NY Rangers – Detroit 1:0 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:4 (2:3 po s.n.) | Ottawa – Montreal 4:5 (po pr.)
Tampa Bay – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Florida – San Jose 0:3 (kon.) | St. Louis – LA Kings 1:4 (kon.)
Minnesota – Edmonton 4:1 (kon.) | Dallas – Boston 2:4 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:5 (kon.)
Colorado – NJ Devils 2:1 (2:0 po s.n.) | Arizona – Vancouver 1:0 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
4:5 (2:3, 2:0, 0:1 - 0:1)
Montreal Canadiens
cz Piatok 17.01.2014, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Z prodloužení bylo odehráno jen 23 sekund, když se zadák Habs P.K. SUBBAN vydal na útočný výlet, z mezikruží vystřelil a kotouč Andersonovi propadl mezi betony za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    51:02
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí inkasují hodně nešťastný gól! Samostatný únik TOMÁŠE PLEKANCE sice Anderson zlikvidoval, ale vyražený kotouč si bruslí nešťastně srazil do vlastní branky Jared Cowen, který celou situaci dojížděl. Gól samozřejmě připsán Plekancovi. Asistence: Brian Gionta a Josh Gorges.
     
    38:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Sens dokonávají obrat z 0:3 na 4:3! Zákrok Andersona odstartoval rychlý protiútok domácích. Odraženého kotouče se ujal KYLE TURRIS, dojel s ním až do útočného pásma, kde si ho vyměnil s MacArthurem a zblízka překonal bezmocného Priceho. Asistence: Clarke MacArthur a Erik Karlsson.
     
    37:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní už vyrovnání nezabránil ani kouzelník Price! Na útočné modré se k puku dostal BOBBY RYAN, dojel s ním až na pravý kruh a zápěstím vypálil mimo dosah gólmana Habs. Asistence: Colin Greening.
     
    18:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators jsou zpět! Spezza poslal od modré čáry před branku krásný křížný pas, na který si z pozice beka najel ERIK KARLSSON a tomu už stačilo pouze usměrnit kotouč do odkryté klece. Asistence: Jason Spezza a Jared Cowen.
     
    17:13
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Prosazují se také domácí. Karlssonovu střílenou přihrávku mezi kruhy tečoval CLARKE MACARTHUR a Pricovi puk propadl mezi betony až do branky. Asistence: Erik Karlsson a Jared Cowen.
     
    15:36
    Montreal právě vstřelil branku!
    To je pro Senátory už hodně studená sprcha. Po střele Gallaghera od pravého mantinelu se puk odrazil k DAVIDU DESHARNAISOVI, který oklamal Andersona rychlou forhendovou kličkou a zasunul kotouč do prázdné branky – 0:3. Asistence: Brendan Gallagher a Alexej Jemelin.
     
    14:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    Početná enkláva příznivců Canadiens podruhé v utkání jásá! Hosté si v přesilovce rychle měnili puk a na konci celé akce byla Desharnaisova přihrávka na MAXE PACIORETTYHO, který zápěstím překonal Andersona. Jeho lapačka se pro kotouč natahovala marně. Asistence: David Desharnais a Andrej Markov.
     
    02:04
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté skórují ve vlastním oslabení! Vše začal obránce Gorges, který obětavě zablokoval bombu Spezzy. Odraženého puku se pak chopil Moen, ve středním pásmu ho posunul na rozjetého TOMÁŠE PLEKANCE a ten z mezikruží překonal Andersona. Asistence: Travis Moen a Josh Gorges.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 18. MacArthur (Karlsson, Cowen), 19. Karlsson (Spezza, Cowen), 38. Ryan (Greening), 39. Turris (MacArthur, Karlsson) – 3. Plekanec (Moen, Gorges), 15. Pacioretty (Desharnais, Markov), 16. Desharnais (Gallagher, Jemelin), 52. Plekanec (Gionta, Gorges), 61. Subban


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Cowen, Gryba, Methot, Ceci, Phillips – Stone, Spezza, Greening – Ryan, Turris, MacArthur – Conacher, Zibanejad, Michálek – Kassian, Smith, Condra. Trenér: Paul MacLean
    Montreal Canadiens: Price (Budaj) – Subban, Gorges, Jemelin, Markov, Diaz, Murray – Gallagher, Eller, Pacioretty – Gionta, Plekanec, Desharnais – Bournival, Briere, Bourque – Parros, Prust, Moen. Trenér: Michel Therrien

    Rozhodca: LaRue, Peel – MacPherson, Murchison

    Diváci: 19217