West Bromwich – Bournemouth 1:2 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:3 (kon.)
Manchester United – Norwich 1:2 (kon.) | Chelsea – Sunderland 3:1 (kon.) | Southampton – Tottenham 0:2 (kon.)
Newcastle – Aston Villa 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
1:2 (0:1)
Norwich City
Sobota 19.12.2015, 16:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Manchestrom United a Norwich City.

    Manchester United

    Domáci neprežívajú veľmi vydarenú prvú časť sezóny. Po 16 zápasoch majú na svojom konte 29 bodov, a v tabuľke im patrí štvrtá priečka. Boj o titul je momentálne dosť vzdialený, a okrem toho sa im nedarí ani v európskych pohároch. V skupine B Ligy majstrov obsadili až tretiu priečku, a tak si v jarnej časti zahrajú ,,iba,, Európsku ligu. Posledné štyri zápasy v domácej súťaži priniesli hráčom Manchestru iba 5 bodov za jednu výhru, dve remízy a jednu prehru. Tú si pripísali v poslednom stretnutí, keď nestačili na AFC Bournemouth, s ktorým prehrali 1-2.

    Norwich City

    Do Manchestru pricestuje Norwich, ktorému sa v doterajšom priebehu sezóny vôbec nedarí. Po 16 kolách je s 14 bodmi na 18. mieste, ktoré znamená zostup do nižšej súťaže. Do konca sezóny ostáva ešte veľa zápasov, no zdá sa, že Norwich bude mať starosti s bojom o záchranu. Posledné štyri zápasy priniesli dve prehry a dve remízy. V poslednom kole získali hráči Norwich City jeden bod za remízu 1-1 s Evertonom.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Old Trafford v Manchestri, ktorý má kapacitu 75 731 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea- P.Jones, Ch.Smalling, D.Blind, Mata, M.Carrick, A.Young, M.Fellaini, M.Depay, A.Martial, W.Rooney

    Náhradníci: S.Romero, G.Varela, P.McNair, C.Jackson, A.Herrera, M.Schneiderlin, A.Pareira

    Norwich City: D.Rudd- S.Bassong, M.Olsson, R.Bennett, R.Martin, W.Hoolahan, N.Redmond, A.Tettey, G.O'Neil, C.Jerome, R.Brady

    Náhradníci: J.Ruddy, S.Whittaker,V.Ofoe, J.Howson, G.Dorrans, Y.Mulumbu, D.Mbokani

    Rozhodca: Michael Oliver- G.Beswick, R.West.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas v Manchestri sa začal. Domáci dnes nastúpili v tradičných červeno-bielych dresoch, a hostia z Norwichu v zeleno-žltých. Po úvodnom výkope Norwichu okamžite prichádza prvý faul v strede ihriska na Martiala.
     
    2
    Domáci sa snažia založiť prvú akciu pomalou rozohrávkou na vlastnej polovici. Hostia len vyčkávajú v strede ihriska.
     
    3
    Prvá akcia domáceho tímu nebola úspešná, a tak nasleduje iba odkop brankára Rudda od svojej brány.
     
    4
    Young hľadal spoluhráčov v 16ke Norwichu, ale jeho center našiel iba hráčov v žlto-zelených dresoch, ktorí loptu dostali do bezpečia.
     
    5
    Úvodné minúty patri hráčom Manchestru United, no zatiaľ bez ohrozenia brankára Rudda. Hostia sa do tejto chvíle nedokázali dostať na útočnú polovicu.
     
    6
    Redmond ostáva ležať pri postrannej čiare po súboji s Blindom. Rozhodca už prerušil hru a ide skontrolovať situáciu.
     
    7
    Redmond je už v poriadku a pokračuje v hre. Hráči Manchestru sa dostali do pokutového územia hostí, ale Fellaini ani Memphis sa nedokázali presadiť.
     
    8
    Hráči Manchestru vymysleli peknú akciu, ale Rooney sa v 16ke Norwichu nedokázal presadiť a lopta skončila v rukaviciach brankára Rudda.
     
    9
    Prvá akcia Norwichu končí neúspešne, po tom čo nepresná prihrávka v strede ihriska skončila na kopačkách hráčov Manchestru.
     
    10
    Lopta končí v sieti Norwichu, ale kedže Ronney a Fellaini boli v ofsajde, jeho gól nemôže platiť.
     
    11
    Loptu majú znova hráči Manchestru, ktorí sa rýchlo snažia dostať na útočnú polovicu. Norwich sa zatiaľ iba bráni, no robí to veľmi dobre.
     
    12
    Martial sa snažil presadiť individuálne, ale proti dvom obrancom Norwichu si neporadil. Následne poslal Young center do 16ky hostí, ale tí loptu dokázali dostať do bezpečia.
     
    13
    Pri lopte sú stále hráči domáceho tímu, ktorí si vytvárajú čoraz väčší tlak. Hostia sú zoradení pred vlastnou 16kou a čakajú čo domáci vymyslia.
     
    14
    V 16ke Norwichu bolo rušno, ale nakoniec z toho nevznikla žiadna príležitosť. Celú akciu domáceho tímu ukončila strela Memphisa z 20 metrov, po ktorej však lopta končí vysoko nad bránou.
     
    15
    Hráči Manchestru sa veľmi rýchlo znova dostali k lopte a išli do útoku. Mata prešiel cez niekoľko hráčov Norwichu a prihral do 16ky Rooneymu, ale jeho prízemná strela smerovala niekoľko metrov vedľa ľavej žrde.
     
    16
    Ojedinelá akcia Norwichu končí bez ohrozenia brankára Manchestru, ktorý si od začiatku zápasu ešte nevyskúšal žiadny zákrok.
     
    17
    Domáci sa pomerne dlho dostávali na útočnú polovicu, ale nakoniec si Rooney vypracoval pomerne dobrú príležitosť na strelu na hranici 16ky. Jeho pokus bol však zblokovaný, a domáci sa musia znova prebíjať cez obranu Norwichu.
     
    18
    Obrana Norwichu spolu s brankárom Ruddom si sami spôsobili problémy pri ľahkej rozohrávke, no napokon lopta skončila za postrannou čiarou a tak sa stihli rýchlo vrátiť na svoje pozície.
     
    20
    Za nami je prvých 20 minút dnešného zápasu. Domáci majú jasnú prevahu, no zatiaľ sa im nepodarilo dostať loptu do siete Norwichu. Hostia iba bránia, no robia to veľmi dobre a dá sa povedať, že hráčov Manchestru nepúšťajú do veľkých príležitostí.
     
    21
    Tettey skúsil strelu z 25 metrov, ale jeho pokus smeroval niekoľko metrov vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    22
    Na opačnej strane niekoľko centrov do 16ky Norwichu, ale ani jeden z nich nenašiel hráčov v červeno-bielych dresoch. Po faule na Memphisa budú domáci zahrávať priamy kop z cca 27 metrov.
     
    23
    Z priameho kopu poslal Mata do 16ky Norwichu veľmi zlú loptu, a tá končí až za postrannou čiarou. Domáci sa však udržali na útočnej polovici.
     
    24
    Po spolupráci Mata-Rooney skúsil druhý menovaný strelu z cca 20 metrov, ale po jeho zblokovanom pokuse bude nasledovať iba rohový kop.
     
    25
    Rohový kop domácim vôbec nevyšiel, ale po odkope Olssona budú v krátkom čase zahrávať ďalší.
     
    26
    Po druhom rohovom kope prichádza zakončenie Martiala, ale jeho nevydarená hlavička poslala loptu vedľa ľavej žrde.
     
    27
    Hostia sa dokázali dostať pred 16ku Manchestru, ale ich akcia končí bez strely na bránu. Loptu už vybojovali hráči domáceho tímu, ktorí idú do útoku.
     
    27
    O'Neil vidí žltú kartu po faule na Martiala.
     
    28
    Po faule na Martiala zahrávali domáci priamy kop v strede ihriska, ale žiadna príležitosť z toho nebola. Následná akcia však priniesla dobrý center Rooneyho do 16ky Norwichu a zakončenie Memphisa Depaya, ktorý však z niekoľkých metrov mieril vysoko nad bránu.
     
    29
    Po akcii Martiala nasleduje rohový kop domáceho tímu z ľavej strany. Hráči už smerujú do pokutového územia.
     
    30
    Po rohovom kope sa v 16ke Norwichu takmer dostal k zakončeniu Fellaini, ale chýbalo mu niekoľko centimetrov. Domáci zahrávali po niekoľkých sekundách rohový kop z druhej strany, ale ani ten nepriniesol žiadnu príležitosť.
     
    31
    Rooney skúsil akrobatické zakončenie na hranici 16ky, ale jeho strela smerovala niekoľko metrov vedľa pravej žrde. Domácim sa zatiaľ nedarí prekonať obranný val Norwichu.
     
    32
    Po faule Martina zahrávali domáci priamy kop z 25 metrov, ale rozohrali ho veľmi rýchlo a nevznikla z toho žiadna príležitosť. Do útoku už zamierili hráči Norwichu.
     
    33
    Hostia sa pomerne dlho zdržiavali pred pokutovým územím Manchestru, ale center smerujúci pred bránu končí v rukaviciach brankára De Geu.
     
    34
    Hráči Norwichu sa rýchlo dostali k lopte, a znova sa snažia niečo vymyslieť pred 16kou Manchestru United.
     
    35
    Mata fauloval Hoolahana, a hostia budú zahrávať priamy kop z cca 25 metrov.
     
    36
    Brady poslal z priameho kopu center pred bránu, ale jeho pokus našiel iba hráčov v červeno-bielych dresoch. Tí loptu veľmi rýchlo dostali do stredu ihriska.
     
    37
    Po centri Younga do 16ky Norwichu a hlavičke Bennetta, prichádza ďalší rohový kop domáceho tímu.
     
    38
    Rohový kop ani následné pokusy Manchestru neboli úspešné. 66%-34% to je držanie lopty v doterajšom priebehu dnešného zápasu.
     
    38
    Norwich City dalo gól! Po ojedinelej akcii Norwichu prichádza úvodný gól dnešného zápasu, ktorý zaznamenal CAMERON JEROME. Ten obišiel obrancov Manchestru, dostal sa s loptou do domácej 16ky a prekonal brankára De Geu.
    38. Cameron Jerome (NRW)
     
    40
    Domáci sa snažia okamžite odpovedať, ale zatiaľ ich centrované lopty nachádzajú iba hráčov v zeleno-žltých dresoch.
     
    41
    Po nevydarenej akcii Manchestru nasleduje odkop brankára Rudda. Zdá sa, že hostia pôjdu do šatne s vedením a úsmevom na tvári.
     
    42
    Manchester začína novú akciu pomalou rozohrávkou na vlastnej polovici. Hostia napádajú s dvomi hráčmi.
     
    43
    Rooney sa snažil urobiť si priestor na hranici 16ky Norwichu, ale nakoniec nezakončil presne, a všetko vyriešil brankár Rudd.
     
    44
    Mata posielal center do 16ky Norwichu, ale tam kraľuje brankár Rudd. Aj tentokrát lopta končí v jeho rukaviciach, a hostia si môžu vydýchnuť.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvého polčasu. Rooney sa nepresadil v 16ke Norwichu, ale domáci zahrávali aspoň rohový kop. Ten dopadol rovnako ako tie predošlé, teda lopta našla iba hráčov v zeleno-žltých dresoch a tí ju poslali za postrannú čiaru.
     
    45+1
    V prvom polčase sa bude nadstavovať 1 minúta.
     
    45+1
    Nadstavený čas prináša tlak Manchestru, ale ten neprináša úspech. Fellaini nenašiel prihrávkou pred bránu žiadnych spoluhráčov, a lopta končí za čiarou.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas v Manchestri sa skončil. O jediný gól sa v 38. minúte postaral Jerome, ktorý z ojedinelej akcie Norwichu dostal loptu do siete. Domáci majú jasnú prevahu, ale tú nedokážu zúžitkovať, a tak po 45 minútach prehrávajú 0-1. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne už o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V Manchestri sa začal druhý polčas dnešného zápasu medzi Manchestrom United a Norwichom City. Úvodný výkop patril hráčom Manchestru, ktorí po 45 minútach prehrávajú 0-1.
     
    47
    Rooney bol faulovaný v strede ihriska, a domáci budú zahrávať priamy kop.
     
    48
    Redmond predviedol skvelú techniku, dostal loptu z vlastnej polovice až pred 16ku domáceho tímu, ale tam sa rýchla akcia zastavila. Po faule Martiala na Olssona však budú hostia zahrávať priamy kop z 20 metrov.
     
    49
    Priamy kop Norwichu nepriniesol žiadnu príležitosť, ale hostia ostávajú na útočnej polovici.
     
    50
    Manchester predviedol veľmi peknú rýchlu akciu, ale všetko pokazil Mata, ktorý v snahe prihrať pred bránu poslal loptu až za postrannú čiaru.
     
    51
    Bassong predviedol skvelý obranný zákrok v súboji s Matom, keď hráča Manchestru skvele odstavil od lopty, ktorú následnej chytil brankár Rudd.
     
    52
    Brady vidí žltú kartu po faule na Matu.
     
    53
    Po faule Bradyho zahrávali hráči Manchestru priamy kop v strede ihriska. Ten však rozohrali nakrátko, a pred 16ku Norwichu sa snažia dostať postupnými prihrávkami.
     
    54
    Druhý polčas je oveľa vyrovnanejší ako ten prvý. Norwich sa častejšie dostáva na útočnú polovicu, a domáci už nemajú takú prevahu ako v prvom dejstve.
     
    54
    Norwich City dalo gól! Neuveriteľné! Po strate lopty Manchestru v strede ihriska sa k lopte dostali hráči Norwichu a zamierili do útoku. Jerome prihral za obranu Manchestru kde bol voľný ALEXANDER TETTEY, a ten strelou k pravej žrdi nedal šancu gólmanovi domáceho tímu.
    54. Alexander Tettey (NRW)
     
    56
    Hostia pokračujú vo výbornom výkone a snažia sa niečo vymyslieť pred 16kou Manchestru.
     
    57
    Hra sa presunula do stredu ihriska kde je množstvo súbojov. Domáci pôsobia zaskočene, a len veľmi ťažko sa dostávajú do tempa.
     
    58
    Po niekoľkých súbojoch v strede ihriska sa k lopte dostali hráči Manchestru United, ale v 16ke Norwichu je to príliš prehustené a všetky lopty končia pri hráčoch v zeleno-žltých dresoch.
     
    59
    Domáci obliehajú 16ku Norwichu no zatiaľ bezúspešne. Hostia skvele bránia, a nedávajú domácim takmer žiadny priestor na strelu.
     
    60
    Brady fauloval Younga a domáci zahrávali priamy kop z cca 25 metrov. Po ňom sa k zakončeniu v 16ke dostal Rooney, ale jeho akrobatický pokus skončil tesne nad bránou.
     
    60
    Striedanie domáceho tímu. Z ihriska odchádza Fellaini, a nahradí ho Herrera.
     
    61
    Manchester sa na vlastnej polovici snaží založiť novú akciu, ale hostia napádajú až so štyrmi hráčmi.
     
    62
    Manchester sa síce dostal pred 16ku Norwichu, ale tam si nevypracoval žiadnu príležitosť. Hostia si držia skvelé dvojgólové vedenie.
     
    63
    Manchester United zahrával rohový kop, ale Mata našiel v 16ke Norwichu iba hráčov v zeleno-žltých dresoch. Všetky rohové kopy domáceho tímu majú rovnaký scenár.
     
    64
    Ďalšia akcia domáceho tímu, po ktorej nasledoval rohový kop. Blind však nenašiel v 16ke Norwichu žiadneho spoluhráča, a lopta je už v strede ihriska.
     
    65
    Hostia sa pred 16kou Manchestru dlho nezdržali, ale ani rýchly protiútok domáceho tímu nebol úspešný. Rooney si neporadil s obrancami Norwichu, a hra sa znova dostala do stredu ihriska.
     
    66
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Hoolahan, a nahradí ho Howson.
     
    66
    Manchester United dal gól!
    Po striedaní Norwichu prišla akcia domáceho tímu, po ktorej lopta končí v sieti. Young poslal center do 16ky hostí, Rooney loptu hlavou síce netrafil, ale ANTHONY MARTIAL si ju spracoval, a poslal za chrbát gólmana Norwichu.
    66. Anthony Martial (MAN)
     
    68
    Domáci sa dostávajú do tlaku. Radi by čo najskôr vyrovnali, pretože v dnešnom zápasu majú jasnú povinnosť zvíťaziť.
     
    69
    Young poslal center do 16ky Norwichu, ale tam zasahoval brankár Rudd. Lopta končí za čiarou a nasleduje deviaty rohový kop Manchestru United.
     
    70
    Rohový kop domácim nevyšiel, a po rýchlom protiútoku hostí ostáva na trávniku ležať Young. Rozhodca hru prerušil, a hráč Manchestru musí byť ošetrený.
     
    71
    Young je už na nohách a odchádza za postrannú čiaru. Hra pokračuje ďalej. Počas krátkej prestávky stihol tréner Neil dať pár pokynov svojim zverencom, ktorí stále vyhrávajú nad Manchestrom United 2-1.
     
    72
    Domáci pokračujú v tlaku, no zatiaľ bez úspechu. Všetky lopty končia pri hráčoch Norwichu, ktorí ich posielajú do stredu ihriska.
     
    73
    Young sa už zapojil do hry a posielal center do 16ky Norwichu. Jeho pokus bol však príliš razantný, a lopta končí za postrannou čiarou.
     
    74
    Hra sa presunula do stredu ihriska, kde sa hostia snažia podržať loptu čo najdlhšie. Zatiaľ sa im to darí až prekvapivo dobre.
     
    75
    Akcia hostí končí po ofsajde, v ktorom sa ocitol Howson. Loptu získavajú hráči Manchestru United.
     
    76
    Domáci si dlho prihrávali pred 16kou Norwichu až sa k strele z 20 metrov odhodlal Blind. Jeho zblokovaný pokus znamená rohový kop pre Manchester United.
     
    77
    Ani tento rohový kop nebol úspešný. Hra sa presunula do stredu ihriska, kde sa domáci snažia prekonať obranný val v zeleno-žltých dresoch.
     
    78
    Pred bránu Norwichu smerovala veľmi nebezpečná lopta, ale žiadny hráč Manchestru nebol dostatočne blízko na to, aby ju dostal do siete.
     
    79
    Po faule Norwichu prichádza priamy kop Manchestru United z cca 20 metrov. Veľmi dobrá príležitosť na priame ohrozenie brány.
     
    79
    Mata skúsil strelu k ľavej žrdi, ale brankár Rudd predviedol skvelý zákrok, ktorým loptu vytlačil vedľa brány.
     
    80
    Do konca dnešného zápasu ostáva ešte 10 minút. Domáci prehrávajú s Norwichom City 1-2, a tento výsledok rozhodne nemôžu považovať za priaznivý.
     
    81
    Domáci obliehajú 16ku Norwichu, no zatiaľ bez ohrozenia brány.
     
    81
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza O'Neil, a nahradí ho Mulumbu.
     
    82
    Striedanie hostí. Z ihriska odchádza Jerome, a nahradí ho Mbokani.
     
    83
    Po dvoch striedaniach hostí pokračuje tlak Manchestru United. Pred pokutovým územím hostí je poriadne rušno.
     
    84
    Obrovská príležitosť hostí. Po rýchlej akcii Norwichu sa k strele z 20 metrov dostal Mulumbu, ale jeho prízemnú strelu vyrazil brankár De Gea.
     
    85
    Posledné minúty patria hráčom Norwichu, ktorí loptu šikovne držia na útočnej polovici. Hráči Manchestru sa k nej nevedia dostať, a tak sa na ich strane zvyšuje aj nervozita.
     
    86
    Domáci sa predsa len dostali k lopte a okamžite zamierili do útoku. Bol z toho ďalší rohový kop, po ktorom však lopta končí v náručí brankára Rudda.
     
    87
    70%-30% to je držanie lopty v dnešnom zápase. Manchester United napriek tomu prehráva s Norwichom 1-2, a s najväčšou pravdepodobnosťou z dnešného zápasu neodíde ako víťaz.
     
    88
    Rooney posielal center pred bránu Norwichu, ale tam nebol žiadny spoluhráč, ktorý by loptu dokázal usmerniť do brány. Domáci sa snažia, ale zatiaľ to neprináša vytúžený gól.
     
    89
    Blíži sa úplný záver dnešného zápasu. Hráči Norwichu držia loptu pred 16kou domáceho tímu a zbierajú cenné sekundy.
     
    90
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. Niektorí diváci neveria, že by ich miláčikovia dokázali streliť gól, a odchádzajú z dnešného zápasu ešte pred jeho záverom.
     
    90+1
    V druhom polčase sa budú nadstavovať 4 minúty.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstaveného času neprináša nič zaujímavé. Manchester nevyvíja žiadny zdrvujúci tlak, a naopak hostia držia loptu šikovne na útočnej polovici a zbierajú cenné sekundy.
     
    90+2
    Matta hľadal pred bránou Norwichu Smallinga, ale ten si pomohol faulom, a tak sa musia hráči domáceho tímu vrátiť na vlastnú polovicu.
     
    90+3
    V nadstavenom čase si hráči Manchestru vôbec nerozumejú, a inak úspešné prihrávky teraz končia za postrannou čiarou.
     
    90+3
    Smalling mal obrovskú príležitosť na vyrovnanie, ale z niekoľkých metrov poslal loptu hlavou vedľa ľavej žrde.
     
    90+4
    Prebieha posledná minúta dnešného zápasu. Domáci smerujú do poslednej akcie.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas v Manchestri sa skončil. Druhý polčas priniesol dva góly a niekoľko ďalších príležitostí na oboch stranách. V 54. minúte zvýšil na 2-0 Tettey a hostia oslavovali. O 12 minút neskôr znížil na 2-1 Martial a zdalo sa, že Manchester predsa len môže dnešný zápas vyhrať. V ďalšom priebehu už ale gól streliť nedokázali, a tak odchádzajú hráči Norwichu z Old Traffordu ako víťaz. Domáci mali jasnú prevahu o čom svedčí aj držanie lopty 70%-30%, no z nej vyťažili iba jeden gól, ktorý dnes nestačil ani na remízu. (17:56:43)

    Patrik Saloky

    Góly: 66. Martial – 38. Jerome, 54. Tettey

    Karty:   27. O'Neil (NRW), 52. Brady (NRW)


    Manchester United: de Gea – Young, Smalling, Jones, Blind – Carrick, Fellaini (60. A. Herrera) – Depay, Rooney (C), Mata – Martial.
    Náhradníci: Romero – A. Herrera, Schneiderlin, Varela, McNair, Borthwick-Jackson, Pereira.

    Norwich City: Rudd – Martin (C), R. Bennett, Bassong, M. Olsson – Tettey, O'Neil (81. Mulumbu) – Redmond, Hoolahan (66. Howson), Brady – Jerome (82. Mbokani).
    Náhradníci: Ruddy – Whittaker, Howson, Mbokani, Dorrans, Mulumbu, Odjidja-Ofoe.

    Rozhodca: Michael Oliver- G.Beswick, R.West