Genk – Sint-Truiden 3:0 (kon.) | Mouscron – Waasland-Beveren 0:1 (kon.) | Westerlo – Charleroi 2:1 (kon.)
Leuven – Mechelen 3:1 (kon.)
koniec
KRC Genk
3:0 (1:0)
Sint-Truiden VV
cz Sobota 19.12.2015, 18:00 • Cristal Arena (Genk) • Belgická Jupiler Pro League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý sobotní podvečer, vítám vás u zápasu dvacátého kola nejvyšší belgické soutěže, Jupiler league. Dnes se utká KRC Genk s Sint-Truiden VV.
     
    KRC Genk

    Genk neprožívá dobré období v belgické lize. V posledních osmi zápasech vybojoval pouhých pět bodů a propadl se z čela tabulky až na šestou příčce. Genk trápí také produktivita, za šest zápasů vstřelil tři branky. Nejlepším střelcem Genku je s pěti zásahy de Camargo, kterému se ale také v posledních zápasech nedaří.


    Posledních pět zápasů:

    16.12. 2015 Genk – Mouscron Peruwelz 2:1 (pohár)
    11.12. 2015 Westerlo – Genk 0:0
    06.12. 2015 Genk – Anderlecht 0:0
    02.12. 2015 Genk – Charleroi 2:1 (pohár)
    28.11. 2015 Genk - Gent 0:1
     
    Sint-Truiden VV

    Sint-Truiden je nováček nejvyšší belgické soutěže. V úvodu ligy to ale tak vůbec nevypadalo a tým trenéra O'Loughlina porážel jednoho soupeře za druhým. Až v posledních kolech jakoby Sint-Truindenu docházel dech a po sérii porážek se propadl až na deváté místo v tabulce, bod za dnešního soupeře, který je na šestém místě.


    Posledních pět zápasů:

    13.12. 2015 St. Truiden – Gent 0:2
    05.12. 2015 Oostende – St. Truiden 1:2
    02.12. 2015 St. Lutych – St. Truiden 2:0 (pohár)
    28.11. 2015 St. Truiden – Mouscron Peruwelz 0:1
    21.11. 2015 Waasland-Beveren – St. Truiden 2:1
     
    Poslední tři vzájemné zápasy:

    21.08. 2015 St. Truiden – Genk 3:1
    20.01. 2012 Genk – St. Truiden 2:1
    09.09. 2011 St. Truiden – Genk 3:4
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Ndidi, Buyens, Pozuelo – Buffel, Bailey, Kebano
    Náhradníci: Köteles – Kumordzi, Ünal, de Camargo, Wouters, Schrijvers, Heynen, Gerkens

    Sint-Truiden VV: De Winter – Bagayoko, Erichot, Fernandes, Rherras – Mahlangu, Schoofs, Hendrickx – Edmilson, Tchité, Cuevas
    Náhradníci: Velić – Artabe, Lazaar, Gerits, Schils, Nirisarike, Nikigopoulos

    Rozhodčí: Dierick – De Weirdt, Divincenzo.
     
    -5
    Hráči přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí v modrých dresech rozehráli první poločas dnešního zápasu. Ihned po rozehrání ale přicházejí o míč a do úniku se dostal Cuevas, který je naštěstí pro domácí v ofsajdu.
     
    3
    Také domácí se dostali poprvé v zápase na útočnou polovinu. Po pravém kraji chtěl proniknout do dobré pozice pro centr Ndidi. Jeho postup zastavuje Rherras.
     
    4
    Hosté se snaží od úvodu utkání o napadání po celém hřišti a nyní se jim to vyplatilo. Kabasele musí odehrát míč jen do zámezí před dobíhajícím Edmilsonem.
     
    5
    Dlouhý míč před polovinu hřiště poslal Mahlangu na Cuevase, který si míč nechal spadnout na hruď. Poté ho však atakuje Pozuelo a míč mu bere.
     
    6
    Také domácí zkouší dlouhý míč na svého útočného hráče. Buffel byl ale velmi daleko od vysokého míč a ten se dostal až k De Winterovi, který si ho bere ze země.
     
    7
    Na pravé straně se dostali do kombinace Edmilson s Tchitém. Druhý jmenovaný nakonec ztrácí míč po zásahu Kabaseleho.
     
    8
    Hosté jsou v úvodu utkání aktivnější a nepouštějí domácí do kombinace. Až nyní se dostal do úniku po pravém kraji Buffel. Jen skvělý skluz Erichota zachraňuje hosty od nebezpečí.
     
    9
    Na hranici vápna je faulovaný Kebano Nagayokem a domácí tak budou mít první šanci poslat míč do vápna z volného přímého kopu.
     
    10
    K míči se postavil Pozuelo. Jeho centr na zední tyč ale nenašel nikoho v modrém a končí u De Wintera, který si pro míč povyskočil.
     
    11
    Další možnost pro domácí k ohrožení branky soupeře. Na levém kraji se uvolnil Ndidi a jeho pas měl najít ve vápně Baileyho. Centr však letí až za záda domácího útočníka, který tak nemůže zakončovat.
     
    12
    Také hosté se dostali na malou chvíli do vápna. Edmilson kličkoval na pravé straně, ale míč mu uskakuje do zámezí.
     
    13
    Velmi rychlý brejk domácího celku. K míči se dostal uvnitř vápna Kebano a zcela nehlídaný mohl poslat míč na branku. Jeho střela však končí v boční síti.
    13. Kebano (Genk) pálil ve skvělé šanci mimo.
     
    14
    Domácí Genk chtěl projít po pravém kraji znovu do brejku. Celou akci domácích končí u Pozuela, který neobešel Hendrickxe a navíc přichází o míč.
     
    15
    Tchité si zpracoval přihrávku od Fernandese. Po zpracování ale nevěděl do dál s míčem a tak o něj velmi rychle přichází po zásahu Kabaseleho.
     
    16
    Domácí znovu v šanci! Tentokrát se dostal Buffel do těsné blízkosti De Wintera. Z deseti metrů ho chtěl přehodit. To se mu povedlo, ale netrefuje branku a míč končí vedle o pár centimetrů.
    16. Buffelův (Genk) oblouček zamířil vedle vzdálenější tyče.
     
    17
    Rohový kop hostů se vůbec nevyvedl. Hendrickx si chtěl narazit s Mahlagem, jejich počínání zastavuje rozhodčí se signalizací ofsajdu.
     
    18
    Kebano je dnes velmi aktivní a vybojoval na levé straně další volný přímý kop po faulu Fernandese.
     
    19
    Volný přímý kop domácího celku nedoletěl ani do vápna. Míč zastavuje zeď, která tak ukončuje nápor domácích a do úniku můžou jít hostující hráči.
     
    20
    Z brejku hostů nevznikla žádná nebezpečná situace. Cuevas přichází o míč po souboji s Dewaestem, který si ho odstavil tělem a připravuje ho o míč.
     
    21
    Domácí více útočí po pravé straně. Nyní se dostal k míči Walsh, který se vypravil na útočný výlet. Na poslední chvíli se ale ukopává míč a ten končí za brankovou lajnou.
     
    22
    Ani dlouhý míč na Buffel se neujal a tak hosté mohou uklidnit hru a kombinovat ve středu pole. Navíc přichází útočný faul Pozuela.
     
    23
    Hosté to také zkoušejí po pravém kraji. Mahlangu se dostal k centru, který ale blokuje dobře postavený Tshimanga. Míč se navíc nedostává ani za brankovou lajnu a hosté nebudou rozehrávat rohový kop.
     
    24
    Tentokrát to domácí vyzkoušeli po levé straně. Ndidi se dostal k centru, ale nikoho v modrém před branou nenašel a míč jen proletěl kolem De Wintera.
     
    25
    Hosté se už dlouhé minuty nemohou dostat na útočnou polovinu. Jejich akce končí na polovině hřiště na dobré obraně domácího celku.
     
    26
    Až nyní se k míči dostal po dlouhém nákopu Tchité a vybojoval rohový kop po teči Walshe.
     
    27
    Rohový kop hostů je znovu nepovedený. Míč se nedostal do vápna ani na druhý pokus. Rozehrávka Mahlangua končí jen v boční síti.
     
    28
    Naopak do rychlého protiútoku mohou jít domácí. U levé postranní lajny tancoval nad míčem Kebano. To se nezamlouvalo Rherrasovi, který mu míč čistě odebral.
     
    29
    Domácí hráči znovu velmi rychle postupovali na branku De Wintera. Přihrávku Buyense ale zastavuje Fernanses a nedovoluje tak Kebanovi zakončit.
     
    30
    Další akce, která mohla skončit brankou. Pozuelo se uvolnil na levé straně a naservíroval míč pro Baileyho. Míč mu jen těsně uniká a De Winter si ho bere pro sebe.
     
    31
    Také hostující hráči se dostali s míčem do nebezpečné pozice. Centrovaný míč si ale pohlídal Bizot a boxuje míč ven z vápna.
     
    32
    Domácí dnes spoléhají na rychlé útoky. Další z nich se ale nepovedl a přihrávka Ndidiho končí jen u bránících hráčů, kteří velmi rychle míč odpravili z nebezpečné pozice.
     
    33
    Hráči hostů se dostali po vhazování do velmi slibné situace. Tchité si ale znovu nepohlídal ofsajdovou pozice a rozhodčí přerušuje jejich akci.
     
    34
    Ani na druhé straně nedošlo k zakončení. Před unikajícím Kebanem si bere míč pro sebe De Winter a zachraňuje tak svůj tým od pohromy.
     
    35
    A další dlouhý míč na Kebana. De Winter skvěle vyběhl a sklouzl se pod nohy domácímu útočníkovi. Nic z toho, ale nebylo třeba, protože i nyní rozhodčí píská ofsajd.
     
    36
    Po souboji ve středu pole je pískám faul hostů a domácí tak mohou na konci poločasu podniknout útočnou akci, kterou rozehrají právě ze středu pole.
     
    37
    Před De Winterem bylo rušno. Domácí se natlačili do vápna. Přihrávka Ndidiho nenašla spoluhráče. Navíc založil i protiútok hostů.
     
    38
    Buyens musel zastavit unikajícího Edmilsona a vidí žlutou kartu.
    38. Bizot (SIT) musel zasahovat po standardní situaci.
     
    39
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácí ubránili centr a mohli se dostat do rychlého útoku. Po levé straně zavezl míč Kebano a i s trochou štěstí našel ve vápně LEONA BAILEYHO, který už měl jednoduchou pozici a dostává tak domácí do vedení.
    39. Leon BAILEY - 1:0
     
    40
    Bailey si sundal dres po vstřelené brance a dostává žlutou kartu.
     
    41
    Ani po vstřelené brance se domácí nezatáhli. Další možnost ke střele si vytvořil Pozuelo. Jeho pokus jen těsně netrefil pravý horní roh hostující branky.
     
    42
    Domácí jsou po vstřelené brance při chuti. Další střelu vyslal z větší vzdálenosti Buyens. I jeho střela nadělala De Winterovi potíže a musí jí sbírat až na druhý pokus.
     
    43
    Hosté jsou opařeni obdrženou brankou. Až nyní se dostávají k míči. Pokus Tchitého prostrčit míč do vápna blokuje Kabasele.
     
    44
    Následný centr znovu od Tchitého končí jen za brankou a Bizot znovu nemusí zasahovat. V posledních minutách prvního poločasu jasně vládnou na hřišti hráči Genku.
     
    45
    I v poslední minutě se dostali domácí do ohromné šance. Bailey se dostal sám před De Wintera. První pokus hostující brankář pohotově vykopl a druhý se odrazil od tyče ve z branky.
    45. Bailey (Genk) nedokázal nadvakrát překonat brankáře.
     
    45+1
    Rohový kop domácích končí další náporem. Po hlavičce Pozuela se dostal do zakončení Kebano a vybojoval další rohový kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase vede domácí Genk na svém stadionu nad Sint-Truiden o jednu branku. O tu se postaral po přihrávce Kebana Leon Bailey. Domácí měli v závěru poločasu několik šancí. Žádnou ale nevyužili a tak hosté prohrávají jen o jednu branku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté ve žlutých dresech rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce se ale ocitají pod tlakem.
     
    48
    Po pravé straně se uvolnil Ndidi a chtěl najít přízemní centrem ve vápna volného Kebana. Jeho pokus ale končí jen u připraveného brankáře hostů.
     
    49
    Velmi aktivně vstoupil do druhé půle Buffel. Jeho napadání se ale nelíbilo rozhodčímu a píská se faul. Hosté tak mohou v klidu rozehrát svou akci.
     
    50
    Po levé straně se dostal do vápna Hendrickx. Také chtěl najít před brankou spoluhráče. Jeho pas blokuje na rohový kop Walsh.
     
    51
    Rohový kop hostujícího celku byl velmi nebezpečný. K hlavičce se dostal Schoofs, ale trefil jen obránce Dewaesta od kterého se míč odráží za brankovou lajnu.
     
    52
    I druhý rohový kop hostů byl nebezpečný. Míč se však nekonec nedostal k Edmilsonovi a domácí tak v klidu ubránili i druhý centr do vápna.
     
    53
    Hosté nastoupili do druhé půle velmi odhodlaní s výsledkem něco udělat. Z toho plyne i další rohový kop, který vybojoval na pravé straně Edmilson.
     
    54
    Ani třetí roh v krátké chvíli nekončí přímým ohrožením Bizota. U míče ale zůstávají hosté a dokonce budou rozehrávat volný přímý kop po faulu Pozuela.
     
    55
    Rozehrávky se ujal Schoofs a našel před brankou jen náruč Bizota, který si pro míč povyskočil a drží ho pevně na hrudi.
     
    56
    Kabasele dohrál Edmilsona u lajny a dostává žlutou kartu od rozhodčího.
     
    57
    Domácí začínají opět tlačit na obranu Sint-Truidenu. Zatím si však ve druhém poločase větší šanci nevytvořili.
     
    58
    A máme tu první zakončení v druhém poločase na domácí straně. K hlavičce se dostal po centru Kebano. Jeho hlavička byla příliš slabá na to, aby překvapila De Wintera.
     
    59
    Na levé straně kličkoval nad míčem Cuevas. Po rychlém přistoupení Walshe přichází o míč a domácí pádí do rychlého brejku.
     
    60
    Rychlý brejk končí jen odkopem od branky De Wintera. Kebano se nedostal do zakončení a navíc je nastřelen a míč se od něj odráží za brankovou lajnu.
     
    61
    Znovu domácí. Bailey si zpracoval míč na hranici vápna a po kličce do středu vypálil. Jeho pokus letí daleko na tribunu za branku.
    61. Bailey (Genk) se pěkně uvolnil a vypálil těsně nad.
     
    62
    Fernandes zastavil nedovoleně Kebana a domácí tak mohou poslat míč do vápna hostů z volného přímého kopu.
     
    63
    Míč se rychle po centru dostává z vápna a na polovině hřiště je u míče Buyens, který ale inkasuje při zpracování kopačkou do nosu a padá k zemi.
     
    64
    Tchité dostává žlutou kartu za nakopnutí Buyense do hlavy.
     
    65
    Volný přímý kop domácích končí jen zblokovanou střelou, která se odráží od Fernandese za brankovou lajnu.
     
    66
    Ani další rohový kop domácího celku nekončí úspěšnou hlavičkou. Míč se dostal jen k Erichotovi, který ho hraje do bezpečí mimo vápno hostů.
     
    67
    Domácí dostali míč do branky! Kebano byl ale v době přihrávky v ofsajdu a tak je jeho zakončení zbytečné.
    67. Neuznaný gól Kebana (Genk) kvůli ofsajdovému postavení.
     
    68
    Skvěle hosté rozehráli rohový kop. Míč sice doskákal až na zadní tyč. Mehlangu ale ihned posílal míč zpět do ohně. Na poslední chvíli musí zasahovat Kabasele, který míč hlavičkuje do bezpečí.
     
    69
    Hendrickx zbořil ve středu pole Ndidiho a vidí žlutou kartu od rozhodčího.
     
    69
    Genk je znovu v náporu. Z pravé strany letí do vápna centr Ndidiho, který ale nenachází před brankou nikoho v modrém a situaci uklidňuje zásahem De Winter.
     
    70
    Domácí jsou v útoku dnes velmi nebezpeční. Po dalším přistrčení se dostal do skvělé pozice znovu Kebano. Fernandes ale velmi rychle odkopává míč na rohový kop.
     
    71
    I tento rohový kop nekončí zakončením domácího hráče. De Winter si vyběhl před malé vápno a chytá míč do rukavic před Kebanem.
     
    72
    Ndidi se dostal na zem po zásahu Bagayoka a domácí budou rozehrávat pokutový kop.
     
    72
    Genk právě vstřelil branku!
    NEESKENS KEBANO se postavil k rozehrání pokutového kopu a poslal míč k pravé tyči. De Winter vystihl směr, ale míč nezastavil a domácí tak jsou do vedení o dvě branky.
    72. KEBANO - 2:0
     
    73
    Další nebezpečná situace před brankou De Wintera. Po faulu na Kebana domácí mohou ohrozit dalším volným přímý kopem.
     
    74
    Kebano se už už hnal znovu do zakončení. Rozhodčí ho ale zastavuje a signalizuje ofsajdové postavení.
     
    75
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Hendrickx, přichází Lazaar.
     
    76
    Domácí jsou v lajfu. Nyní se dostal k míči ve vápně Buffel. Až na poslední chvíli mu pod nohy vlítl Fernandes a odráží míč na rohový kop.
     
    77
    Rohový kop domácích končí jen u De Wintera, který se ani nemusí pohnout a míč letí přímo na něj. Po rychlé rozehrávce se ale k míči dostávají znovu domácí hráči.
     
    78
    Hosté se ještě nevzdávají. O rychlou akci se pokusil Edmilson. Jeho pokus ale chytá skvěle připravený Bizot a drží stále čisté konto.
     
    79
    Rohový kop hostujícího týmu byl nebezpečný. Míč se zamotal pod nohy hráčů v malém vápně. Nakonec ale odkopává míč od branky Walsh.
     
    80
    Hosté mají zhruba deset minut, aby vstřelením branky ještě zdramatizovali závěr zápasu a bitvu o body z tohoto utkání.
     
    81
    Z levé strany se dostal do pozice pro centr Mahlangu. Jeho pas ale nenachází nikoho ve žlutém dresu a domácí mohou jít do rychlého útoku.
     
    82
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází Schrijvers.
     
    83
    Kebano se nakonec dostal po rychlém přenesení hry k zakončení. Po obtočení kolem Erichota vystřelil na bližší tyč. Jeho pokus letí jen do boční sítě.
     
    84
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Cuevas, přichází Kinigopoulos.
     
    85
    A domácí mohli vést už o tři branky. Do zakončení se hnal Buffel. Před ním odehrál míč do autu Fernandes.
     
    86
    Genk právě vstřelil branku!
    Domácím konečně vyšel rohový kop a SEBASTIAN DEWAEST upravuje hlavičkou do středu branky skóre na 3:0. Nyní De Winter zaváhal a míč mohl rozhodně chytit.
    86. Sebastian DEWAEST - 3:0
     
    86
    Edmilson dostává žlutou kartu za příliš řečí k rozhodčímu.
     
    87
    Po roztržce s Erichotem dostává žlutou kartu také domácí obránce Walsh.
     
    88
    Domácí si hlídají své vedení a zbytečně neriskují. Nyní se navíc dostal Buyens s míčem až ke střele, kterou ale blokuje Erichot.
     
    89
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Buyens, přichází Kumordzi.
     
    90
    Hostům to dnes není souzeno. Do dobré příležitosti se dostal na pravé straně Edmilson. Jeho pokus je zblokovaný a domácí tak mohou znovu kombinovat na své polovině.
     
    90+1
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Pozuelo, přichází Ünal.
     
    90+2
    Do zakončení se ještě v nastaveném čase dostal střídající Schrijvers. Ani jeho pokus nedoletěl až k brankáři a je zblokovaný dobře postaveným Erichotem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Domácí Genk poráží na svém stadionu Sint-Truiden po jednoznačném průběhu o tři branky. První vstřelil ještě v prvním poločase Bailey. Druhý zásah přidal z pokutového kopu Kebano. Vše zakončil pět minut před koncem povedenou hlavičkou po rohovém kopu Dewaest.
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 12:4.
    Střely mimo: 9:5.
    Rohy: 7:8.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 15:17.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:53:31)

    Vít Schück

    Góly: 39. Bailey, 72. Kebano (pen.), 86. Dewaest

    Karty:   38. Buyens (GNK), 40. Bailey (GNK), 56. Kabasele (GNK), 87. Walsh (GNK) – 64. Tchité (SIT), 69. Hendrickx (SIT), 86. Edmilson (SIT)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:17.
    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Ndidi, Buyens, Pozuelo – Buffel, Bailey, Kebano
    Náhradníci: Köteles – Kumordzi, Ünal, de Camargo, Wouters, Schrijvers, Heynen, Gerkens

    Sint-Truiden VV: De Winter – Bagayoko, Erichot, Fernandes, Rherras – Mahlangu, Schoofs, Hendrickx – Edmilson, Tchité, Cuevas
    Náhradníci: Velić – Artabe, Lazaar, Gerits, Schils, Nirisarike, Nikigopoulos

    Rozhodca: Dierick – De Weirdt, Divincenzo