Novokuzneck – Vladivostok 3:4 (0:1 po s.n.) | Novosibirsk – Chabarovsk 2:1 (kon.) | Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – D. Moskva 4:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Ufa 1:5 (kon.) | Záhreb – Togliatti 1:4 (kon.)
HC Slovan – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.)
koniec
HC Dinamo Minsk
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
HC Salavat Julajev Ufa
cz Piatok 30.10.2015, 17:30 • Minsk Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kontinentální hokejová liga má na programu své další pokračování, v jeho rámci změří síly celky HC Dinamo Minsk a Salavat Julajev Ufa. Úvodní buly bude v Minsk Ice Palace, tedy domovském stánku Dinama, vhozeno v 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik

    Minsk se momentálně nachází na dvanáctém místě Západní konference, k čemuž mu pomohl zisk 35 bodů. V posledním ligovém duelu přestřílel běloruský celek Magnitogorsk v poměru 6:4.

    Ufa se nachází ve výrazně lepším rozpoložení. Nasbíraných 4 bodů ji řadí na čtvrtou pozici Východní konference. V předchozím kole Salavat zvítězil na půdě Novgorodu, a to 3:2 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Glass (Lalande) – Gunderson, Bailen, Lisovec, Krajíček, Nogačjov, Šinkevič – Ellison, Vesce, Kaljužnij – Szczechura, Matěruchin, Cheechoo Drozd, Meleško, Stěpanov – Pavlovič, Michaljov

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Bodrov, Culygin, Arzamacev, Derljuk – Grigorenko, Engqvist, Omark – Hartikainen, Makrov, Lisin – Soin, Chlystov, Vorobyov – Prochorkin, Lazarev, Kabanov, Něstěrov

    Rozhodčí: Naumov, Oskirko – Lazarev, Medveděv.
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu, klání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Domácí se hned v úvodu vydali kupředu, po přejetí útočné modré pálil od levého mantinelu Kaljužnij. Se svým pokusem ale neuspěl. Zanedlouho se hosté osvobodili.
     
    01:17
    Taktéž druhá formace Dinama působila aktivním dojmem. Pavlovič se ale v pravém rohu sám ukličkoval. Následný protiútok Ufy dlouhého trvání neměl.
     
    01:56
    Matěruchinovo nahození od modré čáry hostující muž v masce kryje. Běloruský celek je v úvodu zápasu zcela dominantní. Uvidíme, jak tomu bude nadále.
     
    03:00
    Ufa právě vstřelila branku!
    První šanci Ufy ještě Dinamo přečkalo bez úhony, ovšem podruhé již kapitulovalo. Sojn se procpal do útočného pásma, kde nalezl na levé straně najíždějícího DENISE CHLYSTOVA. Forvard Salavatu poté zakončil do odkryté klece. Asistence: Sergej Sojn, Alexandr Něstěrov.
    03:00 Denis CHLYSTOV - 0:1
     
    04:35
    Bude se poprvé vylučovat, a to na domácí straně. Za nebezpečnou hru vysokou holí putuje na lavici hanby Konstantin Kolcov (MIN).
     
    05:18
    Makarov vyzýval křižným pasem některého ze spoluhráčů, ovšem na prudký pas nikdo nedosáhl. Dinamo posléze vyhodilo přes všechny čáry.
     
    05:52
    Hosté se stále příliš nemohou prosadit. Nedlouho po Omarkově zavezení kotouč do pásma je kus gumové pryže zpět u brankáře Salavatu.
     
    06:35
    Domácí jsou v plném počtu, toto oslabení přečkali bez sebemenších potíží. Uvidíme, jak se bude duel nadále vyvíjet.
     
    07:24
    Ofsjad domácí ekipy, po němž následuje komerční přestávka. Zatím sledujeme poměrně aktivní hokej. O něco málo lepším celkem jsou domácí, ovšem vedení se ujala Ufa.
     
    07:24
    Současně se bude vylučovat, potrestán je hostující celek, a to za příliš mnoho hráčů na ledové ploše.
     
    08:07
    Až nyní se Dinamo usadilo v útočné třetině, kde vyrobilo menší rozruch před brankou hostujícího celku. Nikomu se ale nepodařilo dorazit do prázdné branky.
     
    08:39
    Síly na ledové ploše se srovnají, Alexandr Matěruchin (MIN) se provinil podražením. Chvíli se tak bude hrát ve čtyřech, poté začne zkrácená přesilová hra Ufy.
     
    09:23
    Momentálně se hraje převážně ve středním pásmu. Na spadnutí přesilová hra hostí, za malou chvíli bude Ufa v plném počtu.
     
    09:48
    Alexandr Loginov dostal na pravé straně penzum prostoru, což se snažil zužitkovat ostrou ranou. Glass ale povyjel a dělovku perfektním zásahem eliminoval.
     
    10:10
    Minsk vyhodil přes všechny čáry, a tak se na malou chvíli osvobodil. Přesilová hra hostujícího celku je ale velice kvalitní.
     
    10:39
    Rovněž Matěruchin je na ledové ploše, hraje se v plném počtu. Hokejisté v bílých dresech, tedy Ufa, stále drží jednobrankový náskok.
     
    11:24
    Ani jedno z mužstev nyní nemá navrch, hra se vyrovnala. Prvotní nápor běloruské ekipy je pryč. Navíc se zdá, že Ufa začíná mírně přebírat taktovku.
     
    12:01
    Další snahu Dinama maří postavení mimo hru, v němž se ocitl Alexandr Matěruchin. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. To vše až po skončení komerční přestávky.
     
    12:24
    Cheechoo měl obrovskou možnost ke srovnání, puk ležel v hostujícím brankovišti. Domácí forvard jej ale nedokázal doklepnout za brankovou čáru, Svedberg touš schoval pod své tělo.
     
    13:28
    Dinamo stále aktivně napadá, ovšem nedaří se mu opět dostat do větší brankové příležitosti.
     
    14:36
    Glass měl za vlastní brankou drobné potíže, které ale nakonec vyřešil. Obrana Minsku tak může v poklidu rozehrát a zahájit další atak.
     
    15:12
    Lehké nahození od modré čáry Glass kryje a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. První třetina se chýlí ke svému závěru.
     
    15:57
    Opět se bude vylučovat, Alexandr Matěruchin (MIN) odjíždí pykat podruhé v tomto utkání. Nyní se provinil faulem kolenem.
     
    16:57
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hosté svou přesilovou hru využívají! Lepistö dorážel těsně před Glassem, ovšem ten puk vytěsnil k ANDREASI ENGQVISTOVI. Forvard Salavatu poté neměl problém se zakončením do odkryté branky. Asistence: Sami Lepistö.
    16:57 Andreas ENGQVIST - 0:2
     
    18:16
    Ufa je momentálně lepším celkem, a to především v bruslení. Dinamo příliš nestíhá.
     
    19:20
    Zakázané uvolnění Salavatu, který ocitl pod mírným tlakem. Vhazovat se tak bude před Svedbergem, konkrétně po jeho levé ruce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní perioda, v níž byli zpočátku lepší domácí. Poté ale poslal hosty do vedení Denis Chlystov. Druhý přesný zásah Ufy přidal Andreas Engqvist. Salavat se tak ujal dvoubrankového vedení. Jak se bude zápas nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí hned v úvodu druhé části snižují, Svedberga překonal MATT ELLISON. Dinamo tak snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Nic Bailen, Ryan Gunderson.
    20:17 Matt ELISSON - 1:2
     
    21:48
    Ufa se ale nenechala zaskočit a nadále je velice aktivní. Závar před Glassem však nikdo z hostí nedokázal zužitkovat.
     
    22:41
    Zakázané uvolnění Minsku vrací hru zpět před Glasse, vhazovat se bude po jeho levé ruce. Ve druhé části se hraje skutečně velice aktivně.
     
    23:18
    A další vyloučení za faul kolenem, na dvě minuty odjíždí Jevgenij Nogačjov (MIN). Jak Salavat s touto možností naloží?
     
    23:40
    Loginov vyslal od modré čáry jedovatý pokus, který ale Glass s vypětím všech sil kryje a následně přerušuje hru. Ufa se zatím v početní výhodě prezentuje velmi dobře.
     
    24:12
    Momentálně se hraje převážně ve středním pásmu, ani jedno z mužstev nemá výrazně navrch.
     
    25:50
    Komerční přestávka, po níž se bude vhazovat před Svedbergem. Rovněž ve druhé části hry sledujeme aktivní podívanou, v níž hosté stále drží jednobrankový náskok.
     
    26:59
    Přesilová hra pro domácí, Dinamo má solidní příležitost k vyrovnání. Za podražení putuje na lavici hanby Kirill Culygin (UFA).
     
    27:21
    Minsk poměrně dlouho kombinoval v útočném pásmu, ovšem nakonec Salavat zmobilizoval síly a vyhodil puk přes všechny čáry. Další útok tedy musí začít od píky.
     
    28:12
    Szczechura se natlačil před Svedberga, ovšem ideálně se mu zakončit nepodařilo. Poté Ufa opět vyhodila puk do bezpečné zóny.
     
    29:25
    Icing v podání Salavatu, vhazovat se bude před Svedbergem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    30:24
    Kaljužnij chtěl vyslat do úniku Vesceho, ovšem přihrávka byla příliš dlouhá. Hrát tak může opět Ufa. Hraje se nahoru dolů, akce střídá akci.
     
    31:36
    Szczechura nabídl přihrávku na levou stranu kolbiště, ovšem tak se k puku nikdo nedostal. Ještě malou chvíli Dinamo udrželo puk ve své moci, leč zanedlouho o něj přišlo.
     
    32:45
    Již dlouho se hraje bez přerušení, momentálně má ale navrch domácí ekipa. Skálopevná defenziva Salavatu jim však nedává sebemenší šance.
     
    33:21
    Až nyní se přerušuje, Stěpanovovo nahození od levého mantinelu Svedberg kryje. Následuje další komerční přestávka, po níž se bude vhazovat v útočném pásmu Dinama.
     
    34:21
    Po delší době se veškerý boj odehrával především ve středním pásmu. Následuje další zakázané uvolnění v podání hostujícího celku.
     
    35:31
    Nahození od modré čáry Svedberg kryje, načež také raději přerušuje hru. Buly tak proběhne po jeho pravé ruce.
     
    35:46
    Před Něstěrovem se odkryla zcela prázdná brána, ovšem hostující forvard v tisíciprocentní příležitosti přestřelil. Sám celou věc evidentně nechápe a odjíždí střídat.
     
    36:21
    Glass kryje další lehký pokus hostí. Hra je tak opět přerušena.
     
    37:41
    Glass nyní výtečně zasáhl proti dorážce z mezikruží. Puk se kutálel do prázdné branky, ovšem domácí brankář po něm srdnatě skočil a zastavil jej.
     
    38:30
    Ufa právě vstřelila branku!
    Nyní již ale domácí nedokázali vzdorovat. LINUS OMARK dostal z modré čáry vynikající přihrávku, načež neotálel a zamířil přesně do odkryté klece. Asistence: Sami Lepistö, Dmitrij Makarov.
    38:30 Linus OMARK - 1:3
     
    39:04
    Další trest pro domácí celek. Za hákování odjíždí pykat Paul Szczechura (MIN).
     
    39:41
    Hosté se zatím nemohou dostat do pásma. Zdá se, že Minsk dohraje třetinu bez dalších potíží.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část je minulostí. Hned v jejím úvodu se domácí zásluhou Matta Ellisona dostali na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se jim ale nepodařilo, navíc v závěru periody hosté navýšili své vedení, prosadil se Linus Omark. Jak dopadne toto drama? Sledujte i nadále náš on-line přenos!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:52
    Třetí třetina započala opět velice aktivně, obě mužstva si vyměnila své pozdravy. Do větších šancí se ale nikdo nedostal.
     
    42:04
    Přesilová hra pro domácí celek, za podražení odjíždí pykat Nikolaj Prochorkin (UFA).
     
    42:47
    Rána od modré čáry úspěch neslavila, puk prolétl těsně vedle pravé tyče. Hnedle poté se hosté osvobodili vyhozením přes všechny čáry.
     
    43:50
    Ani tuto přesilovou hru domácí nezužitkují, hraje se ve středním pásmu. V kritických chvílích utkání Ufa jednoznačně potvrzuje roli favorita.
     
    44:18
    Puk končí mimo hrací plochu, konkrétně na domácí střídačce. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:27
    Stále se hraje v poměrně rychlém sledu. Dinamo se pokouší probít skrze pevnou defenzivu Salavatu, což se mu ale zatím vůbec nedaří.
     
    46:32
    V ochozech panuje vynikající atmosféra, k vidění je mexická vlna. Fanoušci Minsku opět dokazují, že patří k těm nejlepším v KHL. Jejich miláčci však stále ztrácejí dvě branky.
     
    47:41
    Dinamo nyní opět chybovalo, ke střeleckému pokusu se poté dostal hostující Lazarev. Z mezikruží se mu ale nepodařilo nikterak vážněji zahrozit, rána byla zblokována.
     
    48:23
    Pavlovič se na levé straně snažil, seč mu síly stačily. Přes Bodrova se mu ale nepodařilo optimálně zakončit. Lehký pokus tak Svedberg v poklidu lapil.
     
    49:01
    Stěpanov se natlačil až před Svedberga, ovšem ten svůj tým podržel. Domácí útočník navíc zavinil posunutí branky, a tak se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    49:27
    Ufa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je o osudu duelu rozhodnuto. LINUS OMARK dostal z levé strany přesnou přihrávku, kterou rozhodně nepohrdl. S milimetrovou přesností poté poslal puk do levého horního rohu domácí branky. Asistence: Andreas Engqvist, Igor Grigorenko.
    49:27 Linus OMARK - 1:4
     
    50:32
    Pavlovič se opět natlačil do zakončení, ovšem Svedberg je dnes velice jistý. Vhazovat se bude v domácím útočném pásmu.
     
    50:57
    A další vyloučení, domácí si zahrají přesilovou hru. Podražením se provinil Alexandr Něstěrov (UFA). Jedna z posledních domácích šancí.
     
    51:33
    Ani tato přesilová hra zatím příliš dobře nevypadá, i když Szczechura se přece jenom dostal do zakončení. Hostující brankář ale jeho švih nadzvedl do ochranné sítě.
     
    53:36
    Ufa se snaží vyrážet do protiútoků, což jí momentálně plně vyhovuje. Hosté s přehledem hlídají své vedení.
     
    53:44
    A další trest, tentokráte za hákování. Hříšníkem se stal hostující Denis Bodrov (UFA).
     
    54:23
    Szczechurův pokus Svedberg v poklidu kryje, snaha Dinama je již spíše platonická. Utkání se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěru.
     
    54:54
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tak toto je pro domácí možná až moc kruté. Hosté ve vlastním oslabení ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Hartikainen následně nalezl ideálně najetého DMITRIJE MAKAROVA, který se z voleje nemýlil. Asistence: Teemu Hartikainen, Zachar Arzamacev.
    54:54 Dmitrij MAKAROV - 1:5
     
    55:41
    Domácí se stále snaží, ovšem není jim přáno. Závěr utkání bude v režii hostující ekipy.
     
    56:27
    Další akci Dinama maří postavení mimo hru, v němž byl chycen Šinkevič. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:38
    Na trestnou lavici míří další domácí borec. Lukáš Krajíček (MIN) dostává dvě minuty za krosček.
     
    58:50
    Ofsajd v podání hostující ekipy. Ta se již nikam nežene, o své vítězství již dávno rozhodla.
     
    59:40
    Ufa dohrává utkání v útočné třetině, kde ale spíše honí puk po rozích.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve třetí části hosté potvrdili roli favorita a přidali další dvě branky, prosadili se Linus Omark a Dmitrij Makarov. Ufa tak zdolala Dinamo Minsk jednoznačně 5:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 18:32 (19:46:21)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 21. Elisson (Bailen, Gunderson) – 3. Chlystov (Sojn, Něstěrov), 17. Engqvist (Lepistö), 39. Omark (Lepistö, Makarov), 50. Omark (Engqvist, Grigorenko), 55. Makarov (Hartikainen, Arzamacev)


    HC Dinamo Minsk: Glass (Lalande) – Gunderson, Bailen, Lisovec, Krajíček, Nogačjov, Šinkevič – Ellison, Vesce, Kaljužnij – Szczechura, Matěruchin, Cheechoo Drozd, Meleško, Stěpanov – Pavlovič, Michaljov
    HC Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Lepistö, Loginov, Višněvskij, Bodrov, Culygin, Arzamacev, Derljuk – Grigorenko, Engqvist, Omark – Hartikainen, Makrov, Lisin – Soin, Chlystov, Vorobyov – Prochorkin, Lazarev, Kabanov, Něstěrov

    Rozhodca: Naumov, Oskirko – Lazarev, Medveděv

    Diváci: 14128