Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Sobota 06.09.2014, 13:00 • Aréna Metallurg Magnitogorsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Aktuálne dianie na ľadovej ploche u obhajcu trofeje v Univerzálnom športovom komplexe Arény-Metallurg v Magnitogorsku Vám v sobotu napoludnie prinesieme krátkymi písanými správami v našom on-line prenose.
    Metallurg vs. Slovan
     
    HC Slovan Bratislava po uplynulej sezóne, keď sa mu nepodarilo prebojovať sa do play-off súťaže, poriadne obmenil svoj káder. Začnime prestupom Marka Daňa, ktorý bude od novej sezóny hráčom klubu NHL – Columbus Blue Jackets. Z klubu odišli tiež: Martin Škoula, ktorý bude pôsobiť v tíme HC Bílí Tigři Liberec; Miroslav Kopřiva sa upísal Pirátom z Chomutova; Tomáš Mikúš zamieril na sever Európy do fínskeho Hokki Kajaani; brat Juraj je na odchode z klubu, zatiaľ nemám vedomosť o jeho ďalšom pôsobení, rovnako tak ostáva otáznik nad Brankom Radivojevičom; Roman Kukumberg odchádza do HC Mountfield Hradec Králové a Miroslav Preisinger bude hosťovať u baranov v Banskej Bystrici. Michel Miklík bude hrať na ďalekom východe v drese Amuru Chabarovsk.

    „Orol“ sa pre nasledujúcu sezónu posilnil o gólmana zo Švédska, keď sa k Jaroslavovi Janusovi pripojil Johan Backlund, rodák zo Skellefteå, ktorý prestúpil k belasým z tímu Víťaz Podolsk, účastník MS v hokeji z roku 2007, kde Švédsko obsadilo 4. miesto. Ďalšou z posíl belasých bude Matt Murley, Američan, ktorý v úvodnej sezóne KHL obliekal dres Amuru Chabarovsk. Hráč, ktorý obliekal aj dres Pittsburgh Penguins či Phoenix Coyotes a okrem pôsobenia v NHL môže belasým pomôcť svojimi skúsenosťami zo švajčiarskeho či švédskeho ľadu. Kanaďan Kurtis Foster sa pripojí k svojmu krajanovi, ktorý dokonale pozná pomery v HC Slovan, Jonathanovi Sigaletovi. Kurtis pôsobil v NHL v kluboch Atlanta Trashers, Minnesota Wild, Tampa Bay Lightning, Edmonton Oilers, Anaheim Mighty Ducks, New Jersey Devils a Philadelphia Flyers, do Bratislavy si to namieril od nováčika KHL, z tímu Medveščak Záhreb. Elektrizujúcu atmosféru Slovnaft Arény sa rozhodli vyskúšať tiež dvaja hráči zo Slovinska. Prvým je Žiga Jeglič, rodák z mesta Kranj, ktorý okrem domáceho ľadu brúsil korčule na severe vo Švédsku a Fínsku, naposledy v tíme ERC Ingolstadt, s ktorým sa stal majstrom Nemecka. Jeho krajan Rok Tičar okrem domácich klubov strávil dva roky vo Švédsku, a po troch sezónach v nemeckom klube Kölner Haie, pomôže „Orlom“ v ofenzívnych radoch. Z ruského Avangardu Omsk si to do Bratislavy namieril aj reprezentant Slovenska, rodák z Ilavy, Ivan Baranka, ktorý si belasý dres oblečie spolu s Ladislavom Nagyom, ktorý opúšťa Jokerit Helsinki a k nim sa pripojí aj Tomáš Surový, ktorý ostatnú sezónu absolvoval v tíme Dinamo Minsk. Do kádra sa po pôsobení v Neftechimiku Nižnekamsk vracia Tomáš Netík a z tímu Donbass Doneck prichádza k „Orlom“ aj Václav Nedorost. Slovan vystuží defenzívne rady ďalším skúseným hokejistom, reprezentantom Slovenska – Tomášom Starostom.

    Perlička pred štvrtým hracím dňom siedmeho ročníka KHL: obe mužstvá majú za sebou úvodné zápasy, kým Magnitogorsk zdolal Dinamo Moskva 6:1, Slovan pokoril Medveščak Záhreb 5:2, Metallurg vedie tabuľku Východnej konferencie, Slovan tabuľku Západnej konferencie. Kiež by som toto mohol napísať aj na jar budúceho roku...
     
    Modro-bielo-červený klubový dres obliekajú hráči Ruskej federácie, doplnení tromi hráčmi z Kanady, po jednom hráčovi majú zastúpenie Fínsko a Česká republika – Ján Kovář. Hlavným trénerom mužstva je Kanaďan Mike Keenan.
    Aréna Metallurg
     
    HC Slovan Bratislava čaká let do 3.588 km vzdialeného Magnitogorska, mesta, ktoré sčíta viac ako 400.000 obyvateľov a ktoré leží pri hore Magnitnaja, významnej geologickej anomálie, keďže obsahuje takmer čisté železo. Metallurg Magnitogorsk patrí medzi tie úspešnejšie kluby reprezentujúce ruský hokej. Klub vznikol už v roku 1955, no vážnejšie úspechy zaznamenal až od druhej polovice deväťdesiatych rokov minulého storočia. Metallurg trikrát vyhral ruskú superligu, dvakrát zaznamenal striebro a päťkrát získal bronz. Od vzniku KHL patrí medzi popredné kluby v boji o Gagarinov pohár, Metallurg dosiahol v jej prvom ročníku krásne 3. miesto, keď vo finále konferencie boli nad ich sily hráči Lokomotiv Jaroslavľ. V ďalších ročníkoch klub obsadil 5., 4., 5. a 9. miesto.

    V uplynulom ročníku zaznamenal Metallurg spanilú jazdu cez play-off, v úvodnom kole vyradil Admiral Vladivostok výsledkom 4:1 na zápasy. Nasledovalo semifinále Východnej konferencie a výsledok 4:0 na zápasy so Sibirom Novosibirsk. Vo finálovom konferenčnom dueli sa im do cesty postavil klub Salavat Julajev Ufa a séria skončila 4:1. Na rad prišlo finále a súboje o Gagarinov pohár, Metallurg ho získal po výhre 4:3 na zápasy s českým HC Lev Praha.

    Okrem domácich úspechov klub žal úspechy aj na medzinárodnom poli, keď v rokoch 1999, 2000 vyhral Euroligu a v roku 2008 vyhral aj Pohár európskych majstrov. Domáce zápasy Metallurgu sa odohrávajú v Univerzálnom športovom komplexe s názvom Aréna-Metallurg, ktorá pojme 7.500 divákov.
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk:

    Košečkin (Pečurskij) – Biriukov (A), Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, E. Grigorenko, S. Tereščenko – Moziakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Platonov, Brent, Osala – Kosov, Kamenev, Jakucenia – Pare, Junkov, Timkin

    HC Slovan Bratislava:

    Backlund (Janus) – Baranka, Sersen (A), Sigalet, Starosta, Mihalik, Brejčák, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy (A) – Hudáček, Surový, Netík – Bartovič (C), Tičar, Murley – Ölvecký, White, Jeglič

    Rozhodca:

    Kadyrov, Safjullov – Gordenko, Tomilov.
     
    Príjemné poludnie a dobrú chuť k obedu, na ľadovej ploche Arény Metallurg už prebieha rozkorčuľovanie oboch tímov. Obhajca trofeje, domáci Magnitogorsk bude hostiť chlapcov spod Tatier s "Orlom" na hrudi.
     
    Tréner Čada pošle na ľad rovnakú zostavu, akú sme videli vo štvrtok v Bratislave, ani na jednom poste nedošlo k zmene. V bránke sa predstaví opäť Johan Backlund, pripravený zasiahnúť do hry bude Jaroslav Janus. V bránke domácich sa medzi žrde postaví Vasilij Košečkin, na lavičke Metallurgu bude pripravený Alexander Pečurskij.
     
    Druhý gól Ladislava Nagya, ktorý vsietil chlapcom zo Záhrebu, vedenie KHL s najväčšou pravdepodobnosťou zaradí medzi 10 najkrajších gólov týždňa. Či sa tak skutočne stane, budeme vedieť až v pondelok.
     
    HC Slovan nastúpi na zápas v bielo-modrej kombinácii, domáci Metallurg v modrých dresoch. V aréne sme si vypočuli hymnu Slovenskej republiky, na rad príde hymna Ruskej federácie a môžeme vhodiť úvodné buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:01
    Moziakin sa postavil na buly s Nagyom, Moziakin buly vyhral a puk poslali domáci svojmu gólmanovi.
     
    00:36
    Slovan úspešne narúša v obrannom pásme domácich rodiace sa ich akcie.
     
    01:09
    Moziakin prihrával Leemu, ktorý pohotovo vystrelil, Backlund bol na mieste a puk vyrazil späť do hry.
     
    01:42
    Puk na Osalu neprešiel, výborne ho zblokoval hneď za modrou Netík, domáci ale stále pri puku.
     
    02:02
    Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Brejčák, prvá presilová hra v zápase, zahrá si ju Metallurg.
     
    02:27
    Sersen za podrazenie Moziakina pri mantneli na ľavej strane odchádza na trestnú, pred Backlundom bude horúco.
     
    02:54
    Tlak pred Backlundom, Moziakin vystreli od ľavého kruhu, Backlund puk vyrazil a na hokejkách ho majú domáci.
     
    03:15
    Z rovnakej pozície od kruhu z vnútornej strany vypálil Moziakin, Backlund opäť puk krásne vyrazil.
     
    04:00
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Je to škoda, dve sekundy pred návratom Brejčáka posiela Moziakin puk na ľavý kruh, kde pohotovo vystrelil JAKUB KOVÁŘ a okolo vyrážačky Backlunda puk končí v bránke. ASistencie: Sergej Moziakin a Chris Lee.
     
    04:27
    Hostia v plnom počte a Slovan svoje dvojnásobne oslabenie neubránil, domáci budú na koni.
     
    05:22
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, hostia však strelu na bránku Košečkina nevyslali.
     
    05:46
    Backlund efektne pred Timkinom puk v páde na ľad hokejkou vypichol a poslal na ľavý kruh, Slovan pôjde vpred.
     
    05:53
    Hudáček preveril pozornosť Košečkina, gólman v modrom drese dobre čítal hru a zmenu skóre nateraz nepripustil.
    Jan Kovář - 1:0.
     
    06:32
    Backlund v pokľaku zlikvidoval puk po strele Kovářa, domáci ale budú naďalej vyvíjať na hostí tlak.
     
    06:56
    Hostia sa snažia spoza bránky Backlunda založiť akciu, domáci ich nepúšťajú ani len do stredného pásma.
     
    07:29
    Hostia aspoň vyhodili puk až na hokejku Košečkina, ktorý pohotovo rozohral akciu svojich.
     
    07:51
    Osala dostal dve minúty za krošček, presilovú hru, prvú v zápase, si zahrajú aj hostia.
     
    08:00
    Baranka pekne a tvrdo vystrelil od modrej, Košečkin puk vyrazil a obranca domácich ho vyhodil von z pásma.
     
    08:38
    Signalizované vylúčenie Kosova, ktorý podrazil Backlunda, Slovan si zahrá presilovú hru piatich proti trom.
     
    08:44
    Kosov za podrazenie už sedí na trestnej lavici.
     
    08:49
    Slovan Bratislava dal gól!
    Veľmi rýchlo Slovan prihrávkami na jeden dotyk vyliečil hostí, Nedorost vyhral buly, poslal puk dozadu na Sersena, ten za kruhmi našiel Nagya, ktorý vystrelil, Košečkin puk vyrazil na pravú stranu a VÁCLAV NEDOROST mu ho poslal do siete. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    10:10
    Slovan vyrovnal skore zápasu a hrá naďalej presilovú hru, teraz však s výhodou jedného muža na hracej ploche.
     
    10:35
    Slovan tlačí hostí v pásme, strely Baranku a Nagya sa však neujali.
    Václav Nedorost - 1:1.
     
    10:44
    Domáci v plnom počte, budeme hrať s plným počtom hráčov na oboch stranách, dokedy?
     
    11:42
    Za hákovanie Bartoviča dostáva dve minúty Lee, Slovan začne svoju presilovú hru, dočkáme sa gólu?
     
    11:50
    Hostia mali šancu, keď puk spoza bránky prešiel pred bránkovisko, Košečkin však puk efektne vyrazil.
     
    12:08
    Vondrka dostal dve minúty za hákovanie, sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú.
     
    12:36
    Hra štyroch proti štyrom zatiaľ vyhovuje domácim, s pukom sa pred bránku dostal Moziakin, tiesnený dokázal bekhendom vystreliť, Backlund však puk v pokľaku kryje.
     
    13:16
    Slovan sa nevie pri hre štyroch proti štyrom presadiť, momentálne nám ubieha v Mettalurg aréne akurát tak čas.
     
    13:42
    Domáci v plnom počte a je tu ich krátka presilová hra piatich proti štyrom.
     
    14:08
    Vondrka už skočil na ľadovú plochu, máme tu opäť plný počet hráčov, uvidíme, koľko im to vydrží.
     
    14:44
    Grigorenko prešiel po ľavej strane okolo mantinelu, spoza kruhu vystrelil, Backlund cez hokejku v pokľaku puk vyrazil na druhú stranu klziska.
     
    15:09
    Z druhej strany, od pravého kruhu vystrelil, podobne ako pred chvíľou Grigorenko, Junkov, aj tento puk bez problémov Backlund zvládol a poslal na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    15:33
    Kamenev bol v pásme skôr ako puk a čiarový akciu domácim zastavil, po komernčej prestávke budeme pokračovať v hre.
     
    15:50
    Metallurg drží puk v pásme a točí to pred Backlundom, hostia nejdú do kontaktu, je viac ako jasné, že by sa ozvala píšťalka rozhodcu.
     
    16:25
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrobil brejkovú akciu, Murley po pravej strane potiahol puk a diagonálnou prihrávkou popred bránku prihral MILANOVI BARTOVIČOVI, ktorý po ľade poslal puk za Košečkinov chrbát. Asistencie: Matt Murley a Rok Tičar.
     
    17:18
    Metallurg opäť s pukom v pásme hostí, Slovan teraz pozične veľmi dobre bráni a do šancí domácich borcov nepúšťa.
    Milan Bartovič - 1:2!
     
    18:27
    Metallurg aréna utíchla, sprcha pre domácich sa prejavila aj v publiku, už len dohrať túto tretinu.
     
    19:01
    Sersen posla puk do stredného pásma Vondrkovi, ktorý nakorčuľoval na modrú, vystrelil, Košečkin vyrážačkou poslal puk na pravú stranu klziska.
     
    19:42
    Moziakin našiel na medzikruží Zaripova, ktorý pohotovy vystrelil, Backlund puk vyráža na pravú stranu klziska, domácim radosť nedovolil.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Takéto skóre po prvej dvadsaťminútovke zrejme nikto nečakal, domáci sa ujali pomerne rýchlo vedenia, keď využili presilovú hru o dvoch hráčov, to isté však vyviedol aj Slovan a pohotovo vyrovnal. Potom mali domáci prevahu v poli, dobre kombinovali a Backlund riešil situácie. Domáci sa však v pásme prepočítali, hostia brejkovali a Murley našiel Bartoviča, ktorý vymaľoval Košečkinovu bránku. Tlak domácich v druhej časti hry možno predpokladať.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Buly v druhej časti hry vyhrali hostia a spoza bránky Backlunda založia svoju akciu.
     
    20:15
    Nedorost s Nagyom si pred Košečkinom nerozumeli, domáci sa poľahky dostali k puku a pôjdu pred Backlunda.
     
    21:02
    Nagy s pukom v pásme, no nepresadil sa cez Leeho, domáci majú puk a ich akciu si radi pozrieme.
     
    21:39
    Hudáček v prečíslení dva na jeden spolu so Surovým, Košečkin Tomášovu strelu vyrazil.
     
    21:41
    Timkin dostal dve minúty za seknutie, presilová hra pre hostí, ktorú treba využiť.
     
    22:39
    Domáci brejkujú a Backlund sa musí mať na pozore, hostia získali puk a vyrážajú smer Košečkin.
     
    23:05
    Slovan operuje s pukom v pásme domácich, chce to vytvoriť si úspešnú streleckú pozíciu.
     
    23:41
    Je po presilovke, Slovan ani raz neohrozil Košečkina v bránke, pokračujeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    24:09
    Brejčák vybojoval puk za bránkou, poslal ho na modrú, hostia ho však len vyhodili za bránkovú čiaru domácich, zakázané uvoľnenie, vrátime sa pred Backlunda.
     
    24:32
    Domáci stratili na chvíľku kontrolu nad pukom a ten skončil v strednom pásme, na chvíľku si hostia vydýchnu.
     
    24:47
    Backlund nahadzovaný puk radšej prikryl, vhadzujeme po pravej ruke Johana Backlunda.
     
    25:19
    Spoza bránkovej čiary na pravý kruh s pukom nakorčuľoval Timkin, vystrelil, Backlund mal zakrytý výhľad, no puk vyrazil na pravú stranu klziska.
     
    25:54
    Aj domáci chybovali pri prechode pred Backlunda, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Košečkina.
     
    26:03
    Až teraz ožíva domáce publikum, spoza bránky Košečkina rozohrá Metallurg svoju ďalšiu útočnú akciu.
     
    26:37
    Zaripov sa prehnal okolo Tičara a z vnútornej strany pravého kruhu vystrelil, Backlund puk vyráža.
     
    27:05
    Zaripov bol opäť vo výbornej príležitosti, teraz Metallurg pritlačil "Orla", Backlund aj túto strelu Danisa Zaripova vyrazil.
     
    27:19
    Slovan aspoň na chvíľku vyhadzuje puk von z pásma.
     
    28:23
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    JEVGENIJ GRIGORENKO dostal z ľavej strany prihrávku od Kosova na medzikružie, nikým nestrážený sa mohol opýtať Backlunda kam to chce a tak puk končí v jeho bránke. Asistencia: Jaroslav Kosov.
    Jevgenij Grigorenko - 2:2.
     
    28:58
    Sersen odchádza na trestnú lavicu za držanie, toto neveští pre hostí nič dobré.
     
    29:08
    Nedorost vybojoval puk na vhadzovaní a Slovan ho hneď poslal aspoň do stredného pásma, čas ubieha.
     
    29:31
    Metallurg zatlačil hostí v pásme, ako dopadne urputné bránenie sa hráčov HC Slovan?
     
    30:09
    Domáci prekombinovali svoje útočné snaženie sa, Slovan posiela puk až za bránku Košečkina.
     
    30:35
    Nagy sa chcel presadiť s pukom, keď s ním prešiel poza bránku, poslal ho však na Vondrku, ktorý z vnútornej strany pravého kruhu prestrelil, naviac posunutá bránka Košečkina, Slovan má pásmo.
     
    30:58
    Slovan v plnom počte, domáci sa snažili dohrať akciu v pásme, bez úspechu, Slovan sa umne ubránil a puk vyhodil von z pásma.
     
    31:36
    Chabarov sa prehnal s pukom poza bránku Backlunda, nakorčuľoval na ľavý kruh, pekne vystrelil, Backlund vytesnil pri žrdi priestor a puk bezpečne chytá.
     
    31:56
    Puk v strednom pásme Bartoviča nenašiel, domáci ho potiahli do svojho pásma a založia ďalšiu svoju útočnú akciu.
     
    32:25
    Aj Metallurg stratil puk, Mihalik nedovolil hrať Jakuceniovi a Slovan môže vyraziť na výlet pred Košečkina.
     
    33:09
    White poslal puk pred bránku na Jegliča, Žiga bol však dobre strážený a k zakončeniu sa nedostal.
     
    33:42
    Signalizované vylúčenie hostí, Metallurg s pukom v pásme hostí.
     
    33:55
    Za hákovanie dostal dve minúty White, presilovú hru si zahrá Metallurg, ktorý prepol v tejto časti hry na vyšší rýchlostný stupeň.
     
    34:11
    Mihalik odzbrojil v rohu klziska Kovářa, puk poslal na Nedorosta, ktorý ho vyhodil von z pásma, Slovan získal cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    34:55
    Až teraz sa domáci usadili v pásme Slovana, ubránime sa?
     
    35:31
    Antipin v tesnej blízkosti pred Backlundom chcel zakončiť, Backlund puk cez rameno poslal do rohu klziska.
     
    35:55
    Slovan oslabenie prežil bez ujmy a drží na východe dobrých 2:2.
     
    36:08
    Z medzikružia švihom pekne vystrelil Grigorenko, Backlund jeho puk zatočil do svojej už roztancovanej lapačky.
     
    36:31
    Tereščenko od modrej od mantinelu vystrelil, minul však bránku Backlunda, Slovan pôjde vpred.
     
    37:02
    Na druhej strane preveril pozornosť Košečkina Bartovič, ani Milanov puk v bránke neskončil, blíži sa záver tretiny, udržať to chlapci, udržať.
     
    37:57
    Netík nakorčuľoval s pukom do pásma, od ľavého kruhu nekým nekrytý príklepom vystrelil, Košečkin vykorčuľoval z bránky a v pokľaku puk kryje v náručí.
     
    38:05
    Backlund na dvakrát vyriešil Osalu a menšiu skrumáž pred svojou bránkou, hostia puk poslali do bezpečia, Metallurg sa bude ale ponáhľať späť do pásma.
     
    38:55
    Sersen v rohu klziska odzbrojil Kovářa a puk vyhodil von mimo pásmo, Slovan sa opäť ubránil.
     
    39:11
    Do konca tretiny už ani nie minúta, Slovan sa naďalej bráni akcii domáceho tímu.
     
    39:46
    Zaripov dostal na pravú stranu popred bránku krásnu prihrávku od Kovářa, Zaripov pohotovo vystrelil, na konci akcie kto? Správne, Johan Backlund predsa.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej časti hry sme videli jeden gól, a to do siete Backlunda, ktorý však odolal ďalším strelám. Keďže sme na druhej strane príležitosti nepremenili, skóre po dvoch tretinách hry je vyrovnané. Domáci mali miestami enormný tlak, no Slovan umne bránil a o všetkom tak rozhodne tretia časť hry, alebo pôjde zápas do predĺženia? Za okamih uvidíme.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:38.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Nedorost vyhral buly s Kovářom a Slovan zo svojho pásma začína svoju akciu.
     
    40:35
    Nedosrost našiel za kruhmi Nagya, ten však s pukom prešiel na ľavú stranu, Košečkin vykorčuľoval z bránky, Ladislav však nevystrelil a ani neprihrával, škoda, strelu si to priam pýtalo.
     
    41:08
    Sigalet odchádza na dve minúty za hákovanie, voda na mlyn hráčov v modrých dresoch.
     
    41:22
    Lee zachytil puk v útočnom pásme a pred Backlundom bude teraz horúco.
     
    41:52
    Lee vystrelil z ľavého kruhu z jeho vrcholu, Backlund cez lapačku puk vyráža na ľavú stranu, domáci stále v akcii.
     
    42:19
    Slovan poslal puk do stredného pásma a obe mužstvá striedajú svojich hráčov.
     
    42:51
    Slovan poslal pozdrav Košečkinovi, z jeho hokejky sa rodí útočná akcia Metallurgu.
     
    43:08
    Slovan v plnom počte a môže tak založiť svoju akciu, pretože má puk na svojich paliciach.
     
    44:00
    Murley nahodil puk do pásma, Bartovič ho dokorčuľoval a Slovan mieša karty v okolí bránky Košečkina.
     
    44:30
    Pare vystrelil z ľavého kruhu, jeho puk však hostia zblokovali na ochrannú sieť, vhadzujeme po pravej ruke Backlunda.
     
    44:32
    Opäť rovnaká situácia a puk vysoko na ochrannej sieti, vhadzovať ale budeme v strednom pásme, pretože nikto z hostí puk netečoval.
     
    44:55
    Timkin vystrelil z ľavého kruhu, cez Baranku Backlund puk nevidel, poslal ho však vyrážačkou za svoju bránku a Slovan môže korčuľovať pred Košečkina.
     
    45:44
    Jeglič vybojoval v strednom pásme puk, okolo mantinelu s ním prešiel do pásma, prehnal sa s ním poza bránku, našiel na ľavom kruhu Ölveckého, ktorého tvrdý puk Košečkina chytá, škoda.
     
    46:13
    Slovan sa ubránil akcii domácich, no vzápätí puk v strednom pásme stratil a domáci idú do pásma.
     
    46:32
    Lee opäť prevetral Backlundovú lapačku, Johan pozorný aj v tomto prípade, puk pekne schoval do lapačky.
     
    46:52
    Netík so Surovým teraz výborne v obrannom pásme, puk hostia opäť poslali mimo svoje obranné pásmo.
     
    47:24
    Puk skončil na tribúne a budeme vhadzovať v strednom pásme, Metallurg nevie dostať hostí pod tlak.
     
    47:50
    Slovan si zahrá presilovú hru, za nedovolené bránenie vyfasoval dve minúty Tereščenko.
     
    48:01
    Slovan vyhral buly a zamkol domácich v pásme, kedy ak nie teraz?
     
    48:28
    Nagy hľadal na medzikruží Nedorosta, toho domáci odzbrojili a vyhodili puk von z pásma.
     
    48:46
    Sersen za hákovanie Timkina odišiel na trestnú, je po presilovke.
     
    48:50
    Zakázané uvoľnenie HC Slovan, puk sa vráti pred Backlunda.
     
    49:07
    Ölvecký sa dostal do šance, bol faulovaný a na trestnú odišiel za hákovanie Jakucenia, Slovan bude hrať presilovku štyroch proti trom.
     
    49:22
    Slovan to točí pred Košečkinom, padne to tam?
     
    49:37
    Slovan Bratislava dal gól!
    LADISLAV NAGY sa zapísal do listiny strelcov, spoza kruhov mu na pravý kruh naservíroval Baranka a Nagy prestrelil Košečkina v bránke. Asistencie: Ivan Baranka a Žiga Jeglič.
     
    50:02
    Slovan odskakuje hosťom o gól, drží krásny výsledok pri hore Magnitnaja, podarí sa mu zápas doviesť do víťazneho konca?
     
    50:46
    Hostia v plnom počte a Slovan si zahrá krátku presilovú hru. Kiež by to tam padlo.
     
    51:07
    Metallurg v plnom počte a môžeme očakávať jeho tlak, stiahne sa Slovan do defenzívy?
    Ladislav Nagy - 2:3!
     
    51:25
    Nedorost lakťom trafil na modrej Zaripova do tváre, ten krvácajúc odkorčuľoval na striedačku, čo bude z tohto zákroku? Malo by byť vylúčenie a to bude zlé.
     
    51:25
    Nedorost už usadol na trestnú lavicu, presilovú hru bude hrať domáci tím. Nedorost dostal dve + dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, Zaripov dve minúty za hákovanie.
     
    51:39
    Kamenev na pravej strane netrafil dobre puk, ktorý skončil za bránkou Backlunda, Slovan na domácom kolotoči.
     
    52:20
    Enormný tlak Metallurgu, Slovan stále odoláva, Kovář svoju šancu nevyužil, defenzíva hostí na výbornú.
     
    53:14
    Slovan vďaka Starostovi, ktorý zachytil prihrávku domácich, vyhadzuje puk von zo svojho pásma.
     
    53:25
    Nedorost naskočil na ľadovú plochu, je po presilovke domácich, Slovan drží naďalej výborný výsledok.
     
    54:13
    Ofsajd domácich, vhadzujeme v strednom pásme, domácich nesmieme pustiť do tlaku.
     
    54:38
    Pare chcel dosekať puk spod Backlundových rukavíc do bránky po strele Kosova, menšia skrumáž v bránkovisku, arbitri ale pískali, čakáme však na výsledok videorozhodcu.
     
    54:38
    Puk z opakovaného záberu bol v bránkovisku, za čiaru sa dostal až po prerušení hry, podľa môjho názoru. No bude to ťažké posúdiť tento stav, napokon hlavný rozpažuje, veľmi správne.
     
    54:43
    Slovan opäť puk vyhodil von z pásma, domáci sa ponáhľajú späť, len nefaulovať.
     
    54:57
    Starosta za podrazenie Moziakina odišiel na trestnú, fúúú, toto neveští nič dobré.
     
    55:16
    Domáci sa dostali s pukom do pásma, a hlavný opäť píska.
     
    55:25
    Antipin za hákovanie Sersena odchádza von, sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú, dokedy?
     
    55:40
    Hudáček vybojoval za bránkou puk, k zakončeniu ho však domáci nepustili.
    Skrumáž pred Backlundom
     
    55:57
    Veľká šanca Leeho, ktorý ale prepadol cez Backlunda a puk do odkrytej časti bránky už nemohol efektne zasunúť.
     
    56:42
    Puk skončil na striedačke HC Slovan, vhadzujeme v strednom pásme, Slovan má nakročené za víťazstvom.
     
    56:57
    Hostia v plnom počte a bude to Slovan, ktorý bude hrať s časom, no len veľmi krátko.
     
    57:25
    Metallurg v plnom počte, podarí sa domácim poslať zápas do predĺženia? Slovan umne bráni už červenú čiaru.
     
    58:09
    Sersen poslal puk do stredného pásma, domáci ho majú na svojich hokejkách a snažia sa predrať pred Backlunda.
     
    58:39
    Košečkin odkorčuľoval na striedačku, power play je tu.
     
    59:02
    Slovan poslal puk na opustenú bránku, ten sa odrazil od zadného mantinelu, zakázané uvoľnenie.
     
    59:02
    Oddychový čas domácich, tréner dáva svojim posledné pokyny. Aj Čada mobilizuje svojich.
     
    59:09
    Antipin z medzikružia v otočke po ľade zakončil, Backlund puk vyrazil.
     
    59:31
    Puk smerujci do opustenej bránky domáci odvrátili, pôjdu vpred?
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Slovan vyhráva na ľade obhajcu trofeje a pripíše si do tabuľky tri body. Takýto výsledok nikto iste nečakal, a už vôbec nie smutní fans "Magnitky". Slovan umne bránil a na čele s Backlundom vybojoval veľmi cenné víťazstvo. Metallurg mal miestami veľký tlak, hostia ho však bravúrne zvládali. To je odo mňa všetko, pekné víťazné popoludnie želám všetkým na Slovensku, lúči sa s vami Vladimír Korduliak. (15:21:38)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 4. Kovář (Moziakin, Lee), 29. Grigorenko (Kosov) – 9. Nedorost (Nagy), 17. Bartovič (Murley, Tičar), 50. Nagy (Baranka, Jeglič)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Biriukov (A), Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, E. Grigorenko, S. Tereščenko – Moziakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Platonov, Brent, Osala – Kosov, Kamenev, Jakucenia – Pare, Junkov, Timkin
    HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Baranka, Sersen (A), Sigalet, Starosta, Mihalik, Brejčák, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy (A) – Hudáček, Surový, Netík – Bartovič (C), Tičar, Murley – Ölvecký, White, Jeglič

    Rozhodca: Kadyrov, Safjullov – Gordenko, Tomilov