Neapol – Chievo 1:1 (kon.) | Lazio – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (0:1)
Chievo Verona
Sobota 25.01.2014, 18:00 • Stadio San Paolo (Neapol) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Neapol zaznamenáva ďalšiu prekvapujúcu stratu v zápase, kde bol jasným favoritom. Partenopei sa dlho nedokázali presadiť a nakoniec budú za bod možno i radi. Sen o titule sa už pomaly rozplýva a bledomodrí sa budú musieť obzerať pod seba, aby si postrážili aspoň postup do Ligy majstrov.

    Zo Stadio San Paolo je to na dnes všetko. Ďakujem za pozornosť a zároveň Vás pozývam do Ríma, kde o necelú hodinu začína zápas Lazio-Juventus. (19:55:45)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Ešte tu bol jeden rohový kop, po ktorom sa lopta odrazila k Insignemu. Ten však pálil spoza šestnástky vysoko nad a zahodil tak zrejme poslednú šancu na obrat.
     
    90+3
    Hodnú chvíľku sa však teraz nehralo a po niekoľkých kontroverziách bol vykázaný tréner hostí Corini. Dráma vrcholí a hostia to mentálne nezvládajú.
     
    90+2
    Nápor domácich vrcholil Britosovym nákopom do šestnástky, po ktorom sa však Higuaín ocitol v ofsajde. Domácim už veľa času nezostáva.
     
    90+1
    Domáci majú na obrat ešte tri minúty. Aktuálne sa však nadýchli k poriadnemu náporu a Chievo sa nestíha obracať.
     
    90
    Domáci pokračujúc v nápore a sľubnú šancu na obrat mal Insigne. Jeho obstrel z desiatich metrov si však brankár Puggioni postrážil.
     
    88
    Neapol dal gól!
    Bledomodrí napokon svojho súpera zlomili! Partenopei mali k dispozícii rohový kop, ktorý rozohrávali nakrátko. O center do šestnástky sa napokon postaral aktívny Mertens, ktorý posielal loptu na RAÚLA ALBIOLA. Ten sprvu hlavičkoval iba do Cesara, ale následne ho dokázal prestreliť prízemnou strelou, ktorá letela z desiatich metrov k pravej žrdi. Zastaviť ju nestihol ani gólman Puggioni a na Stadio San Paolo je vyrovnané!
     
    86
    Domáci tak zrejme preváhali svoju kľúčovú šancu na vyrovnanie. Po tretej konštrukcii sieti na ich konte stále nula.
     
    85
    Domáci už konečne mohli zlomiť svoje strelecké trápenie, ale Insigne to nezvládol. Po Inlerovej dlhej lopte predlžoval Higuaín za seba, kde zbiehal práve Insigne. Z vnútra šestnástky však svojim volejom pálil iba tesne nad. Lopta zrejme ešte lízla brvno, ale stav sa každopádne nemení.
     
    84
    Zatiaľ ešte nie. Callejón už Hamšíkovu prihrávku nestíhal a jeho center smeroval poza bránkovú čiaru. Puggioni opäť chvíľku pošetrí čas.
     
    83
    Pri pohľade na domácu kombináciu sa zdá, že Neapolu už chýbajú sily nato, aby aspoň vyrovnali. Bledomodrí sa musia nadýchnuť k záverečnému náporu. Podarí sa im to?
     
    82
    Ofenzívne plány domácich opäť neprešli, keď si to pokazili sami. Ofenzívnym faulom sa prezentoval Inler a Verona tak opäť zbiera sekundičky.
     
    81
    V reále sa kopal rohový kop domácich, ktorý si však s prehľadom postrážil Puggioni. Domácim zatiaľ štandardky nejdú.
     
    80
    Hostia sa už budú zrejme spoliehať iba na brejkové situácie. Namiesto Paloschiho totiž prichádza rýchlonohý Marcelo Estigarribia.
     
    79
    S predchádzajúcimi riadkami zrejme súhlasí i Rafa Benítez, ktorý už Maggia sťahuje dole. Na jeho miesto príde spomínaný Lorenzo Insigne.
     
    78
    Domácim by sa zrejme remíza málila, ale naviac dnes zrejme nemajú. Maggio predvádza ďalší katastrofálny center k Puggionimu. Dnes sa skutočne trápi.
     
    77
    Domáci priaznivci už upierajú zrak na lavičku, pred ktorou je už pripravený Lorenzo Insigne. Tak žeby sa práve on postaral minimálne o vyrovnanie?
     
    76
    Následne sa o dlhú loptu postaral ľavý bek Réveillére, ktorý to však s razanciou prehnal a lopta končí iba u brankára hostí.

    Erik Farkaš

    Góly: 88. Albiol – 18. Sardo

    Karty:   59. Maggio (NEA) – 60. Cesar (CHI), 66. Dainelli (CHI)


    SSC Neapol: Rafael – Maggio, Albiol, Britos, Réveillére – Džemaili, Inler – Mertens, Hamšík (C), Callejón – Higuaín
    Náhradníci: Colombo, Reina – Uvini, Cannavaro, Bariti, Radošević, Insigne, Zapata, Panděv, Jorginho

    Chievo Verona: Puggioni – Frey, Dainelli, Cesar – Sardo, Bentivoglio, Rigoni (C), Hetemaj, Dramé – Paloschi, Théréau
    Náhradníci: Silvestri – Bernardini, Claiton, Lazarević, Radovanović, Sestu, Estigarribia, Acosty, Mbaye, Pellissier

    Rozhodca: Massimiliano Irrati – G. Stallone, S. Ghiandai – A. Petrella