FK Dinamo Moskva – Zenit 1:1 (kon.) | Tomsk – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | N.Novgorod – Groznyj 1:0 (kon.)
Machačkala – FK Krasnodar 1:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:1 (0:0)
Zenit Petrohrad
cz Sobota 24.08.2013, 11:30 • Arena Chimki • Ruská Premier Liga
     
    Fyzicky a psychicky náročný zápas na promáčeném trávníku tedy končí remízou. Dinamo po skvělém prvním poločase mírně polevilo a přepustilo hru do rukou Zenitu, přesto se jako první radovalo z branky, když v 64. minutě nemohl Lodygin s Dzsudzsákovou tečovanou ránou nic dělat. Zenit pak s vyrovnáním počkal až do poslední minuty, kdy Dinamo nezvládlo poslední centr do své šestnáctky a střídající Keržakov definitivně vyrovnal. Já vám děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (13:25:09)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají v hodině dvanácté a Luciano Spalletti si mne ruce! Místo nevýrazného Aršavina poslal na hřiště ALEXANDRA KERŽAKOVA, který si opět dokázal najít správný prostor. Hubočanův centr díky Granatově laxnosti ve vzdušném souboji na malém vápně za sebe prodloužil Širokov, Keržakov rybičkou skočil do míče a Berezovskij neměl nárok.
     
    90+2
    Bystrova zezadu přebrousil Denisov. Střídající hráč Zenitu se ovšem rychle zvedl a ještě věří ve vyrovnání.
     
    90+1
    Dinamo po rohovém kopu míč příliš dlouho neudrželo. Zenit mobilizuje a do závěru dá všechny zbytky sil.
     
    90+1
    Zápas bude prodloužen o tři přidané minuty.
     
    90
    Zenit naplno otevřel své defenzivní brány a prostor se tak otevřel také před Dzsudzsákem, ten se ale své příležitosti zalekl a vypálil jen do Lodygina, jenž vyrazil míč na rohový kop.
     
    89
    Střídání v týmu Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Artur Jusupov, přichází Andrej Voronin.
     
    88
    Na hřišti se to hemží emocemi, za projev směrem k rozhodčímu Jeskovovi dostal žlutou kartu Konstantin Zyrjanov.
     
    87
    Berezovskij musel jít do vzdušného souboje s Keržakovem a pouze vyrazil míč před sebe, Witsel si tam však příliš dlouho chystal míč a do případně odkryté branky nevystřelil.
     
    86
    Djadjun využil špatně načasovaného skluzu Hubočana, pokračoval se Smolovem na Lodygina, místo přihrávky zvolil střelu a petrohradský brankář se opět zaskvěl!
     
    85
    Zenit hned po střídání s rozumem rozehrál, Lombaerts hlavou v šestnáctce prostrčil míč Bystrovovi, bohužel pro něj to bylo do příliš velkého střeleckého úhlu, který ještě zmenšil Berezovskij a Zenit tak na gól nadále čeká.
     
    84
    Střídání v týmu Dinamo Moskva: ze hřiště odchází Alan Kasajev, přichází Vladimir Djadjun.
     
    83
    Zenit předvedl rychlou akci na pár doteků po níž z pravé strany centroval Danny, Širokov se ovšem přes velký počet těl v šestnáctce k zakončení neprotlačil.
     
    83
    Velkou nevýhodou Zenitu je, že už má Luciano Spalletti dostřídáno. To Dan Petrescu na domácí lavičce ještě dvakrát může pozdržet čas.
     
    82
    Lodygin musel velmi rychle z branky, protože k míči spěchal také Dzsudzsák a petrohradský brankář nakonec musel jít do riskantního skluzu.
     
    81
    Zyrjanov se pokoušel sám vyjet s míčem a ztratil jej ještě před přechodem za půlící čáru. Noboa si však následně počínal stejně mizerně a případný brejk dobře nevyřešil.
     
    80
    Celé hřiště je pokryto dýmem, který podle všeho vyšel z kotle hostujících fanoušků.
     
    79
    Zenit se pokouší vystupňovat tlak, vzadu tím otvírá prostor pro brejky Dinama a to je neváhá využít.
     
    78
    Bystrov se dral do šestnáctky, měl ale na zádech Fernándeze a ten to udělal vskutku znamenitě – chirurgicky čistým skluzem poslal míč do jeho nohy a zařídil odkop od Berezovského branky.

    Daniel Polách

    Góly: 64. Dzsudzsák – 90+3. Keržakov

    Karty:   17. Jusupov (DMO), 54. Wilkshire (DMO) – 63. Witsel (PET), 65. Ansaldi (PET), 88. Zyrjanov (PET)


    Dynamo Moskva: Berezovskij – Wilkshire, Fernández, Granat, Lomić – Denisov – Dzsudzsák, Jusupov (89. Voronin), Noboa, Kasajev (84. Djadjun) – Smolov (75. Kokorin)
    Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Lombaerts, Hubočan, Ansaldi – Tymoščuk (63. Zyrjanov) – Šatov (68. Bystrov), Širokov, Witsel, Danny – Aršavin (46. Keržakov)

    Rozhodca: Jeskov