Košice – Trenčín 2:0 (kon.) | B. Bystrica – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Ružomberok – Trnava 0:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
2:0 (1:0)
AS Trenčín
Sobota 08.11.2014, 13:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil prekvapivým tirumfom Košičanov, ktorí si do tabuľky pripisujú dôležité tri body.S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám krásny zvyšok dňa. (15:18:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Nadstavený čas sa končí a na trávniku sa už skuotčne nedeje nič zaujímavé. Čakáme iba na záverečný hvizd.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby a na trávniku sa nedeje nič zaujímavejšie. Trenčín to síce ešte skúša, ale presné zakončenie z jeho strany nevidíme, tentokrát spoza dvojice obrancov priestor bránky minul Mondek.
     
    89
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Dávid Škutka.
     
    89
    Po rohovom kope síce zakončoval striedajúci Rabiu, ale svoju hlavičku poslal iba nad brvno. Tofiloski zasahovať nemusel.
     
    88
    Trenčín ešte stále útočí. Holúbeka však k zemi poslal Bukata, ktorý už jednu žltú kartu má. Košičania by si na takéto drobnosti mali dávať väčší pozor, Trenčín totiž získava aj rohový kop.
     
    87
    V košickom Čermeli je už o všetkom rozhodnuté. Trenčín môže strata bodov poriadne mrzieť, ale hostia si ju zapríčinili hrubými chybami sami.
     
    85
    Košice dali gól!

    Domáci útočník JÁN NOVÁK z bieleho bodu nezaváhala loptu nekompromisne poslal do siete.
     
    84
    Trenčiansky kapitán si za faul vyslúžil aj žltú kartu.
     
    84
    Košičania budú po veľkej chybe hostí zahrávať pokutový kop! Kleščík vo vápne zrazil striedajúceho Dimuna a domáci môžu definitívne rozhodnúť.
     
    83
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Milan Dimun.
     
    82
    Šemrinec teraz poriadne zaváhal a domáci mohli vyhrávať už 2:0! Trenčiansky gólman podbehol loptu a Novák zakončoval z obrovského uhla, no iba do bočnej siete bránky AS.
     
    81
    Košický útočník Diaby ostal po jednom zo stretov ležať na zemi z trávnika sa veru neponáhľal. Domáci hrajú to, čo potrebujú.
     
    80
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Haris Hajradinovič, prichádza Patrik Mišák.
     
    79
    Po rohu hostia opäť zaváhali a domáci išli do situácie dvoch proti jednému. Dvojicu si na seba naviazal Novák a prihrával ešte spoluhráčovi na ľavú stranu, no Čögley sa zahral na brankára a loptu z čiary vyrazil.
     
    78
    Futbalisti AS si ale uvedomujú vážnosť situácie a presunuli sa do útoku. Tam po svojej aktivite opäť získali rohový kop.
     
    77
    Hostia si už ale dali veľký pozor a súpera tentokrát do zakončenia nepustili. Trenčianski futbalisti si podobné zaváhania určite dovoliť nemôžu, inak si dnes body domov nepovezú...
     
    76
    Košickí futbalisti sa presunuli do útoku a po faule vybojovali aj štandardku z väčšej vzdialenosti. Po centri do vápna prišla hlavička Haskiča, ktorá smerovala priamo do bránky, ale Šemrinec neuveriteľným spôsobom loptu vytlačil na rohový kop.
     
    75
    Hostia po svojej nepríjemnej aktivite rozohrali rohový kop. Ten zahral Simon, avšak jeho spoluhráči nič nevymysleli.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Peter Šinglár (MFK Košice).
     
    73
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Miroslav Viazanko, prichádza Ján Novák.
     
    72
    Tak toto mohlo byť zaujímavé! Šinglár sa po chybnej rozohrávke hostí dostal do úniku, no napokon ho dobehol jeden z obrancov a jeho šancu zmaril.
     
    71
    Trenčania sa už nasťahovali na útočnú polovicu a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Košičania sa musia brániť.
     
    70
    Zaujímavá šanca hostí! Simon získal loptu na ľavej strane, jasličkami si ju posunul až do vápna a tam hľadal jaira. To sa mu síce podarilo, ale druhý menovaný bol iba dobre bránený a nedokázal vypáliť.
     
    69
    Trenčania zvyšujú svoju aktivitu, avšak bez úspechu v zakončení. Lobotka sa predral do vápna, no tam vôbec nevystrelil.
     
    67
    Odkop hosťom ale vôbec nevyšiel a domáca defenzíva loptu iba pohodlne zrazila. O opätovný center sa pokúsil Čögley, ale v rýchlosti nebol presný.
     
    66
    Trenčania sa presunuli do útoku a vybojovali tam ďalší priamy kop, ale iba z väčšej vzdialenosti. Rozohrávať ho bude Čögley.
     
    65
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Matúš Bero, prichádza Ibrahim Rabiu.
     
    63
    Domáci hráči sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Diaby potiahol loptu po pravej strane, ale cez Kleščíka ju na spoluhráča v lepšej pozícii nepretlačil.
     
    62
    Na trávniku sa v ostatnom čase nedeje nič zaujímavejšie. Trenčín sa síce presunul do útoku, ale center do miest kde sú obrancovia súpera úspech neprinesie.
     
    60
    Košičania sa presunuli na útočnú polovicu a dokonca tam aj po menšom faule svojho súpera získali priamy kop. Ten zahrával zrejme Šinglár, no ani pekný center do vápna úspech nepriniesol.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Martin Bukata (MFK Košice).
     
    57
    Po rýchlom prenesení hry na opačnú polovicu chceli zaútočiť Koščania, ale Šinglár bol na konci akcie iba v ofsajde a páliť tak nemohol.
     
    56
    Zaujímavá šanca hostí! Simon v súboji jeden na jedného pretlačil loptu cez skúsenejšieho Bašistu, no jeho zakončenie napokon smerovalo iba tesne vedľa bránky.
     
    55
    Huk napokon po vlastných odkráčal za postrannú čiaru a bude ošetrený. Našťastie to ale nevyzerá vážne a bude môcť pokračovať.
     
    54
    Hra sa opäť musí na moment prerušiť. Po strede v stredovom kruhu ostal na trávniku ležať Huk a musia mu pomôcť aj tímoví lekári.
     
    53
    Domáci sa s prehľadom ubránili a presunuli do útoku. Tam sa síce do dobrej pozície dostával Diaby, ale bol iba v ofsajde.
     
    52
    Trenčianski futbalisti sa dostali do útoku a po jednom zo súbojov tam na zemi skončil Kleščík. Trenčiansky kapitán sa najskôr v bolestiach zvíjal na zemi, no potom sa hosťujúci hráč našťastie postavil a môže pokračovať.
     
    50
    Trenčín sa opäť pokúsil o útok, no opäť bez úspechu. Loptu potiahol po pravej strane Hajradinovič, no vo finálnej fáze nedokázal zakončiť ani prihrať.
     
    49
    Košickí futbalisti sa nemusia nikam ponáhľať. Lopta je síce na ich útočnej polovici, ale domáci ju nemajú vo svojej moci, no mrzieť ich to nemusí.
     
    48
    Naopak, do útoku sa dostali Košice. Po pravej strane potiahol loptu Viazanko, ale cez Holúbeka ju neprepasíroval na lepšie nabiehajúceho spoluhráča.
     
    47
    Hostia sa po ľavej strane pokúsili dostať do útoku. To sa im síce aj podarilo, ale zakončenie neprišlo a druhý polčas tak začína bez zaujímavých šancí.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom hostí, ktorí počas prestávky aj prestriedali. Domáci tím pokračuje v pôvodnom zložení.
     
    46
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Dávid Guba, prichádza Karol Mondek.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Rozhodca nenadstavil ani sekundu a prvý polčas sa skončil. Košickí futbalisti po ňom po veľkej chybe hostí vyhrávajú najtesnejším jednogólovým rozdielom a Trenčania sa budú musieť ešte veľmi snažiť, aby na to odpovedali.

    Druhý polčas sa začne približne o 14:30.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Trenčín sa ešte stále snaží. Do šatní by totiž hostia veľmi neradi išli v pozícii prehrávajúceho tímu, aj keď všetko nasvedčuje tomu, že to tak bude.
     
    44
    Šinglár volil namiesto centra do šestnástky prihrávku na Korijkova, ktorý sa následne pokúsil o akýsi center ši strelu. Každopádne, priestor bránky úplne minul.
     
    43
    Košickí gólman mohol loptu pohodlne rozohrať od vlastnej bránky až na útočnú polovicu. Trenčania si tam vôbec nerozumeli a sami sa vystavili už piatemu rohu v tomto zápase.
     
    42
    Hostia zahrávali po predchádzajúcom faule štandarku. Lopty sa približne 20 metrov od bránky chopil Hajradinovič, ale mieril iba vysoko nad brvno.
     
    41
    Domáci Huk skosil k zemi prenikajúceho Holúbeka a právom za to vidí žltú kartu.
     
    40
    Hostia rýchlo zaútočili a získali výhodu štandardky z približne 30 metrov. Po nej pálil z druhej vlny Čögley, avšak iba nepresne a Tofiloski nemusel vôbec zasahovať.
     
    39
    Na opačnej polovici trávnika sa po dlhom odkope Tofiloskiho dostal k lopte Bukata. Ten sa síce natlačil do vápna, ale o guľatý predmet tam prišiel a do útoku pôjdu opäť hostia.
     
    38
    Trenčín je v závere aktívny a naďalej sa pokúša o vyrovnanie. Simon posunul loptu Hajradinovičovi, no ten už taký presný nebol a hostia o loptu prišli.
     
    36
    Trenčín to teraz skúsil pasom, ale opäť mu nevyšiel. Hostia loptu poslali za čiaru, ale iba mimo bránkovej čiary a tak bude s pokojom rozohrávať Tofiloski.
     
    35
    Prvý polčas sa chýli ku svojmu koncu a domáci tím stále vyhráva nad favoritom duelu. Trenčanom sa ale snaha uprieť nedá, avšak domáci čítajú všetky pokusy hostí.
     
    34
    Obraz hry sa stále nemení. Hostia sa tlačia dopredu, no domáci tím sa pozorne bráni, pretože nič viac v tejto chvíli MFK ani nepotrebuje.
     
    33
    Trenčania cítia šancu a neustále sa tlačia do zakončenia. Domáci hráči si už ale dávajú pozor a sú stiahnutí na vlastnej polovici.
     
    32
    Košickí futbalisti sa dokázali vo veľkom tlaku svojho súpera ubrániť a loptu odkopli na opačnú polovicu trávnika. Po peknej šanci sledujeme opäť iba odkopy z jednej aj druhej strany.
     
    30
    Tak toto je neuveriteľné. Košičania z priameho kopu nič nevymysleli a Trenčín išiel do útoku, teda rovno do vyrovnávajúcej šance. Domáca obrana veľkým spôsobom pochybila pred svojou bránkou, poslala loptu priamo v šestnástke na Simona, no ten v rýchlosti nedokázal zakončiť.
     
    29
    Hosťujúci obranca Čögley pri defenzívnych povinnostiach skosil protihráča a keďže už dnes bol výrazne napomínaný, tak dostáva žltú kartu.
     
    28
    Trenčín po rušných chvíľach pred vlastnou bránkou loptu čo najrýchlejšie poslal od svojej bránky, no na útočnej polovici sa dopustil iba faulu. Hostia majú menšie problémy.
     
    27
    Domáci tím roh rozohral pred bránku, odkiaľ síce prišlo zakončenie, ale iba z ofsajdovej pozície.
     
    26
    Hostia úplne pochybili v defenzíve a Košičania sa rútili dvaja na brankára! Diaby mal loptu na kopačke a na ľavej strane pred opustenou bránkou Bukatu, no aj tak volil strelu, ktorú Šemrinec vyrazil na rohový kop.
     
    25
    Košický brankár loptu rozohral na opačnú polovicu trávnika, ale tam si domáci nerozumeli a Haskič nespracoval prihrávku smerujúcu k rohu šestnástky.
     
    24
    Trenčania to skúsili pasom, ktorý mal priniesť zrejme brejk. To ale hosťom vôbec nevyšiel a dlhú loptu si prevzal iba Tofiloski.
     
    23
    Na trávniku sa v týchto chvíľach nedeje nič zaujímavé. Lopta lieta zo strany na stranu a oba celky ju vytláčajú spred vlastnej šestnástky, takže vidíme iba prekopávanie od jednej bránky k druhej.
     
    22
    Trenčín sa ale ubránil a presunul sa do útoku. Na konci akcie letel center na Simona, ale táto dlhá prihrávka bola iba veľmi nepresná a spomínaného adresáta nenašla.
     
    21
    Trenčania si teraz museli dávať veľký pozor. Huk poslal loptu do vápna na Diabyho, ktorému ofsajd odmávaný nebol. Šemrinec preto musel rýchlo zareagovať a hodiť sa do jeho rany.
     
    19
    Trenčín sa pokúsil o rýchly prechod do útoku, no presné zakončenie ani v tejto chvíli neprišlo. Hra sa prelieva zo strany na stranu.
     
    18
    V tomto zápase vidíme veľmi veľa štandardných situácií. Hráči oboch celkov hrajú skutočne odhodlane a bojovne a je sa na čo pozerať.
     
    17
    Lopty sa chopil Bukata a poslal ju priamo pred bránku hostí. Tam ale našiel iba pozorného Šemrinca, ktorý loptu s absolútnym prehľadom vyboxoval do bezpečia.
     
    16
    Domáci hráči mohli ísť do gólovej šance. Diaby si našprintoval do dobrej šance a rútil sa do útoku, no k zemi ho skosil Čögley. ROzhodca všetko rieši veľmi ráznym dohovorom a Košice získajú priamy kop spoza rohu šestnástky.
     
    15
    A hra sa stále prelieva zo strany na stranu. Trenčín v útoku vybojoval ďalšiu štandardku, ktorú rozohrával opäť Holúbek. Center mu však absolútne nevyšiel a nik z jeho spoluhráčov sa k lopte nedostal.
     
    14
    Do útoku si to ale po rýchlej rozohrávke namierili aj Košice a takisto získali štandardku. V tejto chvíli ale takéto situácie úspech neprinášajú a opäť sme zakončenie nevideli.
     
    13
    Lopty sa pri odkope chopil Holúbek a poslal ju priamo pred bránku. center bol však dlhý a hráčov vo výskoku preletel, takže Tofiloski nemal so zákrokom žiaden problém.
     
    12
    Nuž, Trenčín na začiatku zápasu s východniarmi prekvapivo prehráva najtesnejším možným rozdielom. Hostia preto musia útočiť a vrhajú sa na súperovu polovicu, kde vybojovali štandardku z väčšej vzdialenosti.
     
    10
    Košice dali gól!

    Hosťujúca obrana pri rohovom kope úplne prepadla a domáci to využívajú na otvorenie skóre. Lopta sa po štandardke odrazila tesne za hranicu šestnástky, odkiaľ pálil BORIS SEKULIĆ a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    10
    Loptu rozohral Šinglár a poslal ju priamo pred bránku. Tam sa napriahol zrejme Hajradinovič, ale bude z toho iba rohový kop.
     
    9
    Ani domácim sa však nedarí a vystreliť už nedokážu. Východniari sa ale aspoň usadili na útočnej polovici a vybojovali tam štandardku po menšom faule vo veľkej vzdialenosti od šestnástky.
     
    8
    Hra sa po rušných chvíľach trochu upokojila. Loptu rozohral od vlastnej svätyne Šemrinec a Trečnín sa pokúsil o útok. Ten však úspešný nebol a dopredu pôjdu zase Košice.
     
    6
    Košičania si roh po Lobotkovom zákroku museli zopakovať. Hostí to však nevystrašilo, svojho súpera ani len nepustili k zakončeniu.
     
    5
    Košickí futbalisti rýchlo rozohrali a mohli otvoriť skóre duelu na opačnej strane! Šinglár potiahol akciu po pravej strane, avšak vo finálnej pozícii sa rozhodol zvláštne – nevedno či to bola strela alebo prihrávka na Haskiča priamo pred bránku, každopádne sa ale lopta odrazila od hostí a nasledovať bude rohový kop.
     
    4
    Trenčania mohli z ničoho nič otvoriť skóre zápasu! Guba po pravej strane potiahol útočnú akciu, v jej závere sa odpútal od Sekuliča a loptu poslal na Hajradinoviča. Ten nezaváhal a okamžite pálil, no Tofiloski predviedol skvelý zákrok a loptu za svoj chrbát nepustil.
     
    3
    Trenčania sa napokon prvýkrát v zápase dostali ďalej na útočnú polovicu. Vysoký nákop smerom k šestnástke ale k ničomu neviedol, pretože vysunutý Trenčan bol iba v ofsajde.
     
    2
    Trenčania si museli pomôcť aj rozohrávkou s vlastným brankárom, pretože domáci hráči sú hneď v úvode veľmi aktívni. Hostia sa napokon ale cez stredovú čiaru dostali, no hneď sa aj dopustili zbytočného útočného faulu a ich akcia sa skončila.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom domáceho tímu. Košickí futbalisti loptu hneď stiahli na vlastnú obranu a tá ju vysokým nákopom poslala na útočnú polovicu. Tam si však guľatý predmet prevzali hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -23
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Huk, Korijkov, Kavka – Bašista, Šinglár (C), Bukata, Viazanko – Diaby, Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Tóth, Gáll, Dimun, Vancák, Škutka, Novák.

    AS Trenčín: Šemrinec – Rundič, Čögley, Kleščík (C), Holúbek – Bero, Hajradinovič, Simon, Lobotka – de Macedo da Silva, Guba.
    Náhradníci: Zemanovič – Skovajsa, Lawrence, Mišák, Rabiu, Mondek, Opatovský..
     
    Vítam vás už pri v poradí 17. kole našej najvyššej futbalovej súťaže, Fortuna ligy, v ktorom si sily zmerajú futbalisti MFK Košice a AS Trenčín.

    MFK Košice ťahal donedávna 7-zápasovú šnúru bez prehry a vyzeralo to s ním veľmi dobre. Hráčom z metropoly východného Slovenska však parádnu sériu prekazil FC ViOn Zlaté Moravce, na ktorého trávniku prehrali žlto-modrí jasne 3:0. Nasledovala domáca remíza s Dunajskou Stredou (1:1) a prehra na ihrisku odvekého rivala, ŠK Slovana Bratislava (3:0). Zverenci trénera Látala tak získali z posledných 3 súťažných stretnutí len jediný bod, v tabuľke si tak výrazne pohoršili. Košičanom patrí so ziskom 16 bodov za 4 výhry, 4 remízy a až 8 prehier priebežná 10. priečka. V ich neprospech hovorí aj skóre 19:27.

    AS Trenčín sa ocitá v celkom inej situácii, ako jej dnešný súper. Trenčania v lige zvíťazili už 10-krát, zo štyroch zápasoch si odniesli po bode. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka odišli naprázdno len v dvoch prípadoch. Priaznivé je aj skóre, 34 strelených : 17 inkasovaným gólom. V tabuľke im tak so ziskom 34 bodov patrí priebežné 2. miesto. Aj AS však v posledných kolách trpí akousi minikrízou. Z 3 zápasov totiž získali jeho hráči dovedna len 4 body, a to za remízu z Podbrezovou (2:2), prehru so Spartakom Trnava (0:1) a víťazstvo nad Ružomberkom (4:3). Strata dôležitých bodov priniesla Trenčínu tiež stratu vedúcej priečky, keď ho v tabuľke preskočila Žilina. Tá má však s rovnakým počtom bodov odohraný jeden zápas naviac.

    Košice sa s Trenčínom v aktuálnej sezóne stretli. Na ihrisku AS sa vtedy radovali domáci, ktorí po výhre 4:2 3 body súperovi neprenechali. Na výhre sa výrazne podieľal František Kubík, ktorý v zápase zavŕšil hattrick. Jeden gól Trenčínu pridal aj Holúbek. Na druhej strane sa dvakrát presadil 6-gólový Nermin Haskič.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 10. Sekulić, 85. Novák (pen.)

    Karty:   41. Huk (KOS), 58. Bukata (KOS), 74. Šinglár (KOS) – 29. Čögley (TRE), 84. Kleščík (TRE)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Huk, Korijkov, Kavka – Bašista, Šinglár (C) (89. Škutka), Bukata, Viazanko (73. Novák) – Diaby (83. Dimun), Haskič.
    Náhradníci: Ružinský – Tóth, Gáll, Dimun, Vancák, Škutka, Novák.

    AS Trenčín: Šemrinec – Rundič, Čögley, Kleščík (C), Holúbek – Bero (65. Rabiu), Hajradinovič (80. Mišák), Simon, Lobotka – de Macedo da Silva, Guba (46. Mondek).
    Náhradníci: Zemanovič – Skovajsa, Lawrence, Mišák, Rabiu, Mondek, Opatovský.