CSKA Moskva – Vladivostok 2:1 (kon.) | A. Mytišči – Kazaň 1:2 (po pr.) | Čerepovec – Viťaz 7:3 (kon.)
Jaroslavľ – D. Moskva 3:4 (kon.) | Petrohrad – Novgorod 4:5 (1:2 po s.n.) | Riga – Chabarovsk 4:1 (kon.)
Lev – Novosibirsk 3:1 (kon.) | HC Slovan – Novokuzneck 2:3 (kon.)
koniec
Severstaľ Čerepovec
7:3 (4:0, 2:2, 1:1)
Viťaz Moskovská oblasť
Nedeľa 19.01.2014, 14:00 • 3020 • KHL
Partner:
     
    Tretia tretina bola dlhú dobu doslova nudná. V jej závere sme predsa len videli ešte dva presné zásahy, po každom na jednej strane. Celkovo sme sledovali veľmi zaujímavý zápas s desiatimi presnými zásahmi. Domáci sa tešia zaslúžene z víťazstva. Ja vám ďakujem za pozornosť pri sledovaní tohto prenosu a pozývam vás už o polhodinku sledovať na našom webe oba zápasy československých zástupcov v KHL – Slovana Bratislava a Levu Praha. Zatiaľ sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok nedele. (16:25:51)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Posledné slovo v zápase však bude mať Víťaz, konkrétne ALEXEJ MAKEJEV, ktorého prvé zakončenie vyrazil Trjaničev len späť k hosťujúcemu útočníkovi a ten ho následnou backhandovou dorážkou už dokázal prekonať. Asistencia : Maxim Afinogenov.
     
    59:10
    Puk majú vo svojej moci domáci hráči, ktorí rozohrajú svoju akciu spoza vlastnej brány.
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta tretej tretiny.
     
    58:00
    Jevgeny Mons a Pavel Černov budú dnešný zápas určite hodnotiť kladne. Vylepšili s v ňom celkom pekne svoje štatistiky produktivity.
     
    57:12
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Linus Videll sa dostal na ľavý kruh, ukázal veľký prehľad v hre, našiel na druhej strane klziska krásnou krížnou príhrávko Černova, ktorý ponúknutú šancu na hetrik odmietol, puk napálil len na zadný mantinel, odkiaľ sa odrazil pred bránu, kde ho za Backlunda dorazil JEVGENY MONS. Asistencie : Pavel Černov, Linus Videll.
     
    57:00
    V poslednej minúte to vyzerá, akoby hral Čerepovec presilovú hru. Točí hostí v ich obrannom pásme.
     
    56:10
    Len za cenu zakázaného uvoľnenie poslal Víťaz puk zo svojej obrannej tretiny.
     
    55:30
    Backlund musel vyjsť zo svojho bránkoviska, no situáciu zvládol a potom, čo prikryl puk sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    54:00
    Z momentálneho obrazu hry je evidentné, že hráč oboch celkov by sa už najradšej videli v kabíne.
     
    53:00
    Rozohrávka hostí príliš presná nebola, puk sa dostal až za Trjaničeva, všetko to bolo s tečom, takže sa zakázané uvoľnenie nepíska.
     
    52:15
    Akoby som svojim predchádzajúcim tvrdením, že zápas sa už len dohráva, vyprovokoval hostí, ktorí boli po strele Makejeva blízko ku gólu. Puk poskakoval na bránkovej čiary, no Trjaničev ho stihol včas zaľahnúť.
     
    51:36
    Šatskij sa mohol dostať do samostatného nájazdu, no prieniková prihrávka ho našla v momente, kedy nemal potrebnú rýchlosť, takže obrane Čerepovca nerobilo problémy odstaviť ho od puku.
     
    49:45
    Tretia časť je celkovo na šance chudobná. Oba tímy sú už uzrozumené s výsledkom a zápas sa prakticky len dohráva.
     
    48:44
    Presilová hra domácich ostala nevyužitá. V dnešnom stretnutí sme videli v početných prevahách dva presné zásahy.
     
    48:35
    Backlund radšej pridržal puk a počkal im rozhodcovia neprerušia hru.
     
    47:56
    Strela od modrej v podaní jedného z domácich obrancov, myslím, že to bol Laakso, skončila len na zadnom mantinele za Backlundovou bránou.
     
    46:44
    Sergej Rozin – Podolsk – dve minúty za podrazenie.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 7. Pavel Černov (Gennady Stolyarov), 11. Pavel Černov (Jevgeny Mons), 13. Alexander Jevsejenkov (Gennady Stolyarov, Petr Čáslava), 19. Jevgeny Mons (Pavel Černov), 24. Sergej Monachov (Alexander Kuvajev), 32. Ignat Zemčenko (Nikolaj Kazakovtsev), 58. Jevgeny Mons (Pavel Černov, Videll) – 22. Ivan Ivanov (Nikita Šatský, Jurij Kokšarov), 31. Vjačeslav Soloduchin (Maxim Aginogenov), 60. Alexej Makejev (Maxim Aginogenov)


    Severstaľ Čerepovec: Trjaničev (Artemjev)– Stasenko, Andersen, Laakso, Čáslava, Popov, Kiselevič, Jevsejenkov – Berdnikov, Nikoncev, Stoljarov – Videll, Mons, Černov – Kazakovcev, Zemčenko, Kovyršin – Kuvajev, Medvěděv, Monachov – Dedunov
    Viťaz Moskovská oblasť: Lisutin – (Backlund od 16. minúty) – Rozin, Porseland, Berdjukov, Seleznjov, Korovkin, Kudinov, Golovkov – Klimenko, Cibák, Koroljuk – Vasiljev, Kousal, Afinogenov – Soloduchin, Kokšarov, Koroljov – Mamin, Shatskij, Makejev – Ivanov

    Rozhodca: Zacharov, Karabanov – Ivanov, Čubikyn