Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Admiral Vladivostok
Sobota 06.09.2014, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Všetkým fanúšikom ľadového hokeja želám príjemný víkend. Pozývam vás vyplniť sobotné popoludnie sledovaním zápasu druhého kola KHL, v ktorom bude Avangard Omsk hostiť vo vlastnej aréne Admiral Vladivostok.

    Obaja aktéri zápasu si v prvom kole museli nechať zájsť chuť na trojbodový vstup do nového ročníka, viac prekvapila prehra domáceho Avangardu, ktorý v domácom prostredí nestačil na Metallurg Novokuzneck. Omsk sa totiž po neúspešnej minulej sezóne, kedy si napokon nevybojoval miesto v play-off, výrazným spôsobom posilnil a v príprave neprehral ani jeden zápas. Ak sa pozrieme aj na koniec vlaňajšieho ročníka, Omsk ťahal až do spomenutého duelu s Novokuzneckom sériu dvanástich víťazstiev. Kameňom úrazu pre Omsk sa stal minulý rok zlý vstup do sezóny, v ktorom si hokejisti ruského klubu vytvorili na svojich konkurentov značné manko, a to už nedokázal aj napriek dobrému záveru základnej časti zmazať. Tento fakt tak je pre domácich určitým varovným prstom, pre ktorý si zaváhanie v súboji s Vladivostokom nemôžu dovoliť.

    Admiral Vladivostok sa dokázal v minulej sezóne prepracovať do play-off, no na svoju veľkú smolu sa už v prvom kole nadstavbovej časti stretol s Metallurgom Magnitogorsk. Neskorší víťaz celej súťaže bol pre Vladivostok prisilným orieškom, no Admiral zanechal v súbojoch s favoritom dobrý dojem a jeden zápas série dokázal dokonca aj vyhrať. Ruský celok vedený slovenským koučom Dušanom Gregorom nemal príliš vydarenú prípravu na nový ročník, z víťazstva sa v nej totiž tešil len dva krát. Na štyri prehry z prípravy nadviazali hráči Vladivostoku aj v úvodnom zápase nového ročníka, v ktorom podľahli Amuru Chabarovsk v divokej prestrelke aj pričinením slovenského tria Hačšák-Miklík-Špirko pomerom 4:5. Admiral by sa v tejto sezóne opäť rád pozrel do play-off, a tak potrebuje zbierať body aj na tripoch. Omsk je favorit, no očakávam vyrovnaný duel, v ktorom hostia rozhodne nie sú bez šance.
     
    Úvodné zostavy:

    Avangard Omsk: Barulin – Pivcakin, Kuljaš, Gustafsson, Lyamin, Gluchov, Blaťák, Vasiljev – Perežogin, Paršin, Popov – Kalinin, Širokov, Sobotka – Semjonov, Wandell, Lemtjugov – Mozer, Kurjanov, Perjušin

    Admiral Vladivostok: Ahonen – Kolář, Naumenkov, Osipov, Pyett, Zemčjonok, Kuzmin, Kožokin – Ugarov, Zubov, Gorškov – Bergfors, Gynge, Sigarev – Lisin, Gorošanskyj, Makarov – Sokolov, Kuznecov, Podšendjalov

    Rozhodca: Dejev, Srgejev – Nazarov, Sazonov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:50
    Od úvodného buly sa domáci snažia tlačiť do útoku. Aktivitu na strane Omsku môžeme očakávať počas celého trvania zápasu.
     
    01:30
    Prvá útočná trojica domáceho tímu sa dostala do útočnej tretiny, konkrétne to bol Popov, ktorý sa snažil uvoľnil po pravom krídle. Obrana Admiralu si však dokázala poradiť.
     
    03:00
    Admiral Vladivostok je v úvodnej fáze zápasu zalezený v defenzívnej ulite. Hostia sa dnes chcú spoliehať najmä na brejky.
     
    05:00
    Počas prvých piatich minút sa Admiral ešte ani nestihol poriadne pozrieť do obranného pásma Avangardu. Ten mal hru jasne v rukách aj proti Novokuznecku, no absolútne sa nevedel presadiť v ofenzíve.
     
    07:17
    Máme tu prvé vylúčenie v zápase. Iľja Zubov sa posadil na trestnú lavicu za držanie. Avangard má obrovskú príležitosť na to, aby sa ujal vedenia.
     
    08:35
    Domáci zamkli svojho súpera v jeho obrannom pásme, kde kombinujú okolo mantinelov a niekoľko krát sa mu už podarilo aj ohroziť Ahonena. Ten je zatiaľ stopercentný.
     
    09:17
    Avangard nevyužil dve minúty v početnej výhode na strelenie otváracieho zásahu duelu.
     
    10:08
    Iľjovi Zubovovi sa na trestnej lavici v Omsku asi príliš zapáčilo. Na ľade totiž po svojom návrate strávil len necelú minútu a arbitri ho opäť vylúčili.
     
    11:06
    Avangard Omsk dal gól!
    Druhé oslabenie už obrana Admiralu na čele s fínskym brankárom Ahonenom nedokázala úspešne prežiť. Domáci korunovali svoj obrovský nápor a po zásluhe sa dostali do vedenia. Strelecky sa o to postaral VLADIMIR PERVUŠIN, ktorý šikovným spôsobom tečoval strieľanú prihrávku Denisa Kuľjaša za chrbát brankára hostí. Asistencia: Denis Kuľjaš.
     
    12:00
    Avangard Omsk pokračuje v aktívnej a útočnej hre aj za stavu 1:0. O tom, že domáci sú na ľade jasným pánom jasne hovorí aj pomer striel, ktorý je 12:2 v prospech Omsku.
     
    13:00
    Vladivostok mohol z ničoho nič vyrovnať. Najväčšia šanca hostí v doterajšom priebehu prvej tretiny prišla ako blesk z jasného neba. Gorškov sa dostal do samostatného nájazdu, no zoči-voči Barulinovi neuspel!
     
    14:00
    Hra sa opäť sťahuje do obranného pásma Admiralu Vladivostok potom, čo bolo Gyngeho nahodenie posúdené ako zakázané uvoľnenie.
     
    14:50
    Zatiaľ sme okrem jedného presného zásahu a obrovskej šance Vladivostoku nevideli veľa zaujímavých akcií.
     
    16:00
    Po prvý krát v zápase sa bude vylučovať aj na domácej strane. Admiral tak dostane v závere šancu na vyrovnanie v početnej prevahe.
     
    18:49
    Sergej Širokov vyhodil puk do hľadiska, za čo dostal menší trest. V prípade, že sa Admiralu vo zvyšnej viac ako minúte nepodarí skórovať, jeho presilovka bude pokračovať aj v prostrednej časti.
     
    19:30
    Barulin prerušil hru a umožnil tak svojim spoluhráčom prestriedať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie Avangard Omsk nad Admiralom Vladivostok 1:0. O jediný gól prvej tretiny sa v presilovke postaral úspešným tečom Vladimir Pervušin. Admiral sa poväčšine tretiny len bránil, no aj napriek tomu mohol vyrovnať. Gorškov sa totiž dostal do samostatného nájazdu, v ktorom však stroskotal na Barulinovi.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Začala sa druhá tretina, ktorú Admiral Vladivostok otvoril vo svojej dohrávanej presilovej hre.
     
    20:45
    Ugarov preveril pozornosť brankára Barulina, ktorý si na konto pripísal úspešný zákrok. Omsk je už v pätici, prvé oslabenie tak zvládol bez väčších problémov.
     
    21:15
    Okamžite, ako sa začalo hrať v rovnovážnom stave, sa Omsk dostal do tlaku. Jeho hráči sa snažia strieľať takmer z každej pozície, hostia len odpaľujú puky.
     
    21:49
    Hráči Admiralu sú pod tlakom, a tak si pomáhajú aj nedovolenými zákrokmi. Prvého v druhej tretine sa dopustil hosťujúci Bergfors, ktorý tak dáva Avangardu možnosť navýšiť svoj náskok v početnej prevahe.
     
    22:49
    Hostia sa zatiaľ v tomto oslabení bránia veľmi dobre. Darí sa im vykrývať stredné pásmo a útočníkov domáceho tímu tak nepúšťajú vo svojom pásme k nejakej súvislejšej kombinácii.
     
    23:49
    Vylúčený Bergfors si na trestnej posedel celé dve minúty, čo znamená, že Admiral zvládol hru v oslabení úspešne.
     
    24:30
    Do sľubnej šance sa dostala aj štvrtá útočná formácia Admiralu. Kuznecov mal na hokejke vyrovnanie, no Barulin sa veľmi dobre pritlačil ku svojej žrdi a puk za svoj chrbát nepustil!
     
    26:33
    Vladivostok dal gól! Šanca Kuznecova bola pre obranu Avangardu akýmsi varovaním, že Admiral sa bude viac snažiť aj smerom dopredu. Domáci to však nezobrali vážne, a tak ich za to stihol krutý trest. Vladivostok sa usadil v útočnom pásme, na modrej čiare sa dostal k puku DENIS KUZMIN, ktorý puk napálil na bránu a ten na veľké prekvapenie skončil za Barulinom! Bez asistencie.
     
    28:16
    Štatistika streľby hovorí jasne pre domácich, ktorý Ahonena ohrozili dva krát viac, než Vladivostok Barulina. Aj napriek tomu je stav vyrovnaný a začíname tak odznova.
     
    29:00
    Barulin radšej skryl strelu Zuova do svojej lapačky. Hra je prerušená, pokračovať sa bude vhadzovaním v obrannej tretine Avangardu.
     
    29:40
    Richard Gynge si pomohol háčikom, ktorý pozornému oku arbitrov neunikol. Avangard Omsk si zahrá opäť v útočnom pásme.
     
    30:40
    Omsk síce svoj doposiaľ jediný gól v zápase strelil v presilovke, no inak to z domácej strany v tejto hernej činnosti nie je žiadna sláva.
     
    31:40
    Gynge je späť na ľadovej ploche. Avangard dnes dokázal z piatich presilových hier využiť len jednu, čo je pre obranu Vladivostoku celkom dobrá vizitka.
     
    33:23
    Omsk si však svojou aktivitou v útočnom pásme vybojoval opäť presilovku. Faulu sa dopustil český obranca Jan Kolář.
     
    34:48
    Avangard Omsk dal gól!
    Akoby moje predchádzajúce slová o slabej efektivity využívanie presiloviek domácich takto na diaľku nažhavili a svoju šiestu početnú výhodu Avangard dokázal využiť. Zaslúžil sa o to DENIS PARŠIN, ktorý presným zakončneím z predbránkového priestoru prinavrátil Omsku vedenie! Asistencie: Kirill Ljamin, Alexander Popov.
     
    35:33
    Avangard Omsk dal gól!
    Domácim sa veľmi rýchlo podarilo pridať aj tretí gól. Po prvý krát v dnešnom zápase tak favorizovaný domáci celok odskakuje svojmu súperovi na rozdiel dvoch presných zásahov. Denis Kuľjaš po vyhratom buly zatiahol puk až za bránu Ahonena, odkiaľ ho krásne naservíroval NIKITOVI PIVTSAKINOVI, ktorý strelou z prvej vymietol pavučinku pod brvnom brány Vladivostoku. Asistencia: Denis Kuľjaš.
     
    36:23
    Ďalšia komplikácia pre Avangard. Denis Kuzmin si totiž v súboji pomohol nedovoleným zákrokom, za ktorý ho rozhodcovia poslali na trestnú lavicu. Dovolím si tvrdiť, že ak by teraz Omsk skóroval, o víťazovi duelu by bolo asi definitívne rozhodnuté.
     
    38:23
    Omsk tentoraz opäť predviedol jednu z tých menej výrazných hier v početnej prevahe. Vladivostok sa bez väčších problémov dokázal ubrániť, Kuzmin je späť na ľade.
     
    39:00
    Začala sa poslednú minúta prostrednej časti.
     
    39:47
    Ljamin v závere druhej tretiny odpálil puk cez všetky čiary, hra sa tak sťahuje pred Barulinovu svätyňu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli tri presné zásahy. Hosťom sa najprv zásluhou nenápadnej strely Kuzmina, ktorá skončila za chrbtom Barulina, podarilo vyrovnať, no Avangard sa následne dvomi zlepenými gólmi Paršina a Pivtsakina dokázal dostať do vedenia 3:1, s ktorým tak vstúpi do záverečnej tretiny.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:56
    Ahonen si okamžite v úvodnej minúty tretej tretiny pripísal veľmi dôležitý zákrok proti strele Popova.
     
    41:30
    Omsk sa na začiatku tretej tretiny prezentuje veľmi aktívnym výkonom. Pred bránkou Admiralu sa zomlel poriadny závar, ktorý napokon Ahonen prerušil zakrytím puku.
     
    43:00
    Za aktuálneho stavu by sme očakávali veľkú aktivitu smerom dopredu od Admirualu, opak je však pravdou. Hráči Avangardu sa tlačia stále do útočnej tretiny, najradšej by pridali štvrtý gól, ktorým by misky váh naklonili definitívne na svoju stranu.
     
    44:47
    Avangard bude musieť v najbližších minútach ubrať zo svojej útočnej aktivity. Domáci sa totiž dopustili chyby pri striedaní, na ľade ich bolo priveľa, a tak si Admiral zahrá v početnej prevahe.
     
    45:47
    Avangardu sa darí veľmi dobre brániť strednú tretinu, cez ktorú sa Admiral nevie s pukom dostať do útočného pásma.
     
    46:47
    Trest, ktorý si za hráčsku lavicu odsedel Semjonov, je už minulosťou. Hrá sa opäť v rovnovážnom počte na oboch stranách.
     
    47:44
    Veľmi pekný hokejový moment v podaní hosťujúceho brankára Ahonena. Fínsky brankár vystavil proti tvrdej strele českého obrancu Blaťáka krásny semafor!
     
    48:42
    Admiralu sa zatiaľ v prvej polovici tretej tretiny nepodarilo vymyslieť nič zaujímavé. Čas sa pre hostí dramaticky rýchlo kráti a Omsk si pohodlne stráži vedenie.
     
    49:49
    Alexander Perežogin si sadá na trestnú lavicu. Pre Vladivostok môže byť táto presilová hre ešte záchranným kolesom. Ak sa ju totiž hosťom podarí využiť, záverečných desať minút bude ešte poriadne zaujímavých.
     
    51:26
    Vladivostok dal gól! Hosťom sa podarilo svoju početnú prevahu využiť. Záverečné minúty tretej tretiny tak budú ešte poriadne dramatické a zaujímavé. Vladivostok má totiž razom na dosah vyrovnanie. Jan Kolář držal puk na modrej čiare, napokon ho nastrelil na bránu, kde sa k odrazenému puku dostal ENER LISIN. Ten už z dorážky bez problémov prekonal Barulina. Asistencia: Jan Kolář.
     
    53:00
    Domáci sa teraz veľmi skúseným spôsobom snažia držať puk na svojich hokejkách. Evidentne by nechceli prísť v takto dobre rozohratom zápase o body.
     
    54:26
    Vladivostok má na vyrovnanie ešte viac ako päť minút, čo je v hokeji, samozrejme, dostatočné dlhá doba. Ak sa však bude hrať v obrannom pásme Admiralu, ako v tomto momente, pôjde to len veľmi ťažko.
     
    55:25
    Omsk si svojou aktivitou v útočnej tretine dokázal vynútiť faul Naumenkova, ktorý sa dopustil hákovania a oslabil tak svoj tím.
     
    57:33
    Avangard Omsk dal gól!
    V momente, kedy už bol Naumenkov na ľadovej ploche, sa Avangardu podarilo streliť už pravdepodobne definitívne rozhodujúci gól. SERGEJ ŠIROKOV obdržal prihrávku na ľavé krídlo, ako pravák to mal na osi ihriska, tak to vyskúšal strelou švihom, ktorá skončila v horných partiách Ahonenovej svätyne. Asistencia: Kirill Ljamin.
     
    57:47
    Alexej Ugarov dostal menší trest, a tak môže Avangard Omsk dohrávať duel v absolútnej pohode, poprípade sa domáci môžu ešte pokúsiť svoj náskok navýšiť.
     
    59:00
    Beží posledná minúta tretej tretiny a teraz môžeme povedať, že už aj zápasu. Avangard hrá v početnej prevahe, no už sa zbytočne neženie za každú cenu dopredu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Dnešný zápas sa skončil. S konštatovaním, že Avangard Omsk si pripísal prvé víťazstvo v novom ročníku sa s vami lúčime. Nezabúdajte však na to, že dnes je na programe ešte množstvo zápasov KHL, ktoré vám, samozrejme, prinesieme v našom prenose. (14:19:41)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Vladimir Pervušin (Denis Kuľjaš), 35. Denis Paršin (Kirill Ljamin, Alexander Popov), 36. Nikita Pivstakin (Denis Kuľjaš), 58. Sergej Širokov (Kirill Ljamin) – 27. Denis Kuzmin (Bez asistencie), 52. Ener Lisin (Jan Kolář)


    Avangard Omsk: Barulin – Pivcakin, Kuljaš, Gustafsson, Lyamin, Gluchov, Blaťák, Vasiljev – Perežogin, Paršin, Popov – Kalinin, Širokov, Sobotka – Semjonov, Wandell, Lemtjugov – Mozer, Kurjanov, Perjušin
    Admiral Vladivostok: Ahonen – Kolář, Naumenkov, Osipov, Pyett, Zemčjonok, Kuzmin, Kožokin – Ugarov, Zubov, Gorškov – Bergfors, Gynge, Sigarev – Lisin, Gorošanskyj, Makarov – Sokolov, Kuznecov, Podšendjalov

    Rozhodca: Dejev, Srgejev – Nazarov, Sazonov