Rayo Vallecano – Elche 2:3 (kon.) | Valencia – Espanyol 3:1 (kon.) | Sevilla – Getafe 2:0 (kon.)
Granada – Villarreal 0:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
2:3 (1:1)
Elche CF
Nedeľa 14.09.2014, 12:00 • Campo de Fútbol de Vallecas (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    BUENO - 2:3
     
    90+1
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Domáci sa v úvode nadstaveného času vracajú do zápasu a ešte sa môžu pokúsiť zabojovať aspoň o zisk jedného bodu. Morenom vybojovanú penaltu zahrával najlepší hráč v bielom ALBERTO BUENO, ktorý sa z bieleho bodu nemýlil. Loptu poslal nekompromisne k pravej žrdi, kam Tytoň nedosiahol. Síce si vybral správnu stranu, ale Bueno kopol jedenástku dokonale.
     
    90
    Tak predsa! Domáci sa predsa len ešte môžu vrátiť do zápasu, keď nato dostávajú ideálnu príležitosť. Morenov center z pravej strany totiž na hranici šestnástky zastavil rukou kapitán Edu Albácar a Iňaki Bikandi ukázal nekompromisne na pokutový bod! Podarí sa Rayu ešte spraviť niečo s týmto duelom?
     
    88
    Hostia striedajú i naposledy, keď namiesto krídelníka Garryho Rodriguésa príde francúzsky stredopoliar Faycal Fajr.
     
    84
    Z ihriska schádza i najväčšia zbraň Raya Vallecana Léo Baptistao a to už bude koniec domácich nádejí. Na jeho miesto vybehol Moreno.
     
    80
    Hostia po druhýkrát striedajú a rozhodne sa pri tom neponáhľajú. Na trávnik vybieha kmeňový hráč londýnskej Chelsea Pašalič, ktorý nahrádza Cora.
     
    74
    Striedajú i domáci, keď z hracej plochy odíde aktívny Javier Aquino. Na jeho miesto už naskočil obrovitý zakončovateľ Manucho.
     
    72
    Álvaro Giménez sa okamžite po naskočení do zápasu zapisuje do análov tohoto stretnutia, keď na polovici zostrelil unikajúceho Buenu. Koľko mu nato stačilo? Len niekoľko desiatok sekúnd.
     
    72
    Hostia okamžite po treťom góle striedajú, keď namiesto Víctora Rodrígueza, ktorý bol už v druhej časti menej aktívny, príde Giménez.
    MOSQUERA(JONATHAS) - 1:3
     
    70
    Elche dalo gól!
    Zdá sa, že toto bude rozhodujúci moment celého zápasu. Vrcholiaci nápor domáceho Vallecana vo vyrovnávajúci gól napriek viacerým príležitostiam nepramenil a tak prišiel trest na druhej strane. Brazílčan Jonathas tentokrát kúzlil v rohu ihriska, odkiaľ následne posielal prihrávku pod seba na PEDRA MOSQUERU. Ten si jedným dotykom prebral loptu a druhým dokonale vypálil k vzdialenejšej žrdi. Álvarez nedokázal na jeho pokus zo šestnástky reagovať, lopta končí po odraze od žrde v sieti. 1:3!
     
    68
    Hostia i so šťastím prežili ďalší nápor Raya Vallecana. Po vírivej kombinácii sa k lopte dostal výborný Alberto Buena, ktorý posúval loptu doľava na Javiera Aquina. Jeho rýchle nohy platili aj na vyšťaveného Damiána Suáreza, kotrému dokázal na pravom okraji šestnástky ujsť, no jeho prudký strielaný center na päťku už nenašiel nikoho. Zelení mali veľké šťastie, že Roco stihol včas stiahnuť nohu a neposlal tak loptu do vlastnej siete.
     
    64
    Rayo Vallecano zahadzuje stopercentnú tutovku na vyrovnanie! Gael Kakuta rozbehol rýchlu akciu domácich, následne poslal do šance čerstvého Pozuela, ktorému ale v páde vyrazil loptu Tytoň. Následne sa jej však zmocnil Léo Baptistao, ktorý šikovnou prízemnou prihrávkou hľadal Javiera Aquina,pred ktorým už zívala prázdna bránka Elchce, no tiesnený Rocom nedokázal zasiahnuť loptu. Za ním sa už Bueno nenachádzal, pokračujeme za stavu 1:2.
     
    62
    Domáci tréner Paco Jémez podniká jednoznačný signál smerom k ofenzíve. Namiesto stopéra Abdoluayeho Ba príde bývalý hráč Swansea Pozuelo.
     
    60
    Po hodine hry však mohlo byť znovu vyrovnané. Vallecano ponúklo podobnú akciu ako pri prvom vyrovnávajúcom góle, no Aquinovi chýbala Kakutova chladnokrvnosť. V pozícii nahrávajúceho opäť pracoval špílmacher Alberto Bueno, ktorý tentokrát z ľavej strany posielal presný centr do stredu šestnástky. Tam sa najlepšie zorientoval Javier Aquino, ktorý na troch metroch ušiel Lombánovi, no z desiatich metrov v páde napálil loptu iba meter nad bránku. Tak to by to ale mohlo ísť!
    JONATHAS - 1:2
     
    55
    Elche dalo gól!
    Hosťujúci výber Frana Escribu sa po druhýkrát v zápase ujíma vedenia a Rayo Vallecano musí znovu doťahovať. Na polovici ihriska sa k lopte po nepresnej domácej rozohrávke dostal útočník JONATHAS, ktorého si v pozícii posledného strážil práve nedávny hriešnik Zé Castro, ktorý určite oľutoval, že nemohol vytiahnuť taktický zákrok na žltú. Jonathas mu to v šprintérskom súboji jednoznačne natrel a z hranice šestnástky upratal loptu k ľavej žrdu bezmocného Álvareza. Vallecano – Elche 1:2!
     
    53
    V úvode druhého dejstva sa nám začínajú hromadiť kartové napomínania. Ďalším potrestaným je stopér Zé Castro, ktorý už jedným tvrdým zákrokom zapríčinil prvý gól v sieti Raya. Tentokrát už jeho šlapák doprevádzala i kartička.
     
    50
    Po prvýkrát bude môcť z nebezpečnej štandardnej situácie pohroziť i domáce Vallecano. Rozbehnutého Baptistaa zastavoval David Lombán tesne pred šestnástkou len za cenu faulu a následnej žltej karty.
    KAKUTA(BUENO) - 1:1
     
    45
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Domáci hráči ešte dokázali v závere zatlačiť Elche a odmena na seba nenechala dlho čakať. Po ďalšej náročnej diagonále, tentokrát z pravej strany od Alberta Buena, dostal tentokrát priestor na vyniknutie GAEL KAKUTA, ktorý s ním naložil priam majstrovsky. Najskôr si ako žiačika zasekol doteraz chváleného Damiána Suáreza, aby ho následne poľahky obišiel a zavesil loptu k bližšej žrdi. Przemysław Tytoń už proti jeho prudkej a prízemnej koncovke zareagovať nedokázal, druhé dejstvo tak začne od nuly!
    ALBÁCAR - 0:1
     
    37
    Elche dalo gól!
    Hosťujúci hráči v zelených dresoch opäť zahrozili zo štandardnej situácie, no v tomto prípade sa to už brániť nedalo. Voľný kop po faule Zé Castra rozohrával kapitán Elche EDU ALBÁCAR, ktorý nedal Álvarezovi šancu. Ľavý bek hostí zakrútil loptu z niečo vyše dvadsaitich metrov presne k ľavej žrdi uruguajského gólmana, ktorý navyše spozoroval loptu až príliš neskoro a nestihol sa tak presunúť k svojej tyči. Albácar poslal loptu na bránku v ideálnej výške, jeho družstvo ide do jednogólového vedenia!
     
    25
    Ďalší rohový kop hostí a ďalšia veľká príležitosť na otvárací gól. Vallecano zatiaľ bráni defenzívne štandardky tragicky. Zelení ju tentokrát rozohrával z pravej strany, odkiaľ už centroval kapitán Edu Albácar, ktorý presným centrom oslovil svojho kolegu z defenzívnej štvorky Elche. Stopér Lombán sa odpútal od brániaceho Abdoluayeho Ba, ale loptu poslal hlavou len tesne mimo ľavej žrde brankára Raya. Jeho hlavičke z piatich metrov chýbali decimetre.
     
    21
    No a predstavte si, hosťujúce Elche takmer udrelo priamo z rohového kopu. O takzvaný olympijský gól sa pokúsil pravý bek Damián Suárez, ktorý zakrútil vysokú loptu až na zadnú žrď. Zrejme to bol i jeho úmysel, keďže do tohto priestoru nezabiehal žiaden z jeho spoluhráčov. Gólman Cristián Álvarez, ktorý dnes chytá na úkor kapitána Cobeňa sa zaskočiť nenechal a pohotovým zákrokom ešte stačil vytesniť loptu na ďalší rohový kop.
     
    14
    Zlepšujúce sa Vallecano už mohlo po zakríknutom úvode otvoriť skóre zápasa. Po rýchlej kombinácii v strede ihrisk sa lopta dostala až ku Gaelovi Kakutovi, ktorý sa zbavil stopéra Lombána, naviedol si loptu až na hranicu šestnástky, odkiaľ po zemi tvrdo vystrelil. Prudký projektil kmeňového hráča londýnskej Chelsea smeroval k pravej žrdi, kam sa však gólman Przemysław Tytoń stihol včas presunúť a vyraziť na rohový kop. Pekný moment z oboch strán.
     
    7
    Enzo Roco sa stredom ihriska rozbehol k neohrozenému sólu, ktoré nejakých 25 metrov od bránky až za cenu žltej karty zastavil stopér Abdoluaye Ba.

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Kakuta(Bueno), 90+1. Bueno (pen.) – 37. Albácar, 55. Jonathas, 70. Mosquera(Jonathas)

    Karty:   7. A.Ba (VAL), 53. Z.Castro (VAL) – 50. Lombán (ELC), 72. Giménez (ELC)


    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Zé Castro, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Baena – J. Aquino, Bueno, Kakuta – Léo Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – Manucho, Quini, Morcillo, Licá, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Elche CF: Tytoň – D. Suárez, Roco, Lombán, Albácar (C) – V. Rodríguez, Mosquera – G. Rodrigues, Adrián, Coro – Jonathas
    Náhradníci: Manu – Cisma, C. Herrera, J. Angel, Á. Giménez, Fajr, Pašalič
    Manažér: Fran Escribá (ESP)

    Rozhodca: Iñaki Bikandi – A. Huerga, A. Villate – A. Artacho