Sampdoria – Turín 2:0 (kon.) | Inter – Sassuolo 7:0 (kon.) | Lazio – Cesena 3:0 (kon.)
Neapol – Chievo 0:1 (kon.) | Cagliari – Bergamo 1:2 (kon.) | Fiorentina – CFC Janov 0:0 (kon.)
Parma – AC Miláno 4:5 (kon.)
koniec
FC Parma
4:5 (1:3)
AC Miláno
Nedeľa 14.09.2014, 20:45 • Stadio Ennio Tardini (Parma) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    85
    Neúnavný Jérémy Ménez vybojoval pre súperových hráčov hádam už tretiu či štvrtú žltú kartu. Ďalším potrestaným je Acquah.
     
    77
    Dnešnému zápasu skutočne nechýba absolútne nič! V Parme sledujeme rozprávkovú reklamu na taliansky futbal! Okrem gólov zaznamenávame i veľké množstvo emócii, ktoré teraz pramenili v druhú žltú kartu pre Felipeho, ktorý zostrelil Méneza. Aj domáci tak budú dohrávať o desiatich!
     
    71
    Paolo De Ceglie, ktorý tu hosťuje z turínskeho Juventusu podrazil práve nedávneho strelca Nigela de Jonga, čo rozhodca Massa odmenil ďalšou žltou kartou.
     
    60
    Kartičku následne vidí i pitbull Nigel de Jong, ktorý netrpezlivo vybehol z múru a zablokoval tak strelu Antonia Cassana.
     
    58
    V Parme sa nám teraz dejú veľké veci! Po rýchlej kombinácii pred hosťujúcou šestnástkou sa k strele z osemnástich metrov odhodlal Escóbar Jorquera, ktorého jedovku v bezprostrednej blízkosti na hranici veľkého vápna zastavil rukou Daniele Bonera. Arbiter Davide Massa milánskeho kapitána nešetril a okrem priameho kopu potrestal hostí i jeho vylúčením! Dve žlté karty, ideš von, Miláno dohráva v desiatich!
     
    44
    Ducali teraz potápa ich vlastný kapitán Alessandro Lucarelli, ktorý v šprintérskom súboji absolútne nestačil na rozbehnutého Jérémyho Méneza a po kontakte zo zadu sa Francúz zrútil k zemi. Hlavný rozhodca stretnutia Davide Massa nezaváhal a ukázal na biely bod. Domácemu lídrovi navyše vytiahol žltú kartu.
     
    24
    Parma sa momentálne ocitá pod veľkým tlakom, čo neuniesol ani Felipe, ktorý zozadu zložil Méneza. Massa siahol po prvýkrát do kapsy.
     
    16
    Daniele Bonera už bol raz od žltého napomínania oslobodený, no tentokrát trestu od Davideho Massu neunikol. Znovu bol jeho obeťou Antonio Cassano, ktorý sa chce na svojich bývalých spoluhráčov vytiahnuť.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Cassano(Jorquera), 51. Felipe(Jorquera), 73. Lucarelli(Palladino), 89. DeSciglio (vla.) – 25. Bonaventura(Honda), 37. Honda(Abate), 45. Ménez (pen.), 69. N.deJong, 79. Ménez

    Karty:   24. Felipe (FCP), 44. Lucarelli (FCP), 71. Ceglie (FCP), 85. Acquah (FCP) – 16. Bonera (ACM), 60. N.deJong (ACM)   77. Felipe (FCP) – 58. Bonera (ACM)


    FC Parma: Mirante – Ristovski, Felipe, Lucarelli (C), De Ceglie – Acquah, Lodi, Jorquera – Cassano, Ghezzal – Belfodil
    Náhradníci: Cordaz, Iacobucci – P. Mendes, Mauri, Galloppa, A. Costa, Palladino, Gobbi, Bidaoui, Rispoli, Lucas, Coda
    Manažér: Roberto Donadoni (ITA)

    AC Miláno: D. López – Abate, Alex, Bonera (C), De Sciglio – Muntari, N. de Jong, Poli – Honda, J. Ménez, Bonaventura
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Saponara, Pazzini, Rami, Albertazzi, Essien, C. Zapata, M. Niang, van Ginkel, Armero
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Davide Massa – M. Barbirati, A. Marzaloni – N. Nicoletti