Guingamp – Paríž 1:1 (kon.) | Ajaccio – Sochaux 1:1 (kon.) | Montpellier – Nice 3:1 (kon.)
Nantes – Remeš 0:0 (kon.) | Valenciennes – Lorient 1:1 (kon.)
koniec
Valenciennes FC
1:1 (0:1)
FC Lorient
cz Sobota 25.01.2014, 20:00 • Stade du Hainaut (Valenciennes) • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází David Ducourtioux, přichází Marco da Silva.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Yann Jouffre (FC Lorient).
     
    89
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Vincent Aboubakar, přichází Sadio Diallo.
     
    88
    Ještě než k němu dojde, tak jsme sledovali velkou šanci domácích. Waris potáhl míč po levé straně a poté jej předložil na lépe postaveného Pujola, který mohl být hrdinou duelu. Jenže v pádu na dlouhý míč nedokokázal dosáhnout. Chybělo i kousek štěstí.
     
    84
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Maor Melikson.
     
    81
    Dlouhý centr Paqueta propadl až na malé vápno, kde v tísni bojoval Aliadiére a mnoho nechybělo. Jak padal na hřiště, tak přesto stihl zakončil a míč se došoural jen velmi těsně vedle levé tyče Valenciennes.
     
    79
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Alain Traoré, přichází Raffidine Abdullah.
     
    74
    Důkazem dva zákroky Reyneta. Nejprve z levé strany střílel Doumbia, leč pouze do rukavic brankáře. Ten však míč vyrazil na kopačky Pujola a ten dopadlo podobně jako jeho kolega. Tedy hostující brankář vytáhl další skvělý zásah.
     
    70
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Lamine Gassama, přichází Lamine Koné.
     
    62
    Obrovská šance pro hosty. Po centru Traorého propadl míč na malé vápno, kde zakončoval Aboubakar, ale toho senzačně na lajně vychytal Penneteau. Míč vyrazil konečky prstů na tyč a poté jej uklidil do bezpečí.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Eloge Enza-Yamissi (Valenciennes FC).
     
    52
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Je záhy vyrovnáno. Parádní centr do pokutového území poslal Dossevi a na jeho pas si naskočil GRÉGORY PUJOL. Sice ten míč netrefil zcela optimálně, byl totiž v záklonu, ale nakonec je z toho velká radost střídajícího hráče. Míč totiž doplachtil padáčkem do branky, kam se brankář Reynet nestihl vrátit. Asistence: Mathieu Dossevi.
     
    48
    Jenže všechny plány mohl zhatit přízemní střelou Aboubakar, který se s tím rozhodně nemaže a pálí levá pravá. Brankář Penneteau musel vytáhnout další zákrok.
     
    46
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Arthur Masuaku, přichází Grégory Pujol.
     
    39
    Lorient právě vstřelil branku!
    Teď už nebylo co řešit, díky tomu tlaku co Lorient měl, se zaslouženě urodila první branka zápasu. Na zadní tyči zůstal sám Grégory Bourillon a hlavičkou o zem překonal brankáře Penneteau. On i jeho obránci na lajně dělali co mohli, ale na mokrém terénu se jim míč nepovedlo odvrátit do bezpečí a balon nakonec lehce tečoval SALIOU CISSE. Díky jeho zásahu doklouzal kus kulatého nesmyslu smolně do sítě.
     
    38
    Festival zahozených šancí pokračuje. Po rohu se na zadní tyči dostal k hlavičce Paquet, který nepřesným pokusem překvapivě vybídl do tutovky Aboubakar, který ani nečekal, že se k němu míč dostane a hlavičkoval z dobré pozice těsně vedle. Navíc lehce míč škrtl obránce Medjani.
     
    34
    Začínají se dít věci. Do další obrovské šance se řítil Aboubakar, který pádil po levé straně a dostal se znovu až před Penneteau, ten nakonec má míč opět ve své moci. Střela hostujícího útočníka byla sice prudká, ale šla do míst, kde brankář dokázal být.
     
    32
    Šance se nám začínají množit. Hostující pětice hráčů přečíslila domácí fotbalisty, kteří vůbec nevěděli kam dřív skočit. Na konci akce byl nikým neobsazený Guerreiro a tváří v tvář gólmanovi trefuje pouze jeho hruď.
     
    30
    Parádní střela, kterou vyslal Doubia. Jako by si vzal má slova k srdci. Střílet, střílet a střílet. Nyní se opřel do míče a pořádně protáhl brankáře Reyneta, jenž musel zasáhnout a sklouznout se na mokré trávě.
     
    26
    Tutovka a v ní domácí Waris. Ten se dostal k míči, možná do teď neví jak a vypálil sám před brankářem Reynet. Ovšem i tentokrát to bylo provedeno prachmizerně. Ono se to na tom terénu řekne, ale míč z jasné pozice končí vedle.

    Roman Zajíček

    Góly: 52. Pujol (Dossevi) – 39. Ciss (vla.)

    Karty:   61. Enza-Yamissi (VLN) – 89. Jouffre (LOR)


    Valenciennes FC: Penneteau (C) – Mater, Medjani, Kagelmacher, Ciss – Ducourtioux (90+1. da Silva), Doumbia, Dossevi (84. Melikson), Enza-Yamissi, Masuaku (46. Pujol) – Waris.
    Náhradníci: Novaes – Angoua, Néry, da Silva, Melikson, Massampu, Pujol.

    FC Lorient: Reynet – Gassama (70. Koné), Ecuele Manga (C), Lautoa, Guerreiro – Jouffre, Bourillon, Traoré (79. Abdullah), Monnet-Paquet – Aliadiére, Aboubakar (89. Diallo).
    Náhradníci: Mboka – Koné, Baca, Diallo, Abdullah, Reale, Sunu.

    Rozhodca: Jochem – Pottier, Zakrani