Rayo Vallecano – Elche 2:3 (kon.) | Valencia – Espanyol 3:1 (kon.) | Sevilla – Getafe 2:0 (kon.)
Granada – Villarreal 0:0 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
2:3 (1:1)
Elche CF
Nedeľa 14.09.2014, 12:00 • Campo de Fútbol de Vallecas (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    BUENO - 2:3
     
    90+1
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Domáci sa v úvode nadstaveného času vracajú do zápasu a ešte sa môžu pokúsiť zabojovať aspoň o zisk jedného bodu. Morenom vybojovanú penaltu zahrával najlepší hráč v bielom ALBERTO BUENO, ktorý sa z bieleho bodu nemýlil. Loptu poslal nekompromisne k pravej žrdi, kam Tytoň nedosiahol. Síce si vybral správnu stranu, ale Bueno kopol jedenástku dokonale.
    MOSQUERA(JONATHAS) - 1:3
     
    70
    Elche dalo gól!
    Zdá sa, že toto bude rozhodujúci moment celého zápasu. Vrcholiaci nápor domáceho Vallecana vo vyrovnávajúci gól napriek viacerým príležitostiam nepramenil a tak prišiel trest na druhej strane. Brazílčan Jonathas tentokrát kúzlil v rohu ihriska, odkiaľ následne posielal prihrávku pod seba na PEDRA MOSQUERU. Ten si jedným dotykom prebral loptu a druhým dokonale vypálil k vzdialenejšej žrdi. Álvarez nedokázal na jeho pokus zo šestnástky reagovať, lopta končí po odraze od žrde v sieti. 1:3!
    JONATHAS - 1:2
     
    55
    Elche dalo gól!
    Hosťujúci výber Frana Escribu sa po druhýkrát v zápase ujíma vedenia a Rayo Vallecano musí znovu doťahovať. Na polovici ihriska sa k lopte po nepresnej domácej rozohrávke dostal útočník JONATHAS, ktorého si v pozícii posledného strážil práve nedávny hriešnik Zé Castro, ktorý určite oľutoval, že nemohol vytiahnuť taktický zákrok na žltú. Jonathas mu to v šprintérskom súboji jednoznačne natrel a z hranice šestnástky upratal loptu k ľavej žrdu bezmocného Álvareza. Vallecano – Elche 1:2!
    KAKUTA(BUENO) - 1:1
     
    45
    Rayo Vallecano dalo gól!
    Domáci hráči ešte dokázali v závere zatlačiť Elche a odmena na seba nenechala dlho čakať. Po ďalšej náročnej diagonále, tentokrát z pravej strany od Alberta Buena, dostal tentokrát priestor na vyniknutie GAEL KAKUTA, ktorý s ním naložil priam majstrovsky. Najskôr si ako žiačika zasekol doteraz chváleného Damiána Suáreza, aby ho následne poľahky obišiel a zavesil loptu k bližšej žrdi. Przemysław Tytoń už proti jeho prudkej a prízemnej koncovke zareagovať nedokázal, druhé dejstvo tak začne od nuly!
    ALBÁCAR - 0:1
     
    37
    Elche dalo gól!
    Hosťujúci hráči v zelených dresoch opäť zahrozili zo štandardnej situácie, no v tomto prípade sa to už brániť nedalo. Voľný kop po faule Zé Castra rozohrával kapitán Elche EDU ALBÁCAR, ktorý nedal Álvarezovi šancu. Ľavý bek hostí zakrútil loptu z niečo vyše dvadsaitich metrov presne k ľavej žrdi uruguajského gólmana, ktorý navyše spozoroval loptu až príliš neskoro a nestihol sa tak presunúť k svojej tyči. Albácar poslal loptu na bránku v ideálnej výške, jeho družstvo ide do jednogólového vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 45. Kakuta(Bueno), 90+1. Bueno (pen.) – 37. Albácar, 55. Jonathas, 70. Mosquera(Jonathas)

    Karty:   7. A.Ba (VAL), 53. Z.Castro (VAL) – 50. Lombán (ELC), 72. Giménez (ELC)


    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Zé Castro, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Baena – J. Aquino, Bueno, Kakuta – Léo Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – Manucho, Quini, Morcillo, Licá, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Elche CF: Tytoň – D. Suárez, Roco, Lombán, Albácar (C) – V. Rodríguez, Mosquera – G. Rodrigues, Adrián, Coro – Jonathas
    Náhradníci: Manu – Cisma, C. Herrera, J. Angel, Á. Giménez, Fajr, Pašalič
    Manažér: Fran Escribá (ESP)

    Rozhodca: Iñaki Bikandi – A. Huerga, A. Villate – A. Artacho