poslal malú domov brankárovi.
     
    5
    Máme tu aj nejaké prerušenie hry. Po tom ako sa lopta odrazila Brooksa dostal v súboji zásah do tváre Langkamp, ktorý sa z toho dostal a pokračuje hre aj bez ošetrenia.
     
    6
    Stále opatrná hra na oboch stranách. Center zo zadných domácich hradov skončil v strede ihriska, kde prišiel súboj o loptu. Lepšie to končí pre hostí, ktorí sa následne stiahli s loptou na vlastnú polovicu.
     
    6
    Aspoň aké také zakončenie sa podarilo hosťom, ktorí však ohrozili brankára minimálne. Strela spoza 16-tky sa ledva dostala k bráne, ale brankár Kraft si postrážil tri tyče.
     
    8
    Obrovská šanca na domácej strane! Do kolmice súpera sa dostal Rudnevs, ktorý zoči-voči brankárovi trafil jeho nohu a lopta sa tak odrazila na roh.
     
    10
    Odkop od brány hostí. Lopta skončila v strede ihriska, kde sa aj na pár minút zdržala. Po pár prihrávkach prišiel faul na domácej strane a hra je opäť prerušená.
     
    12
    Rozohrávka, resp. center z priameho kopu skončil vo veľkom vápne, ale tam si to všetko postrážil brankár Kraft, ktorý si vybehol na loptu a zasiahol.
     
    13
    Okrem jednej šance sa stále hrá vyrovnaný futbal v strede ihriska a v obrane, kde si vlastný hráči držia loptu. Z ničoho nič teraz prišiel center hostí, ale všetko končí ofsajdom.
     
    14
    Stále sme nevideli niečo veľké v posledných minútach. Vyzerá to stále vyrovnane a opatrne, keďže súperi sa iba oťukávajú cez centre.
     
    15
    Pri lopte je opäť obrana domácich a konkrétne brankár Kraft, následne prišla rozohrávka, ale aj prvý náznak o útok končí spätnou loptou.
     
    16
    Z ničoho nič prišla šanca na domácej strane! Útok cez stred a vzápätí zakončenie Ramosa, ktoré končí po zákroku brankára mimo troch tyčí.
     
    17
    Rohový kop na teraz domáci hráči nevyužili, center skončil pred bránou, ale po nejakých odkopoch sa lopta dostala za čiaru a odkopávať sa bude od brány hostí.
     
    17
    Prvá žltá karta prichádza na strane hostí. Za faul na vlastnej polovici ju vidí Westermann.
     
    19
    Po priamom kope neprišla šanca, ale z druhej vlny skončil center na hlave Ramosa, ktorý poslal loptu len tesne mimo hracej plochy.
     
    19
    Rohový kop prichádza aj na strane hostí. Center na zadnú tyč skončil u brankára Krafta, ktorý opäť dobre zasiahol. Následný výkop pokryla obrana a posunula ho priamo do náručia brankára.
     
    21
    Vyrovnané tempo hry pokračuje a hráči a znovu sťahujú do stredu ihriska, kde sa bude čakať na odkop od brány hostí. Po súboji v strede ihriska prišlo prerušenie hry a faul na strane hostí.
     
    23
    Priamy kop na strane hostí. center skončil pred malým vápnom, ale tam sa o ten tlak postarala obrana súpera. Po tejto šanci prišiel akýsi protiútok zo strany hostí, ale ten sa rýchlo skončil.
     
    24
    Aj po pár sekundách to skúšajú hostia. Pár prihrávok a aj strela z väčšej vzdialenosti, ktorá nenarobila problémy brankárovi Kraftovi.
     
    25
    Štandardná situácia aj aj na strane hostí. Center z pravej strany poslal do veľkého vápna Diekmier, ktorý však loptu zakrútil iba na prednú tyč a tam už bola obrana domácich.
     
    26
    Futbal sa prelieva zo strany na stranu, ale nič významné sa nedeje. Domáci sa snažia preniknúť na polovicu súpera, ale to sa im zatiaľ moc nedarí. Hostia podnikajú útok, ktorý obrana Herthy prerušila na aut.
     
    28
    Ďalší faul v tesnej blízkosti brány hostí. Rozhodca to posúdil aj ako žltú kartu pre Lama, navyše dobrá šanca z priameho kopu.
     
    29
    Lopta z priameho kopu obišla múr, ale bola príliš privysoká a preletela ponad bránu.
     
    30
    Uvidíme ako sa nakoniec skončí prvý polčas dnešného stretnutia. Domáci si skoro zavarili, keď malá domov skončila u brankára, ktorý si našťastie poradil s nabiehajúcim útočníkom.
     
    33
    Na pár minút sa nám prerušili spojenie, ale teraz je už všetko v poriadku. Futbal pokračuje stále v strede ihriska, i keď hostia sa kde tu dostanú do útoku. Opačná situácia sa nám koná teraz, keď únik domácich je zastavený faulom.
     
    34
    Priamy kop zahrali domáci na krátko a vzápätí sa stiahli na vlastnú polovicu. Stále rovnaká situácia, ktorú vidíme skoro celý prvý polčas. Vyzeralo to na útok, lenže znovu dozadu.
     
    36
    Rohový kop z pravej strany domácich a následne tvrdý zraz brankára, ktorý zachytil loptu s nabiehajúcim útočníkom.
     
    38
    Viacero žltých kariet v prvom polčase a teraz sa k tomu pridáva aj táto po zákroku na pravej strane – žltá karta pre Schulza.
     
    41
    Stále pokračujeme v našom prenose. V útoku hráči hostí, ale ich spoluhráč leží na trávniku. Vyzerá však, že budú budú pokračovať smerom do útoku.
     
    42
    V záverečných minútach idú do útoku domáci hráči, kolmica do veľkého vápna nekončí na žiadnom z hráčov a všetko pokrýva brankár, ktorý zachytil loptu.
     
    44
    Pomaly sa dostávame do posledných minút prvého polčasu. Pri lopte sú aktuálne hráči domácich, ktorý rozohrávajú. Vyzerá to tak, že prvý polčas sa skončí remízou.
     
    45
    Hostia sa snažia dostať do útoku. Prechod na ľavú stranu, center, ktorý skončil na prednej tyči. V závere polčasu budú zahrávať hostia rohový kop.
     
    45
    Rohový kop sa nepremenil a následne rozhodca ukončil prvý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Druhý polčas začne približne o 19:32.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Pred pár sekundami sa nám začal zápas, takže uvidíme či nám pribudnú nejaké góly, keďže v prvom polčase sa hralo hlavne v strednej časti ihriska.
     
    47
    Perfektne teraz prenikajú hostia do útoku. Zo stredu ihriska sa hra presunula na ľavú stranu a následne center, ktorý za postrannú čiaru zrazil hráč domáceho tímu.
     
    47
    Hostia sa znovu dostali na polovicu ihriska, ale hra sa prerušila. Na ihrisku ostal ležať jeden z domácich hráčov, ktorý v súboji dostal nejaký úder do hlavy.
     
    51
    Viacero priamych kopov v úvode druhej časti hry. Center z pravej strany však preletel ponad veľké vápno a o loptu sa bojuje na ľavej strane ihriska.
     
    54
    Stále vyrovnaný futbal v strede ihriska. Viacero centrov na strany a kde tu nejaká prihrávka na 16-tku. Takto to vyzerá, že dnes gól nepadne.
     
    54
    Po nejakom čase hru oživil center z pravej strany, ktorý skončil na zadnej tyči, všetko pokryl brankár, ktorý následne rozohráva.
     
    56
    Aktuálne sledujme útok zo strany hostí, ale ten netrval moc dlho, keď prechod cez stred skončil prihrávkou na hráča, ktorý bol vzápätí ihneď faulovaný.
     
    58
    Akcia domácich mala svoj náboj, lenže po prechode cez polovicu sa nejak spomalila a súper všetko dohnal a zabránil najhoršiemu.
     
    59
    Hamburger sa dostáva do útoku v posledných minútach, ale ani z dvoch rohoch v krátkom čase sa nedokázal presadiť. Tentokrát center pokrýva brankár Kraft.
     
    61
    Súhrnná kombinácia hostí v strede ihriska však nekončí nič vážnym, keďže sa nejak nemôžu dostať z jedného miesta. Prvotná snaha skončila vo veľkom vápne, avšak súper sa ubránil.
     
    63
    Prvé striedanie v zápase. Ihrisko opúšťa hráč domácich Allagui, na jeho miesto prichádza do hry Roony.
     
    65
    Uvidíme ako tento zápas nakoniec dopadne. V tejto chvíli idú do útoku hráči hostí, ktorí sa dostali na polovicu a tam stratili loptu. Po chvíli domáci zaváhali a všetok končí centrom z pravej strany. Na loptu si zbehol brankár, ktorý po dopade ostal trošku otrasený.
     
    68
    Hostia sa naďalej snažia o gól. V týchto sekundách útočil Lam, ktorý na ľavej strane ostal na zem po faule. Hamburger tak bude zahrávať priamy kop.
     
    70
    Center Hertha z väčšej vzdialenosti preletel ponad veľké vápno a opustil riadnu hraciu plochu. Vzápätí sa dostala lopta znovu do obranného pásma domácich.
     
    72
    Stále sa pokračuje v trende futbal v strede ihriska a množstvo prihrávok. Hostia sa dostali k lopte, ale ich útok skončil po dvoch prihrávkach, keď sa im nepodarilo udržať loptu.
     
    73
    Vyzeralo to pre hostí celkom nádejne, keď po kolmici mal istú možnosť Rudnews, ale ten z ťažkého uhla netrafil loptu a iba spadol na zem.
     
    74
    Hertha dala gól! Skoro na záver prichádza prvý gól dnešného zápasu. Domáci perfektne vyšachovali súpera v ich veľkom pásme a všetko to zavŕšili, tak povediac strelou do prázdnej brány v podaní ADRIÁNA RAMOSA.
     
    77
    Uvidíme ako Hamburger odpovie na gól domácich. Zatiaľ to vyzerá iba na prihrávky na ich polovici.
     
    78
    Do útoku sa dostali domáci hráči, ale Ramos nabiehajúci z pravej strany ostal v ofsajde, takže nemohol pokračovať v hre. Hostia sú tak pri lopte znovu.
     
    79
    To to vyzerá aj na dlhšie prerušenie hry. Hostia mali perfektnú šancu, ale všetko chytá Kraft, ktorý, ale aj na to doplatil, keď pri zákroku cez neho preletel protihráč a nešťastne ho trafil do hrude.
     
    83
    Stav sa nám stále nemenil a my po krátkom výpadku spojenia pokračujeme. Hamburger sa snaží stiahnuť jednogólový náskok súpera, ale zatiaľ sú pri lopte skorej domáci hráči.
     
    84
    Do útoku po ľavej strane prechádzajú hostia, popri čiare vašk prišiel faul zo zadu a hra je opäť prerušená. Hamburger následne rozohral hru na krátko.
     
    85
    Hra je znova prerušená, keď vo veľkom vápne domácich prišla zrážka dvoch hráčov. Po pár sekundách bude nasledovať rohový kop hostí, ktorí sa snažia znížiť stav stretnutia.
     
    86
    V závere zápasu sa snaží tréner hostí o nejaký ťah. Do hry nastúpil Calhangoglu, z ihriska odchádza Badelj.
     
    87
    Striedanie za striedaním, to ďalšie prichádza na strane domácich, keď nateraz odchádza Hatira, nastupuje Wagner.
     
    89
    Záver sa nám pomaly končí, ale hostia majú v pláne poslať do hry dvoch hráčov. center na ľavú stranu, ktorý končí za postrannou čiarou.
     
    90
    Dvojité striedanie v tíme hostí. Ihrisko opustili Beister a Lam, do hry sa prišli pozrieť na záver Jiracek a Tah.
     
    Koniec zápasu. (20:25:55)

    Tomáš Batiz

    Góly: 74. Ramos

    Karty:   38. Schulz (HER) – 17. Westermann (HAM)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Langkamp, Brooks (23. Niemeyer), Schulz – Allagui (63. Ronny), Lustenberger (C), Baumjohann, Hosogaj, Ben-Hatira (88. Wagner) – Ramos
    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Sobiech, Westermann, Lam (90. Tah) – Beister (90. Jiráček), Arslan, van der Vaart (C), Badelj (86. Çalhanoğlu), Zoua – Rudņevs

    Rozhodca: Fritz – Dietz, Schaal