CSKA Moskva – Novokuzneck 4:1 (kon.) | Čerepovec – Novgorod 4:5 (po pr.) | A. Mytišči – D. Moskva 1:3 (kon.)
Jaroslavľ – Kazaň 4:0 (kon.) | Petrohrad – Viťaz 4:1 (kon.) | Riga – Novosibirsk 2:3 (kon.)
Lev – Chabarovsk 3:0 (kon.) | HC Slovan – Vladivostok 1:6 (kon.)
koniec
HC Dinamo Riga
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Piatok 17.01.2014, 18:30 • Arena Riga, Riga (Lotyšsko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto stretnutia bola úspešnejšia pre hokejistov hosťujúceho Novosibirska, ktorí predviedli svoje herné kvality a poprvýkrát v zápase sa v 43. minúte po góle Olega Dubina dostali do vedenia. Svoje tesné jednogólové vedenie si napokon hostia dokázali aj udržať a nedovolili svojim súperom dostať sa do žiadnych väčších gólových šancí (postaral sa o to najmä gólman Bespalov, ktorý výrazne podržal svoj tím). Domácim napokon nevyšla ani powerplay v závere zápasu.

    Novosibirsk si teda po dvoch prehrách na ľadoch súpera pripísal na svoje konto plný bodový zisk, zatiaľ čo Dinamo Riga ostáva bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:44:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Domácim sa tentokrát poriadne nedarilo. Kapitán Ozolinš sa dostal k puku pred prázdnou domácou bránou a tvrdo pálil, no len minul priestor Bespalovovej brány.
     
    59:01
    Domáci hokejisti sa odhodlali hrať powerplay – v šestici bez gólmana Sedláčeka!
     
    58:51
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil domáci kapitán Ozolinš, no jeho delovka skončila len tesne vedľa brány hosťujúceho gólmana Bespalova.
     
    58:16
    Tréner domáceho Dinama Riga si vyžiadal oddychový čas!
     
    57:50
    Čas sa pre domáce Dinamo Riga poriadne kráti. Pri puku je hosťujúci obranca Kutuzov, ktorý upokojuje tempo hry a získava pre svoj tím cenné sekundy.
     
    57:15
    Marcel Hossa potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no tam sa pri ňom pristavil pozorný Ignatovič, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    56:49
    Kugryšev nekompromisne zakončoval z pravej strany, no puk gólmanovi Sedláčekovi vypadol z náručia! Následne sa k zakončeniu na pravej strane dostal Kopeikin, no ten trafil len skvele presunutý ľavý betón domáceho gólmana!
     
    56:06
    Z ľavej strany dobre zakončoval hosťujúci Šumakov, no gólman Sedláček opäť odolal a puk zachytil vo svojej výstroji. Následne sme mohli vidieť postavenie mimo hry v znení domácich hráčov.
     
    55:44
    Indrašis potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, no tam sa k nemu dostal len pozorný obranca Karavajev, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    55:02
    Čas sa presunul do poslednej päťminútovky riadneho hracieho času. Novosibirsk má puk opäť vo svojej moci a tlačí svojich súperov pred ich vlastnou bránou.
     
    54:27
    Dzerinš tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil skončil len v lapačke pozorného Bespalova. Následne sa bude vhadzovať napravo od brány hosťujúceho Novosibirska.
     
    53:53
    Po fantastickej prihrávke z ľavej strany od Kugryševa sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Koskiranta, no jeho delovka napokon trafila len betóny dobre postaveného gólmana Sedláčeka!
     
    53:13
    Hokejisti Dinama Riga si na svoje konto pripísali ďalšie zbytočné zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od brány gólmana Sedláčeka.
     
    52:36
    Ozolinš potiahol puk cez stred do útočného pásma, no následne ho len nahodil na zadný mantinel. Uvidíme, čo sa domácim podarí vymyslieť tentokrát.
     
    51:55
    Hostia majú puk vo svojej moci a momentálne sú poriadne aktívni. Po nepresnej prihrávke od Monju sa však tentokrát k puku dostal pozorný Lavinš.
     
    51:24
    Domáci hokejisti predviedli ďalšiu poriadnu nepresnosť, keď vyhodli puk len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    50:55
    Gólman Sedláček si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď po tvrdej strele od Olega Gubina zblokoval puk svojou prilbou tesne vedľa svojej brány. Následne sa stihol rýchlo presunúť a dobre zakročil aj svojim pravým betónom!

    Góly a asistencie: 11. Haščák (Skvorcovs, Szczechura), 28. Robinson (Haščák) – 15. Monja (Lehtera, Martynov), 36. Kopeikin (Martynov), 43. Gubin (Sannikov)


    HC Dinamo Riga: Sedláček (Tellqvist) – Ozolinš, Sotnieks, Lavinš, Robinson, Redlihs, Pujacs – Wilson, Marcel Hossa, Darzinš – Szczechura, Indrašis, Haščák – Dzerinš, Bukarts, Pavlovs – Begovs, Skvorocovs, Bičevskis
    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Orechov) – Lekomcev, Ožiganov, Kutuzov, Martynov, Karavajev, Ignatovič, Šumakov, Plechanov – Monja, Lehtera, Enlund – Kugryšev, Kopeikin, Koskiranta – Karamnov, Ignatuškin, Nesterov – Gubin, Sannikov, Butuzov.

    Rozhodca: Denis Naumov, Vjačeslav Bulanov – Jevgenij Strelcov, Denis Tarasov