Valencia – Getafe 2:2 (kon.) | Espanyol – Las Palmas 1:0 (kon.) | Real Betis – Sevilla 0:0 (kon.)
La Coruña – Eibar 2:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
UD Las Palmas
Sobota 19.12.2015, 18:15 • Estadi Cornellà-El Prat, Barcelona • Španielska LaLiga • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.
     
    Príjemný sobotný podvečer všetkým, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite jeho sledovaním! Týmto víkendom pokračuje Španielska Primera Division 16.kolom a v ňom na seba narazia celky RCD Espanyol Barcelona – UD Las Palmas. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:15!

    Jedná sa o súboj tímov zo spodnejšej časti tabuľky. Domáci celok sa momentálne nachádza na 12 mieste za zisk 17 bodov. Posledná forma Espanyolu tiež nie je moc ružová, keď z posledných 5 zápasov vyhrali len jeden, dva prehrali a dva remizovali. V poslednom kole prehrali na pôde Celty Vigo 1:0. Najlepším strelcom tímu domácich je so 4 gólmi Caicedo. Hostia sa nachádzajú v tabuľke ešte nižšie, patrí im za 13 bodov predposledná 19.priečka. Posledná forma Las Palmas je o čosi lepšia ako domácich hráčov, keď dva zápasy vyhrali, dva prehrali a jeden remizovali. V poslednom kole dokázali doma bodovať naplno, keď porazili Betis 1:0! Najlepším strelcom tímu je Viera so 3 gólmi.

    V tomto zápase ide obom mužstvám o dôležité body, dá sa tak čakať zaujímavé futbalové stretnutie. Miernym favoritom na víťazstvo je celok domácich.
     
    Ešte raz želám príjemný sobotný podvečer všetkým priaznivcom nášho športového portálu! Do začiatku zápasu medzi RCD Espanyol Barcelona – UD Las Palmas ostáva už len chvíľa, pohodlne sa tak usadte a sledujte tento on-line textový prenos! Zápas povedú z pozície rozhodcov zápasu páni Melero – Torre, Martínez. Stretnutie na štadióne Estadi Cornellà-El Prat v Barcelona sa čoskoro začína!
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López, Álvaro González, Roco, R. Duarte – H. Pérez, V. Sánchez, Diop, Asensio – G. Moreno, F. Caicedo.
    Náhradníci: Bardi – V. Álvarez, Sevilla, Burgui, Abraham González, Jordán, Raíllo.

    UD Las Palmas: Varas – Simón, Hernán, Artiles, D. Castellano – Alemán, Mesa, V. Gómez, Momo – Tana – Araujo.
    Náhradníci: Lizoain – José, Wakaso, Culio, Valerón, Garrido, El Zhar.

    Rozhodca: Melero – Torre, Martínez.
     
    Oba tímy v sprievode rozhodcov práve prichádzajú na trávnik, zápas sa tak už o malú chvíľu začne! Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Domáci tím si dnes na seba obliekol bielo-modré dresy, hostia zvolili farbu ružovú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol! Úvodný výkop patril domácim futbalistom, ktorí sa tak pokúšajú o prvú útočnú akciu v zápase.
     
    1
    Hneď prvá útočná akcia domácich prináša rohový kop. Hostia sa tak budú musieť ešte brániť.
     
    2
    Rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, domáci loptu strácajú a prvý raz ju v zápase získavajú na svoje kopačky hostia.
     
    2
    Hostia naďalej držia lopty na svojich kopačkách a postupne sa posúvajú na dostrel domácej brány. Obrana domácich je však v bránení veľmi dôrazná.
     
    3
    Lopta je už na strane domácich futbalistov, avšak nikam sa zbytočne bezhlavo nehrnú a postupnou kombináciu prenikajú za polovičku ihriska.
     
    4
    Domáci futbalisti prenikli až do 16-tky hostí, tam jeden z nich padol na zem, hlavný rozhodca však penaltu nepíska. Hostia následne odpratali loptu do bezpečia.
     
    5
    Útočné akcie sa od úvodu zápasu striedajú zo strany na stranu, žiadnu väčšiu príležitosť na skórovanie sme však zatiaľ neevidovali.
     
    6
    Espanyol sa prebíjal rýchlym útokom dopredu, avšak previnil sa útočným faulom a tak lopta pripadne na kopačky hostí.
     
    7
    Ani táto útočná akcia domácim futbalistom nevyšla, v ich útočnom ťažení ich zastavil ofsajd. Loptu tak opäť získava Las Palmas.
     
    8
    Las Palmas sa prebil až do vnútra 16-tky, tam však všetko včas vyriešila obrana domácich a vyviezla loptu do bezpečia. Od úvodu zápasu tak sledujeme aktívny futbal z oboch strán.
     
    9
    Domáci celok sa dostal na dostrel brány hostí, avšak Caicedovoi v strele na bránu zabránil Castellano, ktorý odkopol loptu do bezpečia. Espanyol však ešte v útoku ostáva.
     
    10
    Las Palmas však výborným napádaním napokon nedovolil domácim nič nebezpečné vymyslieť a Espanyol o loptu napokon prichádza.
     
    11
    Hostia sa však nikam ďaleko nedostali, pretože sa Araujo previnil útočným faulom a tak sú už pri lopte domáci futbalisti. Stále tak čakáme na väčšie vzrušenie v prvom polčase.
     
    12
    Espanyol Barcelona však o loptu rýchlo prichádza a tak sa snažia zaútočiť hostia. Domáci im však veľa priestoru na kombináciu neposkytujú.
     
    13
    Momentálne však sledujeme skôr taký boj o loptu, ako nejaké tvorenie hry. Hra sa vyvíja prevažne v strede poľa, kde prebieha boj o loptu. Diváci na štadióne tak stále čakajú na prvú zaujímavejšiu príležitosť.
     
    15
    Až teraz si na dlhšiu dobu na svoje kopačky vybojovali loptu domáci futbalisti, nepodarilo sa im však v prechode do útoku nič zaujímavé vymyslieť. Teraz sú na rade hostia.
     
    16
    Avšak ani Las Palmas nič zaujímavého a prevratného nevymyslel a pri lopte je celok domácich. Ten sa postupne prebíja na útočnú polovičku, má to však ťažké prejsť cez pozorných obrancov hostí.
     
    17
    Prvá veľká šanca v zápase, ktorá volala po góle! Obrovská chyba domácich obrancov, keď za seba nechali prejsť dlhú loptu, za ktorou postupovali sami hneď dvaja hráči hostí, loptu napokon zachytil Araujo, ktorý však zoči-voči brankára domácich neprekonal, lopta sa odrazila ku Nauzetovi, ktorý však prestrelil takmer prázdnu bránu!
    17. Sergio Araujo (LPA)
     
    18
    Domáci si zobrali zdá sa toto varovanie k srdcu a vyhýbajú sa podobným chybám. Momentálne sa Espanyol tlačí s loptou dopredu, nedarí sa im však prejsť stredovú čiaru.
     
    19
    Espanyol Barcelona však teraz loptu po útočnom faule stráca a tak môžu skúsiť zaútočiť hostia. Nemajú však dostatok priestoru, odkiaľ by sa dalo zaútočiť.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Papakouli Diop (RCD Espanyol Barcelona).
     
    21
    Hostia po faule získali zaujímavý priamy kop v blízkosti domácej brány, nepodarilo sa im ju však nijak nebezpečne ohroziť, lopta napokon skončila len na dobre postavenom múre.
     
    22
    Domáci tím sa v prechode do útoku previnil útočným faulom a tak lopta opäť pripadne futbalistom Las Palmas. Tempo hry je od úvodu aktívne, strely na bránu však moc nevidíme.
     
    24
    Las Palmas nachvíľu pritlačil domácich futbalistov, nedokázal však nič prevratného vymyslieť, loptu napokon stratil a tak môžu skúsiť niečo vymyslieť domáci futbalisti.
     
    25
    Espanyol kombinuje na útočnej polovičke, nemá však žiaden voľný priestor, odkiaľ by mohol zaútočiť na bránu hostí.
     
    26
    Domáci to napokon skúsili po pravej strane, previnili sa však ofsajdom a tak pripadne lopta hosťom z Las Palmas. Pomaly sa blíži záverečná časť prvého polčasu, doposiaľ sme videli len jednu veľkú príležitosť, ktorú mali k dispozícii hostia.
     
    27
    Lopta je momentálne na kopačkách hostí, nedarí sa im však v prechode na útočnú polovičku. Domáci futbalisti ich vysoko napádajú a robia tak hosťom v útočnom ťažení problémy.
     
    28
    Hra sa teraz opäť presúva niekam do stredu ihriska, pretože ani jednému z tímov sa nedarí v kombinácii. Musíme si tak chvíľku počkať, kto opäť založí nejakú zaujímavú útočnú akciu.
     
    29
    Domácim sa napokon podarilo zaútočiť, ale po chybe o loptu rýchlo prichádzajú. Hostia získavajú autové vhadzovanie na svojej polovičke a budú sa určite snažiť preniknúť na útočnú polovičku.
     
    30
    Las Palmas však napokon o loptu rýchlo prišiel a po domácom útočnom ťažení uvidíme rohový kop, ktorý zahrajú domáci.
     
    31
    Rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, hostia odpratali loptu do bezpečia. Domáci futbalisti však ešte na útočnej polovičke ostávajú.
     
    32
    Espanyol Barcelona sa v útočnom ťažení napokon previnila útočným faulom a tak lopta ide na kopačky Las Palmas. Tempo hry je opäť veľmi vysoké, šance však akosi stále nevidíme.
     
    33
    Rýchly brejk domácich futbalistov, Espanyol však nič zaujímavé nevymyslel a bude to len odkop od bránky hostí. Uvidíme, či nám ešte prvý polčas niečo zaujímavé prinesie.
     
    34
    Žltú kartu dostáva Hernán (UD Las Palmas).
     
    35
    Domáci futbalisti po faule získavajú priamy kop, hostia sa tak musia sformovať v zadných radoch.
     
    36
    Priamy kop napokon rozohral hráč, ktorý si ho aj vybojoval a to Asensio. Ten však trafil len stojaceho hráča hostí, lopta však ešte ostáva na kopačkách domácich futbalistov.
     
    37
    Domáci poslali nebezpečný center do 16-tky hostí, brankár Las Palmas Varas však loptu berie vo vzduchu do svojich rukavíc.
     
    38
    V týchto chvíľach je aktívnejším celkom Espanyol Barcelona, domácim futbalistom sa však nedarí nič vymyslieť. Teraz im bol odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    39
    Ani teraz to domácim futbalistom nevyšlo, po chybe strácajú loptu a dopredu tak skúša ísť Las Palmas.
     
    40
    Hostia sa však ďaleko nedostali, nerozumeli si v kombinácii a po chybe napokon loptu strácajú. Espanyol sa skúša prebojovať s loptou za útočnú polovičku.
     
    41
    Loptu však získali na svoje kopačky hostia a po rýchlom brejku získava Las Palmas rohový kop. Brankár domácich Pau López už organizuje svojich spoluhráčov.
     
    42
    Rohovému kopu sa však napokon domáci ubránili bez problémov, Las Palmas sa ku lopte po centri nedostal. Domáci majú loptu na svojich kopačkách, s útočnou akciou si však dávajú načas.
     
    43
    Napokon sa však hosťom predsa len podarilo ešte raz ohroziť bránu domácich, center smerujúci do 16-tky domácich však obrana odhlavičkovala do bezpečia.
     
    44
    Las Palmas je opäť pri lopte, snaží sa preniknúť pred bránu domácich a v závere prvého polčasu tak ešte niečo nebezpečné vymyslieť. Hlavný rozhodca zrejme nadstavovať nebude.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas zápasu RCD Espanyol Barcelona – UD Las Palmas. Gól sme v ňom napokon nevideli a tak je stav po prvom počlase 0:0! Sledovali sme celkom aktívny a vyrovnaný futbal hore-dole, avšak videli sme len jednu veľkú gólovú príležitosť, ktorú mali k dispozícii hostia. Tá sa však napokon gólom neskončila a tak diváci na štadióne dúfajú, že ho uvidia v druhom polčase. Druhý polčas sa začne približne o 19:18!
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na trávniku, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas zápasu sa nám už naplno rozbehol! Oba tímy doň vstúpili bez zmien v základnej zostave. Výkop mali hostia, ktorí sa snažia s loptou preniknúť na útočnú polovičku.
     
    47
    Hostia však loptu rýchlo stratili, získali ju domáci futbalisti, ktorí postupne prenikali na bránu hostí. Podarilo sa im napokon vyslal aj strelu, ktorá bola zblokovaná na rohový kop.
     
    48
    Rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, hostia sa ubránili bez problémov a momentálne sú aj pri lopte. Domáci futbalisti sa tak rýchlo stiahli dozadu.
     
    49
    Las Palmas však nič prevratného nevymyslel a loptu po chybnej kombinácii stráca. Dopredu tak skúšajú ísť domácim, nikam sa však rýchlo nehrnú.
     
    50
    Domáci poslali dlhú centrovanú loptu pred bránu hostí, obranca Las Palmas však loptu odvrátil do bezpečia. Espanyol tak ešte v útoku ostáva.
     
    51
    Las Palmas však získal loptu, rýchlo prenikol na útočnú polovičku, kde po výbornej robote získava rohový kop. Domáci sa tak už formujú v zadných radoch.
     
    52
    Ani tento rohový kop však hosťom nič nepriniesol, domáci tím sa bez problémov ubránil a loptu poslal do bezpečia.
     
    54
    Domáci celok získal loptu, prebojoval sa na útočnú polovičku a po obrannom zákroku jedného z futbalistov hostí získava Espanyol rohový kop.
     
    55
    Espaynol však tiež nijak slávne s rohovým kopom nenaložil a tak sme žiadnu zaujímavú šancu nevideli. Dopredu už skúšajú ísť futbalisti Las Palmas.
     
    56
    Hostia sa však ďaleko neprebojovali, v strede poľa o loptu prichádzajú a tak majú teraz šancu zaútočiť domáci futbalisti.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Aythami Artiles (UD Las Palmas).
     
    57
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Tana, prichádza Nabil El Zhar.
     
    58
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Moreno, prichádza Salva Sevilla.
     
    59
    Pri lopte sú aj naďalej domáci futbalisti, nedarí sa im však nájsť recept na pozornú defenzívu hostí. Zdá sa, že tento zápas bude o jednom rozhodujúcom góle.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Roque Mesa (UD Las Palmas).
     
    61
    Domáci futbalisti teraz zahrávali nebezpečný priamy kop, centrovaná lopta do 16-tky hostí padla na niektorého z domácich futbalistov, loptu z pod brvna však vyškriabal brankár hostí Varas!
     
    62
    Rohový kop zahrali domáci veľmi nebezpečne, hostia odvrátili loptu na ďalší rohový kop. Domáci tím tak teraz pritlačil na hostí, domáci fanúšikovia by už radi videli gól v sieti Las Palams.
     
    63
    Teraz však už domácim futbalistom rohový kop nevyšiel, brankár hostí Varas si berie loptu vo vzduchu do svojej moci.
     
    64
    Avšak netrvalo dlho a domáci tím opäť pohrozil, aj tentokrát bol však brankár Varas pozorný a loptu už má vo svojich rukaviciach. Las Palmas sa teraz snaží po dlhšej dobe zaútočiť.
     
    66
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Nauzet Alemán, prichádza Willian José.
     
    67
    Espanyol Barcelona opäť nebezpečne zaútočila, hostia si však dali pozor a loptu odkopli do bezpečia. Domáci tím je však pri chuti a naďalej útočí.
     
    67
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Fanúšikovia na štadióne sa konečne dočkali gólu, navyše padá do siete hostí a tak domáci tím sa dostáva do vedenia 1:0! Teraz sa hostia dopustili veľkej chyby, do 16-tky hostí prenikol prízemný center na zle pokrytého FELIPE CAICEDO, ktorý krásnou strelou poslal loptu do siete hostí!
    67. Felipe CAICEDO - 1:0
     
    68
    Domáci futbalisti boli v týchto chvíľach veľmi aktívny a zaslúžene sa dostali do vedenia o jeden gól. Hostia sa však nevzdávajú a snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať.
     
    70
    Aktivita Las Palmas sa teraz vyplatila, hosti získavajú rohový kop. Domáci tím sa tak bude musieť teraz brániť.
     
    71
    Rohový kop dokázali domáci futbalisti pokryť, loptu však odkopli na polovičku hostí a tak Las Palmas opäť môže zaútočiť. Vyzerá to, že záver zápasu bude ešte zaujímavý.
     
    73
    Domáci tím mohol pridať druhý gól a opäť mohol byť strelcom gólu Caicedo! Obrana hostí opäť chybovala, Caicedo postupoval sám na brankára hostí, avšak svojimi kľučkami sa tak zamotal, že sa mu napokon nepodarilo ani presne zakončiť! Caicedo sa tak chytá len za hlavu čo to zahodil, mohlo byť už zrejme o osude zápasu rozhodnuté.
    73. Felipe Caicedo (ESB)
     
    74
    Avšak opäť je lopta na kopačkách domácich futbalistov, ktorí sa nesnažia len zdržovať hru, ale naďalej nebezpečne kombinujú a pokúšajú sa preniknúť pred bránu hostí.
     
    75
    Brankár hostí Varas teraz dobre čítal hru a včas zasiahol proti útočiacemu domácemu futbalistovi. Hosťom sa začína čas na vyrovnanie krátiť.
     
    77
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Roque Mesa, prichádza Emmanuel Culio.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Hernán Pérez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    79
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Víctor Sánchez, prichádza Abraham González.
     
    80
    Espanyol sa prebíjal postupne dopredu, dopustil sa však útočného faulu a tak lopta pripadne na kopačky futbalistov Las Palmas.
     
    81
    Hostia začínajú útočiť v čoraz väčšom počte, čo znamená, že nechávajú otvorené zadné vrátka, čo môžu využiť domáci futbalisti.
     
    82
    Akonáhle získanú loptu domáci futbalisti, snažia sa preniknúť dopredu a kombinovať pred bránou Las Palmas. Hostia sa len ťažko dostávajú ku lopte a to je pre nich v tejto chvíli veľmi zle.
     
    84
    Domáci futbalisti v závere zápasu hrajú s loptou veľmi aktívne, tlačia sa dopredu a dokážu aj pritlačiť na hostí. Las Palmas sa ku lopte dostáva len sporadicky, zrejme sa im už vyrovnať nepodarí.
    84. Abraham González (ESB)
     
    85
    Espaynol Barcelona získal výhodu priameho kopu, po ňom sa do zakončenia dostal Abraham González a trafil tyčku! Hostia tak teraz mali veľké šťastie.
     
    86
    Do konca zápasu už veľa času neostáva, hosťom sa nedarí dostať sa ku lopte a sústrediť sa na nejaký ten záverečný tlak. Domáci tím bez problémov kontroluje pri držaní lopty hru.
     
    87
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Felipe Caicedo, prichádza Burgui.
     
    88
    Las Palmas vybojoval loptu na svoje kopačky a po rýchlom útoku získavajú hostia rohový kop. Možno to bude posledná šanca pre hostí, ako sa dostať do gólovej príležitosti.
     
    89
    Domáci tím zvládol napokon rohový kop bez problémov, vyviezol loptu do bezpečia a momentálne sa s loptou tlačí aj do útočnej pozície.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 4 minúty! Hostia tak ešte získavajú nejaký ten čas, aby vybojovali loptu a zaútočili.
     
    90+1
    Avšak pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí svojou aktivitou vybojovali rohový kop. Hostia sa tak musia len brániť.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Salva Sevilla (RCD Espanyol Barcelona).
     
    90+3
    Las Palmas sa predsa len v závere nadstaveného času dostal ku lopte a pritlačil na domácich. Domáci futbalisti však bezpečne odkopávajú lopty do bezpečia.
     
    90+3
    Loptu získavajú domáci futbalisti, ktorú od svojej brány bude odkopávať brankár domácich! Už je tak definitívne rozhodnuté!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase boli aktívnejší domáci futbalisti, ktorí sa v 67.minúte ujali gólom Caicedoa vedenia 1:0 a tento stav sa už do konca zápasu nemenil! Espanyol Barcelona tak udržala doma 3 body, Las Palmas tak odchádza domov naprázdno. Sledovali sme celkom zaujímavé stretnutie, o ktorého osude rozhodol druhý polčas. Dnes ešte Španielska Primera Division pokračuje dvoma zápasmi, o 20:30 sa hrá zápas Real Betis – Sevilla a o 22:05 La Coruña – Eibar. Oba zápasy môžte sledovať na športovom portáli onlajny.eu

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok sobotného večera! (20:10:32)

    Miroslav Revaj

    Góly: 67. F. Caicedo

    Karty:   20. Diop (ESB), 78. H. Pérez (ESB), 90+2. Sevilla (ESB) – 34. Hernán (LPA), 57. Artiles (LPA), 60. Mesa (LPA)


    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – Javi López, Álvaro González, Roco, R. Duarte – H. Pérez, V. Sánchez (79. Abraham González), Diop, Asensio – G. Moreno (58. Sevilla), F. Caicedo (87. Burgui).
    Náhradníci: Bardi – V. Álvarez, Sevilla, Burgui, Abraham González, Jordán, Raíllo.

    UD Las Palmas: Varas – Simón, Hernán, Artiles, D. Castellano – Alemán (66. José), Mesa (77. Culio), V. Gómez, Momo – Tana (57. El Zhar) – Araujo.
    Náhradníci: Lizoain – José, Wakaso, Culio, Valerón, Garrido, El Zhar.

    Rozhodca: Melero – Torre, Martínez