Buffalo – Columbus 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – LA Kings 3:2 (1:0 po s.n.) | Philadelphia – NY Islanders 6:4 (kon.)
Carolina – Florida 3:2 (kon.) | Toronto – Montreal 5:3 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (kon.)
Arizona – NJ Devils 3:2 (kon.) | Nashville – Colorado 4:5 (kon.) | Minnesota – Dallas 3:2 (po pr.)
Vancouver – Calgary 3:2 (2:1 po s.n.) | Chicago – Boston 3:2 (2:1 po s.n.) | Carolina – Tampa Bay 3:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
Detroit Red Wings
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:O)
Los Angeles Kings
Nedeľa 19.01.2014, 01:00 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Detroit Red Wings.
    Rozhodujúci nájazd premenil TOMÁŠ TATAR.
     
    60:21
    Sheahen a Jurčo ušli obrane hostí a Jurčo dostal od spoluhráča prihrávku a zakončoval do odkrytej brány a už sa zdalo, že rozhodne dnešný duel, ale Quick sa stihol presunúť a puk vyraziť.
     
    59:47
    V závere zakončoval úplne voľný pred Howardom Mike Richards, ale puk za chrbát detroitského gólmana nepretlačil.
     
    59:33
    Detroit Red Wings dal gól!
    Neuveriteľný gól teraz uznali domácim rozhodcovia. NIKLAS KRONWALL vypálil tvrdú strelu od modrej, ale zdvihol ju príliš vysoko a puk sa od plexiskla za bránou odrazil rovno na chrbát Jonathana Quicka odkiaľ spadol do bránky.Asistencie: Henrik Zetterberg, Tomáš Tatar.
     
    59:09
    Detroit hrá power-play, nastupuje v šestici s prázdnou bránou.
     
    58:15
    Za zovretie puku dostáva dvojminútový trest Dwight King a Red Wings si tak zahrajú v závere zápasu presilovú hru.
     
    57:45
    Kings dali gól!
    Po tvrdej strele od modrej čiary sa puk odrazil pred bránu Detroitu, kde bol pripravený JEFF CARTER a dorážkou do odkrytej brány dáva svoj osemnásty gól v sezóne. Asistencie: Drew Doughty, Jake Muzzin.
     
    56:52
    Niklas Kronwall zahákoval na pravej strane Jordana Nolana a dostáva za to dve minúty.
     
    55:42
    Po strele z ľavého kruhu vyrážal Quick puk pred seba, kde sa k nemu dostal Tomáš Tatar a snažil sa dorážať do prázdnej brány, ale skvelým reflexom mu v tom gólman Kings betónom zabránil.
     
    53:45
    Po nahodení puku do pásma sa Refd Wings snažili udržať si ho čo najdlhšie. Už už sa zdalo, že sa im to nepodarí, keď sa z ničoho nič ocitol pred Quickom opustený Bertuzzi a tvrdo vypálil. Gólman Kings vyráža do rohu.
     
    50:21
    Až štyrikrát sa dostal k strele z pravej strany domáci Henrik Zetterberg. Jednu delovku od modrej vyslal i DeKeyser, ale Quick druhý gól neinkasoval.
     
    49:58
    Bude sa hrať 4 na 3. Vylúčený hosťujúci Justin Williams za sekanie.
     
    49:13
    Po prerušení hry sa do seba pustili Jakub Kindl a Colin Fraser. Rozhodcovia ale oboch kohútov od seba odtrhli a obaja dostávajú vzájomný trest za hrubosť. Bude sa teda hrať 4 na 4.
     
    48:08
    Sheahan obral za bránou Kings obrancu a poslal puk medzi kruhy, odkiaľ z prvej vystrelil znovu Tomáš Jurčo, ale Howard vyráža do rohu.
     
    43:43
    Kings boli veľmi dlho v pásme, ale s výnimkou nepresnej Cliffordovej strely sa nedokázali presadiť. Naopak na druhej strane dostal spoza brány pred gólmana prihrávku voľný Eaves, ale mieril príliš vysoko.
     
    38:00
    Zetterberg zachytil rozohrávku hostí a prihrávkou našiel dobre postaveného Abdelkadera. Následne sa na druhej strane utrhol Carter a pekne naservíroval puk Kopitarovi. S jeho zakončením si Howard poradil.
     
    31:44
    Vzájomný trest za hrubosť pre domáceho gólmana Jimmyho Howarda, ktorý si odsedí na trestnej lavici Jurčo. Dve minúty dostal na strane Los Angeles Mike Richards.
     
    31:31
    Domáci hráči sa už takmer tešili z gólu po strele Zetterberga. Krátko na to vystrelil Tomáš Jurčo po spolupráci s Tatarom, ale k puku sa už dostali hostia a pred Howarda sa nepríjemne natlačil Clifford.
     
    29:47
    Detroit Red Wings dal gól!
    Puk sa spoza brány Kings dostal na hokejku úplne voľného HENRIKA ZETTERBERGA, ktorý strelou z prvej triafa odkrytú bránu a vyrovnáva. Asistencie: Gustav Nyquist, Brendan Smith.
     
    29:06
    Kings dali gól!
    Na pravú stranu útočnej tretiny nahadzoval od modrej puk Muzzin a Los Angeles rozohrali presilovkový kolotoč. V pravom kruhu sa blafákom zbavil beka a vystrelil MIKE RICHARDS a otvára skóre dnešného duelu. Asistencia: Slava Vojnov.
     
    28:17
    Za krosček si odsedí dve minúty domáci Brendan Smith.
     
    22:55
    Kings sa dokázali konečne usadiť v útočnom pásme a po tvrdom súboji za bránou Detroitu je vylúčený český bek Jakub Kindl za vrazenie na mantinel.
     
    15:22
    Uvidíme krátku hru 4 na 4, trest Detroitu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    13:47
    Hosťujúci Jake Muzzin fauloval Abdelkadera a odchádza na trestnú lavicu. Dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    13:40
    Fantastický hokejový moment priniesli domáci Zetterberg a hosťujúci gólman Quick. Zetterberg dostal puk na ľavej strane a naznačením strely si Qucika položil na ľad a vystrelil do odkrytej vrchnej časti brány. Lenže hosťujúci gólman sa zahanbiť nenechal a fantastickým zákrokom puk vyráža preč.
     
    10:20
    Krásna akcia domácich. Zetterberg na ľavej strane posunul puk Abdelkaderovi, ktorý si obišiel bránu Kings a pred ňu naservíroval presný puk Nyquistovi. Jeho strelu ale Quick vystihol.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 30. Zetterberg (Nyquist, Smith), 60. Kronwall (Zetterberg, Tatar), rozh. náj. Tatar – 30. Richards (Vojnov), 58. Carter (Doughty, Muzzin)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Smith, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Nyquist, Zetterberg, Abdelkader – Jurčo, Sheahan, Bertuzzi – Miller, Emmerton, Tatar – Cleary, Glendening, Eaves
    Los Angeles Kings: Quick (Jones) – Muzzin, Doughty, Vojnov, Regehr, Mitchell, Martinez – Brown, Kopitar, Carter – Frattin, Richards, Williams – King, Stoll, Lewis – Clifford, Fraser, Nolan

    Rozhodca: R. Martell, D. O'Halloran – D. Henderson, M. Cvik