Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Admiral Vladivostok
Sobota 06.09.2014, 12:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:47
    Alexej Ugarov dostal menší trest, a tak môže Avangard Omsk dohrávať duel v absolútnej pohode, poprípade sa domáci môžu ešte pokúsiť svoj náskok navýšiť.
     
    57:33
    Avangard Omsk dal gól!
    V momente, kedy už bol Naumenkov na ľadovej ploche, sa Avangardu podarilo streliť už pravdepodobne definitívne rozhodujúci gól. SERGEJ ŠIROKOV obdržal prihrávku na ľavé krídlo, ako pravák to mal na osi ihriska, tak to vyskúšal strelou švihom, ktorá skončila v horných partiách Ahonenovej svätyne. Asistencia: Kirill Ljamin.
     
    55:25
    Omsk si svojou aktivitou v útočnej tretine dokázal vynútiť faul Naumenkova, ktorý sa dopustil hákovania a oslabil tak svoj tím.
     
    51:26
    Vladivostok dal gól! Hosťom sa podarilo svoju početnú prevahu využiť. Záverečné minúty tretej tretiny tak budú ešte poriadne dramatické a zaujímavé. Vladivostok má totiž razom na dosah vyrovnanie. Jan Kolář držal puk na modrej čiare, napokon ho nastrelil na bránu, kde sa k odrazenému puku dostal ENER LISIN. Ten už z dorážky bez problémov prekonal Barulina. Asistencia: Jan Kolář.
     
    49:49
    Alexander Perežogin si sadá na trestnú lavicu. Pre Vladivostok môže byť táto presilová hre ešte záchranným kolesom. Ak sa ju totiž hosťom podarí využiť, záverečných desať minút bude ešte poriadne zaujímavých.
     
    47:44
    Veľmi pekný hokejový moment v podaní hosťujúceho brankára Ahonena. Fínsky brankár vystavil proti tvrdej strele českého obrancu Blaťáka krásny semafor!
     
    44:47
    Avangard bude musieť v najbližších minútach ubrať zo svojej útočnej aktivity. Domáci sa totiž dopustili chyby pri striedaní, na ľade ich bolo priveľa, a tak si Admiral zahrá v početnej prevahe.
     
    36:23
    Ďalšia komplikácia pre Avangard. Denis Kuzmin si totiž v súboji pomohol nedovoleným zákrokom, za ktorý ho rozhodcovia poslali na trestnú lavicu. Dovolím si tvrdiť, že ak by teraz Omsk skóroval, o víťazovi duelu by bolo asi definitívne rozhodnuté.
     
    35:33
    Avangard Omsk dal gól!
    Domácim sa veľmi rýchlo podarilo pridať aj tretí gól. Po prvý krát v dnešnom zápase tak favorizovaný domáci celok odskakuje svojmu súperovi na rozdiel dvoch presných zásahov. Denis Kuľjaš po vyhratom buly zatiahol puk až za bránu Ahonena, odkiaľ ho krásne naservíroval NIKITOVI PIVTSAKINOVI, ktorý strelou z prvej vymietol pavučinku pod brvnom brány Vladivostoku. Asistencia: Denis Kuľjaš.
     
    34:48
    Avangard Omsk dal gól!
    Akoby moje predchádzajúce slová o slabej efektivity využívanie presiloviek domácich takto na diaľku nažhavili a svoju šiestu početnú výhodu Avangard dokázal využiť. Zaslúžil sa o to DENIS PARŠIN, ktorý presným zakončneím z predbránkového priestoru prinavrátil Omsku vedenie! Asistencie: Kirill Ljamin, Alexander Popov.
     
    33:23
    Omsk si však svojou aktivitou v útočnom pásme vybojoval opäť presilovku. Faulu sa dopustil český obranca Jan Kolář.
     
    29:40
    Richard Gynge si pomohol háčikom, ktorý pozornému oku arbitrov neunikol. Avangard Omsk si zahrá opäť v útočnom pásme.
     
    26:33
    Vladivostok dal gól! Šanca Kuznecova bola pre obranu Avangardu akýmsi varovaním, že Admiral sa bude viac snažiť aj smerom dopredu. Domáci to však nezobrali vážne, a tak ich za to stihol krutý trest. Vladivostok sa usadil v útočnom pásme, na modrej čiare sa dostal k puku DENIS KUZMIN, ktorý puk napálil na bránu a ten na veľké prekvapenie skončil za Barulinom! Bez asistencie.
     
    24:30
    Do sľubnej šance sa dostala aj štvrtá útočná formácia Admiralu. Kuznecov mal na hokejke vyrovnanie, no Barulin sa veľmi dobre pritlačil ku svojej žrdi a puk za svoj chrbát nepustil!
     
    21:49
    Hráči Admiralu sú pod tlakom, a tak si pomáhajú aj nedovolenými zákrokmi. Prvého v druhej tretine sa dopustil hosťujúci Bergfors, ktorý tak dáva Avangardu možnosť navýšiť svoj náskok v početnej prevahe.
     
    18:49
    Sergej Širokov vyhodil puk do hľadiska, za čo dostal menší trest. V prípade, že sa Admiralu vo zvyšnej viac ako minúte nepodarí skórovať, jeho presilovka bude pokračovať aj v prostrednej časti.
     
    13:00
    Vladivostok mohol z ničoho nič vyrovnať. Najväčšia šanca hostí v doterajšom priebehu prvej tretiny prišla ako blesk z jasného neba. Gorškov sa dostal do samostatného nájazdu, no zoči-voči Barulinovi neuspel!
     
    11:06
    Avangard Omsk dal gól!
    Druhé oslabenie už obrana Admiralu na čele s fínskym brankárom Ahonenom nedokázala úspešne prežiť. Domáci korunovali svoj obrovský nápor a po zásluhe sa dostali do vedenia. Strelecky sa o to postaral VLADIMIR PERVUŠIN, ktorý šikovným spôsobom tečoval strieľanú prihrávku Denisa Kuľjaša za chrbát brankára hostí. Asistencia: Denis Kuľjaš.
     
    10:08
    Iľjovi Zubovovi sa na trestnej lavici v Omsku asi príliš zapáčilo. Na ľade totiž po svojom návrate strávil len necelú minútu a arbitri ho opäť vylúčili.
     
    07:17
    Máme tu prvé vylúčenie v zápase. Iľja Zubov sa posadil na trestnú lavicu za držanie. Avangard má obrovskú príležitosť na to, aby sa ujal vedenia.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Vladimir Pervušin (Denis Kuľjaš), 35. Denis Paršin (Kirill Ljamin, Alexander Popov), 36. Nikita Pivstakin (Denis Kuľjaš), 58. Sergej Širokov (Kirill Ljamin) – 27. Denis Kuzmin (Bez asistencie), 52. Ener Lisin (Jan Kolář)


    Avangard Omsk: Barulin – Pivcakin, Kuljaš, Gustafsson, Lyamin, Gluchov, Blaťák, Vasiljev – Perežogin, Paršin, Popov – Kalinin, Širokov, Sobotka – Semjonov, Wandell, Lemtjugov – Mozer, Kurjanov, Perjušin
    Admiral Vladivostok: Ahonen – Kolář, Naumenkov, Osipov, Pyett, Zemčjonok, Kuzmin, Kožokin – Ugarov, Zubov, Gorškov – Bergfors, Gynge, Sigarev – Lisin, Gorošanskyj, Makarov – Sokolov, Kuznecov, Podšendjalov

    Rozhodca: Dejev, Srgejev – Nazarov, Sazonov