Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Inter – Sassuolo 7:0 (kon.) | Lazio – Cesena 3:0 (kon.)
Neapol – Chievo 0:1 (kon.) | Cagliari – Bergamo 1:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 0:0 (kon.)
Parma – AC Miláno 4:5 (kon.)
koniec
SSC Neapol
0:1 (0:0)
Chievo Verona
Nedeľa 14.09.2014, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, napriek tomu že dnes bol na ihrisku dominantný domáci tím z víťazstva sa tešia hráči Verony. Domáci hráči mali v prvom a na začiatku druhého polčasu nespočetné množstvo šancí na skórovanie. No lenže na šance sa nehrá a jedinú gólovú príležitosť Verony v 49. minúte zužitkoval López a hostia už dobrým taktickým výkonom v obrane nedovolili súperovi vyrovnať. Verona si tak do tabuľky pripíše prvé tri body.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (17:00:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    De Guzmán sa na trikrát snažil pretlačiť loptu pred bránu, no ani raz sa mu to nepodarilo. Od Zúñigu sa nakoniec lopta dostala až k Mertensovi, ten ale hlavičkou brankára neprekonal, Bardi predviedol ďalší pohotový zákrok a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    90+4
    Na opačnej strane Mertens získal rohový kop, ktorý aj sám zahrával, Verona sa bez problémov ubránila, domáci hráči ešte zostávajú na dostrel brány.
     
    90+3
    Ten dlhým odkopom vyslal svojich spoluhráčov na polovicu Neapola, tí sa nám odprezentovali peknou kombináciou v okolí pokutového územia, no tentoraz Rafael zasahovať nemusel.
     
    90+2
    Zatiaľ to tak ale nevyzerá, Maggio pred bránu posielal ďalší nepresný center, ktorý skončil len v bezpečí Bardiho rukavíc.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte extra 5 minút, takže Neapol bude mať pomerne dosť času na nejaký ten útok na záver.
     
    90
    Zdá sa, že nejakého väčšieho tlaku domáceho tímu sa v závere už nedočkáme, İnler v strede ihriska navyše fauloval súpera za čo vidí žltú kartu.
     
    89
    K odrazenej lopte sa ešte dostal Hamšík, nebezpečne vypálil, avšak jeho delovka opäť len presvišťala tesne nad brvnom.
     
    88
    De Guzmán neúspešne vpredu hľadal Higuaína, loptu Maggiovi ešte sklepol Hamšík, no center talianskeho beka nebol presný.
     
    87
    Navyše hráči v žltých dresoch si vybojovali aj rohový kop, ktorý Zapata len odhlavičkoval za postrannú čiaru za cenu vhadzovania.
     
    86
    Hostia držia loptu na polovici Neapolu, to je presne tam kde ju chcú mať – čo najďalej od svojej vlastnej brány. Neapolu sa stále nedarí udržať sa na súperovej polovici a vypracovať si tak záverečný tlak.
     
    85
    Na ľavej strane dobre operuje striedajúci Zapata, ten do hry vniesol oživenie, no ani s ním nieje Neapol schopný vypracovať si vážnejšiu príležitosť ako tomu bolo v prvom polčase.
     
    84
    Mertens sa dostal do podobnej pozície ako pred malou chvíľou, tentoraz to vzal na seba, spravil kľučku no následne centroval veľmi vysoko a nepresne. Rozohrávať tak bude Bardi.
     
    83
    Mertens zaviezol loptu do útoku, na hranici pokutového územia hľadal Hamšíka, ktorý prudko vypálil, ale aj tento jeho pokus bol zablokovaný obrancom.
     
    82
    Takéto straty lopty prichádzajú v najmenej vhodný čas, keďže ďalšie sformovanie si vyžaduje nejakú tú dobu a Neapolčanom už toho času veľa nezostáva.
     
    81
    Domáci hráči si vymieňali loptu na súperovej polovici, no k centru alebo strele na bránu sa neodhodlali, postupne loptu stratili a znova sa tak budú musieť brániť.
     
    80
    Prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Izco, na poslednú desaťminútovku nastúpi Gamberini.

    Andrej Marienka

    Góly: 49. López

    Karty:   16. Maggio (NEA), 90. İnler (NEA) – 27. Cesar (CHI), 32. Dainelli (CHI)

    Nepremenená penalta: 28. Higuaín (NEA), brankár Bardi zneškodnil


    SSC Neapol: Rafael – Zúñiga, Koulibaly, Albiol, Maggio – İnler, Jorginho – Insigne, Hamšík, José Callejón – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Henrique, Britos, de Guzmán, Mertens, Mesto, David López, Michu, Gargano, Zapata

    Chievo Verona: Bardi – Biraghi, Cesar, Dainelli, Frey – Radovanović, Mangani, Izco – Hetemaj – Paloschi, López
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Gamberini, Cofie, Botta, Sardo, Edimar Fraga, Pellissier, Paloschi, Mangani, Zukanović

    Rozhodca: Giacomelli – de Luca, Crispo