Boavista – Coimbra 1:0 (kon.) | Marítimo – Penafiel 2:0 (kon.) | Guimarães – Porto 1:1 (kon.)
Ferreira – Gil Vicente 1:0 (kon.) | Praia – Nacional 2:1 (kon.)
koniec
CS Marítimo
2:0 (0:0)
FC Penafiel
cz Nedeľa 14.09.2014, 17:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (Madeira) • Primeira Liga
Predzápasové kurzy
     
    Tento veskrze velice nezáživný zápas by se dal rozdělit do třech fází. Ta první obsahovala celý první poločas a sestávala z neustálého, ale bezvýsledného tlaku Marítima, který ale k většímu množství hezkých akcí opravdu nevedl. Po poločase už získaly útoky domácích na rychlosti i přesnosti a 20 minut po pauze tak bylo hotovo. Záživný fotbal pak ustal stejně rychle jako začal a zápas už se dohrál. Nutno dodat, že hosté prohráli jak snad nejzaslouženěji to šlo, protože dnes nebyla minuta, kdy by byli lepším týmem. Tímto se s Vámi pro dnešek loučím a u některého z našich dalších přenosů napočtenou. (18:58:34)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Všechna čest čtyřem hostujícím fandům, na které teď byl záběr. To bych snad radši na jejich místě tento zápas neviděl, s tím, co tady jejich miláčkové předvádějí.
     
    90+1
    Hráči sami by asi už uvítali konec, nasazení byste teď na hrací ploše hledali marně.
     
    90
    Sudí prodlouží hostující utrpení o čtyři minuty.
     
    87
    Penafiel už klade malý respektive žádný odpor, takže domácí šetří síly. I když se s hosty ani předchozím průběhu utkání věru nenadřeli.
     
    85
    Rui Miguel teď v hlavičkovém souboji trefil svého strážce loktem do hlavy a vidí žlutou kartu.
     
    85
    Zápas už se vskutku dohrává, domácí hrají bago na půlce.
     
    83
    Odejde střelec druhé branky Theo Weeks, na závěr zápas ho nahradí Fernando Ferreira.
     
    82
    Hra se opět trošku uklidnila, domácí už si jsou vědomi toho, že vedení ztratí jen vlastní neschopností. Vidales teď pálil z dálky opět hodně nad.
     
    79
    Domácí přeci jen znatelně polevili a do hry se tak dostávají i hostující hráči.
     
    77
    Aldair se teď prokličkoval ke střele, která pořádně protáhla Salina. Hezký akce fotbalisty Penafielu a ještě lepší zákrok domácího gólmana.
     
    73
    Penafiel teď drží balón a snaží se dostat na dohled Salina, Marítimo ale brání velmi aktivně a hostům to tak nedovoluje.
     
    72
    Maazou chce trenérovi viditelně ukázat, že má hrát základ a hru domácích svým příchodem velmi oživil. Teď o narážečce s Vidalesem pálil pouze do boční sítě.
     
    69
    Teď dokonalý zmar hostů dotvrdil Miguel, který se po chybě Gegeho objevil sám před Salinem, míč ale trefil katastrofálně a ten končí dobrých deset metrů nad bránou.
     
    67
    Střídají i domácí, kteří zápas už pouze dohrávají, odejde Sousa, nahradí ho Maazou.
     
    65
    Dvojité střídání hostů, kteří tak ještě chtějí alespoň zdramatizovat utkání nebo z něj minimálně odejít se ctí. Odchází Ferreira a Guedes, nahradí je ofenzivněji ladění Martins a Bruninho.
     
    63
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    A naprosto po právu už je to o dvě branky, tak odevzdaný a bezduchý výkon, jaký dnes předvádějí hosté, jsem už dlouho neviděl. Postupně se proti laxní obraně Penafielu dostali ke střele Costa a Souza, první ale trefil tyč a druhý břevno. K míči se tak musel prodrat až THEO WEEKS, aby vše vyřešil ranou do horní poloviny brány!
     
    61
    Další skvělá příležitost pro domácí! Costa po hezké kombinaci napřáhl ke střele z dobrých 30-ti metrů a orazítkoval břevno Haghighiho brány!
     
    57
    Marítimo na hřišti momentálně neomezeně vládne. Hosté nestíhají a když už se dostanou k míči, přijdou o něj v řádu vteřin.

    Ondřej Hradecký

    Góly: 49. Fransérgio, 63. Weeks

    Karty:   23. Mbala (PFL), 85. Miguel (PFL)


    CS Marítimo: Salin – Diogo, Gege, Bauer, Ferreira – Weeks (83. Ferreira), Fransérgio, Pereira – Costa, Sousa (67. Maazou), Vidales
    Náhradníci: Wellington, Ramsteijn, Ferreira, Gallo, Soares, Maazou, Ibrahim

    FC Penafiel: Haghighi – Ribeiro, Nelson, Bura, Dani – Ferreira (65. Martins), Fontes, Sousa – Guedes (65. Bruninho), Miguel, Mbala (46. Aldair)
    Náhradníci: Rocha, Tony, Martins, Ribeiro, Rabiola, Aldair, Bruninho

    Rozhodca: Paixão – V. Pereira, R. Pereira