Dortmund – Augsburg 2:2 (kon.) | Freiburg – Leverkusen 3:2 (kon.) | Norimberk – Hoffenheim 4:0 (kon.)
Stuttgart – Mainz 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 1:3 (kon.) | Frankfurt – Hertha 1:0 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
4:0 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 25.01.2014, 15:30 • Grundig-Stadion • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Napokon to nebola ani jedna minúta, rozhodcovia nemali potrebu stretnutie zbytočne naťahovať, zápas tak končí jednoznačným víťazstvom Norimbergu 4:0. V druhom polčase zvyšoval skóre na 3:0 v 49. minúte Ginczek a v 70. minúte stanovil konečné skóre svojim druhým gólom Drmic. Hoffenheim sa už ani nesnažil o skorigovanie výsledku.

    Po dnešnom stretnutí sa Norimberg neposunie v tabuľky ani jedným smerom, nakoľko Freiburg na domácej pôde prekvapivo zdolal Bayer Leverkusen 3:2. Naopak Hoffenheim bude v tabuľke klesať minimálne o jednu priečku, nakoľko Hannover zvíťazil na pôde Wolfsburgu 3:1. O to, či pôjde ešte nižšie bude záležať od výsledkov ostatných stretnutí.


    Odomňa je to dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:25:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    90
    Beží nám posledná minúta riadnej hracej doby, ani jeden z tímov už neprejavuje žiadnu snahu o útok, uvidíme o aký čas sa bude druhý polčas predlžovať.
     
    89
    Tribúny na Grundig Stadione sa radujú, od prvého tohtosezónneho víťazstva delí Norimberg už len približne minúta a pol.
     
    88
    V tých ešte uvidí za nepríjemný šľapák žltú kartu Rudy.
     
    87
    Hra sa presunula znova na polovicu Hoffenheimu, o víťazovi už nieje pochýb, do konca riadnej hracej minúty zostáva už len pár minút.
     
    86
    Aktívny Schipplock sa dostával do ďalšieho úniku. Tento hráč by si za dnešný výkon zaslúžil aspoň raz skórovať. Jeho snahu prekazil Frantz, ktorý mu loptu včas vypichol.
     
    85
    Drmic sa snažil o strelenie ďalšieho gólu, čo by skompletizovalo jeho dnešný hetrik. Jeho zakončenie hlavou si ale Casteels postrážil.
     
    83
    Nepodarilo sa to, nič nevzišlo ani z priameho kopu, hra sa opäť presťahovala do strednej časti ihriska.
     
    82
    Hráči Norimbergu akoby zaspávali, naopak ich súper sa prebúdza v posledných minútach stretnutia. Hostia sa nasťahovali na súperovu polovicu. Uvidíme, či sa im podarí streliť aspoň jeden čestný gól.
     
    81
    Schipplock sa snažil nabehnúť si za obrannú líniu, keď už nemal šancu zakončiť, skúsil sa aspoň hodiť na zem, ale ani tento pokus o vybojovanie pokutového kopu mu nevyšiel.
     
    80
    Zápas sa viac-menej dohráva, obidva tímy by už zrejme boli najradšej, keby záverečný hvizd prišiel už teraz.
     
    79
    Je jasné, že dnes na trávniku Roberta Maka neuvidíme, posledným hráčom zo striedačky, ktorý sa zapojí do hry bude Gebhart, opačným smerom mieri Kiyotake.
     
    78
    Hra sa aj naďalej zdržiava na polovici Hoffenheimu, ale stále bez strely na bránu. Schäfer sa v posledných minútach veru príliš nenarobil.
     
    77
    Na trávnik príde ďalší český hráč, po tomto striedaní sa na trávniku bude nachádzať už trojica Čechov. Znamená to teda, že na trávnik príde Pekhart, ten vymení Ginczeka.
     
    76
    Z trpezlivej hry domáceho tímu vyplynul faul Modesteho, ktorý za svoj zákrok zozadu uvidí aj kartu žltej farby.
     
    75
    Naopak, domáci hráči sa neboja pokračovať v útočení, aj keď už nejde o bezhlavé vrhanie sa do útoku.Hráči skôr opatrne kombinujú na súperovej polovici.
     
    74
    Hra sa presunula do strednej časti ihriska, už ani Hoffenheim neprejavuje takú snahu o skorigovanie výsledku, hráči sa už zrejme zmierili s dnešnou prehrou.
     
    72
    Hráči Norimbergu hrajú v pohode, a už sa môžu vopred tešiť na veľmi cenné tri body z dnešného zápasu. Tie budú pre boje o záchranu v Bundeslige veľmi dôležité.

    Andrej Marienka

    Góly: 24. Chandler, 42. Drmic, 49. Ginczek, 70. Drmic

    Karty:   31. Chandler (NRM) – 71. Firmino (HOF), 76. Modeste (HOF), 88. Rudy (HOF)


    1. FC Norimberk: Schäfer – Plattenhardt, Pinola, Nilsson, Chandler – Frantz – Hloušek, Kiyotake, Feulner, Drmic – Ginczek
    Náhradníci: Rakovsky – Balitsch, Angha, Pekhart, Gebhart, Mak, Petrak

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Johnson, Vestergaard, Süle, Beck – Rudy, Polanski – Elyounoussi, Roberto Firmino, Hamad – Schipplock
    Náhradníci: Grahl – Strobl, Abraham, Modeste, Volland, Toljan, Herdling

    Rozhodca: Kircher – Kempter, Schiffner