Bayern – Hamburger 3:1 (kon.) | Hannover – Norimberk 3:3 (kon.) | Hoffenheim – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Braunschweig 4:1 (kon.) | Wolfsburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
3:3 (0:3)
1. FC Norimberk
Sobota 14.12.2013, 15:30 • HDI-Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 16. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji na seba narazia dva tímy, ktorým táto sezóna určite nevychádza podľa predstáv. Konkrétne sa bude jednať o Hannover 96 a 1. FC Norimberg.

    Hannover 96

    Hannover, ktorý v sezóne 2012/2013 obsadil 9. priečku v tabuľke momentálne so 17timi bodmi okupuje 12. miesto tabuľky. Len o skóre sa pred ním nachádza Hoffenheim, Stuttgart má pred Hannoverom dvojbodový náskok. Naopak, na chrbát mu s jednobodovým mankom dýcha Hamburg a Brémy. Táto časť tabuľky zostáva aj po šestnástich kolách veľmi vyrovnaná, predsa len, medzi ôsmym Mainzom a štrnástymi Brémami je rozdiel len štyri body. Aj preto v zápasoch ako je ten dnešný je každý bod veľmi cenný. V posledných zápasoch sa Hannoveru príliš nedarilo. Z posledných piatich stretnutí vyhral len jediné a to proti Frankfurtu na domácej pôde. Ďalší domáci zápas, tentokrát proti nováčikovi z Braunschweigu sa skončil remízou. Zvyšné tri zápasy proti susedom z tabuľky Brémam, Stuttgartu a Hamburgu sa skončili prehrou Hannoveru. Pokiaľ teda chce Hannover rozmýšľať nad udržaním kroku s týmito súpermi, musí dnes bezpodmienečne bodovať.

    1. FC Norimberg

    Sezóna ako z hororu pre Norimberg pokračuje aj naďalej. Ani po pätnástich kolách sa hráči tohto klubu netešili z víťazstva. Posledné spomienky na víťazný zápas z Bundesligy tak stále siahajú ešte do mája, keď v poslednom ligovom zápase zdolal Norimberg Brémy 3:2. V tejto sezóne si Norimberg pripísal iba 9 bodov za 9 remíz. Zvyšných šesť duelov prehral. Navyše, v posledných piatich zápasoch to bola ešte väčšia bieda, nakoľko iba dva zápasy (proti Wolfsburgu a Mainzu) sa skončili remízou a zvyšné tri (proti Freiburgu, Borussii Mönchengladbach a Leverkusenu) Norimberg prehral. V zápasoch sa predstavil aj Róbert Mak, no gólom svojich fanúšikov nepotešil. Norimbergu tak momentálne patrí 17. priečka v tabuľke, ktorá momentálne znamená zostup do nižšej ligy. Na Freiburg a Frankfurt Norimberg stráca dva body.
     
    História vzájomných zápasov:

    Norimberg 2-2 Hannover
    Hannover 4-1 Norimberg
    Hannover 1-0 Norimberg
    Norimberg 1-2 Hannover
    Hannover 3-1 Norimberg
     
    Norimberg zvíťazil nad Hannoverom naposledy takmer presne pred troma rokmi. Bolo to 18.12. 2010, keď si na domácom trávniku so súperom poradil 3:1.
     
    Stávkové kancelárie dnes do úlohy favorita jednoznačne domáci tím, kurz na výhru ktorého sa pohybuje okolo hodnoty 1,95, na remízu 3,50 a na víťazstvo Norimbergu až 3,75.
     
    Úvodné zostavy:

    Hannover 96: Zieler – Prib, Sané, Marcelo, Sakai – Stindl, Andreasen – Huszti, Schmiedebach – Diouf, Sobiech
    Náhradníci: Fuhry – Cherundolo, Hoffmann, Avevor, Pander, Bittencourt, Sulejmani

    1. FC Norimberg: Schäfer – Plattenhardt, Pogatetz, Nilsson, Chandler – Frantz – Hloušek, Kiyotake, Hasebe, Drmic – Ginczek
    Náhradníci: Rakovsky – Feulner, Pekhart, Mak, Dabanli, Pinola, Esswein

    Rozhodca: Kinhöfer – Scheppe, Ittrich.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci hráči budú dnes hrať v červeno-čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí sa snažili prejsť po pravom krídle, no Diouf v útoku fauloval. Lopta pre Norimberg.
     
    2
    Na opačnej strane Kiyotake dobre vysunul Ginczeka, ten na pravej strane úporne bojoval o loptu s protihráčom, no ten mu ju odobral.
     
    3
    Ginczek dobre napadol rozohrávku Hannoveru, Kiyotake hľadal vpredu Hasebeho, prihrávka však bola príliš prudká a lopta končí v náruči domáceho gólmana.
     
    4
    Domácemu mužstvu sa nedarí nič smerom dopredu vymyslieť, nakoľko Norimberg napáda veľmi vysoko a znepríjemňuje tak život domácim hráčom.
     
    5
    V piatej minúte registrujeme prvé ohrozenie brány, jeho autorom bol Ginczek, ktorý pekne prešiel cez Saného a mieril tesne pod brvno domácej brány. Zieler si však jeho strelu postrážil.
     
    6
    Ginczek sa dostával do ďalšieho zakončenia, po Kiyotakeho prihrávke sa ocitol v šestnástke súpera, k strele ale nakoniec nedošlo, nakoľko sa previnil nedovoleným zákrokom.
     
    7
    Aktívnejším tímom sa tak doposiaľ stal práve Norimberg, ktorý by už určite rád prekonal sériu bez víťazstva a odniesol si z Hannoveru tri body.
     
    8
    Tentoraz pohrozili aj domáci hráči, konkrétne Diouf, ktorý však ďalekonosným pokusom vysoko prestrelil bránu Norimbergu.
     
    9
    Netrvalo však dlho a Hannover sa opäť ocitol v útoku. Najprv si robil pozíciu na strelu Sobiech, následne do pokutového územia centroval Stindl, Schäfer bez väčších problémov loptu vyboxoval.
     
    10
    Po úvodnej desaťminútovke nemá ani jeden z tímov na ihrisku väčšiu prevahu, hrá sa prevažne v strede ihriska.
     
    11
    Chandler poslal Husztiho k zemi, no maďarský stredopoliar ho celkom zbytočne zo zeme potkol, za čo vidí žltú kartu za nešportové správanie.
     
    12
    Obrovská príležitosť na strelenie úvodného gólu! Ocitol sa v nej po prudkej prihrávke z ľavého krídla Diouf, no ten zakončoval v sklze a loptu namieril tesne vedľa pravej tyče brány Norimbergu.
     
    14
    Na opačnej strane hru dopredu posúval Chandler, ten ale svojou prihrávkou našiel iba obrancu domáceho mužstva.
     
    15
    Norimberg síce znova získal loptu, no zdržiava sa s ňou najmä na vlastnej polovici, smerom dopredu postupuje skôr opatrnejším spôsobom.
     
    16
    Podobný obraz hry pokračuje aj naďalej, Hannover veľmi dobre prehusťuje strednú časť hracej plochy, hostia majú problémy s prechodom do útoku.
     
    17
    V ďalšej sľubnej príležitosti sa ocitol Sobiech, ktorý z veľkej vzdialenosti prudko hlavičkoval na bránu hostí, no ani jeho pokus sa nevmestil medzi tri žrde.
     
    18
    Hra sa presťahovala najmä do okolia stredového kruhu, kde ju prevažne ovláda domáci tím.
     
    19
    Domáci hráči to napokon vyskúšali dlhou nakopávanou loptou po pravej strane, tam však stála trojica dobre pripravených hráčov Norimbergu, ktorí celú akciu zhatili.
     
    20
    Súboje o loptu v strede ihriska pokračujú aj naďalej, lopta tu mení majiteľa veľmi často.
     
    21
    Sobiech si nabiehal na ďalšiu prudkú prihrávku, napokon sa mu nepodarilo ju zachytiť, loptu opäť ovláda Norimberg.
     
    22
    Do prvého postavenia mimo hry sa dostali hostia, konkrétne postranný rozhodca prekazil útočnú akciu Ginczekovi.
     
    23
    Na vlastnej polovici teraz kombinuje Hannover, brankári obidvoch tímov sa veru v posledných minútach príliš nezapotili.
     
    24
    Domáci hráči to znova skúšali po pravej strane, obrana Norimbergu tam musí byť veľmi pozorná. Hra sa napokon preniesla na druhé krídlo, kde však už úradovala pozorná defenzíva hostí.
     
    25
    Domáci výber dlho bez lopty nebol, opäť ju dobrým napádaním získal, no stále sa zdržiava na vlastnej polovici.
     
    26
    Tentoraz však hráčom Hannoveru dlhá prihrávka vyšla, teda aspoň na to, aby si od Pogatetza vypýtali faul a získali tak priamy kop.
     
    27
    Ten sa im ale nepodaril, prudký center Schäfer videl a bez problémov loptu vyrazil. Norimberg sa snažil o rýchly protiútok, no ten v strede ihriska stroskotal.
     
    28
    Šťastie z veľkej vzdialenosti skúšal Kiyotake, vystrelil z takmer 30tich metrov, jeho strela aj preto míňa domácu svätyňu.
     
    29
    Na opačnej strane oveľa nebezpečnejšou strelou pohrozil Sobiech. Jeho prudký pokus po zemi len tesne minul ľavú tyč Schäferovej brány.
     
    30
    Domáci hráči ešte zostali na polovici súpera, Schmiedebach zakončoval v páde, jeho nepresná strela neohrozila bránu hostí.
     
    30
    Norimberg dal gól! Z ničoho nič prichádza prvý gól a navyše na opačnej strane! Ginczek si loptu potiahol stredom ihriska, na ľavej strane našiel ADAMA HLOUŠKA, ktorý vystrelil z viac ako dvadsiatich metrov a jeho strela napokon končí v sieti domáceho tímu! Zdalo sa, že lopta bola počas svojho letu tečovaná minimálne jedným z domácich obrancov, takže Zieler to mal naozaj ťažké.
     
    31
    Domáci tím sa okamžite snažil o odpoveď, pramenil z toho však iba prvý rohový kop pre Hannover.
     
    32
    Ten sa im nevydaril, naopak druhý raz za Norimberg mohol po kontre udrieť Kiyotake. So strelou na hranici pokutového územia však vyčkával tak dlho, až mu ju obrana odobrala.
     
    33
    Hra sa momentálne prelieva z jednej strany na druhú, k zakončeniu sa ale ani jeden z tímov nedostáva.
     
    34
    Zdá sa však, že strelený gól pridal vietor do plachiet Norimbergu, hostia sú vpredu oveľa smelejší.
     
    35
    Z pravej strany opäť pálil Hloušek, jeho strela tentoraz bola zablokovaná, k odrazenej lopte sa napokon nedostal ani jeden z hráčov Norimbergu, takže sa Zieler nemusel báť následnej dorážky.
     
    36
    Po faule sa teraz budú musieť hostia brániť, Hannoveru získava priamy kop, nie však z tak nebezpečnej vzdialenosti ako tomu bolo pred pár minútami.
     
    37
    Ani tento priamy kop neznamenal výraznejšie nebezpečenstvo pre bránu Norimbergu, Schäfer si so strelou poradil.
     
    38
    Norimberg dal gól! Nedáš – dostaneš. Hostia sa okamžite vydali do protiútoku, na ľavom krídle sa k lopte dostal JOSIP DRMIC, ktorý sa dostal za domácu obranu a Zielerovi nedal najmenšiu šancu!
     
    39
    S domácim tímom to vyzerá zle, navyše ďalšiu žltú kartu videl Stindl za nedovolený zákrok sklzom zozadu.
     
    40
    Hostia ešte získavajú rohový kop, ktorý zariadil na pravej strane Chandler.
     
    41
    Norimberg dal gól! Tak toto je naozaj perfektná druhá polovica polčasu pre Norimberg! Na center z rohového kopu si najvyššie vyskočil PER NILSSON a po tretí raz prekonáva domáceho gólmana.
     
    42
    Domáci priaznivci svoj tím poriadne vypískali, prvý polčas sa nám pomaly končí, uvidíme, či v ňom zažijeme ešte nejaké vzrušenie.
     
    43
    A takmer bolo 0:4! Drmic si loptu potiahol po pravom krídle, do šestnástky prihrával Ginczekovi, ten však z bezprostrednej vzdialenosti minul.
     
    44
    Hra sa v samom závere presunula do stredu ihriska, kde prišiel faul jedného z hráčov Norimbergu, Hannover získava priamy kop.
     
    45
    Ten bol odvrátený na rohový kop pre domáci tím. Štvrtý rozhodca navyše signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    45+1
    Rohový kop sa defenzíve Norimbergu síce s problémami ale predsa podarilo odvrátiť, každú chvíľu príde koniec prvého polčasu.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj sa tak stalo a tak sa obidva tímy za hlasného piskotu oberajú do šatní. Norimberg po prvom polčase prekvapivo vedie 3:0, keď sa postupne presadili Hloušek, Drmic a Nilsson. Hannover sa v samom závere polčasu ešte snažil skorigovať skóre no nepodarilo sa mu to. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:32.
     
    Hráči dnes pod druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky medzi polčasmi došlo k jednej zmene v domácom zložení, do zápasu už nezasiahne Schmiedebach, nahradí ho Bittencourt.
     
    47
    Domáci tím od začiatku polčasu vyvíjal útočnú aktivitu, pri obrannom zákroku fauloval Pogatetz. Okamžite proti verdiktu rozhodcu protestoval, za čo vidí akurát tak kartu žltej farby.
     
    48
    Priamy kop Hannoveru nevyšiel, Norimberg sa oslobodil. Následe na ľavom krídle súpera za dres potiahol Hloušek, no prekvapivo žltú kartu nevidí.
     
    49
    Domáci tím to opäť skúšal nakopávanou loptou, na ktorú si naskakoval Diouf, ten pri vzdušnom súboji fauloval Schäfera.
     
    50
    Aj hostia to skúšali dlhou prihrávkou, tí však boli o niečo úspešnejší, Drmic si na pravom krídle vybojoval priamy kop.
     
    51
    Ten bol zblokovaný mimo hraciu plochu, Norimberg získava aj rohový kop.
     
    52
    Zieler nepresne rozohrával na pravú stranu, lopta končí za postrannou čiarou, na hráčoch Hannoveru je vidieť, že nemajú svoj deň.
     
    53
    Hostia im však situáciu výrazne uľahčujú, Hasebe fauloval takmer na čiare, ktorá určuje hranicu pokutového územia, Hannover získava priamy kop z veľmi dobrej pozície.
     
    54
    Ten sa však domácemu mužstvu nepodarilo využiť, prudká strela končí iba na hradbe tiel pred brankárom Schäferom.
     
    55
    Následne sa do veľmi dobrej šance dostal Huszti, ktorý strieľal z pravej strany, no Schäfer vytiahol pohotový zákrok a vyráža na roh.
     
    55
    Rohový kop obrana Norimbergu bez problémov odvrátila, naopak, po rýchlej kontre zahrávať roh bude práve tím hostí.
     
    56
    Ani im sa však rohové kopy dnes nedaria, lopta končí mimo hracej plochy, rozohrávať bude Zieler.
     
    56
    Hasebe pálil z pravej strany. Mieril na vzdialenejšiu žrď, no jeho pokus letí tesne mimo.
     
    57
    Hra sa presunula na polovicu Norimbergu, Hannover však zostáva v útoku bezzubý.
     
    58
    Na opačnej strane mal gól na kopačke po prihrávke od Hloušeka Ginczek. Ten napokon aj prestrelil domáceho brankára, no jeho strela končí na brvne brány.
     
    59
    Hannover sa snažil o protiútok, dlhá prihrávka však nemala oči, lopta končí mimo hracej plochy. Rozohrávať bude gólman hostí.
     
    60
    Hannover dal gól! Huszti sa pohral s obranou hostí, Chandler ho nedokázal zastaviť, potiahol si loptu po ľavej strane, v strede pokutového územia našiel striedajúceho LEONARDA BITTENCOURTA, ktorý znižuje na 1:3 nechytateľnou strelou.
     
    61
    A takmer Diouf znížil na rozdiel gólu. Jeho prudká strela Schäferovi vypadla, k následnej dorážke sa už nedostal.
     
    62
    Strelený gól určite potešil premrznutých priaznivcov na tribúnach. Tí teraz svoj tím hlasno ženú vpred, Bittencourt ich navyše sem-tam vyhecuje nejakým tím divadielkom, ktoré majú diváci radi.
     
    63
    Tlak Hannoveru sa stupňuje, po ďalšej nebezpečnej situácii domáci hráči získavajú rohový kop.
     
    64
    A mohli sme vidieť ďalší gól! Na góly je to síce 1:3, ale po tejto akcii na strelené brvná 1:1. Hostia sa musia spamätať, inak ďalší gól do ich siete je len otázkou času.
     
    65
    Hra sa presunula do stredu ihriska, čomu je určite vďačná najmä obrana Norimbergu. Chandler následne vybojoval rohový kop pre svoj tím.
     
    66
    Ten si po odvrátení jedného z obrancov Hannoveru zopakujeme.
     
    67
    Po ďalšom rohovom kope zakončoval hlavou Nilsson. Ten druhý gól v zápase nepridal, hlavičkoval mimo.
     
    68
    Ďalší neúspešný, nepresný pokus hostí, lopta končí mimo, rozohrávať bude Zieler.
     
    69
    Druhý polčas je oveľa zaujímavejší ako ten prvý! Na rozdiel troch gólov mohol opäť zvýšiť Drmic. Ten sa do zakončenia z pravej strany dostal po dobrej prihrávke Kiyotakeho. Zieler však tentoraz veľmi dobre zasiahol a loptu chytá.
     
    70
    Hrá sa z jednej strany na druhú, tentoraz bude po neúspešnom útoku rozohrávať Schäfer. Domácemu tímu zostáva na minimálne vyrovnanie necelých dvadsať minút.
     
    72
    Hostia striedajú prvý raz v zápase, z ihriska odchádza strelec druhého gólu Norimbergu Drmic, nahradí ho Feulner.
     
    73
    Tempo hry sa po striedaní zmiernilo, hrá sa najmä v strede ihriska.
     
    74
    Strieda aj domáci výber, zahrá si aj Sulejmani, ten na trávniku vymení Sobiecha.
     
    75
    Po pravej strane postupoval Ginczek, ten však inkasoval nepekný šľapák od Stindla, lopta pre Norimberg.
     
    76
    Druhý raz v zápase strieda Norimberg, z ihriska odchádza práve Ginczek, na jeho miesto príde Pekhart.
     
    77
    Hannover sa tlačí do útoku, prekonať obranu hostí sa mu však nedarí, čas na vyrovnanie sa rýchlo kráti.
     
    78
    Norimberg sa aj naďalej úspešne bráni, hostia loptu posielajú od svojej brány čo najďalej. Zieler bude rozohrávať po nepresnej prihrávke Kiyotakeho.
     
    79
    Diouf si nabiehal za obranu hostí, bol však pri tom faulovaný. Hannover získava priamy kop.
     
    80
    Po centri do šestnástky hlavičkoval smerom na bránu práve Diouf, nakoniec bránu netriafa.
     
    81
    Hra sa zdržuje na polovici Hannoveru, Feulner tam robí defenzíve problémy s rozohrávkou a zbiera tak cenné sekundy.
     
    81
    Hannover strieda posledný raz v 81. minúte, zahrá si aj Pander, ten na ihrisku nahradí Priba.
     
    82
    Hostia kontrolujú hru, kombinujú len na svojej polovici, pochopiteľne sa už dopredu tak netlačia, zdá sa, že tesný výsledok si už ustrážia.
     
    83
    Navyše, ani Hannover sa už toľko netlačí dopredu, zdá sa, že sa hráči s dnešným nepriaznivým výsledkom už zmierili.
     
    84
    Zmeniť sa to ešte snažil Sulejmani, vybojoval pre svoj tím aspoň rohový kop.
     
    84
    Ten ale nepredstavoval väčšie nebezpečenstvo pre Schäferovu bránu. Následne ešte z veľkej diaľky pálil Bittencourt, bránu ale minul.
     
    85
    Zápas sa už viac menej len dohráva, Norimberg sa tak môže tešiť na prvý trojbodový zápis v tejto sezóne.
     
    86
    Kiyotake ešte operoval v šestnástke súpera nič z toho nakoniec nevzniklo.
     
    87
    Trošku kuriózna situácia, Kiyotake posielal prihrávku do šestnástky Hannoveru, kde si ju takmer do vlastnej siete zrazil Marcelo. Navyše sa pri tom potkol a napokon trafil ľavú tyč vlastnej brány.
     
    87
    Hannover dal gól! Žeby to predsa len bola dráma? Obrana Norimbergu zaspala, Sulejmani sa cez ňu hravo dostal, kde našiel nikým nebráneného MAMEHO DIOUFA, ktorý znižuje len na rozdiel jedného gólu!
     
    88
    Následne prichádza posledné striedanie v zápase, na ihrisko príde aj Róbert Mak, ktorý vymení Frantza.
     
    89
    Norimberg drží loptu ďaleko od vlastnej brány, hostia navyše vybojovali priamy kop.
     
    90
    Po ňom mohli byť nebezpeční domáci hráči, konkrétne Sulejmani si potiahol loptu po pravom krídle. Počas jeho postupu však prišiel nepochopiteľný faul Andreasena, ktorý bol úplne mimo hry a za faul vidí aj žltú kartu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať tri minúty.
     
    90+2
    Hannover dal gól! Tak si to predstavte. Norimberg si nechal takmer isté tri body pretiecť pomedzi prsty. V nadstavenom čase získali domáci hráči rohový kop, po ktorom sa do šestnástky nasťahoval aj brankár Zieler, no po viackrát odrazenej lopte sa k nej napokon dostal MAMO DIOUF, ktorý vyrovnáva skŕe a stáva sa tak hrdinom dnešného zápasu!
     
    90+3
    Hannoveru navyše v samom závere postupoval do ďalšieho útoku, no ten bol našťastie pre hostí odvrátený.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas dospel k svojmu koncu a hráči Norimbergu môžu mať hlavu v dlaniach. To, čo vyzeralo ako pohodlný trojgólový náskok z prvého polčasu sa napokon aj vďaka niekoľkým chybám obrany ukázalo ako nedostačujúce. V 60. minúte najprv na 1:3 znížil Bittencourt, v 87. minúte zápas zdramatizoval Diouf a ten istý hráč domáci tím spasil v druhej minúte nadstaveného času keď vyrovnával na 3:3. Norimberg si tak bude musieť na svoj prvý trojbodový zápas v tejto sezóne počkať, aj keď to tak až do poslednej päťminútovky vôbec nevyzeralo.

    Hannover sa po dnešnom zápase dotiahne na Stuttgart a tým preskočí aj Hoffenheim. Naopak, Norimberg zostane na biednom sedemnástom mieste tabuľky aj po dnešnom súboji.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:27:21)

    Andrej Marienka

    Góly: 60. Bittencourt, 87. Diouf, 90+2. Diouf – 30. Hloušek, 38. Drmic, 41. Nilsson

    Karty:   11. Huszti (HAN), 39. Stindl (HAN), 90. Andreasen (HAN) – 47. Pogatetz (NRM)


    Hannover 96: Zieler – Prib, Sané, Marcelo, Sakai – Stindl, Andreasen – Huszti, Schmiedebach – Diouf, Sobiech
    Náhradníci: Fuhry – Cherundolo, Hoffmann, Avevor, Pander, Bittencourt, Sulejmani

    1. FC Norimberk: Schäfer – Plattenhardt, Pogatetz, Nilsson, Chandler – Frantz – Hloušek, Kiyotake, Hasebe, Drmic – Ginczek
    Náhradníci: Rakovsky – Feulner, Pekhart, Mak, Dabanli, Pinola, Esswein

    Rozhodca: Kinhöfer – Scheppe, Ittrich