Bologna – Bergamo 0:2 (kon.) | AC Miláno – Chievo 3:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
3:0 (2:0)
Chievo Verona
Sobota 29.03.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    V dnešnom večernom stretnutí sme videli jedno z mála ofenzívnych vzplanutí Rossoneri. Dnešné predstavenie skutočne pripomínalo futbal z tých najslávnejších rokov. Súpera počas celého zápasu prehrávali a trojgólová výhra je určite namieste. Milánčania sa tak dočasne posúvajú až na ôsmu priečku. Chievo zostáva šestnáste.

    To je z mojej strany všetko. Ďakujem za pozornosť a želám Vám príjemný zvyšok víkendu. (22:42:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zodpovednosť na seba zobral sám faulovaný Cyril Théréau, no v penaltovej výzve zlyhal. Loptu síce napálil prudko, podarilo sa mu oklamať i Abbiatiho, no jeho pokus zastavilo brvno! Dnes Verone dopriate skrátka nebolo.
     
    90+1
    Cyril Théréau sa nevzdal snahy aspoň znížiť a možno sa dočká vytúženého ovocia. Po nábehu popred vápno sa dostal až do vnútra, kde ho fauloval obranca Zaccardo a Giacomelli ukázal na biely bod. Penalta!
     
    90
    Nachádzame sa už na konci riadneho hracie času. Všetko podstatné je vyriešené a arbiter Giacomelli preto pridáva iba dve minútky.
     
    89
    Striedajúci Théréau ešte natiahol Abbiatiho strelou z diaľky, ktorej veľa ku gólu nechýbalo. Znížením stavu však neskončila.
     
    88
    Seedorf je dnes maximálne spokojný. Taktiež musia byť so svojou hrou spokojní i hráči, vedenie a predovšetkým fanúšikovia.
     
    87
    Domáci sa tak môžu cítiť ukrivdení, ale po výsledku 3:0 o tom zrejme nebude na tlačovke ani zmienka.
     
    86
    Koľká že to už strela domácich hráčov, ktorá bola zrazená obranou súpera. Tentokrát si z ľavej strany hodil loptu do vápna Adel Taarabt, zbavil sa i striedajúceho Guaranteho a prudko vystrelil. Lopta zasiahla do ruky Freya, no penalta sa nepískala. Za daného stavu to však Rossoneri až tak vadiť nebude.
     
    85
    Ten si domáci zopakovali ešte dvakrát, no ani jedna realizácia úspech neslávila. Miláno však naďalej zostáva v držaní lopty.
     
    84
    Na čo teraz čakal Keisuke Honda? Z desiatich metrov mohol páliť z prvej, no namiesto toho si loptu povodil a Cesar ju následne poslal na roh.
     
    83
    Po prvýkrát sa k lopte dostal i striedajúci Théréau, ktorý sa však zahnal do rohu ihriska, kde loptu stratil.
     
    82
    Balotelli si vo vápne prevzal dlhú loptu od Emanuelsona, no príležitosť na zakončenie preváhal. Následne mu do toho vletel Cesar a kopať sa tak bude iba rohový kop.
     
    81
    Na ihrisku sa od toho tretieho gólu už veľa nedeje a preto tu je i priestor na drobnú sumarizáciu doterajšieho priebehu.
     
    80
    Kapitánsku pásku v závere prebral pravý bek Bonera. Kaká už striedal a tradičný líder Mintolivo nebol k dispozícii.
     
    79
    Abbiati v ústach trikrát prehodil žuvačku a až potom vyhodil loptu na Boneru. Rossoneri sa skutočne nikam neponáhľajú.
     
    78
    Fín Përparim Hetemaj dnes okrem roztržky s Balotellim nebol vôbec vidieť. V záverečnej fáze stretnutia ho nahradí Tiberio Guarente.
     
    77
    Balotelli odviedol špičkovú prácu útočníka, keď spracoval loptu a nachystal palebnú pozíciu pre Emanuelsona. Ten však spoza šestnástky pálil vysoko nad.
     
    76
    Tí dnes na svojich hráčov nehučali snáď ani raz. Milánčania sa nám predvádzajú v takej forme, ako sme na nich zvyknutí z minulosti.

    Erik Farkaš

    Góly: 4. Balloteli, 27. Kaká, 54. Kaká

    Nepremenená penalta: 90+2. Théréau (CHI), mimo


    AC Miláno: Abbiati – Bonera, Zaccardo, Rami, Emanuelson – N. de Jong, Muntari – Honda, Kaká (C), Taarabt – Balotelli
    Náhradníci: Coppola, Gabriel – Robinho, Saponara, Pazzini, Birsa, Essien, Poli, C. Zapata, M. Silvestre

    Chievo Verona: Agazzi – Sardo, B. Dramé, Frey, Dainelli, Bernardini – Bentivoglio (C), Radovanovič, Hetemaj – Obinna, Paloschi
    Náhradníci: Puggioni, Squizzi – Claiton, Canini, Kupisz, Lazarevič, B. Cesar, L. Paredes, Guarente, Pellissier, Stoian, Théréau

    Rozhodca: Piero Giacomelli – G. Vuoto, M. Liberti – G. Bianchi