NY Islanders – Carolina 2:3 (po pr.) | Philadelphia – NJ Devils 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:3 (kon.)
Tampa Bay – Colorado 1:2 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 3:1 (kon.)
Dallas – Vancouver 4:3 (po pr.) | Edmonton – Montreal 4:3 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Colorado Avalanche
cz Piatok 30.10.2015, 00:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:34
    Mohlo být rozhodnuto! Ihned po buly to přes celé hřiště vyzkoušel Landeskog, prázdnou branku ale o kousek minul!
     
    58:30
    Bishop už je na střídačce, Blesky to zkusí v šesti!
     
    53:18
    Domácí mají dobrou šanci na vyrovnání! Matt Duchene vyhodil puk z obranného pásma do hlediště, jednoznačné dvě minuty za zdržování hry.
     
    47:49
    V Amalie Areně dnešní utkání sleduje 19 092 diváků – je vyprodáno!
     
    44:35
    Zdá se, že Tampě oslabení náramně svědčí! 2 na 1 se řítili Callahan s Boylem, druhý jmenovaný se nakonec ocitl sám před Varlamovem, ale tváří v tvář ruskému brankáři neuspěl!
     
    44:27
    Znovu se bude vylučovat a opět se tak děje na straně domácí Tampy. Za nedovolené bránění si dvě minuty odpyká Anton Stralman. Tentokráte to hlavní sudí posoudili zcela správně.
     
    40:58
    Tyler Johnson dojížděl celou situaci a byl natlačen do Varlamova – sudí je však nekompromisní a domácí útočník dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Zároveň je ale za krosček vyloučen Carl Söderberg. Velmi nepřehledná situace.
     
    40:58
    Neskutečné! Hosté vyrobili obrovskou chybu v kombinaci a při dvojnásobném oslabení se na Varlamova sám řítil Ondřej Palát! Český útočník zkusil bekhendový blafák, ale brankář Colorada předvedl parádní zákrok!
     
    40:35
    Domácí budou hrát chvíli, konkrétně sedmnáct vteřin, ve třech. Za držení je vyloučen Valtteri Filppula!
     
    38:51
    Bude se vylučovat. Na trestnou lavici usedá Victor Hedman, jenž se proti pravidlům provinil držením. Dokáží hosté vstřelit nepopulární gól do šatny?
    Alex KILLORN - 1:2
     
    35:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    Téměř 160 minut dlouhé čekání na vstřelenou branku je u konce, Tampa využívá přesilovku! Hedman od pravého kruhu vypálil velice tvrdě, gólman Varlamov puk vyrazil pouze před sebe, kde se nejlépe zorientoval ALEX KILLORN a šikovnou dorážkou dostal kus černé pryže za brankovou čáru! Asistence: Victor Hedman, Valtteri Filppula.
     
    35:09
    Tampa Bay má šanci na snížení nepříznivého stavu! Na dvě minuty za sekání za katr usedá kapitán Colorada Gabriel Landeskog.
     
    33:46
    No a pro Tampu mohlo být ještě hůře! Mitchell s McLeodem se dostali až do bezprostřední blízkosti Bena Bishopa, ten však proti dorážce druhého jmenovaného na poslední chvíli vytasil levý beton a kotouč za svá záda nepustil!
    Nathan MACKINNON - 0:2
     
    33:04
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rychlá protiakce a hosté vedou už 2:0! Tanguay skvostným pasem našel Iginlu, kterého v obrovské příležitosti vychytal Bishop. Zkušený útočník Lavin se ale nevzdal a vrátil touš před branku, kde se ho ujal NATHAN MACKINNON, který měl už velmi jednoduchou práci. Asistence: Jarome Iginla, Alex Tanguay.
     
    28:21
    Bishop se rozhodl rozehrát sám a parádním pasem vyslal Stamkose s Callahanem do přečíslení 2 proti 1. Kapitán Tampy lehkou žabičkou nahrál svému kolegovi, jenž ranou z první o kousek minul svatyni Colorada! Tady scházely centimetry!
     
    23:38
    To byla dobrá šance pro hosty! MacKinnon se bleskově otočil a zpoza branky nahrál volnému Eriku Johnsonovi, ale Bishop se proti jeho ráně opravdu vyznamenal!
     
    21:37
    Tampa hrála v šesti! Velice zbytečný trest pro domácí mužstvo – na trestnou lavici usedá ještě včera v AHL hrající Jonathan Marchessault.
     
    18:41
    Ve vlastním oslabení se sám na Varlamova řítil Valtteri Filppula! Zkusil kličku do forhendu, ale ruský gólman si s jeho pokusem dokázal poradit a hodně nyní podržel své spoluhráče!
     
    18:10
    Další komplikace pro Bolts. Na trestnou lavici usedá Brian Boyle – dvě minuty, hákování. Dokáží hosté tuto početní převahu využít?
    Alex TANGUAY - 0:1
     
    15:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Sudí branku uznává, Colorado vede 1:0! Střelcem úvodního gólu tohoto mače je ALEX TANGUAY, který díky skvělému hernímu přehledu spoluhráče Iginly dokázal vsítit svou první branku v této sezoně. Asistence: Jarome Iginla, Nathan MacKinnon.
     
    15:58
    Tak pozor! Iginla zvedl hlavu a našel v předbrankovém prostoru volného Alexe Tanguaye, který puk usměrnil mezi betony Bena Bishopa. Sudí si půjde zatelefonovat, je totiž možné, že touš překročil brankovou čáru!
     
    12:10
    Laviny si zahrají první přesilovku! Za držení si dvouminutový trest odsedí Matthew Carle.
     
    04:50
    Další přesilovka pro Tampu. Za nedovolené bránění je na dvě minuty vyloučen obránce Nikita Zadorov.
     
    03:23
    Laviny špatně vystřídaly a před Callahanem se otevřelo moře volného prostoru, avšak zkušený forvard Blesků trefil z dobré pozice pouze levou tyč svatyně Semjona Varlamova!
     
    02:11
    Hosté hráli v šesti, Tampa Bay si tak zahraje svou první přesilovou hru v tomto zápase. Trest odsedí útočník Michail Grigorenko.
     
    00:17
    Obrovská šance v samotném úvodu! Hosté se řítili do přečíslení 3 proti 1, Skille našel volného Duchenea, kterého ale fantasticky vychytal Ben Bishop!

    Vojtěch Tůma

    Góly a asistencie: 36. Killorn (Hedman, Filppula) – 16. Tanguay (Iginla, MacKinnon), 34. MacKinnon (Iginla, Tanguay)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Gudlevskis) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Šustr, Coburn – Killorn, Stamkos "C", Callahan "A" – Palát, Johnson, Kučerov – Naměstnikov, Filppula, Condra – Marchessault, Boyle, Brown
    Colorado Avalanche: Varlamov (Berra) – Beauchemin, Johnson, Holden, Barrie, Zadorov, Guenin – Tanguay, MacKinnon, Iginla "A" – Landeskog "C", Duchene, Skille – Everberg, Söderberg, Comeau – McLeod "A", Mitchell, Grigorenko

    Rozhodca: Justin St. Pierre, Eric Furlatt – Derek Amell, Pierre Racicot