Manchester United – Aston Villa 4:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:0 (kon.) | Southampton – Newcastle 4:0 (kon.)
Stoke City – Hull City 1:0 (kon.) | Swansea – Norwich 3:0 (kon.) | West Bromwich – Cardiff 3:3 (kon.)
Arsenal – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 29.03.2014, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je tu koniec! Hráči Crystal Palace nechali na trávniku úplne všetko a za svoj predvedený výkon si zaslúžia absolutórium. Majstrovské plány Josého Mourinha dostávajú výrazný škrt. Blues potopil vlastný kapitán John Terry, ktorý po Wardovom centri prekonal Petra Čecha. Domáca defenzíva bola výborná a čo sa cez ňu i dostalo, pochytal gólman Speroni. Eagles sa vďaka tomu posúvajú na 16. priečku, päť bodov od zostupu! Chelsea zostáva prvá, no počas víkendu ju môže zosadiť Manchester City i Liverpool!

    Toľko teda z mojej strany. Ďakujem Vám za pozornosť. Snáď ste si dnešné stretnutie užili. (17:58:00)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Mohamed Salah si na pravej strane poradil s Wardom, no následný center smeroval iba do náruče Speroniho. Ten zaľahol loptu a len tak ju do hry nevhodí.
     
    90+2
    Opäť to boli domáci hráči, ktorí sa dostali do ďalšieho brejku. Ledley sa na ľavej strane k centru nedostal, ale svoju dávku času našetril.
     
    90+1
    V úvode štvorminútového nadstavenia odchádza i ďalší Hero of the day. Namiesto bojujúceho Puncheona sa na hraciu plochu dostane Jonathan Parr.
     
    90
    Adrian Mariappa príliš dlho otáľal s outovým vhadzovaním a od Masona si vyslúžil žltú kartu. Trápiť ho to však bude najmenej. Dôležité je, koľko sekundičiek sa mu podarilo ušetriť.
     
    89
    Famózny bojovník a strojca niekoľkých obrovských príležitostí Cameron Jerome opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí Glenn Murray.
     
    88
    Fernando Torres pokračuje vo svojej tragikomédii. Na pravej strane urobil chybu Mariappa, ktorý prihral práve na El Niňa. Ten však namiesto prihrávky pred bránku pálil vysoko nad. Special One sa k tomu po zápase zrejme vráti.
     
    87
    Ivanovič vo vápne po prvýkrát vyzval Dembu Ba, ktorý vybojoval aspoň rohový kop. I tomu sa však domáci Orli dokázali ubrániť.
     
    86
    John Terry je hodne zamračený. Už neraz v minulosti bol jediným strelcom zápasu. Dnes však prekonal vlastného gólmana.
     
    85
    Obrovské sústredenie oboch manažérov. Jednému uteká čas príliš pomaly, druhému zas extrémne rýchlo. To je čaro hry hier zvanej futbal.
     
    84
    Ďalší rohový kop na Johna Terryhom, pred ktorým ale hlavičkoval Jedinak. Súboj kapitánov pre Austrálčana.
     
    83
    Na druhej strane vo vápne odvracal stopér Scott Dann, na ktorého smeroval center od rohovej zástakvy. Na strely je to už 14:19!
     
    82
    No a ďalšia koncovka Eagles. Z hranice šestnástky to krížnou strelou skúšal Joe Ledley, no mieril podstatne mimo.
     
    81
    Ten odvracal do bezpečia Gary Cahill a na druhej strane sa naskytol priestor pre Oscara. Ten však zamedzil výborný Dikgacoi.
     
    80
    V Selhurst Parku je to už skutočný blázinec a šalie predovšetkým Crystal Palace! Puncheon prihrával z pravej strany na Jeromea, ktorý si narovnal loptu na osi ihriska. Z nejakých osemnástich metrov pálil presne pod brvno, kde však úradovala ľavačka Petra Čecha. Úžasné predstavenie bude pokračovať rohovým kopom Orlov.
     
    79
    Neskutočne veľa vzrušenia nám ponúka dnešná dráma v Selhurst Parku. Fanúšikovia peniaze za lístky rozhodne nevyhodili.
     
    78
    Petr Čech musel ísť opäť na zem! Jerome rozdal doprava na Puncheona, ktorý razantnou strelou mieril iba do stredu bránky.
     
    77
    Hostia tak mali k dispozícii priamy kop z dvadsiatich metrov. Po Hazardovej strele sa lopta odrazila k Matičovi, ktorý ale pálil mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 52. Terry (vla.)

    Karty:   13. Bolasie (CRY), 20. Puncheon (CRY), 76. Dann (CRY), 90. Mariappa (CRY) – 32. Terry (CHE)


    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, J. Ward – Dikgacoi, Jedinak (C), J. Ledley – Puncheon, Bolasie – Jerome
    Náhradníci: Hennessey – Parr, P. McCarthy, Ince, O´Keefe, G. Murray, Bannan

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – David Luiz, Matič – Schürrle, Lampard, Hazard – F. Torres
    Náhradníci: Hilário – Oscar, Obi Mikel, Salah, Demba Ba, Willian, Kalas

    Rozhodca: Lee Mason – L. Betts, S. Bennett – A. Taylor