Valladolid – Barcelona 1:0 (kon.) | Real Betis – Getafe 2:0 (kon.) | Vigo – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Granada – Villarreal 2:0 (kon.)
koniec
Granada CF
2:0 (2:0)
Villarreal CF
Sobota 08.03.2014, 22:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Všetkých fanúšikov kvalitného futbalu srdečne vítam pri priamom prenose z 27. kola najvyššej španielskej súťaže Primera Division. Spoločne sa bližšie pozrieme na vývoj a priebeh stretnutia medzi Granadou a Villarrealom.

    Granada

    Domáci tím sa momentálne nachádza na štrnástom mieste ligovej tabuľky. Na bodovom konte mu svieti číslo 27 , pred pásmom zostupu má Granada len náskok štyroch bodov. Za všetko môže nevydarená séria posledných piatich zápasov, v ktorých sa domáci tešili z triumfu len raz. Ostatné štyri stretnutia sa pre nich skončili horkosťou prehry. Minulý víkend sa Granada predstavila u Baskov v Bilbau, kde miestnemu Athléticu odľahla jednoznačne 0:4.

    Villarreal

    Žltá ponorka má úplne iné starosti ako jej dnešný súper. Po návrate do najvyššej súťaži sa jej darí mimoriadne dobre a so ziskom 44 bodov sídli na veľmi peknom piatom mieste. Ani Villarreal si v ostatných dueloch nepotykal s najlepšou formou. Vyhral totiž len dva krát, k čomu pridal aj rovnaký počet prehier a jednu remízu. V minulo týždňovom kole privítal Villarreal na domácej pôde Betis Sevilla. Hostia však súboj nezvládli a s najhorším tímom sútaže si po remíze 1:1 body delili.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Angulo, Coeff, Murillo – F. Rico, Recio, Iturra – Brahimi, El Arabi, Riki.
    Náhradníci: Karnezis – Foulquier, Benítez, Buonanotte, Pereira, Fatau, Martínez Olmedo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, J. Costa, Paulista, Pina – Trigueros, Ó. Torres, B. Soriano, M. Gómez – Uche, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Musacchio, Pantić, Perbet, G. dos Santos..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci vysunuli svoje napádanie veľmi vysoko, s ôsmymi hráčmi sa vytiahlo na útočnú polovicu a Villarrealu veľmi skomplikovali rozohrávku.
     
    2
    Pereira sa na ľavom krídle k centru nedostal, bol dobre bránený a domácim sa podarilo upratať loptu mimo hracej plochy.
     
    3
    Uche nám prezentoval svoje veľmi dobré individuálne a technické schopnosti. Hosťujúci útočník si to namieril medzi trojicu domácich obrancov, silou sa dokázal pretlačiť až do samostatného nájazdu, Robertovi chcel nasadiť kľučku, no príliš ju natiahol a domáci brankár tak mal čas zasiahnuť!
     
    4
    Na druhej strane si prvý zákrok v zápase pripísal na konto aj brankár Villarrealu Asenjo, ktorý nemal problém stiahnuť centrovanú loptu z krídla do svojich rukavíc.
     
    6
    Hostia sa dostali na vlastnej polovici k lopte, Tigueros ju vyviezol na súperovú polovicu, odkiaľ bude teraz Villarreal vhadzovať.
     
    7
    Uche sa teraz prebíjal cez Ituru až príliš vehementne, hlavný rozhodca mu zapískal útočný faul, po ktorom budú pri lopte domáci.
     
    8
    Pina fauloval pred svojim pokutovým územím Rikiho. Granada bude mať k dispozícii veľmi zaujímavý priamy kop z výhodnej pozície.
     
    9
    Z priameho kopu vyslali domáci na Asenja veľmi sľubne vyzerajúcu strelu. Rikiho prízemný pokus vypadol hosťujúcemu brankárovi z rukavíc, no loptu dokázal okamžite získať späť pod svoju kontrolu.
     
    10
    Riki nebol v osobnom súboji pri ľavej postrannej čiare na polovici súpera úspešný. Villarreal získal autové vhadzovanie.
     
    11
    Pereira hľadal veľmi pekne myslenou prihrávkou za domácou defenzívou Uche, na ktorého si tentoraz dala domáca defenzíva väčší pozor a okamžite ho zbavila lopty.
     
    12
    Mario si to chcel na pravom krídle naraziť s Uchem, čo nebol zlý nápad, dvojica hosťujúcich hráčov ho neodkázala zrealizovať podľa predstáv.
     
    13
    Angulo poslal do hosťujúcej šestnástky vysoký center, ktorý však Asenja nezneistil. Hosťujúci brankár si po loptu prišiel a skryl ju do svojho náručia.
     
    14
    Torres sa snažil preniesť hru na pravé krídlo, kam si nabiehal Gomez. Napokon však nebol dostatočne rýchly a loptu na hracej ploche zachytiť nestihol.
     
    15
    Riki nepresne prihral, k lopte sa dostali hráč Villarrealu, ktorý sa chceli dostať prostredníctvom dlhého nákopu do brejku, ten však nevyšiel, a tak sú pri lopte opäť domáci.
     
    16
    Granada žiada pokutový kop po Sorianovom zásahu lakťom. Rozhodca domácim prosbám nevyhovel a spravil rozhodne dobre.
     
    17
    Trigueros sa na ľavom krídle dokázal zbaviť svojho strážcu, jeho center ľavačkou bol tečovaný a hostia budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    18
    Ten rozohral Trigueros nakrátko, následným centrom však v pokutovom území nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. V ďalšom pokračovaní akcie sa tento hráč pokúšal presadiť aj individuálne, no je z toho len odkop od domácej svätyne.
     
    20
    Domácim sa vyplatilo vysoké napádanie, ktorým donútili Costu ku ťažkej prihrávke na pravú stranu Pinovi. Ten nedokázal loptu udržať na hracej ploche.
     
    21
    Bruno Soriano sa teraz prezentoval veľmi dobrým a hlavne čistým zákrokom, ktorým zastavil v pokutovom území sľubne vyzerajúcu šancu Granady.
     
    22
    Tentoraz sa už penalta píska. Riki bol jednoznačne rýchlejší ako Bruno Soriano, ktorého si následne zasekol. Hosťujúci obranca ho potom zostrelil a hlavný rozhodca ukázal na biely bod!
     
    23
    Granada dala gól! Loptu si na biely bod postavil FRAN RICO, ktorý poslal Asenja do ľavého dolného kútu a sám nasmeroval loptu do stredu brány! Domáci sa ujímajú vedenia, ktoré ich dostáva na koňa.
     
    24
    Hostia sa dlhým odkopom z vlastnej polovice prakticky zbavili lopty. Domáci tak môžu v pokoji rozohrávať z vlastnej polovice ihriska.
     
    25
    Penalta sa mohla pískať aj na druhej strane. Veľmi aktívny Trigueros utiekol na ľavom krídle Rikimu, ktorý ho fauloval na hrane pokutového územia. Rozhodca tento zákrok vytiahol mimo šestnástky, domáci hráč dostal žltú kartu.
     
    26
    Sám faulovaný aj priamy voľný kop rozohral, svoju strelu smeroval na zadnú tyč, no tú lopta minula o hodný kus. Fernandéz mohol ostať v kľude.
     
    27
    Recio poslal do pokutového územia Villarrealu veľmi zaujímavý center, lopta sa točila smerom na bránu a naskakoval si na ňu El Arabi. Napokon ju však nezasiahol ani on, ani vybehnutý Asenjo, bude sa odkopávať od hosťujúcej svätyne.
     
    28
    Po Rikiho snažení na pravom krídle budú mať domáci k dispozícii rohový kop. Za sebou budeme mať o chvíľku pol hodinu hry, po ktorej môžeme konštatovať, že domáci sú zatiaľ aktívnejší a nebezpečnejší.
     
    29
    Priamo z rohového kopu domáci nič zaujímavé nevymysleli, no vo svojej akcii pokračovali a Brahimi sa po tej istej dráhe, akou prenikol pri penaltovom zákroku Riki, dostal do pokutového územia a tvrdým, strieľaným centrom donútil Asenja k zákroku!
     
    31
    Domáci sa dostali do rýchlej kontry trom proti trom, loptu viedol Riki, ktorému sa núkala možnosť prihrať po svojej pravej i ľavej ruke. Napokon sa rozhodol domáci hráč zakončiť sám a neurobil vôbec zle, jeho strele veľa nechýbalo!
     
    33
    Granada dala gól! Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia, vzhľadom na priebeh prvého polčasu, musíme povedať, že zaslúžene. Fran Rico našiel veľmi dobrou prihrávkou za obranou Villarrealu El ARABIHO, ktorý na chvíľku zastal, odblokoval si tak dvojicu vracajúcich sa stopérov a ľavačkou prekonal Asenja, ktorý sa síce naťahoval, no nemal šancu!
     
    34
    Hra je prerušená, Gomez sa nachádzal v tesnom ofsajde, ktorý postranný rozhodca zbadal a Villarreal tak v akcii pokračovať nemohol.
     
    35
    Nyom dostal priestor na pravej strane, svoj center smeroval na zadnú tyč, kde však vybehol Asenjo, ktorý stiahol loptu s istotou do rukavíc.
     
    37
    Hostia pekne zakombinovali v trojici na jeden dotyk, čo však z toho, keď sa už Gomez k prihrávke nedostal. Pri lopte Granada CF.
     
    38
    Domáci obranca Nyom, ktorý obhospodaruje pravú stranu defenzívy, si urobil útočný výlet, dostal sa cez Torresa a svoju akciu zakončil strelou. Tej chýbala potrebná presnosť.
     
    40
    Jonathan sa na ľavej strane ihriska dobre zbavil svojho strážcu, prenikol do pokutového územia, no po jeho centri budú hostia kopať len rohový kop.
     
    41
    V pokutovom území najvyššie vyrástol Gabriel, ktorý z ťažkej pozície predviedol veľmi dobrú hlavičku. Tá skončila tesne nad bránou Fernandéza.
     
    42
    Torres si to chcel na hranici pokutového územia veľmi pekne hodiť do domácej šestnástky. Dvojice obrancov Granady sa však zbaviť nedokázal.
     
    43
    Brahimi dostal prihrávku do vnútra pokutového územia, chcel vystreliť pravačkou cez jedného z hosťujúcich hráčov, napokon trafil práve brániaceho hráča Villarealu.
     
    44
    Trigueros tentoraz v snahe dostať sa do pokutového územia neuspel, domáci obrancovia ho zastavili a od lopty odzbrojili.
     
    45
    El Arabi sa snažil z pravej strany prihrať do pokutového územia, no hráči Villarrealu sa teraz stihli včas vrátiť do obrany. Bola to posledná akcia prvého polčasu, po jej konci rozhodca okamžite prvé dejstvo ukončil.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Granada nad Villarrealom 2:0. Domáci boli lepší a efektívnejší, takže vedú zaslúžene. Podarí sa v druhom polčase ešte Žltej ponorke zápas zdramatizovať alebo si už Granada v pohode dokráča po tri body ?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začíname žltou kartou, ktorú si vyslúžil stopér Villarrealu Gabriel.
     
    47
    Krátko po začatí druhého polčasu registrujeme prvé striedanie, ktoré previedli hostia. Gomeza nahradil Cani.
     
    48
    Domáci mali k dispozícii priamy kop z pravej strany. Štandardnú situáciu zahrali veľmi dobre, na center si v pokutovom území naskočil El Arabiho, ktorého hlavička len tesne minula ľavú tyč hosťujúcej svätyne.
     
    49
    Opäť je pískané proti hosťom, tentoraz sa previnil Gabirel a celá situácia sa odohrala na opačnej strane, ako pred minútkou.
     
    50
    Centrovaná lopta smerovala na zdnú tyč, s takýmito situáciami však Asenjo nemá najmnenšie problémy. Aj teraz dokázal loptu stiahnuť so vzduchu so stoickým pokojom.
     
    51
    Costa poslal do pokutového územia ostrý center, ktorým však nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov. Dopredu môže ísť domáca Granada.
     
    52
    Recio sa rozhodol napriahnuť spoza šestnástky k tvrdej strele, ktorá nemala vôbec zlé parametre. Napokon jej chýbalo trošku viac presnosti, lopta preletela ponad hornú tyč Asenjovej brány.
     
    53
    Za dlhou prihrávkou Costu sa nemusel Uche ani rozbiehať. Bol totiž chytený v ofsajdovej pasci domácej defenzívy.
     
    54
    Domáci pekne kombinovali, pokazil im to až Iturra, ktorý stratil loptu a radšej zatiahol za ručnú brzdu v podobe faulu, aby zamedzil kontre Villarrealu. Hostia sa dožadovali žltej karty, no nepochodili.
     
    55
    Caniho center z ľavej strany odvrátila domáca obrana, konkréte Coeff na rohový kop.
     
    56
    Hostia po ňom ostali pri lopte. Cani dostal loptu na ľavé krídlo, chcel sa preštrikovať do šestnástky cez Nyoma, no ten na jeho tance nepristúpil a loptu mu zobral. Striedajcúci hráč Žltej ponorky ho následne fauloval.
     
    57
    Tréner Villarrealu potrebuje dať svojmu tímu nový impulz, skúša to v podobe striedania, ktoré je dvojnásobné. Pereira púšťa do hry Perbeta.
     
    58
    priznám sa, že som trošku prekvapený, no v zápase končí aj jeden z najakatívnejších hráčov hostí Trigueros, ktorého na trávniku nahradil Pantič.
     
    59
    Domáci fanúšikovia sa hnevajú, Riki mohol ísť do brejku, no podľa názoru hlavného rozhodcu si v osobnom súboji s Costom počínal nedovolene.
     
    60
    Villarreal každopádne zvýšil v prvej štvrťhodine svoju aktivitu a snaží sa o útočenie. Teraz mali hostia k dispozícii rohový kop, no z tohto mráčika nezapršalo.
     
    61
    Výborne podržal na svojej polovici loptu Brahimi, ktorý do rýchlej kontry vysunul Rikiho. Ten vnikol po ľavej strane do pokutového územia, mal viac možností na prihrávku, no napokon sa rozhodol strieľať, no zo ostrého uhle trafil len bočnú sieť"
     
    63
    Rikimu dnes futbal mimoriadne chutí. Tentoraz získal loptu v defenzíve, dokázal ju vyviesť, veľmi dobre podržať a následne aj takticky prihrať dozadu. Granada sa nemá, kam ponáhľať.
     
    64
    Po odohratí lopty Pina doslova zbúral Ituru, ktorý sa teraz len veľmi ťažko dvíhal zo zeme. Napokon to vyzerá tak, že bude môcť v zápase pokračovať.
     
    65
    Pina za svoj zákrok žlté napomenutie nedostal, vzápätí sa stal sám obeťou nedovoleného zákroku, ktorého sa dopustil Brahimi. Ten sa kartovému trestu nevyhol.
     
    66
    Brahimi sa dokázal svojou rýchlosťou presadiť, poradil si aj s hosťujúcimi obrancami a prihrávkou hľadal pred bránou niekoho zo svojich spoluhráčov, hráči v pruhovaných červeno-bielych dresoch, tam však absentovali!
     
    67
    Villarreal to zahral veľmi dobre, Perbet mohol zakončovať do odkrytej svätyne Granady, zabránil mu v tom však hvizd rozhodcu, ktorý pískal ofsajdové postavenie.
     
    68
    Brahimi si loptu prehodil na pravačku a svoju strelu z ľavej strany smeroval na zadnú tyč, napokon sa lopta do brány nezmestila.
     
    69
    Po prvý raz v zápase strieda aj Granada. Ihrisko opustil El Arabi, ktorého domáce tribúny patrične vyprevadili a na hraciu plochu sa dostal Pereira.
     
    70
    Riki sa stal obeťou nedovoleného zákroku. S domácim futbalistom si v rámci pravidiel nevedia dať hostia rady, musia si tak dopomáhať faulami.
     
    71
    Po niekoľkýkrát v zápase sme videli, ako rozohrali domáci štandardnú situáciu takým spôsobom, že poslali do pokutového územia padáčik, s ktorým nemal Asenjo problémy.
     
    72
    Uche dostal prihrávku do nábehu, vnikol do pokutového územia, nemohol však zakončiť podľa svojich predstáv, bol vytlačený do uhlu a jeho strela otrela len bočnú sieť!
     
    73
    Domáci to teraz trošku prehnali s tým pokojom pri prihrávke a ľahkovážne stratili loptu. Tú získali do moci hostia, no nič zaujímavé s ňou nedokázali vymyslieť.
     
    75
    hostia rozohrali peknú akciu, roztiahli hru na pravú stranu, na centrovanú loptu Maria si do pokutového územia nabehol Pina. Ten hlavičkoval cca z hranice penaltového bodu a Fernandézovi veľa starostí nenarobil.
     
    77
    Angulo pekne vyviezol loptu zo svojej vlastnej polovice, v jeho akcii pokračoval Brahimi, ktorý sa nedokázal presadiť individuálnym spôsobom.
     
    78
    Villarreal sa veľmi rýchlo dokázal dostať späť k lopte, podarí sa hosťom, ktorí majú k dispozícii ešte zhruba pätnásť minút hracieho času, niečo vymyslieť !
     
    79
    Alžírsky krídelník Brahimi hrá dnes veľmi dobre, po ľavej strane tam lieta hore-dole, výborný je nielen v ofenzíve, ale stíha si znamenite plniť aj povinnosti v obrane.
     
    80
    Po Nyomovom odkope poslal Pantic k zemi Rika, zatiaľ, čo domáci hráč ostáva ležať na zemi sme svedkami striedania Granady.
     
    81
    Zaslúžený potlesk od domácich fanúšikov si vychutnáva Brahimi, ktorý odviedol dnes svoju prácu na stodvadsať percent a do hry púšťa Benitéza.
     
    82
    Domáci priaznivci a taktiež samotný Itura ostali veľmi prekvapený z verdiktu hlavného rozhodcu, ktorý potrestal domáceho záložníka žltou kartou.
     
    83
    Pri štandardnej situácii sa rozhodli hráči v žltých dresoch pre signál, ktorý im nie príliš vyšiel. Pri lopte však ešte chvíľu ostali.
     
    84
    Aj tretia hviezda tohto stretnutia a pravdepodobne najlepší hráč dnešného zápasu Riki opúšťa ihrisko a do záveru stretnutia púšťa aj Fulquiera. Obaja tréneri využili všetky možnosti na striedania.
     
    86
    Po tvrdom, vzdušnom súboji s Gabrielom ťažko dopadol na zem striedajúci Benitéz, ktorý potrebuje okamžitú lekársku opateru.
     
    87
    Benitéz je však už plne v poriadku a pri postrannej čiare sa hlási o možnosť vstúpiť na ihrisko.
     
    88
    Cani si všimol, že sa mu rozbieha Uche, trošku to však prehnal s razanciou a svojmu spoluhráčovi adresoval pridlhú prihrávku. Okamžite sa mu za ňu ospravedlnil.
     
    89
    Villarrealu už naozaj neostáva veľa času, dnešný výkon si hráči Žltej ponorky určite nedajú za klobúk. Už len zázrak by im mohol z dnešného stretnutia zabezpečiť bodový zisk.
     
    90
    Riadna hracia doba práve vypršala, nad jej rámec sa nadstavili tri minúty.
     
    90+1
    Cani teraz celkom správne reklamoval ruku protihráča, po ktorej majú hostia k dispozícii ešte priamy voľný kop z ľavej strany ihriska.
     
    90+2
    Hlavičkové zakončenie bolo síce z ofsajdu, hra však prerušená nebola. Fernandéz zasahovať nemusel, lopta skončila nad jeho svätyňou. Už len sekundy delia domáceho brankára od čistého konta.
     
    90+3
    Nyom výborne vyviezol loptu popri pravej postrannej čiare, vybojoval daj autové vhadzovanie. Granada pravdepodobne dohrá toto stretnutie na súperovej polovici.
     
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že Granada si poradila s Villarrealom 2:0 a teší sa z plného bodového zisku sa pre dnes s vami lúčim, prajem dobrú noc. (23:49:14)

    Michal Bakoš

    Góly: 23. Fran Rico, 33. El Arabi

    Karty:   25. Riki (GRA), 65. Brahimi (GRA), 82. Itura (GRA) – 46. Gabriel (VIL)


    Granada CF: R. Fernández – Nyom, Angulo, Coeff, Murillo – F. Rico, Recio, Iturra – Brahimi, El Arabi, Riki.
    Náhradníci: Karnezis – Foulquier, Benítez, Buonanotte, Pereira, Fatau, Martínez Olmedo.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, J. Costa, Paulista, Pina – Trigueros, Ó. Torres, B. Soriano, M. Gómez – Uche, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Jokić, Musacchio, Pantić, Perbet, G. dos Santos.