Boavista – Coimbra 1:0 (kon.) | Marítimo – Penafiel 2:0 (kon.) | Guimarães – Porto 1:1 (kon.)
Ferreira – Gil Vicente 1:0 (kon.) | Praia – Nacional 2:1 (kon.)
koniec
CS Marítimo
2:0 (0:0)
FC Penafiel
cz Nedeľa 14.09.2014, 17:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (Madeira) • Primeira Liga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Rui Miguel teď v hlavičkovém souboji trefil svého strážce loktem do hlavy a vidí žlutou kartu.
     
    83
    Odejde střelec druhé branky Theo Weeks, na závěr zápas ho nahradí Fernando Ferreira.
     
    77
    Aldair se teď prokličkoval ke střele, která pořádně protáhla Salina. Hezký akce fotbalisty Penafielu a ještě lepší zákrok domácího gólmana.
     
    69
    Teď dokonalý zmar hostů dotvrdil Miguel, který se po chybě Gegeho objevil sám před Salinem, míč ale trefil katastrofálně a ten končí dobrých deset metrů nad bránou.
     
    67
    Střídají i domácí, kteří zápas už pouze dohrávají, odejde Sousa, nahradí ho Maazou.
     
    65
    Dvojité střídání hostů, kteří tak ještě chtějí alespoň zdramatizovat utkání nebo z něj minimálně odejít se ctí. Odchází Ferreira a Guedes, nahradí je ofenzivněji ladění Martins a Bruninho.
     
    63
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    A naprosto po právu už je to o dvě branky, tak odevzdaný a bezduchý výkon, jaký dnes předvádějí hosté, jsem už dlouho neviděl. Postupně se proti laxní obraně Penafielu dostali ke střele Costa a Souza, první ale trefil tyč a druhý břevno. K míči se tak musel prodrat až THEO WEEKS, aby vše vyřešil ranou do horní poloviny brány!
     
    61
    Další skvělá příležitost pro domácí! Costa po hezké kombinaci napřáhl ke střele z dobrých 30-ti metrů a orazítkoval břevno Haghighiho brány!
     
    55
    Výborná šance pro domácí na zvýšení náskoku! Z dálky napřáhl ke střele Sousa, tu ještě tečoval nabíhající Bauer a Haghighi měl co dělat, aby balón udržel! Hezká akce.
     
    49
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Tak konečně se dnes někomu něco podařilo a tento zápas by tak mohl nabrat alespoň nějaký náboj! Ruben Ferreira dal po dobrém náběhu na hranu vápna krásně pod sebe FRANSÉRGIOVI, který se krásnou ránou z první k tyči nemýlil! 1:0!
     
    46
    V poločase došlo k jedné změně na hostující straně, odešel nevýrazný Mbala, přišel Aldair. Snad to pomůže k rozhýbání ofenzivy.
     
    45
    Marítimo v závěru přidává obrátky, Fransérgiův centr se snažil do brány propasírovat Edgar Costa, míč ale netrefil dobře a ten tak ve velké šanci končí těsně mimo.
     
    39
    Gólová šance koho jiného než domácích! Costa se proběhl po levé straně a jeho centr si divže do brány nesrazil bránící Nelson!
     
    23
    Mbala na půlce nesmyslně zajel do Dioga a vidí zaslouženou žlutou.
     
    18
    První velká šance zápasu! Fransérgio prošel nikým neatakován středem hřiště, posunul míč do strany nabíhajícímu Sousovi, který ale pálil pouze do vnější strany tyče!

    Ondřej Hradecký

    Góly: 49. Fransérgio, 63. Weeks

    Karty:   23. Mbala (PFL), 85. Miguel (PFL)


    CS Marítimo: Salin – Diogo, Gege, Bauer, Ferreira – Weeks (83. Ferreira), Fransérgio, Pereira – Costa, Sousa (67. Maazou), Vidales
    Náhradníci: Wellington, Ramsteijn, Ferreira, Gallo, Soares, Maazou, Ibrahim

    FC Penafiel: Haghighi – Ribeiro, Nelson, Bura, Dani – Ferreira (65. Martins), Fontes, Sousa – Guedes (65. Bruninho), Miguel, Mbala (46. Aldair)
    Náhradníci: Rocha, Tony, Martins, Ribeiro, Rabiola, Aldair, Bruninho

    Rozhodca: Paixão – V. Pereira, R. Pereira