Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Inter – Sassuolo 7:0 (kon.) | Lazio – Cesena 3:0 (kon.)
Neapol – Chievo 0:1 (kon.) | Cagliari – Bergamo 1:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 0:0 (kon.)
Parma – AC Miláno 4:5 (kon.)
koniec
SSC Neapol
0:1 (0:0)
Chievo Verona
Nedeľa 14.09.2014, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    De Guzmán sa na trikrát snažil pretlačiť loptu pred bránu, no ani raz sa mu to nepodarilo. Od Zúñigu sa nakoniec lopta dostala až k Mertensovi, ten ale hlavičkou brankára neprekonal, Bardi predviedol ďalší pohotový zákrok a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    90
    Zdá sa, že nejakého väčšieho tlaku domáceho tímu sa v závere už nedočkáme, İnler v strede ihriska navyše fauloval súpera za čo vidí žltú kartu.
     
    89
    K odrazenej lopte sa ešte dostal Hamšík, nebezpečne vypálil, avšak jeho delovka opäť len presvišťala tesne nad brvnom.
     
    80
    Prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza Izco, na poslednú desaťminútovku nastúpi Gamberini.
     
    78
    Hostia napokon získali ešte jedno vhadzovanie na súperovej polovici, najprv však príde posledné striedanie, z ihriska odíde José Callejón, toho nahradí Zapata.
     
    72
    Strieda aj tím hostí, zápas končí pre ďalšieho Slovinca, miesto Lazarevića na ihrisku zaujme Cofie.
     
    71
    Predtým ešte príde striedanie na strane domáceho tímu, z ihriska odíde Jorginho, toho vystrieda de Guzmán.
     
    68
    Prvý raz v zápase strieda tím hostí, na ihrisko vybieha čerstvý Botta, ktorý vymení Birsu.
     
    64
    Ďalšia obrovská šanca Neapola, znovu bol na jej konci Hamšík! Na toho akosi pozabudli hráči Verony, z ľavej strany mu do šestnástky prihral Zúñiga. Hostia môžu opäť ruky bozkávať Bardimu, ktorý vytiahol pohotový zákrok a loptu vyrazil na roh.
     
    61
    Ten rovno aj zahrával, prudký center našiel Hamšíkovu hlavu, ktorý loptu predlžoval na Maggia, tomu sa ale nepodarilo zakončiť, naopak Koulibaly v útoku znova zbytočne fauloval.
     
    59
    Tréner Benítez reaguje na nepriaznivý stav striedaním, z ihriska sťahuje Insigneho, ktorý dnes nepremenil viacero šancí, jeho miesto zaujme Mertens.
    LÓPEZ - 0:1
     
    49
    Verona dala gól! Nedáš – dostaneš! Po nevyužitom rohovom kope sa do protiútoku okamžite vydali hostia, po šikovnej kombinácii sa v šestnástke ocitol MAXIMILIANO LÓPEZ, ktorého už trojica brániacich hráčov nedokázala zastaviť a tak López s prehľadom prekonáva Rafaela.
     
    48
    "Partenopei" sa usadili na hranici pokutového územia Verony, Zúñiga vypálil z dvadsiatich metrov poriadnu delovku a Bardi sa musel znova poriadne natiahnuť aby túto bombu vyrazil na roh!
     
    35
    Hamšík krásnou prihrávkou našiel nabiehajúceho si Insigneho, ten teraz mieril oveľa presnejšie, no zoči voči brankárovi neuspel, Bardi vytiahol perfektný zákrok a loptu vyrazil!
     
    32
    Ďalšiu žltú kartu vidí hráč Verony, Dainelli viditeľne zahral rukou pred vlastnou šestnástkou, takže Neapol navyše získava priamy kop z veľmi výhodnej pozície.
     
    31
    Z ničoho nič sa do obrovskej šance na skórovanie dostal López! Na toho akosi dvojica brániacich hráčov pozabudla a po centri z pravej strany sa dostal k zakončeniu, no trafil len spojnicu žrdí!
     
    28
    A predstavte si Higuaín nedal! Argentínsky zakončovateľ to namieril do dolného pravého rohu, Bardi však jeho zámer prečítal a loptu len končekmi prstov vyrazil!
     
    27
    Cesar za svoj faul na súpera v pokutovom území navyše vidí žltú kartu.
     
    26
    Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop! Domáci hráči rýchlo vrátili loptu do pokutového územia, kde si ju spracoval Higuaín, ten bol však faulovaný a tak uvidíme penaltu!
     
    22
    Ten istý hráč to z rohového kopu posielal do ohňa pred bránou, kde najvyššie vyskočil Koulibaly. Jeho hlavička ale preletela tesne ponad brvno. Rozohrávať tak bude gólman hostí.
     
    17
    V hľadisku to znova len tak zahučalo! Z ničoho nič sa v útoku ocitli traja Neapolčania proti trom hráčom v žltom. Insigne to vzal na vlastné plecia, z cca 20tich metrov vypálil tesne vedľa pravej tyče!
     
    16
    Nestalo sa tak, naopak udrieť opäť mohol domáci tím! Na ľavom krídle sa k lopte dostal Hamšík, ktorý to z ťažkého uhla mieril Bardimu medzi nohy, no brankár kapitána domácich výborne vychytal.
     
    16
    Maggio v strede ihriska nepekne fauloval súpera, za svoj zákrok vidí prvú žltú kartu v zápase.
     
    13
    A znova Higuaín, tentokrát sa dostal až pred Bardiho! Jeho zakončenie hlavou po ďalšej nakopávanej lopte však bravúrne zastavil brankár súpera, ktorý loptu vytlačil len končekmi prstov!
     
    6
    Rýchly útok nám tentoraz predviedli domáci hráči! Insigne výbornou ďalekonosnou prihrávkou našiel nabiehajúceho si Higuaína, ktorý sa síce už dostal z dobrého streleckého uhla, no ešte stihol pred bránu naservírovať mäkučký center, ktorý ale našiel iba hlavu brániaceho hráča.

    Andrej Marienka

    Góly: 49. López

    Karty:   16. Maggio (NEA), 90. İnler (NEA) – 27. Cesar (CHI), 32. Dainelli (CHI)

    Nepremenená penalta: 28. Higuaín (NEA), brankár Bardi zneškodnil


    SSC Neapol: Rafael – Zúñiga, Koulibaly, Albiol, Maggio – İnler, Jorginho – Insigne, Hamšík, José Callejón – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Andújar – Henrique, Britos, de Guzmán, Mertens, Mesto, David López, Michu, Gargano, Zapata

    Chievo Verona: Bardi – Biraghi, Cesar, Dainelli, Frey – Radovanović, Mangani, Izco – Hetemaj – Paloschi, López
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Gamberini, Cofie, Botta, Sardo, Edimar Fraga, Pellissier, Paloschi, Mangani, Zukanović

    Rozhodca: Giacomelli – de Luca, Crispo