Southampton – Everton 2:0 (kon.) | Fulham – Hull City 2:2 (kon.) | Stoke City – Tottenham 0:1 (kon.)
Swansea – Aston Villa 4:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:0 (kon.) | Manchester United – Norwich 4:0 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
1:0 (1:0)
West Ham United
Sobota 26.04.2014, 16:00 • The Hawthorns (West Bromwich) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Mulumbu sa takmer dostal do úniku po tom, ako hostia prepadli v útoku. Collinsovi nezostávalo nič iné, ako ho zastaviť nedovolene, za čo vidí vôbec prvú žltú kartu v zápase.
     
    90+1
    Najprv ešte prichádza posledné striedanie v zápase, ktoré znamená, že z ihriska odíde zatiaľ jediný strelec zápasu Berahino, ktorého na hrote nahradí Yacob.
     
    81
    Domáci tím navyše zbiera cenné sekundy pri striedaní, z ihriska odkráčal Sessègnon, ktorý odohral výborné stretnutie, opačným smerom vybieha Anichebe.
     
    79
    Prichádza posledné striedanie na strane hostí, tréner Allardyce nemá na čo čakať, z ihriska sťahuje Jarvisa a opačným smerom vysiela čerstvého Carltona Cola.
     
    75
    Sessègnon takmer rozhodol! Po štandardnej situácii sa dostal k strele z cca dvadsiatich metrov, Adrián zareagoval trošku neskoro a len špičkami prstov dokázal loptu vytlačiť na roh.
     
    72
    Vyrovnať mohol Carroll, no po centri z ľavej strany iba opečiatkoval brvno Fosterovej svätyne. Tak dnes hrá proti West Hamu aj šťastie.
     
    67
    Ten sa neskončil úspechom a okamžite prichádza striedanie na strane West Hamu. Z ihriska odchádza Downing, jeho miesto zaujme Joseph Cole.
     
    61
    Berahino mohol dokonca dvakrát pridať svoj druhý gól v zápase, no prvý raz sa mu lopta po prihrávke od Sessègnon zamotala medzi nohami a po takmer identickej prihrávke do ideálnej pozície iba nastrelil pripraveného Adriána!
     
    45+1
    Reid nechce riskovať, preto si vypýtal striedanie, v nadstavenom čase ho teda na ihrisku vymení Morrison.
     
    33
    Už v 33. minúte prichádza prvé striedanie v zápase, z ihriska odkríval Tomkins, ktorý sa zrejme zranil v súboji s Berahinom. Jeho miesto na ihrisku zaujme Collins.
     
    30
    Ten sa hráčom nevydaril, naopak do protiútoku okamžite zavelil Sessègnon. Ten na hranici šestnástky prihral Dorransovi, ten sa trošku ukvapil, nevrátil spoluhráčovi loptu ale zbrklo vystrelil, pričom ani netrafil bránu. Treba však poznamenať, že strela minula ľavú tyč len o centimetre.
     
    19
    Foster musel vytiahnuť parádny zákrok! Síce nie po rohovom kope, ale po následom centri Diamého, ktorý našiel Carrolla, ktorý prudkou hlavičkou posielal loptu pravej tyči. Foster sa ale perfektne presunul a končekmi prstov loptu vyrazil.
     
    11
    West Bromwich Albion dal gól! To ale netrvalo dlho! Mulumbu našiel dieru v obrane hostí, na krídlo prihral Amalfitana, ktorý loptu prudko vracal pred bránu, kde sa bleskovo presunul SAIDO BERAHINO a takmer z bránkovej čiary poslal loptu do siete.
     
    7
    Teraz to už bolo nebezpečnejšie! Jarvis to skúsil individuálne, potiahol loptu až do šestnástky, odkiaľ pred bránou hľadal Carrolla. Pred ním síce stihol prihrávku zablokovať Jones, no vďaka jeho nedôraznému odkopu takmer hrozilo ďalšie ohrozenie brány. Domáci obranca napokon včas napravil svoju chybu a poslal loptu do bezpečia.

    Andrej Marienka

    Góly: 11. Berahino

    Karty:   90+2. Collins (WHU)


    West Bromwich Albion: Foster – Jones, Olsson, Dawson, Reid – Dorrans, Mulumbu – Brunt, Sessègnon, Amalfitano – Berahino
    Náhradníci: Myhill – Yacob, Morrison, Lugano, Anichebe, Vydra, Bifouma

    West Ham United: Adrián – McCartney, Reid, Tomkins, Demel – Noble, Diamé – Downing, Nolan, Jarvis – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – Armero, Ricardo Vaz Té, Collins, Cole, Cole, Nocerino

    Rozhodca: M. Dean – J. Collin, J. Brooks