Chievo – AC Miláno 0:0 (kon.)
koniec
Chievo Verona
0:0 (0:0)
AC Miláno
Sobota 28.02.2015, 21:00Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vo Verone gól nepadol, hoci oba tímy vyjadrili snahu rozhodnúť duel nielen v posledných minútach duelu. Šancu tesne po striedaní mal Honda, no trafil brvno, potom sa neraz zaskvel Lopez bravúrnym zákrokom. Tímy si však inak v koncovke príliš nepotykali a borili sa s nedôslednosťou v ofenzíve. Aj preto bezgólová remíza teda znamená ničneriešiace zmeny v tabuľke, body sa delili po vyrovnanej hre. Ja sa s vam nateraz lúčim a za pozornosť ďakujem. Pekný večer. (22:53:58)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Chcelo by to ešte rýchly moment prekvapenia a presnú prihrávku smerom vpred. Zrejme mizne nádej na gól v zápase celkom definitívne.
     
    90+2
    V šestnástke AC sa lopty rozdeľovali jedna radosť, no v žltomodrom sa nikto k zakončeniu nedostal.
     
    90+1
    Je to ešte dostatok času na rozhodujúci a jediný gól duelu, ale aby prišiel, musela by možno prísť kardinálna chyba v obrane.
     
    90
    Arbiter ešte pridáva 4 minúty.
     
    89
    Cerci hneď na to trochu zamestnal obranu únikom, no z uhla skúsil vystreliť skoro a preto aj málo razantne. To pri žrdi Bizzarri ustriehol a nedovolil problémy.
     
    88
    Dainelli perfektne odstavil v šestnástke riskantným, no účinným spôsobom Pazziniho. Ten si pýtal penaltu zbytočne.
     
    87
    Verona už potvrdila, že v záverečných minútach zápasu vie dávať góly. Obavy by teda mohli byť skôr na strane hráčov Milána.
     
    86
    Rozhodca hru veľmi často prerušuje kvôli nedovoleným zákrokom a týmto spôsobom sa teda nedá rátať s rozhodnutím duelu a tzv. zlatým gólom ani náhodou.
     
    85
    Antonelli videl za prehnanú razanciu žltú kartu ako ďalší v poradí.
     
    84
    Za to Inzaghi poslal do hry aj Pazziniho, aj Hondu a ofenzívne sa javí aj Cerci. Napriek tomu sa do siete ani jedna lopta ešte nevošla.
     
    83
    Času na rozhodnutie sa totiž stále míňa a favorita v tomto prípade na víťazstvo už rozhodne len tak ľahko nenájdeme. Vyzerá to, že Chievo by s bodom aj bolo spokojné.
     
    82
    Striedanie sú teda dokonané na oboch stranách po trikrát, teraz je už rad na tých hráčoch, ktorí sú na ihrisku. Buď pretavia svoju snahu aspoň v jeden gól, alebo si tímy body podelia bez korenia futbalu.
     
    81
    Poslednýkrát strieda aj Verona, končí Birsa. Namiesto neho príde Radovanovič.
     
    80
    Do konca duelu ostáva už len desať minút a stále nemáme ani trochu jasno v tom, kto by mohol dnes brať tri body. Naďalej to je vzácne vyrovnané.
     
    79
    Neúspešným zahratím rohového kopu to však nepôjde, Cerci sa nevyznamenal a poslal loptu poza autovú čiaru a aj tak teda len do náručia Bizzarriho.
     
    78
    Obrana už začína byť na jednej i druhej strane čoraz viac unavenejšia a otvorenejšia. To by súperi navzájom mohli využiť a pretaviť snaženie do gólového zakončenia.
     
    77
    Zmena na hracej ploche a oživenie či už v podobe najnovšie striedajúcich hráčov alebo nie by určite hre prospela. Zatiaľ stále platí skôr nemohúcnosť v útoku ako pohoda na kopačkách.
     
    76
    Do hry naskakuje ako posledný striedajúci Cerci, vymenil De Jonga.
     
    75
    Dvaja náhradníci v podobe Hondu a Paloschiho hneď po príchode priniesli oživenie a vytvorili si gólovú šancu. Možno sa tak stane aj v prípade ďalších zmien.
     
    74
    Medzitým opäť došlo k striedaniu, do hry sa na domácej strane dostal Fetfatzidis namiesto Meggioriniho.
     
    73
    Alex je ďalším potrestaným hráčom v zápase, vyšliapol si na súpera totiž ostrejšie, ako by sa patrilo.
     
    72
    Stále sa na ihrisku chieva Verona bojuje o dôležité body, nič nie je absolútne rozhodnuté. Oba celky majú blízko k trom bodom narovnako.
     
    71
    Domáci vedú na rohy 6-2, ale gól sme stále nevideli. Nestalo sa tak ani po tejto štandardke, pretože lopta sa odrazila po nepresnosti iba do autu.
     
    70
    A hneď sa na to aj podujal! Okamžite sa zapojil do akcie, po ktorej prišla na rad aj jedovka z hranice šestnástky. Skvelý Lopez však vytlačil na roh a zneškodnil túto šancu bravúrne.
     
    69
    Paloschi je odchovanec AC Milána, no tentoraz potrebuje nielen kvôli svojmu sebavedomiu práve svoj bývalý klub pokoriť najlepšie víťazným gólom.
     
    68
    Paloschi prichádza na hraciu plochu, vymenil Pellissiera.
     
    67
    Meggiorini úspešne unikal po pravej strane a už sa dostával k strele, keď mu pod nohy skočil De Jong. Lopeza tak uchránil od komplikácií v poslednej chvíli.
     
    66
    Opäť sa tak po dlhšom čase čosi pred bránami udialo hodné povšimnutia, hráči sa častejšie pokúšajú o streľbu.
     
    65
    Menez na druhej strane unikal napravo veľmi rýchlo a ponúkal sľubnú loptu pred bránu. Tam ale skvele zasiahol Mattiello a odvrátil hrozbu mimo zóny ohrozenia.
     
    64
    Izco po rohovom kope spolupracoval s kolegami, no napokon prišiel pred bránu len nepresný center od Birsy. Lopez si poradil bez problémov.
     
    63
    Do hry naskočí Pazzini, vymieňa po hodine hry Destra.
    Schelotto
     
    62
    Naopak, Schelotto vypálil z uhlu jedovku, ktorú mieril sľubne. Lopez sa musel vyznamenať a loptu vyraziť končekmi prstov na roh!
     
    61
    AC sa na chvíľu usadilo pred bránou Verončanov, no veľa vody tam nenamútilo.
     
    60
    Hra sa zasekáva v strede poľa a opäť len na menšie náznaky a jednu výnimku – Hondove brvno – si šance pred bránami súperi skôr šetria.
     
    59
    Obraz hry sa v prvej pätnásťminútovke druhého polčasu nezmenil, stále je k videniu skôr len nemohúcne dobýjanie brán.
     
    58
    Meggiorini už mal namále pri svojich zákrokoch a to mu rozhodca práve spočítal na žltú kartu.
     
    57
    Aktívnejšie začali hrať opäť v ävode polčasu hráči AC, tentoraz si pýtali penaltu po možnom kontakte v šestnástke. Rozhodcovia však nič také nevideli.
     
    56
    Hra bola na chvíľu prerušená pre ošetrovanie Hetemaja, zaobíde sa to napokon tentoraz bez striedania.
     
    55
    Nasledoval iba roh, po ňom sa pískal ofsajd. Birsa sa totiž nestačil vrátiť naspäť a ponúkol teda nechtiac loptu súperovi.
     
    54
    Pellissier na druhej strane naľavo slušne unikal a Lopez vybehol čakajúc center priamo do náruče. Lopta však tečom mieril poza chrbát brankára, ktorý už bol prekonaný, no gól z toho nie je.
     
    53
    Bizzarri musel chytať sľubý center pred bránu pred Alexom, zvládol to a Brazílčanovi z výhodnej pozície hlavičkovať nedovolil.
     
    52
    Tak napokon striedajúci hráč hostí musel ukázať to, čo v prvom dejstve ukázal málokto z aktérov na hracej ploche. Najväčšia šanca sa totiž zrodila práve pred niekoľkými minútami.
     
    51
    Práve striedajúci Honda sa oprel do lopty spoza šestnástky a krásnou strelou opečiatkoval brvno! Bizzarri reagoval neskoro, no mal šťastie, že sa skóre hneď po zmene strán nemenilo.
     
    50
    V každom prípade sa duel prehupol do druhého dejstva, v ktorom budeme dúfať v priaznivejšie podmienky na skórovanie do jednej či druhej brány.
     
    49
    Druhý polčas takisto začal s oneskorením, no tentoraz na to bol kuriózny dôvod. Rozhodca Calvarese musel pomôcť spod oblečenia vyslobodiť techniku na dorozumievanie, čo trvalo niekoľko minút.
     
    48
    Do hry v druhom polčase naskočil Keisuke Honda, vystriedal Ricarda Montoliva.
     
    47
    Chievo po prestávke rozohrávalo druhý polčas v nezmenenej zostave. Netýka sa to však jeho súpera.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Nedá sa povedať, aby duel vo Verone priniesol futbalovú krásu, práve naopak. Domáci sa snažili na rivala vyletieť v úvode, potom prebral inicitavítu AC. Lenže ani jednému sa nepodarilo skórovať, snáď najväčšiu šancu mal Pellissier, no lopta mu pred Lopezom utiekla a ten ju stihol riešiť. Miláno pohrozilo šancou Destra či priamym kopom Alexa, ale ani jemu sa gól vsietiť nepodarilo. Aj preto budeme čakať na gól po prestávke, ktorá bude trvať 15 minút.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Rozhodca nemá dôvod polčas predlžovať, nebude nadstavovať už ani minútu.
     
    44
    Destro sa snažil zblízka tečovať strelu Montoliva, šlo to však mimo a ani Bizarri nemusel zasahovať.
     
    43
    Aj nádejnejšiu akciu smerom dopredu Chievo zbrdzí a maximálne skomplikuje. To súper využije na sformovanie radov a následne zneškodnenie nebezpečia.
     
    42
    Veľmi husto je to v strede poľa a v okolí šestnástky Chieva. To často zaradí na vyčkávaciu taktiku, čo urobí súper. Pavučinou zo svojich hráčov protivníka ani do šancí vôbec nepúšťa.
     
    41
    Spomínali sme slabú formu oboch celkov v poslednom období a preto sa aj dalo predpokladať, že futbalových hodov sa nedočkáme. Zatiaľ to platí.
     
    40
    Pomaly sa blíži záver polčasu, v ktorom stále čakáme na svižnejšiu akciu smerom dopredu, ktorá by dvíhala zo sedadiel.
     
    39
    Hráčom chýba trpezlivosť pre pokojnejšie zaobchádzadnie so súperom, aj preto sa často hra prerušuje a divák prichádza o možnosť vidieť niečo viac.
     
    38
    Schelotto sa vydal dopredu napriek tomu, že na ihrisku medzitým ostali ležať dvaja hráči súpera. Rozhodca prerušil hru až po akcii, no obidvaja by mali byť v poriadku.
     
    37
    Antonelli sa vydal na výlet pomôcť kolegom vpredu a už sa takmer dostával do šance, keď zaznel hvizd na znamenie ofsajdu.
     
    36
    Menez to chcel zmeniť, vytváral si priestor na strelu, no napokon ju poslal len značne mimo a so slabou razanciou.
     
    35
    Hostia sú opticky aktívnejší, pretože držia loptu na kopačkách, no nie je to z ich strany ofenzívna smršť, ako sa oných čias. Proti hustému obrannému valu sa zatiaľ nikto z nich nepresadil.
     
    34
    Čakáme naďalej na o čosi lepšiu finálnu koncovku i pokoj v zakladaní útočnej akcie. Ťažko povedať, kto má ku gólu bližšie.
     
    33
    Forma oboch tímov ani zďaleka nie je ideálna, aj preto je vo Verone poväčšinou slabo priemerný priebeh duelu.
     
    32
    Menez je zatiaľ neviditeľný, zato si teraz vyšliapol na súpera za cenu žltej karty.
     
    31
    Za čiarou sa začal rozcvičovať Paloschi, zrejme ešte v prvom polčase naskočí do hry. Uvidíme, koho vymení.
     
    30
    Rossoneri hrajú miestami možno až príliš profesorsky, na šance to je prakticky vyrovnané. Tú najväčšiu mal zrejme Pellissier pred pár minútami.
     
    28
    Ďalší rohový kop Chieva sa vznášal nad hlavami obrancov Milána a Lopez musel stiahnuť nepríjemnú loptu spred svojej svätyne. Hoci to nevyzeralo príliš nebezpečne, zásah bol nevyhnutný.
     
    27
    Zdá sa, že recept na obranu jedného či druhého súpera by mohla tlieť v podobe dlhých lôpt za obranu. Črtali sa po týchto akciách možné gólovky.
     
    26
    Pellissier na druhej strane po pravej strane využil chybu Bocchettiho a rútil sa na Lopeza. Loptu si napokon predkolpol až príliš, no i tak smerovala do siete. Antonelli v poslednej chvíli odkopol.
     
    25
    Bonaventura poslal na Destra slušnú nahrávku cez celé ihrisko, výborne ho ale zakrižoval Hetemaj a zneškodnil akciu včas.
     
    24
    Chievo si vybojovalo ďalší rohový kop, ale Lopez nemusel zasahovať. Lopta prepadla len k hráčom v bielych dresoch.
     
    23
    Mnohé osobné súboje telo na telo sa končia hvizdom rozhodcu a prerušením ofenzívnej akcie. Zatiaľ to na gólové hody nevyzerá.
     
    22
    Pri lopte je naďalej častejšie AC, v ťažkých podmienkach v strede hracej plochy však stráca istotu kvôli nepresnostiam.
     
    21
    Nenápadná akcia domácich priniesla šancu pre Meggioriniho, ktorý sa z otočky rovno pokúsil o priamu strelu. Lopeza však nevystrašil a mieril niekoľko metrov nad.
     
    20
    Šancí sa tak pred bránami už pár zrodilo, ale neboli úspešné. Diváci by zo sedadiel radi vstávali iste častejšie a s čo najpríjemnejším dôvodom pre svoje farby.
     
    18
    Obaja súperi si veľmi dobre uvedomujú, o čo v tomto dueli ide. Aj preto je tempo hry skôr priemerné a bojuje sa medzi šestnástkami o čo najlepšu pozíciu.
     
    17
    Ešte sa v drese AC Alex z gólu netešil a nebolo mu dopriate ani tentoraz. Hoci, pár výstavných kúskov na svojom konte z týchto štandardiek už v kariére má a predviedol ich.
     
    16
    Do lopty sa oprel Alex a jeho strelu zastavil múr. Odrazila sa však ešte k hráčom hostí a natrikrát skúšali v páde prekonať Bizarriho. Napokon sa to nepodarilo a brankár to zvládol ustáť.
     
    15
    Izco musel faulovať Poliho, čím však zavinil nepríjemný priamy kop. Bude to šanca pre AC zmeniť stav stretnutia po štvrťhodine hry.
     
    14
    Tak ako hostia nehrajú prím na ihriskách súperov, tak Chievo nezvláda domáce duely. Vyhralo tu len 2x a je to jedna z najhorších bilancií.
     
    13
    Pellissier sa príliš vehementne prebíjal do šance v šestnástke, obrancovia naňho nestačili kvôli faulu. Lopez teda bez práce.
     
    12
    Medzi celkami je rozdiel deväťbodový, Milánu na 9. mieste ale reálne hrozí ďalšia sezóna bez pohárovej Európy. To nie je to, po čom túža zástupcovia klubu.
     
    11
    Prvotné sily do útoku vrhali hráči Chieva, aktuálne je pri lopte viac už tím Rossoneri. Všetko sa začína rozohrávkou od obrancov v pokojnom tempe.
     
    10
    Destro číhal na dlhý nákop, no v súboji s obrancom len pohladil loptu a Bizzari ju bez problémov upratal do náručia. Bola to však prvá možnosť hostí.
     
    9
    Miláno vonku nevyhralo 7x za sebou, čo by mohlo byť prepísanie histórie, ak by sa tak nestalo ani dnes. Naposledy sa im takto na výjazdoch nedarilo v roku 2001.
     
    8
    Štadión vo Verone nie je významne zaplnený, ale aj tak tam vládne slušná divácka kulisa.
     
    7
    Črtala sa možnosť po rohovom kope, no nepresnosť zavinila zahodenie tejto akcie do autu. Aj preto si obrana mohla takisto vydýchnuť.
     
    6
    Chievo začalo zostra a okamžite podniklo niekoľko lôpt smerom k Lopezovi. Obrana zatiaľ odolala a dopredu šli aj hostia.
     
    5
    Domáci nastúpili ako vždy prevažne v žltom, lemuje im dresy aj modrá farba. Duel vedie ako hlavný rozhodca Giampaolo Calvarese.
     
    4
    Duel sa teda začal so štvrťhodinovým oneskorením, pretože tímy vyjadrujú solidaritu s hráčmi FC Parma. Tí nevideli svoje výplaty veľmi dlho a aktuálny duel s Udinese už skôr odložili.
     
    3
    Birsa, bývalý hráč Milána centroval do šestnástky expresne rýchlo. Bocchetti rybičkou radšej odvrátil na roh, z ktorého sa šanca nezrodila.
     
    2
    Výkop mali hráči AC Miláno, tí nastúpili na hraciu plochu pod vedením Ricarda Montoliva v bielych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -3
    Hráči už nastupujú na hraciu plochu.
     
    Tímy nastúpia na zápas s 15 minútovým oneskorením, čím sa pripoja k vyjadreniu podpory hráčom Parmy.
     
    -29
    Úvodné zostavy:

    Chievo Verona: Bizzarri – Birsa, Cesar, Dainelli, Hetemaj, Izco, Mattiello, Meggiorini, Pellissier (K), Schelotto, Zukanovič.
    Náhradníci: Bardi – Biraghi, Cofie, Fetfatzidis, Gamberini, Christiansen, Paloschi, Pozzi, Radovanovič, Sardo, Seculin, Vajushi.

    AC Miláno: Lopez – Alex, Antonelli, Bocchetti, Bonaventura, Bonera, De Jong, Destro, Menez, Montolivo (K), Poli.
    Náhradníci: Abbiati – Calabria, Cerci, Essien, Suso, Gori, Honda, Mexes, Muntari, Paletta, Pazzini, van Ginkel.

    Rozhodca: G. Calvarese – C. Rocca, D. Iori.
     
    Chievu sa proti Milánu nedarí, v lige okrem remízy spred dvoch rokov zaznamenali vždy len prehry až do roku 2005. Zo šestnástich duelov tak prehrali hneď 15x. V onom spomínanom roku brali tri body v čase, keď ešte za AC hrali Maldini, Stam, Rui Costa či sám tréner Inzaghi. Možno už načase zmeniť túto históriu. Duel začne od 20.45.
     
    Rossoneri sa síce naposledy tešili z troch bodov, ale výkon proti neškodnej Cesene rozhodne nebol ideálny. Stále však majú šancu na pohárovú Európu, strácajú na 5. Fiorentinu ešte 6 bodov. Prípadnou výhrou by Fialky dostali pod tlak a sami sa dostali do lepšej pozície. Aj hostia majú v ukazovateli bilancie hry vo svojom ukazovateli len dve výhry.
     
    Svojich fanúšikov doma potešili navyše len dvomi výhrami, čo ich radí iba na 18. miesto. V kádri navyše nebudú môcť počítať s Freyom a mimo je aj Botta. Na strane hostí do hry nezasiahnu hneď niekoľkí hráči. tréner Inzaghi sa tak bude musieť zaobísť bez hráčov ako Zapata, Abate, De Sciglio, Armero, El Shaarawy, Agazzi, Mastour, Zaccardo a Rami.
     
    Chievo sa, naopak, potáca na dne ligového pelotónu a potrebuje zbierať body na to, aby ešte skúsilo ponaháňať skôr priečky v lepších vodách. S obranou pritom až taký problém klub nemá, veď 30 gólov inkasoval aj tretí Neapol. Lenže ofenzíva je iná pesnička a o dva góly viac má aj beznádejná Parma, ako Chievo.
     
    Posledný zápas talianskej Serie A vo februári sa odohrá vo Verone. Chievo privíta AC Miláno a pôjde o súboj šestnásteho s deviatym. Favorit teda drieme v radoch hostí, no rozhodne excelentnou formou tradičný klub neovplýva. Aj do pohárov stráca ešte šesť bodov, takže ak tam chce ísť, musí zabrať.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Filip Kubaliak

    Góly:

    Karty:   58. Meggiorini (CHV) – 32. Menez (ACM), 73. Alex (ACM), 85. Antonelli (ACM)


    Chievo Verona: Bizzarri – Birsa (81. Radovanovič), Cesar, Dainelli, Hetemaj, Izco, Mattiello, Meggiorini (74. Fetfatzidis), Pellissier (K) (68. Paloschi), Schelotto, Zukanovič.
    Náhradníci: Bardi – Biraghi, Cofie, Fetfatzidis, Gamberini, Christiansen, Paloschi, Pozzi, Radovanovič, Sardo, Seculin, Vajushi.

    AC Miláno: Lopez – Alex, Antonelli, Bocchetti, Bonaventura, Bonera, De Jong (76. Cerci), Destro (65.Pazzini), Menez, Montolivo (K) (46. Honda), Poli.
    Náhradníci: Abbiati – Calabria, Cerci, Essien, Suso, Gori, Honda, Mexes, Muntari, Paletta, Pazzini, van Ginkel.

    Rozhodca: G. Calvarese – C. Rocca, D. Iori