Buffalo – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – LA Kings 3:2 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – NY Islanders 6:4 (kon.)
Carolina – Florida 3:2 (kon.) | Toronto – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Arizona – NJ Devils 3:2 (kon.) | Nashville – Colorado 4:5 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:2 (po pr.)
Vancouver – Calgary 3:2 (2:1 po s.n.) | Chicago – Boston 3:2 (2:1 po s.n.) | Carolina – Tampa Bay 3:5 (kon.)
po s.n. (2:1)
Chicago Blackhawks
3:2 (1:1, 1:1, 0:0)
Boston Bruins
Nedeľa 19.01.2014, 18:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Chicago Blackhawks.
    Gól strelil Patrick KANE.
     
    64:59
    Výborná akcia kapitána Bostonu v úplnom závere predĺženia. Boston vyhral bully v útočnom pásme, Chára zastavil puk na modrej, vymenil si ho s Krejčím a potom povedľa dvoch hráčov Chicaga prešiel sám až pred Crawforda, natlačil sa do koncovky, ale netrafil.
     
    59:56
    Bartkowski, Boston, 2 min – narazenie na mantinel
     
    52:09
    Už pri hre 5 na 5 Paille nastrelil puk na bránku, Crawford vyrazil, ale dobiehajúci Campbell nedokázal puk precediť do bránky.
     
    49:58
    Oduya, Chicago, 2 min – zdržovanie hry
     
    47:05
    Paille z pravého kruhu švihom nebezpečne vystrelil, puk prešiel za Crawforda, no neprešiel do brány, ale odrazil sa poza chrbát brankára mimo.
     
    44:30
    Kane z pravého krídla posunul Oduyovi, ten nakorčuľoval medzi kruhy, jeho strelu švihom však Rask výborne zlikvidoval lapačkou.
     
    41:46
    Crawford zlikvidoval Krejčího strelu, následné dva pokusy Kruga obetavo zblokoval Handzuš!
     
    58:36
    Seabrook, Chicago, 2 min – sekanie
     
    36:07
    Bartkowski, Boston, 2 min – držanie
     
    31:32
    Saad, Chicago, 2 min – hákovanie
     
    29:44
    Chicago dalo gól!
    Štvrtý útok domáceho tímu sa nasťahoval do pásma súpera, Keith poslal od modrej puk popri mantineli za bránku, odtiaľ ho Kruger poslal na pravé krídlo BOLLIGOVI a ten z uhla z nemožnej pozície prekvapil Raska.
     
    28:30
    Domáci pritlačili súpera, ku koncovke sa dostal z pravého kruhu Saad, neprestrelil Raska a vzápätí ho Chára tvrdým hitom zložil k zemi.
     
    26:02
    McQuaid strieľal od modrej a puk zazvonil na žrdke bránky domáceho tímu.
     
    25:50
    Toews, Chicago, 10 min, osobný trest
     
    22:12
    Bartkowski napálil puk od modrej na bránkou, vyrazenú strelu dorážali Eriksson i Soderberg, ale brankár domácich uspel pri dorážkach.
     
    20:57
    Boston dal gól!
    Hráči Chicaga sa všetci vysunuli k striedačkám, najmä Oduya bránil veľmi nešťastne a MARCHAND ostal nekrytý na druhej strane. Dostal prihrávku od Bergerona, od modrej mieril sám na Crawforda a pomedzi betóny ho šikovne prekonal.
     
    19:41
    Boston dal gól!
    V záverečnej minúte sa stretli na ľade prvý útok Chicaga s druhým bostonským. Domáci podnikli útok, ale stratili puk, hneď z protiútoku Boston prečíslil svojho súpera, Bergeron poslal na pravé krídlo MARCHANDOVI, ktorý z pravého kruhu prestrelil Crawforda do protipohybu.
     
    16:34
    Hostia prepadli v strednom pásme a hráči Chicaga mierili 3 na 1. Handzuš potiahol po pravom krídle, mal na druhej strane sploluhráča, ale rozhodol sa sám zakončovať. Neuspel.
     
    12:05
    Kane predviedol na pravom kruhu krásnu otočku, potom poslal pred bránku Saadovi, jeho dorážku ťažkým zákrokom zlikvidoval na čiare Rask.
     
    04:40
    Opäť prvý útok Chicaga ušiel hráčom Bostonu, Tenoraz ťahal Sharp akciu po ľavom krídle, na druhej strane mal Hossu, ale vybral si v tandeme nabiehajúceho Toewsa, ten spomedzi kruhov netrafil bránku.
     
    04:17
    Chicago dalo gól!
    Boston zaútočil, ale do brejku sa dostala dvojica domácich hráčov proti jedinému bekovi. Sharp z pravého krídla ponad hokejku brániaceho hráča našiel HOSSU a ten umiestnil ťažký puk do bránky. Hoci si Rask na puk siahol, úspešný nebol.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 5. Hossa (Sharp, Hjalmarsson), 30. Bollig (Kruger, Keith), rozh. náj. Kane – 20. Marchand (Bergeron, McQuaid), 21. Marchand (Bergeron, Boychuk)


    Chicago Blackhawks: Crawford – Seabrook, Keith, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Brookbank – Hossa, Toews, Sharp – Kane, Shaw, Saad – Versteeg, Handzuš, Bickell – Smith, Kruger, Bollig
    Boston Bruins: Rask – Boychuk, Chára, Krug, McQuaid, Miller, Bartkowski – Iginla, Krejčí, Lucic – Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Spooner, Soderberg – Paille, Campbell, Thornton

    Rozhodca: Meier, VanMassenhoven – Galloway, McElman