NY Rangers – Pittsburgh 5:0 (kon.) | Washington – Columbus 4:2 (kon.) | NJ Devils – Minnesota 3:1 (kon.)
NY Islanders – Colorado 6:0 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:0 (kon.) | Florida – San Jose 4:1 (kon.)
St. Louis – Buffalo 6:1 (kon.) | Nashville – Edmonton 3:2 (kon.) | Chicago – Tampa Bay 3:2 (1:0 po s.n.)
Arizona – Dallas 3:4 (kon.) | Vancouver – Ottawa 4:3 (po pr.)
koniec
New York Rangers
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Pittsburgh Penguins
cz Streda 12.11.2014, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    52:49
    Na vrcholu pravého kruhu napřáhl Zuccarello – jeho střela sice překonala Fleuryho, ale zastavila ji břevno!
     
    48:45
    Kris Letang je po přerušení hry až příliš aktivní v souboji s Rickem Nashem. Dostává proto dvě minuty za nesportovní chování a pokračovat se tak bude ve hře čtyř proti čtyřem.
    Rick NASH - 5:0
     
    47:45
    Rangers právě vstřelili branku!

    A Pens dostávají pověstného bůra! Ve vlastním oslabení dojíždí vyhozený kotouč Derek Stepan, který zpoza branky okamžitě nabíjí do druhé vlny zjíždějícímu RICK NASHOVI, který svůj bekhend proměňuje ve svůj dvanáctý gól v sezóně! Asistence: Derek Stepan, Marc Staal.
     
    47:33
    Tanner Glass tvrdě narazil do nohy projíždějícího Simona Desprese. To sudí správně oceňují dvěma trestnými minutami a hosté si tak budou moci vyzkoušet přesilovou hru již potřetí za tento večer.
     
    41:05
    Crosbyho v šanci zahákoval Dan Girardi, proto si Pens zahrají další dvě minuty v početní převaze.
     
    37:08
    Lundqvist předvádí zákrok večera, po kterém diváci v hale nadšeně křičí hlasité HEN-RIK, HEN-RIK! Po Crosbyho bezchybném pasu byl přímo před brankou na hranici brankoviště volný Chris Kunitz, kterého ale pravým betonem vychytal král Henrik!
     
    35:34
    Krásný zákrok Henrika Lundqvista! Ten reflexivně vychytal Nicka Spalinga stojícího mezi kruhy i přesto, že pár chvil předtím reagoval na předchozí Malkinovu střelu, kterou ke Spalingovi srazili bránící hráči domácích!
    Derick BRASSARD - 4:0
     
    30:48
    Rangers právě vstřelili branku!

    Domácí využívají přesilovou hru! Po dlouhém tlaku se puk kolem hrazení dostává až k DERICKU BRASSARDOVI, který si vybruslil na levý kruh, odkud pustil nechytatelnou střelu příklepem přesně pod horní tyč! Asistence: Rick Nash, Dan Girardi.
     
    29:15
    Malou satisfakcí za neuznaný gól je pro domácí alespoň vyloučení Downieho, který po přerušení hry napadl jednoho z hokejistů Blueshirts.
     
    29:15
    Rangers byli blízko dalšího gólu! Po střele od modré čáry kotouč Fleurymu vypadl, ale otáčející se brankář Penguins dokázal zablokovat i Hayesovu dorážku!
     
    27:14
    Zuccarello hledal před brankou volného Stepmniaka, ale toho fantasticky vychytal Fleury!
     
    25:37
    Hornqvist tvrdě sráží Brassarda, za což dostává dvě minuty od rozhodčích. Následuje přesilovka domácích.
     
    19:11
    Dvě minuty za držení hole si odsedí Derek Stepan. Penguins si zahrají svou první přesilovku.
    Kevin KLEIN - 3:0
     
    14:47
    Rangers právě vstřelili branku!

    Newyorčané nepřestávají překvapovat! Po tlaku v útočném pásmu se puk odráží na modrou čáru ke KEVINU KLEINOVI, který svou pumelici z voleje umisťuje přesně nad pravý Fleuryho beton! Asistence: Kevin Hayes, Lee Stempniak.
    Martin ST. LOUIS - 2:0
     
    10:59
    Rangers právě vstřelili branku!

    Domácí opět udeřili! Marc Staal se dostal ke střele z mezikruží, avšak tu Fleury chytil. Puk se následně odrazil k Ricku Nashovi, který místo zbrklé dorážky zvolil pas na úplně volného MARTINA ST. LOUISE, který už měl pozici hodně snadnou! Asistence: Rick Nash, Marc Staal.
    Mats ZUCCARELLO - 1:0
     
    08:23
    Rangers právě vstřelili branku!

    Blueshirts nejdříve málem inkasovali, ale o pár vteřin později se místo toho sami prosazují! Ihned po vyhraném buly se kotouč dostal k MATSU ZUCCARELLOVI, který rychlou střelou poslal puk přímo za překvapeného Fleuryho! Asistence: Derek Stepan.
     
    07:33
    Pittsburgh překonal Henrika Lundqvista mezi betony, ale puk jedoucí směrem do brány v poslední vteřině vyškrábl Tanner Glass!
     
    05:26
    Brankáři jsou zatím brilantní! Chrise Kunitze teď ramenem fantasticky vychytal Lundqvist!
     
    04:22
    Po střele Johna Moora byla před Fleurym velká skrumáž, ale Pens odolali!
     
    00:57
    Hned v první minutě to na ledě jiskří. Strkat do sebe začali Mats Zuccarello a Sidney Crosby – vše ale vyvolal faul druhého menovaného, a tak je vyloučený jen kapitán Penguins. Rangers si zahrají přesilovku.

    Šimon Pilek

    Góly a asistencie: 9. Zuccarello (Stepan), 11. St. Louis (Nash, Staal), 15. Klein (Hayes, Stempniak), 31. Brassard (Nash, Girardi), 48. Nash (Stepan, Staal)


    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Staal, Klein, Hunwick, Girardi, J. Moore, Kostka – Nash, Brassard, St. Louis – Kreider, Stepan, Zuccarello – Hagelin, D. Moore, Stempniak – Glass, Hayes, Fast
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Martin, Letang, Ehrhoff, Bortuzzo, Scuderi, Despres – Kunitz, Crosby, Hornqvist – Dupuis, Malkin, Comeau – Spaling, Sutter, Downie – Bennett, Goc, Adams

    Rozhodca: Ian Walsh, Brad Watson – Ryan Galloway, Shane Heyer

    Diváci: 18200