Manchester United – Aston Villa 4:1 (kon.) | Crystal Palace – Chelsea 1:0 (kon.) | Southampton – Newcastle 4:0 (kon.)
Stoke City – Hull City 1:0 (kon.) | Swansea – Norwich 3:0 (kon.) | West Bromwich – Cardiff 3:3 (kon.)
Arsenal – Manchester City 1:1 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:0 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 29.03.2014, 16:00 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    32. kolo anglickej Premier League pokračuje piatimi zápasmi o 16:00. Vitajte v Selhurst Parku.

    Práve malým londýnskym derby bude pokračovať majstrovská snaha Blues. Posledná bitka o Londýn vyšla Chelsea na výbornú. Titul je každým kolo bližšie a bližšie. Mourinhovi zverenci musia v nastolenom trende len vytrvať.
    Dnes cestujú na zradnú pôdu Selhurst Parku. Crystal Palace tu pod Tonym Pulisom body nerozdáva. Úspechom by bola i prípadná remíza. Tú si však modrí dovoliť nemôžu. Kto bude mať teda dôvod na radosť?

    Tabuľkové postavenie:

    17. Crystal P.: 8 – 4 – 18; skóre 19:39; body 28
    1. Chelsea: 21 – 6 – 4; skóre 62:23; body 69

    Forma:

    Crystal P.: P – R – P – R – P – V
    Chelsea: V – V – P – V – V – R

    Tony Pulis po svojom príchode rázne zavelil do útoku a Crystal Palace začalo stúpať tabuľkou. V posledných týždňoch sa mu už darí o niečo menej a Eagles tak padli na momentálne sedemnáste miesto. Na prvej nezostupovej priečke si držia trojobodový náskok. Ten sa ale dnes môže opäť o niečo zmenšiť.
    Londýnski Orli totiž z posledných piatich stretnutí vyťažili iba dva body a strelili jediný gól. Navyše už 8 hodín a 33 minút nezaznamenali gól z hry!
    Zaujímavosťou je i fakt, že CP pod Pulisom prehral dvakrát po sebe len raz. Bolo to však práve v sérii Newcastle--Chelsea. Eagles v tom ale nepomáha ofenzíva, ktorá je s devätnástimi gólmi jednoznačne najhoršia v lige (druhý Cardiff o sedem viacej).

    O to ťažšie to bude proti najlepšej defenzíve v lige, keďže za Petrom Čechom zatiaľ skončilo iba 23 lôpt (druhý Manchester City 27). Minulý týždeň bola na pláne gigantická bitka o Londýn, ale predovšetkým o ligový titul. Stretnutie však skončilo fiaskom a vybavilo sa prakticky za sedemnásť minút, kedy to už bolo 3:0 a Arsenal navyše dohrával bez vylúčeného Kierana Gibbsa (o škandálnej červenej karte určite všetci viete).
    Blues vo zvyšnom priebehu pridali ešte tri kusy a okrem víťazstva získali predovšetkým výdatnú psychickú vzpruhu. Pre Josého Mourinha to bola najvyššia výhra na lavičke Chelsea (v oboch obdobiach a vo všetkých súťažiach). Modrí tak musia zvládnuť ďalšie londýnske derby, no jedným očkom už budú pokukovať i po Lige majstrov. PSG ich čaká už túto stredu.

    Vzájomné zápasy:

    14.12.2013; Chelsea FC – Crystal Palace 2:1
    (F. Torres, Ramires – Chamakh)

    19.03.2005; Chelsea FC – Crystal Palace 4:1
    (2x Kežman, Lampard, J. Cole – Riihilahti)

    24.08.2004; Crystal Palace – Chelsea FC 0:2
    (Drogba, Tiago)

    11.03.1998; Chelsea FC – Crystal Palace 6:2
    (2x Vialli, 2x Flo, Zola, Wise – Hreidarsson, M. Bent)

    13.09.1997; Crystal Palace – Chelsea FC 0:3
    (M. Hughes, Leboeuf, Le Saux)

    05.03.1995; Chelsea FC – Crystal Palace 0:0

    Od založenia Premier League zatiaľ Chelsea v tejto konfrontácii neprehrala (V:7; R:2). Nebolo tomu inak ani pri jesennej výhre 2:1.
    Z posledných 22 vzájomných ligových konfrontácii vyhrali Eagles len raz. Stalo sa tak ešte v marci 1982.

    Absencie:

    Domáci Orli do dnešného londýnskeho derby nastupujú takmer v plnej sile. Oslabení sú však o dvoch útočníkov.
    Dwight Gayle bude so zraneným členkom pauzovať ešte dva týždne. S piatimi gólmi najlepší strelec mužstva Marouane Chamakh by mal byť k dispozícii už budúci víkend.

    Už v desiatej minúte bitky o Londýn musel odstúpiť kanonier Samuel Eto´o, ktorý navyše stihol streliť i gól. Jeho svalové zranenie nie je vážne a možno bude k dispozícii už na Ligu majstrov.
    Ashley Cole sa stihne dať do poriadky najskôr budúci víkend. Okrem tejto dvojice je dlhodobo zranený ešte Marco van Ginkel. Ešte dva zápasy si na šancu počká i dištancovaný Ramires.

    O favoritovi stretnutia sa s Vami baviť nebudem. Je ním samozrejme londýnska Chelsea.
    Ak sa jej podarí vyvarovať dekoncentrácii, plynúcej z blížiaceho sa štrvťfinále Champions League, mala by dnes brať všetky tri body.
     
    Úvodné zostavy:

    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, J. Ward – Dikgacoi, Jedinak (C), J. Ledley – Puncheon, Bolasie – Jerome
    Náhradníci: Hennessey – Parr, P. McCarthy, Ince, O´Keefe, G. Murray, Bannan

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – David Luiz, Matič – Schürrle, Lampard, Hazard – F. Torres
    Náhradníci: Hilário – Oscar, Obi Mikel, Salah, Demba Ba, Willian, Kalas

    Rozhodca: Lee Mason – L. Betts, S. Bennett – A. Taylor.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali na svedomí hostia, ktorí dnes nastupujú v bielych dresoch. Eagles v tradičnej kombinácii zľava-doprava.
     
    2
    Lopta sa zatiaľ nachádza viacej vo vzduchu, než na zelenom pažiti. Na niečo podobné sme si však v Selhurst Parku zvykli.
     
    3
    Prvý Schurrleho center nebezpečie nepriniesol, keď si ho na zadnej žrdi prebral domáci obranca Adrian Mariappa.
     
    4
    Terryho dlhý nákop na Fernanda Torresa, pred ktorým skákal Delaney. Proti Orlom to vysokými centrami rozhodne nepôjde.
     
    5
    David Luiz sa z veľkej vzdialenosti pokúsil o streľbu, no jeho pokus zrejme pristál až na domácom stánku Stamford Bridge. Príliš, príliš vysoko.
     
    6
    Pucheon sa na pravej strane dostal až k dvom centrom do vápna, no oba skončili na hlavách hosťujúcich stopérov.
     
    7
    Crystal Palace pokračoval v ofenzívnom ťažení, ktoré stopla až nepresná prihrávka od kapitána Mileho Jedinaka.
     
    8
    Domáci mali na polovici ihriska k dispozícii voľný kop. Dlhý center vpred si našiel Jeromea, ktorý si však v súboji s Cahillom pomáhal nedovolene.
     
    9
    John Terry a jeho druhá dlhá lopta. Opäť však úspech neslávila. Na Edena Hazarda to bolo privysoké a na loptu si tak siahli i priaznivci Orlov.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka veľa vzruchu nepriniesla. Chelsea sa tradične pomaly rozbieha a bude čakať na chyby domácich futbalistov.
     
    11
    Eden Hazard z pravej strany šestnástky centroval alebo strieľal cez Ledleyho. Každopádne loptu poslal iba na tribúnu za Speronim.
     
    12
    Dlhý Ivanovičov out prepadol až k Fernandovi Torresovi, ktorý z hranice malého vápna mohol zakončovať. Delaney však jeho pokus zablokoval.
     
    13
    Defenzíva hostí po prvýkrát prepadla a v problémoch sa vyskytol predovšetkým David Luiz. Ten to však i za cenu obetovania vlastného zdravia vyriešil. Yannick Bolasie mu ale poriadne premastil členok a brazílsky zadák sa nedvíha.
     
    14
    David Luiz sa stále nachádza na trávniku a nedvíha. Bolasieho sklz po poriadne ostrý a Brazílčanov členok to určite cítil.
     
    15
    Eva Carneiro sa naďalej stará o chodidlo Davida Luiza, ktorý by však predsa len mohol pokračovať v stretnutí ďalej.
     
    16
    V hre ale pokračoval Crystal Palace. Z ľavej strany centroval práve Bolasie, ktorého pokus odvrátil stopér Gary Cahill.
     
    17
    Bolasie si svoj center zopakoval, no opäť našiel iba stopéra hostí. Tentokrát to bol kapitán John Terry.
     
    18
    Prvú obrovskú príležitosť tohto stretnutia si vypracovala Chelsea, ktorá opäť udrela prakticky z ničoho. Na ľavej strane šestnástky sa nádherne predral bek Azpilicueta, ktorého nezastavil ani Mariappa a už z vnútra vápna prihrával pred odkrytú bránku Schurrlemu. Ten sa na hranici malého vápna snažil zakončiť v sklze, no Damien Delaney v poslednej chvíli exkluzívne odvrátil na rohový kop!
     
    19
    Po ňom sa už londýnska Chelsea nepresadila, ale Blues opäť ukázali v čom je ich sila. Veľa príležitostí im na skórovanie netreba.
     
    20
    Druhú žltú kartu v zápase si vyslúžil Jason Puncheon, ktorý na polovici ihriska nepríjemným šlapákom dohral Azpilicuetu. Domáci zatiaľ jazdia v stretnutí po zadku.
     
    21
    André Schurrle je zatiaľ poriadne pri chuti. Po Lampardovej prihrávke sa už dostával do vápna, no po Delaneyho hre telom tam už nedoputoval.
     
    22
    Na hranici faulu bol na druhej strane zastavený i Bolasie, ktorého si osobne zobral na starosť Gary Cahill. Ani teraz sa nepískalo.
     
    23
    Máme za sebou prvú polovicu úvodného dejstva. Zatiaľ sme sa dočkali jednej zaujímavej príležitosti, pri ktorej úradoval Delaney.
     
    24
    Kurióznej chyby sa v rohu ihriska dopustil Eden Hazard, keď pokazil outové vhadzovanie. Lee Mason berie hosťom loptu.
     
    25
    Bolasie sa neustále tlačí do koncovky. Tentokrát pálil z vyše dvadsiatich metrov, no opäť mieril iba mimo. Jeho snaha je však sympatická.
     
    26
    Yannick Bolasie hrá úžasné stretnutie a svoj parádny výkon mohol podčiarknuť i gólom. Mariappa v chlapskom súboji pretlačil Azpilicuetu a na pravej strane tak vytvoril dostatok priestoru pre Puncheona. Ten posielal prudký center na zadnú žrď, kde sa ocitol práve Bolasie. Ten si loptu na dvakrát spracoval, no z uhlu trafil iba bočnú Čechovu sieť.
     
    27
    Opäť sa sťahujeme na druhú stranu, kde sa bude rozohrávať rohový kop, ktorý na pravej strane vybojoval agilný Hazard.
     
    28
    Lampard centroval od rohovej zástavky na zadnú žrď, kde naskakoval John Terry. K zakončeniu sa ale nedostal.
     
    29
    Mariappa na pravej strane spolupracoval tentokrát s Dikgacoiom. Center do vápna letel od jamajského pravého beka, no Jerome sa k zakončeniu nedostal.
     
    30
    John Terry si ho preberal až príliš dôrazne a tu sa možno mohla kopať penalta! Lee Mason ju ale po menšom váhaní nefúkol.
     
    31
    Druhá pol-penalta pre hráčov Crystal Palace! Ani po Cahillovom zákroku sa však nepískalo. Nuž, Terry a Cahill sa hrajú s ohňom. Tentokrát bol v úniku opäť Bolasie, ktorého si na hranici regulérnosti postrážil Garry Cahill. Lee Mason by si penaltu zrejme obhájil.
     
    32
    Lee Mason ale fúkol do píšťaľky až teraz, keď unikajúceho Jeromea na hranici šestnástky podrazil kapitán John Terry. Protesty sú márne.
     
    33
    Domáci rozohrávali priamy kop z osemnástich metrov. Mile Jedinak však vystrelil iba do stredu bránky, kde bol pripravený Petr Čech.
     
    34
    Na druhej strane sa šikovne predral dopredu Eden Hazard, ktorý získava rohový kop. Chelesa sa po dlhšom čase dostala dopredu.
     
    35
    Blues sa ale po rohovom kope nepresadili a aj desať minút pred koncom úvodného dejstva hráme stále bez gólov.
     
    36
    Stopér Delanye neustál jeden zo súbojov s Johnom Terrym a musí byť ošetrovaný. V zápase však pokračovať zrejme bude.
     
    37
    Tony Pulis je od úvodu stretnutia poriadne naštartovaný a neustále hecuje svojich zverencov. Záchrana stále nie je definitívna.
     
    38
    Joe Ledley na pravej strane prehnal Garyho Cahilla, po ktorého obrannom zákroku bude nasledovať rohový kop.
     
    39
    Center do vápna odvracal Nemanja Matič, no loptu namazal iba pre Jedinaka. Ten exportným volejom zamieril iba do stredu bránky.
     
    40
    Od domácich je však sympatické, že každý svoj útok sa snažia zakončiť a na Chelsea to zatiaľ platí. Petr Čech zatiaľ zamestnanejším mužom.
     
    41
    Hostia mali k dispozícii voľný kop, ktorý pristál na hlave Fernanda Torresa. Ten ale zakončoval vysoko nad.
     
    42
    V oveľa nádejnejšej príležitosti na druhej strane rovnako mieril i Puncheon, ku ktorému sa dostala lopta od Jeromea. Napálil ju však nejaké dva metre nad.
     
    43
    Priaznivci Orlov sa ale stretnutím naďalej bavia. Veď prečo aj nie, keď Crystal Palace zatiaľ s favoritom drží krok!
     
    44
    Neschladil ich ani David Luiz, ktorému to zatiaľ lieta kade-tade. Opäť atakoval len strechu tribúny za bránkou.
     
    45
    Chelsea ešte rozohrávala jeden rohový kop, ktorý však opäť úspech nepriniesol. Výborne pracuje kapitán Mile Jedinak.
     
    45+1
    Rohovým kopom sme odštartovali i úvodnú minútku dvojminútového nadstavenia. Koncovky sme sa však opäť nedočkali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol prekvapivo vyrovnaný priebeh. Domáci boli dokonca možno ukrátený o pokutový kop. Jedine zaujímavé príležitosti mali Schurrle a Bolasie. Ani jedna však gólom neskončila. Na tie si tak budeme musieť počkať do druhej polky.

    Jej výkop je na pláne o 17:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    David Luiz bol už počas úvodného dejstva ošetrovaný a do druhej polky ho José Mourinho neposlal. Na jeho miesto naskočil ofenzívnejší Oscar.
     
    47
    Crystal Palace sa hneď v úvode druhého dejstva odhodlal k ofenzívnej akcii, no Ward z ľavej strany neodcentroval.
     
    48
    Následne tu máme prvý ofsajd nového muža na trávniku Oscara. Rozohrávať bude argentínsky gólman Speroni.
     
    49
    Po Schurrleho zrazenom centri siahol Julián Speroni už za bránkovou čiarou a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    50
    Centrovaná lopta prepadla k Matičovi, ktorý však tiesnený nevystrelil. Z ďalšej akcie pálil Torres, ale len výrazne mimo.
     
    51
    Na druhej strane sme taktiež videli dvojitú koncovku. Dikgacoi najskôr pálil nepresne a Jerome iba do stredu bránky.
     
    52
    Crystal Palace dal gól!
    Domáci hrali do týchto chvíľ nebojácne a za svoju snahu získavajú chutné ovocie. Na ľavej strane dostal príliš veľa priestoru Joel Ward, ktorý odcentroval na prvú žrď. Tam naskakoval Joe Ledley, ktorý sa však vo vzduchu nepresadil. Víťaz tohto hlavičkového súboja JOHN TERRY však poslal loptu za chrbát Petra Čecha, ktorý na bližšej žrdi nechal dostatok priestoru, keďže vybiehal na Wardov center. Na ťahu je teraz Chelsea!
     
    54
    Na druhej strane mala slušnú príležitosť i Chelsea, no Speroni reagoval pohotovým zákrokom. Rohový kop.
     
    55
    Po štandardke sa Blues nepresadili, ale stále sa o to musia pokúšať. Dnešná strata bodov je neprípustná.
     
    56
    Uvedomuje si to aj José Mourinho, ktorý už pripravuje jednu zmenu. Ak sa nemýlim, tak nachystaný už je Salah.
     
    57
    Egypťan Mohamed Salah skutočne prichádza na hraciu plochu a pokúsi sa oživiť zálohu Blues. Miesto mu prekvapivo prepustil Lampard.
     
    58
    Mohamed Salah sa okamžite zapojil do hry, no Warda na pravej strane nepretlačil. Rozohrávať bude Speroni.
     
    59
    V Selhurst Parku sa rozpútala poriadna párty a atmosféra pripomína rockový koncert. Prečo nie?
     
    60
    Crystal Palace hrá dnes výborne a do konca zostáva len polhodina hry. Chelsea ju načne rohovým kopom.
     
    61
    Schurrleho center však preletel šestnástkou bez toho, aby ho niekto zasiahol. José Mourinho iba pregúľal očami.
     
    62
    Domáca parta už mohla ísť do dvojgólového vedenia! Od polovice ihriska sa neohrozene rozbehol Cameron Jerome, ktorý pred šestnástkou rozdával na unikajúceho Puncheona. Ten sa dostal do vápna, odkiaľ posielal krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď. Petr Čech na ňu nedosiahol, no lopta sa kotúľala mimo.
     
    63
    Joel Ward v rohu ihriska fauloval čerstvého Salaha a hostia tak dostanú výhodu akéhosi skráteného rohového kopu.
     
    64
    Voľný kop z rohu ihriska rozohrával opäť Nemec André Schurrle. Jeho centrovaná lopta sa nádherne krútila na hranicu malého vápna, kde naskakoval John Terry. Ten zakončoval prudkou hlavičkou, ktorá však lízla iba brvno Speroniho bránky. Hosťujúci kapitán tak svoj vlastenec neodčinil.
     
    66
    Každá zahodená príležitosť bude Chelsea mrzieť. Bojovní domáci hráči im totiž veľa priestoru nenechávajú.
     
    67
    Celkom slušne to na pravej strane skúšala dvojica Oscar a Salah, ale ani jeden center si Torresa nenašiel. Výborný Delaney.
     
    68
    Tony Pulis poriadne rozpumpovaný. Veľmi dobre si uvedomuje, po čom jeho zverenci dnes siahajú.
     
    69
    Eden Hazard posielal z pravej strany prudký center do vápna, ktorý si našiel Schurrleho, ale ten pri otočke loptu stratil.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa José Mourinho púšťa do vabanku. Namiesto Schurrleho posiela na trávnik ďalšieho útočníka Dembu Ba.
     
    71
    Striedajú i domáci. Ihrisko opustí v prvom polčase výborný Bolasie. V tom druhom sa už predsa len vytrácal. Na jeho miesto príde O´Keefe.
     
    72
    Do domáceho vápna to teraz lieta zo všetkých strán, no neviem, či toto je ten správny spôsob proti fyzicky výborne disponovanej defenzíve Orlov.
     
    73
    Eden Hazard zahadzuje ďalšiu gólovku Blues. Stredom ihriska sa nádherne preštrikoval striedajúci Oscar, ktorý pred vápnom vymyslel kolmicu na belgického krídelníka. Ten už z vnútra šestnástky predviedol obstrel placírkou, ktorý Speroni vyrazil do strany. Torres už následne zakončoval z postavenia mimo hru.
     
    75
    Cameron Jerome mal na nohe match ball, ktorým však pohrdol! Z hĺbky poľa ho do úniku vyslal výborne hrajúci kapitán Mile Jedinak. Jerome v šprintérskom súboji zdolal Terryho a z vnútra šestnástky zakončoval na bližšiu pravú žrď. V obrovskej tutovke prestrelil i Petra Čecha, no loptu na ceste do siete zastavila žrď!
     
    76
    Scott Dann si musel dať pozor na nevýrazného Torresa, ktorého zbytočne fauloval. Od rozhodcu Masona navyše vidí ešte zbytočnejšiu žltú kartu.
     
    77
    Hostia tak mali k dispozícii priamy kop z dvadsiatich metrov. Po Hazardovej strele sa lopta odrazila k Matičovi, ktorý ale pálil mimo.
     
    78
    Petr Čech musel ísť opäť na zem! Jerome rozdal doprava na Puncheona, ktorý razantnou strelou mieril iba do stredu bránky.
     
    79
    Neskutočne veľa vzrušenia nám ponúka dnešná dráma v Selhurst Parku. Fanúšikovia peniaze za lístky rozhodne nevyhodili.
     
    80
    V Selhurst Parku je to už skutočný blázinec a šalie predovšetkým Crystal Palace! Puncheon prihrával z pravej strany na Jeromea, ktorý si narovnal loptu na osi ihriska. Z nejakých osemnástich metrov pálil presne pod brvno, kde však úradovala ľavačka Petra Čecha. Úžasné predstavenie bude pokračovať rohovým kopom Orlov.
     
    81
    Ten odvracal do bezpečia Gary Cahill a na druhej strane sa naskytol priestor pre Oscara. Ten však zamedzil výborný Dikgacoi.
     
    82
    No a ďalšia koncovka Eagles. Z hranice šestnástky to krížnou strelou skúšal Joe Ledley, no mieril podstatne mimo.
     
    83
    Na druhej strane vo vápne odvracal stopér Scott Dann, na ktorého smeroval center od rohovej zástakvy. Na strely je to už 14:19!
     
    84
    Ďalší rohový kop na Johna Terryhom, pred ktorým ale hlavičkoval Jedinak. Súboj kapitánov pre Austrálčana.
     
    85
    Obrovské sústredenie oboch manažérov. Jednému uteká čas príliš pomaly, druhému zas extrémne rýchlo. To je čaro hry hier zvanej futbal.
     
    86
    John Terry je hodne zamračený. Už neraz v minulosti bol jediným strelcom zápasu. Dnes však prekonal vlastného gólmana.
     
    87
    Ivanovič vo vápne po prvýkrát vyzval Dembu Ba, ktorý vybojoval aspoň rohový kop. I tomu sa však domáci Orli dokázali ubrániť.
     
    88
    Fernando Torres pokračuje vo svojej tragikomédii. Na pravej strane urobil chybu Mariappa, ktorý prihral práve na El Niňa. Ten však namiesto prihrávky pred bránku pálil vysoko nad. Special One sa k tomu po zápase zrejme vráti.
     
    89
    Famózny bojovník a strojca niekoľkých obrovských príležitostí Cameron Jerome opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto naskočí Glenn Murray.
     
    90
    Adrian Mariappa príliš dlho otáľal s outovým vhadzovaním a od Masona si vyslúžil žltú kartu. Trápiť ho to však bude najmenej. Dôležité je, koľko sekundičiek sa mu podarilo ušetriť.
     
    90+1
    V úvode štvorminútového nadstavenia odchádza i ďalší Hero of the day. Namiesto bojujúceho Puncheona sa na hraciu plochu dostane Jonathan Parr.
     
    90+2
    Opäť to boli domáci hráči, ktorí sa dostali do ďalšieho brejku. Ledley sa na ľavej strane k centru nedostal, ale svoju dávku času našetril.
     
    90+3
    Mohamed Salah si na pravej strane poradil s Wardom, no následný center smeroval iba do náruče Speroniho. Ten zaľahol loptu a len tak ju do hry nevhodí.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec! Hráči Crystal Palace nechali na trávniku úplne všetko a za svoj predvedený výkon si zaslúžia absolutórium. Majstrovské plány Josého Mourinha dostávajú výrazný škrt. Blues potopil vlastný kapitán John Terry, ktorý po Wardovom centri prekonal Petra Čecha. Domáca defenzíva bola výborná a čo sa cez ňu i dostalo, pochytal gólman Speroni. Eagles sa vďaka tomu posúvajú na 16. priečku, päť bodov od zostupu! Chelsea zostáva prvá, no počas víkendu ju môže zosadiť Manchester City i Liverpool!

    Toľko teda z mojej strany. Ďakujem Vám za pozornosť. Snáď ste si dnešné stretnutie užili. (17:58:00)

    Erik Farkaš

    Góly: 52. Terry (vla.)

    Karty:   13. Bolasie (CRY), 20. Puncheon (CRY), 76. Dann (CRY), 90. Mariappa (CRY) – 32. Terry (CHE)


    Crystal Palace FC: Speroni – Mariappa, Dann, Delaney, J. Ward – Dikgacoi, Jedinak (C), J. Ledley – Puncheon, Bolasie – Jerome
    Náhradníci: Hennessey – Parr, P. McCarthy, Ince, O´Keefe, G. Murray, Bannan

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – David Luiz, Matič – Schürrle, Lampard, Hazard – F. Torres
    Náhradníci: Hilário – Oscar, Obi Mikel, Salah, Demba Ba, Willian, Kalas

    Rozhodca: Lee Mason – L. Betts, S. Bennett – A. Taylor