Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Admiral Vladivostok
Sobota 06.09.2014, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný zápas sa skončil. S konštatovaním, že Avangard Omsk si pripísal prvé víťazstvo v novom ročníku sa s vami lúčime. Nezabúdajte však na to, že dnes je na programe ešte množstvo zápasov KHL, ktoré vám, samozrejme, prinesieme v našom prenose. (14:19:41)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Beží posledná minúta tretej tretiny a teraz môžeme povedať, že už aj zápasu. Avangard hrá v početnej prevahe, no už sa zbytočne neženie za každú cenu dopredu.
     
    57:47
    Alexej Ugarov dostal menší trest, a tak môže Avangard Omsk dohrávať duel v absolútnej pohode, poprípade sa domáci môžu ešte pokúsiť svoj náskok navýšiť.
     
    57:33
    Avangard Omsk dal gól!
    V momente, kedy už bol Naumenkov na ľadovej ploche, sa Avangardu podarilo streliť už pravdepodobne definitívne rozhodujúci gól. SERGEJ ŠIROKOV obdržal prihrávku na ľavé krídlo, ako pravák to mal na osi ihriska, tak to vyskúšal strelou švihom, ktorá skončila v horných partiách Ahonenovej svätyne. Asistencia: Kirill Ljamin.
     
    55:25
    Omsk si svojou aktivitou v útočnej tretine dokázal vynútiť faul Naumenkova, ktorý sa dopustil hákovania a oslabil tak svoj tím.
     
    54:26
    Vladivostok má na vyrovnanie ešte viac ako päť minút, čo je v hokeji, samozrejme, dostatočné dlhá doba. Ak sa však bude hrať v obrannom pásme Admiralu, ako v tomto momente, pôjde to len veľmi ťažko.
     
    53:00
    Domáci sa teraz veľmi skúseným spôsobom snažia držať puk na svojich hokejkách. Evidentne by nechceli prísť v takto dobre rozohratom zápase o body.
     
    51:26
    Vladivostok dal gól! Hosťom sa podarilo svoju početnú prevahu využiť. Záverečné minúty tretej tretiny tak budú ešte poriadne dramatické a zaujímavé. Vladivostok má totiž razom na dosah vyrovnanie. Jan Kolář držal puk na modrej čiare, napokon ho nastrelil na bránu, kde sa k odrazenému puku dostal ENER LISIN. Ten už z dorážky bez problémov prekonal Barulina. Asistencia: Jan Kolář.
     
    49:49
    Alexander Perežogin si sadá na trestnú lavicu. Pre Vladivostok môže byť táto presilová hre ešte záchranným kolesom. Ak sa ju totiž hosťom podarí využiť, záverečných desať minút bude ešte poriadne zaujímavých.
     
    48:42
    Admiralu sa zatiaľ v prvej polovici tretej tretiny nepodarilo vymyslieť nič zaujímavé. Čas sa pre hostí dramaticky rýchlo kráti a Omsk si pohodlne stráži vedenie.
     
    47:44
    Veľmi pekný hokejový moment v podaní hosťujúceho brankára Ahonena. Fínsky brankár vystavil proti tvrdej strele českého obrancu Blaťáka krásny semafor!
     
    46:47
    Trest, ktorý si za hráčsku lavicu odsedel Semjonov, je už minulosťou. Hrá sa opäť v rovnovážnom počte na oboch stranách.
     
    45:47
    Avangardu sa darí veľmi dobre brániť strednú tretinu, cez ktorú sa Admiral nevie s pukom dostať do útočného pásma.
     
    44:47
    Avangard bude musieť v najbližších minútach ubrať zo svojej útočnej aktivity. Domáci sa totiž dopustili chyby pri striedaní, na ľade ich bolo priveľa, a tak si Admiral zahrá v početnej prevahe.
     
    43:00
    Za aktuálneho stavu by sme očakávali veľkú aktivitu smerom dopredu od Admirualu, opak je však pravdou. Hráči Avangardu sa tlačia stále do útočnej tretiny, najradšej by pridali štvrtý gól, ktorým by misky váh naklonili definitívne na svoju stranu.
     
    41:30
    Omsk sa na začiatku tretej tretiny prezentuje veľmi aktívnym výkonom. Pred bránkou Admiralu sa zomlel poriadny závar, ktorý napokon Ahonen prerušil zakrytím puku.
     
    40:56
    Ahonen si okamžite v úvodnej minúty tretej tretiny pripísal veľmi dôležitý zákrok proti strele Popova.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Vladimir Pervušin (Denis Kuľjaš), 35. Denis Paršin (Kirill Ljamin, Alexander Popov), 36. Nikita Pivstakin (Denis Kuľjaš), 58. Sergej Širokov (Kirill Ljamin) – 27. Denis Kuzmin (Bez asistencie), 52. Ener Lisin (Jan Kolář)


    Avangard Omsk: Barulin – Pivcakin, Kuljaš, Gustafsson, Lyamin, Gluchov, Blaťák, Vasiljev – Perežogin, Paršin, Popov – Kalinin, Širokov, Sobotka – Semjonov, Wandell, Lemtjugov – Mozer, Kurjanov, Perjušin
    Admiral Vladivostok: Ahonen – Kolář, Naumenkov, Osipov, Pyett, Zemčjonok, Kuzmin, Kožokin – Ugarov, Zubov, Gorškov – Bergfors, Gynge, Sigarev – Lisin, Gorošanskyj, Makarov – Sokolov, Kuznecov, Podšendjalov

    Rozhodca: Dejev, Srgejev – Nazarov, Sazonov