Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Inter – Sassuolo 7:0 (kon.) | Lazio – Cesena 3:0 (kon.)
Neapol – Chievo 0:1 (kon.) | Cagliari – Bergamo 1:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 0:0 (kon.)
Parma – AC Miláno 4:5 (kon.)
koniec
FC Parma
4:5 (1:3)
AC Miláno
Nedeľa 14.09.2014, 20:45 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
    DESCIGLIO - 4:5
     
    89
    Parma dala gól!
    Toto vyzeralo na bug z futbalového simulátora od EA Sports. Takýto moment sa teda len tak nevidí. MATTIA DE SCIGLIO posielal v tiesni malú domov na gólmana Diega Lópeza, ktorý však jednoduché spracovanie absolútne nezvládol a po strate rovnováhy púšťa loptu za svoj chrbát! Bývalý gólman madridského Realu sa to teraz snaží zvaliť na svalové zranenie, ale som presvedčený, že sa jednalo čisto o jeho nemotornosť! Je vôbec niečo, čo nám tento zápas neponúkol?
    MÉNEZ - 3:5
     
    79
    AC Miláno dalo gól!
    Wohou! Neskutočný gól, neskutočný! Joga Bonito v podaní JÉRÉMYHO MÉNEZA, ktorý fenomenálnou parádou posiela hostí späť do dvojgólového vedenia. Giacomo Bonaventura na ľavej strane unikol pravému obrancovi Ristovskemu, ktorý v rýchlostnom súboji nemal nárok. Taliansky krídelník síce poslal prihrávku iba dvojici v bielych dresoch, ktorí však vyprodukovali v spoločnosti Miranteho obrovskú mynelu, z ktorej ťažil práve Ménez. Ten sa zmocnil voľnej lopty, obhodil si domáceho gólmana a následne ho lahodnou pätičkou dokázal z uhlu prehodiť! Nádherný futbalový moment hosťujúceho krídelníka.
    LUCARELLI(PALLADINO) - 3:4
     
    73
    Parma dala gól!
    Kapitán ALLESANDRO LUCARELLI na rozdiel od penaltového prehrešku z konca úvodnej časti tentokrát dvíha klubovú zástavu z popola a Parma sa znovu vracia do stretnutia! Rohový kop z ľavej strany rozohrával nedávno prichádzajúci Raffaele Palladino, ktorý hľadal práve hlavu domáceho kapitána. Lucarelli sa k lopte predral cez brániacu dvojicu a neohrozeným výskokom a následnou hlavičkou z piatich metrov znižuje na 3:4. Diego López opäť kúzla zbavený.
    N.DEJONG - 2:4
     
    69
    AC Miláno dalo gól!
    Ducali si počas desaťminútovej presilovky nedokázali vytvoriť ani jednu zaujímavú príležitosť na vyrovnanie a tak je ich nemohúcnosť potrestaná na druhej strane! Antonio Cassano sa zviezol po známej ceste „from hero to zero," keď na polovici ihriska stratil pri rozohrávke ľahkú loptu, ktorú mu vypichol NIGEL DE JONG. Holandský bronzový futbalista z MS v Brazílii tak mohol od poliacej čiary postupovať nikým neohrozený až na Miranteho, ktorého dokázal z vnútra šestnástky s gráciou prestreliť. Rossoneri vedú opäť o dva góly!
    FELIPE(JORQUERA) - 2:3
     
    51
    Parma dala gól!
    Dráma na Stadio Ennio Tardini pokračuje! Domáci sa dostávajú na dostrel jedného gólu. Po sérii centrovaných lôpt sa im podarilo vytvoriť v šestnástke hostí poriadny tlak, z ktorého rezultovala tvrdá rana v podaní čilského stredopoliara Cristóbala Jorqueru, ktorého krížnu ranu z desiatich metrov upratal do siete stopér FELIPE. Diego López nemal nárok na reakciu, zverencov Filippa Inzaghiho ešte čakajú perné minútky.
    MÉNEZ - 1:3
     
    45
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný JÉRÉMY MÉNEZ, ktorý sa z jedenástich metrov nemýlil! Francúzsky krídelník, ktorý sem prišiel z PSG si z veľkou zodpovednosťou nelámal hlavu a loptu napálil priamo do stredu bránky. Nato domáci gólman Antonio Mirante nečakal, Milánčania sa ujímajú už dvojgólového vedenia. Filippo Inzaghi vie, že toto bude pre jeho zverencov dôležitý impulz pred druhým dejstvom.
    HONDA(ABATE) - 1:2
     
    37
    AC Miláno dalo gól!
    Rossoneri idú po druhýkrát do vedenia a znovu v tom má prsty najaktívnejší hráč zápasu KEISUKE HONDA. Akciu ale na polovici ihriska odštartoval Nigel de Jong, ktorý exkluzívnym oblúčikom našiel na pravej strane Abateho, ktorý zostal trestuhodne nepokrytý. Ono samotný trest následne i prišiel, pretože po presnom centri reprezentačného obrancu sa do lopty netradične hlavou oprel Honda, ktorý z piatich metrov prekonal prizerajúceho sa Miranteho.
    CASSANO(JORQUERA) - 1:1
     
    27
    Parma dala gól!
    Ducali ale krátko nato vyrovnávajú a na Stadio Ennio Tardini začíname odznova! Parma okamžite po rozohrávke vyvinula na oslavujúceho súpera obrovský tlak a prakticky v priebehu poldruha minúty sa jej podarilo zareagovať. Ghezzalove center z pravej strany ešte Acquah do siete neumiestnil, no po následnom centri od Jorqueru z druhej strany šestnástky si na loptu exkluzívne naskočil ANTONIO CASSANO, ktorý zblízka nedal Lópezovi šancu. Loptu poslal do ľavého dolného rohu, 1:1!
    BONAVENTURA(HONDA) - 0:1
     
    25
    AC Miláno dalo gól!
    Nápor Rossoneri vrcholí otváracím gólom v sieti štatistu Antonia Miranteho. Zverenci Filippa Inzaghiho predviedli nádhernú akciu, ktorá sa opäť odvíjala na pravej strane. Práve tam sa zmocnil lopty Keisuke Honda, ktorý následne pred šestnástkou posunul GIACOMOVI BONAVENTUROVI. Ten sa nádherne obtočil okolo stopéra Lucarelliho a presnou strelou k ľavej žrdi otvára skóre zápasu! Nádherná akcia červeno-čiernych.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Cassano(Jorquera), 51. Felipe(Jorquera), 73. Lucarelli(Palladino), 89. DeSciglio (vla.) – 25. Bonaventura(Honda), 37. Honda(Abate), 45. Ménez (pen.), 69. N.deJong, 79. Ménez

    Karty:   24. Felipe (FCP), 44. Lucarelli (FCP), 71. Ceglie (FCP), 85. Acquah (FCP) – 16. Bonera (ACM), 60. N.deJong (ACM)   77. Felipe (FCP) – 58. Bonera (ACM)


    FC Parma: Mirante – Ristovski, Felipe, Lucarelli (C), De Ceglie – Acquah, Lodi, Jorquera – Cassano, Ghezzal – Belfodil
    Náhradníci: Cordaz, Iacobucci – P. Mendes, Mauri, Galloppa, A. Costa, Palladino, Gobbi, Bidaoui, Rispoli, Lucas, Coda
    Manažér: Roberto Donadoni (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Bonera (C), De Sciglio – Muntari, N. de Jong, Poli – Honda, J. Ménez, Bonaventura
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Pazzini, Rami, Albertazzi, Essien, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Barbirati, A. Marzaloni – N. Nicoletti