NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Toronto – San Jose 2:4 (kon.) | Washington – Carolina 1:4 (kon.)
Columbus – Tampa Bay 1:0 (kon.) | Florida – Ottawa 2:4 (kon.) | Chicago – Dallas 3:4 (kon.)
Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:6 (kon.) | Anaheim – LA Kings 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
San Jose Sharks
cz Streda 04.12.2013, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Partner:
     
    58:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Power-play se ale domácímu celku nevyvedla zcela dle představ. Po problémech domácích ve vlastním obranném pásmu se k puku dostal LOGAN COUTURE a pohodlnou střelou trefuje prázdnou klec. Asistence: Tommy Wingels.
     
    58:15
    Není na co čekat, domácí odvolávají brankáře a zkusí to bez brankáře!
     
    57:22
    Gardiner dostal na levý kruh zajímavou nabídku, měl poměrně hodně času na zamíření, z jasné šance však puk poslal jen do lapačky hostujícímu brankáři. Důležitý zákrok Niemiho dvě a půl minuty před třetí sirénou!
     
    45:39
    Domácí Raymond se z levého křídla tlačil do šance sám před hostujícího brankáře, na poslední chvíli ho však zablokoval hostující bek Braun.
     
    36:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Dlouhý tlak hostujícího týmu v útočném pásmu přináší kýžené ovoce. Nahození BRADA STUARTA od levého křídla bylo ztečováno mezi betony domácího brankáře vlastním obráncem. To je velká smůla domácího celku, který tak znovu prohrává. Asistence: Dan Boyle.
     
    32:10
    Z tlaku Sharks pramení další přesilová hra pro hosty. Za vysokou hůl je vyloučen domácí Raymond.
     
    31:35
    Hostující kapitán Thornton se z levého kruhu pro buly proháčkoval až před domácího brankáře, z velké závaru před Remierem se však ani on, ani jeho spoluhráči nedokázali prosadit a protlačit puk za záda domácího brankáře.
     
    29:47
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají i druhou přesilovou hru a srovnávají stav dnešního utkání! Riemsdyk se sice ještě u levé tyče hostující brány neprosadil, puku se však ujal Bozak a předložil ho na druhé křídlo zcela volnému PHILU KESSELOVI, kterému jen stačilo dopravit puk do volné části hostující brány. Domácí tak úročí svoji větší aktivitu ve druhé třetině a můžeme začínat prakticky od začátku. Asistence: Tyler Bozak, James van Riemsdyk.
     
    28:55
    Za vysokou hůl je vyloučen hostující Couture. Přesilovka pro Leafs.
     
    27:43
    Smith, Clarkson a Raymond v jasných šancích před hostující brankou, oba se již radovali ze vstřelené branky, rozhodčí ale rozpažuje a pokračuje se dále. Nejspíše druhého jmenovaného zabrzdila v cestě branková konstrukce!
     
    27:26
    Desjardins a Smithson se do sebe pustili v obranném pásmu domácích, z bitky vzešel úspěšněji hostující hráč.
     
    22:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí se nakonec ale dostali do zajímavé šance a přesilovkovou trefou snižují náskok hostí. Z ničeho nic se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho, MASON RAYMOND na levém křídle naznačil přihrávku, tím oklamal obránce Hannana i brankáře Niemiho a přesnou střelou trefil přesně pod vyrážečku brankáře hostí. Asistence: Morgan Rielly, Carl Gunnarsson.
     
    20:28
    Phaneuf byl sám u pravé tyče hostující brány s pukem na holi, Niemi však v parádním zákroku dokázal jeho pokus vytáhnout mimo! Phaneuf se však následně dostal k vyraženému puku a tentokrát ho napálil jen do břevna! Nechybělo mnoho a náskok hostí mohl být jen jednobrankový.
     
    19:34
    Couture měl před sebou volnou část domácí brány, z pravého kruhu ale zamířil těsně mimo!
     
    18:28
    Ještě jedna přesilová hra před koncem první třetiny. Hostující Sheppard je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    14:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají dvojnásobnou přesilovou hru a přidávají druhou branku v zápase! Pavelski našel křižným pasem přes brankoviště u levé tyče volného kapitána JOE THORNTONA, který se střelou z voleje nemýlil a zametl puk za záda přesouvajícího se Remiera. Asistence: Joe Pavelksi, Dan Boyle.
     
    13:47
    Domácí jsou do tří! Za podražení je vyloučen Raymond! Domácí se budou bránit minutu a sedmnáct vteřin.
     
    13:06
    Přesilová hra pro Sharks, vyloučen je Fraser.
     
    11:24
    Hosty první vstřelená branka patřičně navnadila a znovu jich je plný led. Hertl nebezpečně tečoval puk před Remierem jen do betonu domácího brankáře!
     
    10:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přesně po desíti odehraných minutách se hosté ujímají vedení! U pravého mantinelu se ke střele dostal MIKE BROWN, jehož nahození domácí brankář přes clonícího obránce Riellyho moc neviděl. Asistence: Jason Demers, Andrew Desjardins.
     
    05:47
    Bude se vylučovat. Domácí McLaren vidí dvě minuty za hrubost, kdy oplácel hit na svého spoluhráče Smithsona.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 23. Raymond (Rielly, Gunnarsson), 30. Kessel (Bozak, Riemsdyk) – 10. Brown (Demers, Desjardins), 15. Thornton (Pavelski, Boyle), 36. Stuart (Boyle), 59. Couture (Wingels)


    Toronto Maple Leafs: Remier – Phaneuf, Gunnarsson, Gardiner, Fraser, Ranger, Rielly – Riemsdyk, Bozak, Keesel – Raymond, Holland, Kulemin – Smithson, Smith, Clarkson – McLaren, McClement, Orr.
    San Jose Sharks: Niemi – Braun, Vlasic, Stuart, Boyle, Hannan, Demers – Hertl, Thornton, Burns – Marleau, Couture, Wingels – Havlát, Pavelski, Kennedy – Sheppard, Desjardins, Brown.

    Rozhodca: Morton, Kozari – Cherrey, Kovachik