Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Inter – Sassuolo 7:0 (kon.) | Lazio – Cesena 3:0 (kon.)
Neapol – Chievo 0:1 (kon.) | Cagliari – Bergamo 1:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 0:0 (kon.)
Parma – AC Miláno 4:5 (kon.)
koniec
FC Parma
4:5 (1:3)
AC Miláno
Nedeľa 14.09.2014, 20:45 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je koniec! Koniec fenomenálnej, deväťgólovej partie na Stadio Ennio Tardini. Tomuto zápasu skutočne nechýbalo absolútne nič a dokonale dementoval predsudky voči „nudnému" talianskemu futbalu. Množstvo gólov, zahodených príležitostí, po jednej červenej karte na oboch stranách a mnoho, mnoho iného. Nezaujatí fanúšikovai futbalu po celom svete si dnes prišli na svoje. Zverenci Filippa Inzaghiho opäť predviedli svoj radostný futbal, ktorý im znovu vyniesol zisk všetkých troch bodov! Ducali nasúkali slávnemu milánskemu gigantovi štyri góly, no aj tak končia s prázdnymi rukami.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Verím, že sa už čoskoro stretneme pri podobne úchvatných dueloch. Želám ešte príjemný zvyšok predĺženého víkendu. (22:45:06)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Davide Massa stále nehodlá ukončiť zápas. Hostia síce kombinujú na súperovej polovici zo zdvihnutými hlavami, no hlavný arbiter si píšťaľku k ústam ešte neprikladá.
     
    90+6
    Po nepresnom Ristevskeho centri sa domáci zrejme definitívne pripravili o šancu získať nejaké body. Rozohrávať bude DIego López, ktorý si dá určite načas.
     
    90+5
    Diego López si pýta od Massu žltú kartu, no ten zatiaľ jeho naťahovanie času toleruje. Trápiť tohto gólmana by po štvrtom góle v jeho sieti bolo v rozpore s fair play.
     
    90+4
    Mattia De Sciglio už loptu na vlastnú bránku nepošle, radšej ju odpaľuje ďaleko do priestoru nikoho. Parma sa dostáva do tlaku.
     
    90+3
    Tie následne hromadí i Sulley Muntari, ktorého pri ľavej postrannej čiare fauloval macedónsky zadák Ristovski.
     
    90+2
    Zatiaľ ešte nie. Bidaoui si na ľavej strane pomáhal proti kapitánovi Abatemu útočným faulom, čím poskytuje hosťom cenné sekundičky.
     
    90+1
    Skromný nadstavený čas to určite nebude, pretože rozhodcovská štvorica na čele s Davidem Massom pridáva šesť nadstavených minút, počas ktorých bude pokračovať domáca honba za vyrovnaním! Dočkajú sa ho Ducali?
    DESCIGLIO - 4:5
     
    89
    Parma dala gól!
    Toto vyzeralo na bug z futbalového simulátora od EA Sports. Takýto moment sa teda len tak nevidí. MATTIA DE SCIGLIO posielal v tiesni malú domov na gólmana Diega Lópeza, ktorý však jednoduché spracovanie absolútne nezvládol a po strate rovnováhy púšťa loptu za svoj chrbát! Bývalý gólman madridského Realu sa to teraz snaží zvaliť na svalové zranenie, ale som presvedčený, že sa jednalo čisto o jeho nemotornosť! Je vôbec niečo, čo nám tento zápas neponúkol?
     
    88
    M´Baye Niang je ale na trávniku čerstvý a určite sa chce ukázať. Zatiaľ sa cez De Ceglieho ešte nepresadil.
     
    87
    Milánčania už majú zápas pevne pod kontrolou a sústrediť sa tak môžu na časovú údržbu a kúskovanie záveru duelu.
     
    86
    Fenomén Ménez následne po výbornom predstavení opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto sa už na hracej ploche nachádza Niang.
     
    85
    Neúnavný Jérémy Ménez vybojoval pre súperových hráčov hádam už tretiu či štvrtú žltú kartu. Ďalším potrestaným je Acquah.
     
    84
    Domáci sa momentálne snažia dostať znovu na dostrel, no márne. Milánčania už bránia podstatne koncentrovanejšie.
     
    82
    Nestíham vás ani informovať o kompletnom dejstve v Parme, pretože sa tu toho deje neskutočne veľa zaujímavého.
     
    80
    Domáci už medzitým znovu striedali, keď na ihrisko vybehol Bidaoui. V teplákovej súprave už na lavičke sedí nespokojný Belfodil.
    MÉNEZ - 3:5
     
    79
    AC Miláno dalo gól!
    Wohou! Neskutočný gól, neskutočný! Joga Bonito v podaní JÉRÉMYHO MÉNEZA, ktorý fenomenálnou parádou posiela hostí späť do dvojgólového vedenia. Giacomo Bonaventura na ľavej strane unikol pravému obrancovi Ristovskemu, ktorý v rýchlostnom súboji nemal nárok. Taliansky krídelník síce poslal prihrávku iba dvojici v bielych dresoch, ktorí však vyprodukovali v spoločnosti Miranteho obrovskú mynelu, z ktorej ťažil práve Ménez. Ten sa zmocnil voľnej lopty, obhodil si domáceho gólmana a následne ho lahodnou pätičkou dokázal z uhlu prehodiť! Nádherný futbalový moment hosťujúceho krídelníka.
     
    77
    Dnešnému zápasu skutočne nechýba absolútne nič! V Parme sledujeme rozprávkovú reklamu na taliansky futbal! Okrem gólov zaznamenávame i veľké množstvo emócii, ktoré teraz pramenili v druhú žltú kartu pre Felipeho, ktorý zostrelil Méneza. Aj domáci tak budú dohrávať o desiatich!
    Jeremy MÉNÉZ
     
    76
    Milánčania mohli ísť znovu do dvojgólového vedenia! Defenzíva Ducali už bráni veľmi ľahkovážne, čo sa Rossoneri úspešne darí využívať. Mattia De Sciglio naštartoval z vlastnej polovice rýchlonohého Jérémyho Méneza, ktorý i v tomto prípade dokázal uniknúť kapitánovi Lucarellimu. Francúz následne postupoval až do šestnástky, odkiaľ sa snažil prestreliť Miranteho, no ten reflexívne vyráža na pravú žrď! Výborné momenty na Stadio Ennio Tardini.
     
    74
    Domáci po druhýkrát striedajú, keď ihrisko opustí aktívny Escóbar Jorquera. Na jeho miesto už vybehol na hraciu plochu Coda.
    LUCARELLI(PALLADINO) - 3:4
     
    73
    Parma dala gól!
    Kapitán ALLESANDRO LUCARELLI na rozdiel od penaltového prehrešku z konca úvodnej časti tentokrát dvíha klubovú zástavu z popola a Parma sa znovu vracia do stretnutia! Rohový kop z ľavej strany rozohrával nedávno prichádzajúci Raffaele Palladino, ktorý hľadal práve hlavu domáceho kapitána. Lucarelli sa k lopte predral cez brániacu dvojicu a neohrozeným výskokom a následnou hlavičkou z piatich metrov znižuje na 3:4. Diego López opäť kúzla zbavený.
     
    71
    Paolo De Ceglie, ktorý tu hosťuje z turínskeho Juventusu podrazil práve nedávneho strelca Nigela de Jonga, čo rozhodca Massa odmenil ďalšou žltou kartou.
    N.DEJONG - 2:4
     
    69
    AC Miláno dalo gól!
    Ducali si počas desaťminútovej presilovky nedokázali vytvoriť ani jednu zaujímavú príležitosť na vyrovnanie a tak je ich nemohúcnosť potrestaná na druhej strane! Antonio Cassano sa zviezol po známej ceste „from hero to zero," keď na polovici ihriska stratil pri rozohrávke ľahkú loptu, ktorú mu vypichol NIGEL DE JONG. Holandský bronzový futbalista z MS v Brazílii tak mohol od poliacej čiary postupovať nikým neohrozený až na Miranteho, ktorého dokázal z vnútra šestnástky s gráciou prestreliť. Rossoneri vedú opäť o dva góly!
     
    68
    Rovnako sa na druhej strane previnil Jérémy Ménez, ktorý si pridržal brániaceho stopéra a kapitána Lucarelliho.
     
    67
    Teraz sa už ale museli brániť rohovému kopu Parmy, ktorý však rezultoval iba v nedovolený útočný faul Felipeho.
     
    66
    Od Bonerovho vylúčenia prešlo už takmer desať minút. Rossoneri šikovne kúskujú hru a šetria čas.
     
    65
    Striedajú i domáci, keď na trávnik vybehne taliansky útočník Raffaele Palladino. Miesto mu už stihol prepustiť Abdelkader Ghezzal.
     
    63
    O niečo nepríjemnejšou správou je skutočnosť, že trávnik musí opustiť i druhý stopér Alex, ktorý je zranený. Na jeho miesto vybehol Zapata. ACM tak bude záverečnú polhodinu brániť s novou stopérskou dvojicou.
     
    62
    Filippo Inzaghi musí plátať dieru po vylúčenom Bonerovi a namiesto aktívneho Keisukeho Hondu tak príde ďalší stopér Adil Rami.
     
    61
    Už regulérny pokus Antonia Cassana letel nad bránku Diega Lópeza, ktorý si môže až teraz definitívne vydýchnuť.
     
    60
    Kartičku následne vidí i pitbull Nigel de Jong, ktorý netrpezlivo vybehol z múru a zablokoval tak strelu Antonia Cassana.
     
    58
    V Parme sa nám teraz dejú veľké veci! Po rýchlej kombinácii pred hosťujúcou šestnástkou sa k strele z osemnástich metrov odhodlal Escóbar Jorquera, ktorého jedovku v bezprostrednej blízkosti na hranici veľkého vápna zastavil rukou Daniele Bonera. Arbiter Davide Massa milánskeho kapitána nešetril a okrem priameho kopu potrestal hostí i jeho vylúčením! Dve žlté karty, ideš von, Miláno dohráva v desiatich!
     
    57
    Zápas má teraz grády, má šťavu a tú mu dodávajú obe zúčastnené strany. Futbal sa nám momentálne musí páčiť.
     
    56
    Jeho rozohrávka nebezpečenstvom nekončila, keď loptu do bezpečia znovu boxoval pozorný gólman Ducali Mirante.
     
    55
    V závere úvodnej desaťminútovky druhého dejstva sa už hostia opäť mohli vrátiť do dvojgólového vedenia. Na ľavej strane nezvládol svoje defenzívne úlohy Paolo De Ceglieh, ktorému už po niekoľkýkrát unikol pravý obranca Ignacio Abate, ktorý sa veľmi jednoducho dostal až ku koncovke. Po vniknutí do šestnástky pálil z jej pravého okraja, no Miranteho na bližšej žrdi nezaskočil. Domáci gólman reflexívne vyráža na rohový kop.
     
    53
    Parma opäť lieta po ihrisku, konkrétne Antonio Cassano, ktorý je však faulvoaný agresívnym Muntarim. Momentálne to v Parme vrie.
    FELIPE(JORQUERA) - 2:3
     
    51
    Parma dala gól!
    Dráma na Stadio Ennio Tardini pokračuje! Domáci sa dostávajú na dostrel jedného gólu. Po sérii centrovaných lôpt sa im podarilo vytvoriť v šestnástke hostí poriadny tlak, z ktorého rezultovala tvrdá rana v podaní čilského stredopoliara Cristóbala Jorqueru, ktorého krížnu ranu z desiatich metrov upratal do siete stopér FELIPE. Diego López nemal nárok na reakciu, zverencov Filippa Inzaghiho ešte čakajú perné minútky.
     
    50
    Keisuke Honda z následnej štandardky už tradične hľadal Alexa, no ten na jeho centrovanú loptu nedosiahol.
     
    49
    To už neplatí o aktívnom Giacomovi Bonaventurovi, ktorý už unikal Acquahovi, ktorý v poslednej chvíli zatiahol ručnú.
     
    48
    Na pravej strane hosťujúcej šestnástky výborne zapracoval Abate, ktorý odzbrojil od lopty Belfodila. Domáci útočník sa zatiaľ nedokáže presadiť.
     
    47
    Milánčania od úvodu držia loptu a snažia sa ju kontrolovať do takej miery, aby nepustili Parmu viacej do hry.
     
    46
    Na Estadio Ennio Tardini budeme logicky pokračovať i druhým dejstvom, ktorého výkop už obstarali hosťujúci hráči. V prestávke nestriedal ani jeden z trénerov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo v Parme priniesol zaujímavý a predovšetkým útočný futbal z oboch strán. O niečo úspešnejší boli Milánčania, ktorí sa Bonaventurovym gólom ujali vedenia. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať, keď sa presadil bývalý hráč Rossoneri Antonio Cassano. Následne už padali góly iba do jednej bránky a síce tej domácej. Najskôr sa presadil Honda a po ňom i Ménéz. Červeno-čierni tak po polke vyhrávajú v pomere 3:1.

    So začiatkom druhej časti sa vám opäť prihlásim približne o 21:49.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    MÉNEZ - 1:3
     
    45
    AC Miláno dalo gól!
    Loptu si na biely bod postavil sám faulovaný JÉRÉMY MÉNEZ, ktorý sa z jedenástich metrov nemýlil! Francúzsky krídelník, ktorý sem prišiel z PSG si z veľkou zodpovednosťou nelámal hlavu a loptu napálil priamo do stredu bránky. Nato domáci gólman Antonio Mirante nečakal, Milánčania sa ujímajú už dvojgólového vedenia. Filippo Inzaghi vie, že toto bude pre jeho zverencov dôležitý impulz pred druhým dejstvom.
     
    44
    Ducali teraz potápa ich vlastný kapitán Alessandro Lucarelli, ktorý v šprintérskom súboji absolútne nestačil na rozbehnutého Jérémyho Méneza a po kontakte zo zadu sa Francúz zrútil k zemi. Hlavný rozhodca stretnutia Davide Massa nezaváhal a ukázal na biely bod. Domácemu lídrovi navyše vytiahol žltú kartu.
     
    43
    Jérémy Ménez sa snažil získať pre svoje mužstvo štandardnú situáciu, no ta sa po zákroku stredopoliara Lodiho kopať nebude.
     
    42
    Filippo Inzaghi je už vo svojom slušivom obleku o niečo spokojnejší. K absolútnemu kľudu mu chýba prežitie úvodného polčasu za daného stavu.
     
    41
    Päť minút pre prestávkou tak hráme za stavu 2:1, ktorý je vzhľadom na priebeh i zaslúžený. Parma však rozhodne nepaberkuje.
     
    40
    Po druhýkrát sa o to snažil Antonio Cassano, ktorého ale zakrižoval pozorne brániaci Mattia De Sciglio.
     
    39
    Hostai teda krátko pred koncom úvodnej časti opäť vedú. Domáci však sú schopní rýchlej odpovede, o čom nás už raz presvedčili.
    HONDA(ABATE) - 1:2
     
    37
    AC Miláno dalo gól!
    Rossoneri idú po druhýkrát do vedenia a znovu v tom má prsty najaktívnejší hráč zápasu KEISUKE HONDA. Akciu ale na polovici ihriska odštartoval Nigel de Jong, ktorý exkluzívnym oblúčikom našiel na pravej strane Abateho, ktorý zostal trestuhodne nepokrytý. Ono samotný trest následne i prišiel, pretože po presnom centri reprezentačného obrancu sa do lopty netradične hlavou oprel Honda, ktorý z piatich metrov prekonal prizerajúceho sa Miranteho.
     
    37
    Keisuke Honda hľadal na bližšej žrdi zakončovateľa Alexa, ktorý sa v týchto situáciách vyžíva, no tentokrát proti Felipemu v brazílskom súboji nepochodil.
     
    36
    Rossoneri by však mohli udrieť po štandardnej situácii, ktorou bude rohový kop z pravej strany, kde je už pripravený Honda.
     
    35
    Milánčanom sa zatiaľ nedarí upokojiť hektické tempo zápasu. Práve hostia by boli radi pánom na ihrisku, no Parma si počína veľmi statočne.
     
    34
    Na druhej strane sme zas sledovali zaujímavý center od macedónskeho beka Risovskeho, ktorý však zasiahol iba Boneru.
     
    33
    No a ich snaha nebola márna, keď na druhej strane pálil Poli, no taliansky stredopoliar zasiahol iba nohy kapitána Lucarelliho.
     
    31
    Hostia po strelenom góle poľavili z koncentrácie a trest na seba nenechal dlho čakať. Rossoneri sa teraz musia opäť koncentrovať.
     
    29
    Vedenie teda hosťom skutočne dlho nevydržalo. Filippo Inzaghi je sklamaný, pretože tejto rýchlej odpovedi sa dalo zabrániť.
    CASSANO(JORQUERA) - 1:1
     
    27
    Parma dala gól!
    Ducali ale krátko nato vyrovnávajú a na Stadio Ennio Tardini začíname odznova! Parma okamžite po rozohrávke vyvinula na oslavujúceho súpera obrovský tlak a prakticky v priebehu poldruha minúty sa jej podarilo zareagovať. Ghezzalove center z pravej strany ešte Acquah do siete neumiestnil, no po následnom centri od Jorqueru z druhej strany šestnástky si na loptu exkluzívne naskočil ANTONIO CASSANO, ktorý zblízka nedal Lópezovi šancu. Loptu poslal do ľavého dolného rohu, 1:1!
    BONAVENTURA(HONDA) - 0:1
     
    25
    AC Miláno dalo gól!
    Nápor Rossoneri vrcholí otváracím gólom v sieti štatistu Antonia Miranteho. Zverenci Filippa Inzaghiho predviedli nádhernú akciu, ktorá sa opäť odvíjala na pravej strane. Práve tam sa zmocnil lopty Keisuke Honda, ktorý následne pred šestnástkou posunul GIACOMOVI BONAVENTUROVI. Ten sa nádherne obtočil okolo stopéra Lucarelliho a presnou strelou k ľavej žrdi otvára skóre zápasu! Nádherná akcia červeno-čiernych.
     
    24
    Parma sa momentálne ocitá pod veľkým tlakom, čo neuniesol ani Felipe, ktorý zozadu zložil Méneza. Massa siahol po prvýkrát do kapsy.
     
    23
    Rossoneri ale začínajú dupať na plyn a Parma ocitá vo veľkých nepríjemnostiach. Šikovná dvojička Keisuke Honda a Jérémy Ménez opäť spolupracovala na pravej strane, kde vyšachovali hneď trojicu v bielej sade dresov. Práve druhý menovaný Francúz tak mohol postupovať až do šestnástky, z ktorej pravej strany centroval na Giacoma Bonaventuru. Ten si na loptu nádherne naskočil, no koncovku nezvládol. Z piatich metrov posiela loptu len mimo pravej žrde. Pokračujeme bez gólov.
    DE JONG
     
    21
    Antonio Mirante drží frajerským zákrokom domácich nad vodou! Na šance je to už vyrovnané na 1:1, ale gól sa nepodarilo streliť ani Rossoneri. Voľný kop od pravej postrannej čiary automaticky rozohrával Keisuke Honda, ktorý krútil loptu na hlavu urasteného Alexa. Jeho nedôraznú hlavičku sa snažil ešte doklepnúť do siete Nigel de Jong, no domáci gólman podržal Ducali parádnym zákrokom nohou a v dorážke sa už nepresadil ani Poli.
     
    20
    Keisukeho Hondu na druhej strane až príliš dôrazne odtláčal Jorquera a hostia tak dostávajú výhodu zaujímavej štandardky.
     
    19
    Cassano spolupracoval na ľavej strane s Belfodilom, no posledná prihrávka na hrotového útočníka už bola zbytočná. Ľahká lopta pre de Jonga.
     
    18
    Nezrodí sa ani po Bonaventurovom nábehu, ktorý si pomáhal postavením mimo hru. V tomto smere ho bude musieť Inzaghi ešte niečomu priučiť.
     
    17
    Takmer sa mu to podarilo v šiestej minúte, ale odvtedy na zaujímavú gólovú príležitosť márne čakáme.
     
    16
    Daniele Bonera už bol raz od žltého napomínania oslobodený, no tentokrát trestu od Davideho Massu neunikol. Znovu bol jeho obeťou Antonio Cassano, ktorý sa chce na svojich bývalých spoluhráčov vytiahnuť.
     
    16
    Po štvrťhodine hry teda naďalej hráme bez gólov s jednou zaujímavou príležitosťou na strane domácej Parmy.
     
    15
    Domáci sa ale bez väčších problémov dokázali ubrániť. Výborne si počínal kapitán Ducali Alessandro Lucarelli.
     
    14
    Uvidíme, čo prinesie rohový kop hostí, ktorí by sa touto cestou mohli presadiť. Vo vápne už vysoký Alex alebo aj Bonera.
     
    13
    Hostia zatiaľ akoby trpeli na absenciu typického zakončovateľa. Ani v tomto prípade sa vo vápne nenachádzal žiaden hráč v červeno-čiernom.
     
    12
    Rossoneri teraz v ofenzíve a opäť je aktívnejšia pravá strana šikovného Keisukeho Hondu. Zatiaľ sa ale lopta do šestnástky nedostáva.
     
    11
    Antonio Cassano obdržal úder od Muntariho, ktorý sa po ňom ohnal lakťom. Oba tímy zatiaľ hrajú poriadne od podlahy.
     
    10
    Bonera teraz v ostrom strete poriadne naložil Ghezzalovi, pred ním bol navyše ešte faulovaný bývalý hráč ACM Antonio Cassano.
     
    9
    Nezmenila to ani Hondova hĺbková prihrávka na Jérémyho Méneza, ktorý nemal šancu dostihnúť loptu na hracej ploche.
     
    8
    Milánčania tak napriek dobrému vstupu do stretnutia mohli inkasovať ako prví. Zatiaľ ale pokračujeme za bezgólového stavu.
     
    7
    Následná štandardná situácia priniesla ešte jednu koncovku z hlavy stopéra Felipeho, no ten poslal loptu iba podstatne mimo bránky.
    Antonio CASSANO
     
    6
    Prvá zaujímavá príležitosť zápasu patrí domácim, ktorí sa presadzovali priamočiarou akciou po pravej strane. Acquah dokázal prepasírovať loptu do strany na Ristovskeho, ktorý si okamžite nachystal prudký center na bližšiu žrď. Tam sa Ducali ocitli hneď v trojici, no Antonio Cassano ani Abdelkader Ghezzal výborného Diega Lópeza ani na dvakrát neprestrelili. Bývalý gólman madridského Realu dokázal na zemi na dvakrát vyraziť aspoň na rohový kop.
     
    5
    Táto dvojička nás nesmierne bavila už v prvom ligovom zápase Rossoneri proti rímskemu Laziu (3:1).
     
    4
    Keisuke Honda a Jérémy Ménez predviedli prvú šikovnú spoluprácu v šestnástke, z ktorej mohol ťažiť De Sciglio, no mladý obranca napálil loptu zo šestnástky iba vysoko nad.
     
    3
    Giacomo Bonaventura dvakrát v krátkom slede faulovaný pri ľavej postrannej čiare, no zatiaľ ešte pokračujeme bez kariet.
     
    2
    Hosťujúci gólman Diego López si po prvýkrát poťažkal loptu po tom, čo k nemu prepadol dlhý center od Lodiho.
     
    1
    Na Stadio Ennio Tardini sme práve začali! Úvodný výkop obstarali domáci v bielom. Milánčania v tradičnej červeno-čiernej sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Parma: Mirante – Ristovski, Felipe, Lucarelli (C), De Ceglie – Acquah, Lodi, Jorquera – Cassano, Ghezzal – Belfodil
    Náhradníci: Cordaz, Iacobucci – P. Mendes, Mauri, Galloppa, A. Costa, Palladino, Gobbi, Bidaoui, Rispoli, Lucas, Coda
    Manažér: Roberto Donadoni (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Bonera (C), De Sciglio – Muntari, N. de Jong, Poli – Honda, J. Ménez, Bonaventura
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Pazzini, Rami, Albertazzi, Essien, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Barbirati, A. Marzaloni – N. Nicoletti.
     
    Vitajte v Parme, kde dáme bodku za bohatým nedeľňajším programom druhého kola talianskej Serie A.

    FC Parma:

    Zverenci niekdajšieho reprezentačného trénera Talianska Roberta Donadoniho vlani predvádzali poctivý futbal, ktorý im takmer priniesol postup do pohárovej Európy. Účasť aspoň v Európskej lige UEFA im ušla o dva body!
    Napriek tomu sa im darilo potrápiť nejedného favorita, čo na svojej koži pocítili práve i zástupcovia Rossoneri, ktorí v oboch vzájomných dueloch padli. Parme ani to do pohárových súťaží nepomohlo. Ducali sa nedarilo ani v úvodnom zápase novej sezóny, keď nestačili na Cesenu (0:1).

    AC Miláno:

    To Rossoneri si počínali ďaleko úspešnejšie, keď doma dokázali prehrávať ambiciózne Lazio, ktoré po dobrom výkone zdolali pomerom 3:1. Zverenci nového trénera Filippa Inzaghiho to po zbabranej príprave potrebovali ako hrom. Apropo na tému ofsajdového zabijaka červeno-čiernych, jeho vymenovanie do pozície trénera značne prekvapilo.
    Mužstvo Clarenca Seedorfa totiž na konci minulej sezóny získavali svoju tvár. Z posledných 27 možných bodov sezóny totiž vyťažili hneď 21. Ani to však populárneho rodáka zo Surinamu od vyhadzovu neuchánilo, zástavu Milánčanov by mal teraz pozdvihnúť Super Pippo.

    Vzájomné zápasy:

    16.03.2014; AC Miláno – Parma FC 2:4
    (Rami, Balotelli – 2x Cassano, Amauri, Biabiany)

    27.10.2013; Parma FC – AC Miláno 3:2
    (2x Parolo, Cassano – Matri, Ma. Silvestre)

    15.02.2013; AC Miláno – Parma FC 2:1
    (Paletta (VG), Balotelli – Sansone)

    29.09.2012; Parma FC – AC Miláno 1:1
    (Galloppa – El Shaarawy)

    17.03.2012; Parma FC – AC Miláno 0:2
    (Ibrahimovič, Emanuelson)

    26.10.2011; AC Miláno – Parma FC 4:1
    (3x Nocerino, Ibrahimovič – Giovinco)

    Absencie:

    Domáci manažér Roberto Donadoni sa bude musieť vysporiadať s absenciou dvojice Pozzi a Jonathan Biabiany.

    Na druhej strane na trávnik nevybehnú dvaja talianski reprezentanti El Shaarawy a kapitán Rossoneri Riccardo Montolivo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Cassano(Jorquera), 51. Felipe(Jorquera), 73. Lucarelli(Palladino), 89. DeSciglio (vla.) – 25. Bonaventura(Honda), 37. Honda(Abate), 45. Ménez (pen.), 69. N.deJong, 79. Ménez

    Karty:   24. Felipe (FCP), 44. Lucarelli (FCP), 71. Ceglie (FCP), 85. Acquah (FCP) – 16. Bonera (ACM), 60. N.deJong (ACM)   77. Felipe (FCP) – 58. Bonera (ACM)


    FC Parma: Mirante – Ristovski, Felipe, Lucarelli (C), De Ceglie – Acquah, Lodi, Jorquera – Cassano, Ghezzal – Belfodil
    Náhradníci: Cordaz, Iacobucci – P. Mendes, Mauri, Galloppa, A. Costa, Palladino, Gobbi, Bidaoui, Rispoli, Lucas, Coda
    Manažér: Roberto Donadoni (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Bonera (C), De Sciglio – Muntari, N. de Jong, Poli – Honda, J. Ménez, Bonaventura
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Pazzini, Rami, Albertazzi, Essien, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Barbirati, A. Marzaloni – N. Nicoletti