Valladolid – Barcelona 1:0 (kon.) | Real Betis – Getafe 2:0 (kon.) | Vigo – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Granada – Villarreal 2:0 (kon.)
koniec
Granada CF
2:0 (2:0)
Villarreal CF
Sobota 08.03.2014, 22:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    84
    Aj tretia hviezda tohto stretnutia a pravdepodobne najlepší hráč dnešného zápasu Riki opúšťa ihrisko a do záveru stretnutia púšťa aj Fulquiera. Obaja tréneri využili všetky možnosti na striedania.
     
    82
    Domáci priaznivci a taktiež samotný Itura ostali veľmi prekvapený z verdiktu hlavného rozhodcu, ktorý potrestal domáceho záložníka žltou kartou.
     
    81
    Zaslúžený potlesk od domácich fanúšikov si vychutnáva Brahimi, ktorý odviedol dnes svoju prácu na stodvadsať percent a do hry púšťa Benitéza.
     
    72
    Uche dostal prihrávku do nábehu, vnikol do pokutového územia, nemohol však zakončiť podľa svojich predstáv, bol vytlačený do uhlu a jeho strela otrela len bočnú sieť!
     
    69
    Po prvý raz v zápase strieda aj Granada. Ihrisko opustil El Arabi, ktorého domáce tribúny patrične vyprevadili a na hraciu plochu sa dostal Pereira.
     
    66
    Brahimi sa dokázal svojou rýchlosťou presadiť, poradil si aj s hosťujúcimi obrancami a prihrávkou hľadal pred bránou niekoho zo svojich spoluhráčov, hráči v pruhovaných červeno-bielych dresoch, tam však absentovali!
     
    65
    Pina za svoj zákrok žlté napomenutie nedostal, vzápätí sa stal sám obeťou nedovoleného zákroku, ktorého sa dopustil Brahimi. Ten sa kartovému trestu nevyhol.
     
    61
    Výborne podržal na svojej polovici loptu Brahimi, ktorý do rýchlej kontry vysunul Rikiho. Ten vnikol po ľavej strane do pokutového územia, mal viac možností na prihrávku, no napokon sa rozhodol strieľať, no zo ostrého uhle trafil len bočnú sieť"
     
    58
    priznám sa, že som trošku prekvapený, no v zápase končí aj jeden z najakatívnejších hráčov hostí Trigueros, ktorého na trávniku nahradil Pantič.
     
    57
    Tréner Villarrealu potrebuje dať svojmu tímu nový impulz, skúša to v podobe striedania, ktoré je dvojnásobné. Pereira púšťa do hry Perbeta.
     
    52
    Recio sa rozhodol napriahnuť spoza šestnástky k tvrdej strele, ktorá nemala vôbec zlé parametre. Napokon jej chýbalo trošku viac presnosti, lopta preletela ponad hornú tyč Asenjovej brány.
     
    48
    Domáci mali k dispozícii priamy kop z pravej strany. Štandardnú situáciu zahrali veľmi dobre, na center si v pokutovom území naskočil El Arabiho, ktorého hlavička len tesne minula ľavú tyč hosťujúcej svätyne.
     
    47
    Krátko po začatí druhého polčasu registrujeme prvé striedanie, ktoré previedli hostia. Gomeza nahradil Cani.
     
    46
    Druhý polčas začíname žltou kartou, ktorú si vyslúžil stopér Villarrealu Gabriel.
     
    43
    Brahimi dostal prihrávku do vnútra pokutového územia, chcel vystreliť pravačkou cez jedného z hosťujúcich hráčov, napokon trafil práve brániaceho hráča Villarealu.
     
    41
    V pokutovom území najvyššie vyrástol Gabriel, ktorý z ťažkej pozície predviedol veľmi dobrú hlavičku. Tá skončila tesne nad bránou Fernandéza.
     
    33
    Granada dala gól! Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia, vzhľadom na priebeh prvého polčasu, musíme povedať, že zaslúžene. Fran Rico našiel veľmi dobrou prihrávkou za obranou Villarrealu El ARABIHO, ktorý na chvíľku zastal, odblokoval si tak dvojicu vracajúcich sa stopérov a ľavačkou prekonal Asenja, ktorý sa síce naťahoval, no nemal šancu!
     
    31
    Domáci sa dostali do rýchlej kontry trom proti trom, loptu viedol Riki, ktorému sa núkala možnosť prihrať po svojej pravej i ľavej ruke. Napokon sa rozhodol domáci hráč zakončiť sám a neurobil vôbec zle, jeho strele veľa nechýbalo!
     
    29
    Priamo z rohového kopu domáci nič zaujímavé nevymysleli, no vo svojej akcii pokračovali a Brahimi sa po tej istej dráhe, akou prenikol pri penaltovom zákroku Riki, dostal do pokutového územia a tvrdým, strieľaným centrom donútil Asenja k zákroku!
     
    26
    Sám faulovaný aj priamy voľný kop rozohral, svoju strelu smeroval na zadnú tyč, no tú lopta minula o hodný kus. Fernandéz mohol ostať v kľude.
     
    25
    Penalta sa mohla pískať aj na druhej strane. Veľmi aktívny Trigueros utiekol na ľavom krídle Rikimu, ktorý ho fauloval na hrane pokutového územia. Rozhodca tento zákrok vytiahol mimo šestnástky, domáci hráč dostal žltú kartu.
     
    23
    Granada dala gól! Loptu si na biely bod postavil FRAN RICO, ktorý poslal Asenja do ľavého dolného kútu a sám nasmeroval loptu do stredu brány! Domáci sa ujímajú vedenia, ktoré ich dostáva na koňa.
     
    22
    Tentoraz sa už penalta píska. Riki bol jednoznačne rýchlejší ako Bruno Soriano, ktorého si následne zasekol. Hosťujúci obranca ho potom zostrelil a hlavný rozhodca ukázal na biely bod!
     
    9
    Z priameho kopu vyslali domáci na Asenja veľmi sľubne vyzerajúcu strelu. Rikiho prízemný pokus vypadol hosťujúcemu brankárovi z rukavíc, no loptu dokázal okamžite získať späť pod svoju kontrolu.
     
    3
    Uche nám prezentoval svoje veľmi dobré individuálne a technické schopnosti. Hosťujúci útočník si to namieril medzi trojicu domácich obrancov, silou sa dokázal pretlačiť až do samostatného nájazdu, Robertovi chcel nasadiť kľučku, no príliš ju natiahol a domáci brankár tak mal čas zasiahnuť!

    Michal Bakoš

    Góly: 23. Fran Rico, 33. El Arabi

    Karty:   25. Riki (GRA), 65. Brahimi (GRA), 82. Itura (GRA) – 46. Gabriel (VIL)


    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Angulo, Coeff, Murillo – F. Rico, Recio, Iturra – Brahimi, El Arabi, Riki.
    Náhradníci: Karnezis – Foulquier, Benítez, Buonanotte, Pereira, Fatau, Martínez Olmedo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, J. Costa, Paulista, Pina – Trigueros, Ó. Torres, B. Soriano, M. Gómez – Uche, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Musacchio, Pantić, Perbet, G. dos Santos.