Manchester United – Everton 0:1 (kon.) | Southampton – Aston Villa 2:3 (kon.) | Swansea – Newcastle 3:0 (kon.)
Liverpool – Norwich 5:1 (kon.) | Arsenal – Hull City 2:0 (kon.) | Stoke City – Cardiff 0:0 (kon.)
Sunderland – Chelsea 3:4 (kon.) | Fulham – Tottenham 1:2 (kon.) | West Bromwich – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:1 (3:0)
Norwich City
Streda 04.12.2013, 20:45Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Skvelé predstavenie na Anfield Road pokračovalo aj po zmene strán, opäť sa do streleckej listy zapísal Suarez a to po nádhernom priamom kope. Neskôr však čestný úspech zaznamenal peknou hlavičkou Johnson na strane hostí. Bodku dal ďalšou utešenou ranou do vinkľa Sterling, čím uzavrel skóre po Suarezovej nahrávke. Fantastický zápas a výsledok je tak za nami, ďakujem za pozornosť. Odo mňa je to teda všetko, prajem dobrú noc. (22:36:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Duel sa už iba dohráva, je dávno rozhodnuté a dnes to bola jasná one man show.
     
    90+1
    Rozhodca ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    90
    Z ihriska predsa len odchádza Suarez, ktorý si napokon môže už minútu pred koncom vychutnať potlesk, ešteže ho tréner nestiahol skôr. Mení ho Aspas.
     
    89
    Ešte predtým ale Coutinho našiel centrom vo vápne Gerrarda, ktorý z otočky krásnou pätičkou mieril do protipohybu brankára, ale napokon aj do žrde! Bol by to nádherný gól, ktorý mohol prikrášliť výsledok pre domácich ešte viac. Napokon však hneď na to pridal piaty kus Sterling a upokojil svoje farby tak či tak.
     
    88
    Liverpool dal gól! Suarez si okrem gólov pripisuje aj asistenciu, vo vápne poslal center na RYANA STERLINGA, ktorý z prvej prudkou strelou do vinkľa zaznamenáva ďalší krásny zásah.
     
    87
    Domácich strata čistého konta môže mrzieť len trochu, podstatou je famózne predstavenie Suareza a po prehre ďalší úspech.
     
    86
    Liverpool dnes dokázal, že mu to ide aj bez Sturridgea a zároveň, akou dôležitou persónou je v kádri milovaný aj nenávidený Luis Suarez. Ktovie, či by sa Liverpool nachádzal v tabuľke tak vysoko, ak by kanonier v lete prestúpil inam.
     
    84
    Norwich City dalo gól! Kozmetická úprava predsa len prichádza, Redmond poslal do vápna skvelý center, ktorý JOHNSON utešenou hlavičkou cez Aggera nedal Mingnoletovi nárok na zákrok.
     
    84
    Aspoň čestný úspech mohol zaznamenať Redmond, ktorý cez Škrteľa krížnou strelou ohrozoval bránu viac ako nepríjemne. Napokon sa lopta skrútila vedľa brány.
     
    83
    One man show mohol znemožniť Gerrard, ktorý tvrdou strelou po priťuknutí Suarezom mieril volejom tesne veľa žrde!
     
    82
    Suarez sa tentoraz "zľutoval" a Ruddymu poslal z hranice šestnástky len nesmelý projektil presne do jeho rukavíc.
     
    81
    Pokaziť by to mohol len tréner Rodgers, ktorému, dúfajme, nenapadne kanoniera vystriedať, aby si užil potlesk. Diváci predsa chcú vidieť prepisovanie, resp. vyrovnávanie histórie, či rekordu.
     
    80
    Teraz by mali hrať domáci už len na štvorgólového hrdinu zápasu a pokúsiť sa o dosiahnutie magického míľnika a teda 5 gólov.
     
    78
    Norwich je zrelý na uterák prakticky od úvodného zásahu Suareza, ktorému to dnes padá takmer po každej strele na bránu. Ruddy mu zneškodnil snáď iba jeden nególový pokus.
     
    77
    K piatemu presnému zásahu chýba Uruguajčanovi ešte 15 minút a to by bol neuveriteľný večer, ak by sa mu ešte opäť podarilo skórovať.
     
    75
    Liverpool dal gól! Absolútne dominantným spôsobom dokazuje celej lige LUIS SUAREZ to, že je pre svoj tím nenahraditeľný a hoci je kontroverzný, kanonierske schopnosti mu to neuberá. Nádherný gól, už štvrtý v poradí, pridal po presnom priamom kope k žrdi, na ktorý nemal Ruddy opäť žiadnu šancu.
     
    75
    Domáci sa dostanú k zaujímavému priamemu kopu, Howson totiž nedovolene zneškodnil Gerarrda.
     
    74
    Červení tak aj dnes potvrdzujú, že im Kanárici ako súper sedia a opäť im uštedrili kanonádu rozdielom triedy. Ako sme spomínali v predzápasovom preview, ostatné tri duely prehrali hráči z Norwichu vinou 15-tich inkasovaných gólov od Liverpoolu.
     
    73
    V zápase skončil aj Fer, vymenil ho Whittaker.
     
    72
    V zápase prenechal miesto aj Henderson a to kolegovi Luisovi Albertovi.
     
    71
    Žltú kartu inkasoval za faul Flanagan.
     
    70
    Elmander podal hrozný výkon, preto ho striedal Hooper.
     
    69
    A zapotil sa po dlhšej dobe aj Mignolet, Murphy mu však poslal len propagačný pozdrav takisto do stredu.
     
    68
    Gerrard po priťuknutí Sterlinga nebezpečne vypálil, Ruddy musel hasiť dobrú strelu ale iba v strede brány.
     
    67
    Mignolet opäť nemal výraznú prácu, výrazne mu ju pri nesmelých únikoch Kanárikov uľahčuje obrana. Aktuálne zastavil výpad Glen Johnson.
     
    65
    O titule môže rozhodovať aj skóre, The Reds sú si toho zrejme vedomí a preto neustále hrozia pred bránou a chcú zasadiť ďalší úder.
     
    64
    Suarezovi je málo, opäť si pekne vytvoril priestor na strelu a hoci bol v uhle, vyprášil Ruddymu rukavice tvrdým projektilom. Ten vyrazil tesne vedľa brány.
     
    63
    Hoolahan v zápase končí, strieda ho J. Murphy.
     
    62
    Následne nádhernú strelu mieril z diaľky presne do vinkľa Allen, ale Ruddy mu ju ešte krajším zákrokom vyrazil mimo brány. Nádherný futbalový moment.
     
    61
    Sterling v rýchlom brejku postupoval so spoluhráčmi do jasnej šance, rozhodol sa však zasebčiť a nenahrať. Jeho strela potom tečom obrancu skončila mimo brány.
     
    60
    Elmander sa vôbec prvýkrát mal dôvod ukázať na kamery, fauloval ho totiž Škrteľ. Hra sa prerušila pre ošetrovanie, ale Švéd bude v poriadku. Doposiaľ bol však maximálne neviditeľný.
     
    58
    Keď to už do brány hostí toľko padá, vystrelím aj ja – povedal si Flanagan a svoje strelecké schopnosti spoza vápna vyskúšal aj on. Mieril ale vedľa brány.
     
    57
    Gerrard loptu krásne vyviezol až pred pokutové územie, spolupracoval so Sterlingom, ktorý mu ju centrom vrátil a na rad prišla rybička kapitána! Na bránkovej čiare však Ruddymu pomohol obranca a gól z peknej akcie tak nepadol.
     
    56
    Priamy kop si na starosť zobral Coutinho, ale loptu lišiacky po zemi mieril okolo múru aj vedľa brány.
     
    54
    Žltozelení, i keď dnes bieločierni nechávajú súpera pohodlne kombinovať a už trikrát sa im to nevyplatilo. Možno tomu tak bude aj teraz, keď priamy kop vybojoval sľubnou akciou Henderson.
     
    53
    Kanárici sa dostali k zahrávaniu priameho kopu, dobrý center do vápna hlavičkoval Bassong úplne sám, ale mieril nad! Je to škoda pre hostí, toto bola ich najväčšia šanca v zápase.
     
    52
    Neraz si v lige otvoria strelci účet na 5 kúskov v jednom zápase, podarilo sa to napríklad v 90. rokoch Alanovi Shearerovi v zápase Newcastle – Sheffield Wednesday.
     
    51
    Vôbec by sme sa nečudovali, ak by strelecká potencia Lusia Suareza neprestala, pokojne by pri svojej forme a neškodnej obrane súpera mohol pridať ďalšie góly.
     
    48
    Zdá sa, že ani jeden z trénerov nestriedal, hráme teda bezo zmien na oboch stranách.
     
    47
    Výkop mal po zmene strán Norwich.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledovali sme spočiatku nenápadný úvod na Anfiel Road, ktorý sa však čoskoro premenil na exhibíciu jedného muža. Uruguajčan Luis Suarez zaznamenal v rozpätí od 17. do 36. minúty čistý hattricky a súperovi nedal vydýchnuť. Vsietil nádherný lob, tvrdý volej i presnú strelu k žrdi po individuálnej akcii. Zaslúžene tak vedú The Reds, hoci aj hostia občas pohrozili nepríjemnou strelou. Škrteľ a spol. však neinkasovali a preto sa do kabíny ide za prakticky rozhodnutého stavu 3:0. Druhý počlas začne približne o 21:48.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Domáci sa nikam neponáhľajú a polčas už chcú odohrať s čistým štítom. Polhodina duelu im vyšla dokonale, štvrťhodinu potom už len kontrolovali. Hoci na začiatku to ešte ako jednostranná záležitosť nevyzeralo.
     
    45+1
    Liverpool má nakročené k najvýraznejšiemu víťazstvu v sezóne, doposiaľ je rekord skóre 4:0 proti Fulhamu.
     
    45
    Rozhodca už ešte nadstavuje 2 minúty.
     
    43
    Domáci hrajú jasne v pohode, teraz si to ale mierne skomplikoval faulom Gerrard. Videl za to kartu.
     
    42
    Dobrý center do vápna od Redmonda hľadal spoluhráčov, ale Mignolet včas vybehol a situáciu zachránil.
     
    41
    Konečne sa dostal k slovu aj niekto iný ako Suarez, svoje strelecké schopnosti chcel preukázať aj Gerrard, ale spoza vápna mieril len do rukavíc Ruddyho.
     
    40
    Liverpool je spolu s Arsenalon momentálne druhým najlepšie strieľajúcim mužstvom v Premier league, viac gólov dal len Manchester City.
     
    39
    Norwich je zrelý na uterák, ešte sa ako keby nestihol spamätať ani z prvého inkasovania a ich brankár Ruddy musel vyťahovať loptu zo siete ešte dvakrát.
     
    38
    Musel by sa stať veľmi veľký zázrak, ak by ešte hostia chceli čosi s výsledkom urobiť, po polhodine je vymaľované a zariadil to (s pomocou kolektívu) jediný muž – Suarez.
     
    36
    Liverpool dal gól! Čistý hattrick je na svete! Kto iný ako LUIS SUAREZ dáva tretí gól zápasu a to po nádhernej individuálnej akcii, kde si obhodil dvoch hráčov, mal veľa priestoru a tvrdou strelou k žrdi nedal Ruddymu šancu ani tentoraz.
     
    36
    Redmond poslal šikovnú technickú, ale napokon len slabú strelu presne tam, kde Mignolet číhal. Z tejto šance tak gól nepadá.
     
    35
    Allen si vypýtal za faul pred šestnástkou žltú kartu. Bude to zaujímavý priamy kop pre hostí.
     
    34
    Mignolet síce dôvod na kvapky potu mal, ale nie príliš výrazné. Ofenzíva Norwichu je proti kvalitnej obrane doposiaľ bezzubá.
     
    33
    Kanárici sú červenou vlnou hnaní do klietky pri každej možnej akcii, obrana hostí to vôbec nemá jednoduché.
     
    32
    Po nemastnom úvode sa predsa len duel rozbehol a aj napriek niekoľkým hluchým momentom sa domáci už dvakrát presadili a vidno, že voj nezdar z Hullu chcú čím skôr z hlavy vypustiť.
     
    31
    Suarez tentoraz centroval do vápna, kde sa lopty zmocnil Sterling. Zakončil však nepresne a navyše sa pískal ofsajd.
     
    30
    Škrteľ odkop z nebezpečného priestoru nevymyslel najlepšie a Johnson sa tak dostal k strele, ktorá len tesne minula žrď!
     
    28
    Liverpool dal gól! Liverpool získal roh a opäť sa presadil LUIS SUAREZ! Uruguajský kanonier si nabehol dokonale po skvelej práci Gerrarda, ktorý sa na prvej žrdi zohol a nechal tak priestor na tvrdú strelu ľavačkou z voleja. Kanonier stáva sa týmto gólom najlepším strelcom ligy!
     
    27
    Tempo hry je na anglickú ligu akési komorné aj napriek vedeniu domácich a komorná atmosféra na štadióne taktiež nie je zvykom.
     
    26
    Hoolahan je najaktívnejším hráčom Kanárikov, pokúsil sa teraz presadiť z ťažkej pozície vo vápne, v akrobatickom rozpoložení tečoval center nanešťastie pre neho mimo brány.
     
    24
    Allen mieril z ťažkej pozície a uhla do vápna zaujímavý center, ale lopta sa napokon do brány neskrútila. Mierila však tesne mimo!
     
    23
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách v 63% prípade.
     
    22
    Johnson zbytočne fauloval Suareza zozadu a videl za to ako prvý muž v zápase žltú kartu.
     
    21
    Hostia sú teda gólom obarení, takýto kúsok v bráne by ozaj nečakal žiaden brankára už vôbec by po podobnej situácii nechcel ťahať loptu z brány. Ruddy si to však vyskúšal na vlastnej koži a po prvých oťukávačkách sa menilo skóre už po štvrťhodine hry.
     
    20
    Coutinho sa následne nedostal do zakončenia v dobrom úniku v poslednej chvíli ho spacifikoval Bassong.
     
    19
    Tak to je gól ako hrom, ktorý bude ašpirovať na najkrajší zásah sezóny, domáci presne tento moment potrebovali a môžu hrať pokojnejšie.
     
    17
    Liverpool dal gól! Henderson z diaľky netrafil Ruddyho bránu, brankár sa tak nemusel ničím zaťažovať, ale následne inkasuje po nádhernom projektile! Z obrovskej diaľky po výkope a vyhranej hlavičke Gerrarda sa k lopte dostal LUIS SUAREZ a z prvej parádnym oblúčikom prekonal bezmocného Ruddyho!
     
    16
    Henderson v spolupráci so Suarezom mohol nahrávať či strieľať, napokon sa pokúsil o akýsi center na zadnú žrď, ktorý však vonkoncom nevyšiel a mieril vedľa.
     
    15
    Práve december je najdôležitejší mesiac v celom ročníku Premier league, tímy odohrajú až 8 kôl a často sa práve v tomto období mapuje situácia na vrchu tabuľky.
     
    14
    Domáci by mali zabrať, pretože sa potrebujú spamätať z facky z minulého kola. Súperovi menej zvučného mena navyše dnes už dva-trikrát dovolili dostať sa k strele či zaujímavej príležitosti. To si ako ašpirant na titul nemôžu dovoliť.
     
    13
    Hoolahan je pri chuti, tentoraz mieril cez spleť obrancov až na bránu, lenže Mignolet sa nenechal prekvapiť a situáciu skrotil pohodlným zákrokom.
     
    12
    Tentoraz prišiel vzruch na druhej strane, Mignolet vybehol na nepresný center zbytočne a takmer ho po nahrávke späť do vápna mohol ohroziť Hoolahan. Takisto mu však v rozhodujúcej chvíli do lopty skočil obranca a nič z toho nebolo.
     
    11
    Tímy bojujú o loptu medzi šestnástkami, šanca Coutinha bol prvým vzruchom na štadióne.
     
    10
    Coutinho sa pekne predieral do vápna, obišiel niekoľkých hráčov, ale vystreliť sa mu nepodarilo. Predsa len mu do rany skočil obranca.
     
    8
    Rozhodcom dnešného stretnutia je Anthony Taylor.
     
    7
    Howson je prvým hráčom, ktorý sa pokúsil o strelu, spoza vápna ale volejom mieril nad bránu.
     
    6
    Potešiteľné je, že aj napriek minulému nešťastnému zápasu hrá opäť na pozícii stopéra aj Martin Škrteľ.
     
    3
    Domáci hrajú tradične v červenom a hostia tentoraz v bieločiernom
     
    2
    Výkop mal Liverpool.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -15
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Johnson – Flanagan – Gerrard – Škrtel – Agger- Henderson – Allen- Suárez – Coutinho – Sterling.

    Norwich City: Ruddy – Martin, Olsson – Johnson – Bassong – Bennett – Howson Fer – Elmander – Hoolahan – Redmond.

    Rozhodca: Anthony Taylor.
     
    Bilancia doma je pre červených 5-0-1 a len 3 inkasované góly. Naopak, Norwich má vonku problém a to je ďalší plusový bod pre hostiteľov. Forma 1-0-5 dáva tušiť, žeby mohli Kanárici inkasovať aj nejaký ten prídel. Duel začína o 20:45.
     
    V tábore Liverpoolu nebude hrať ani Coates a k nemu sa pridal pred časom aj Enrique. Mimo bude zrejme stále nedoliečený Kolo Touré.
     
    V stredajšom zápase však bude domáci tím musieť oželieť opäť stratu Daniela Sturridge. To hostia majú celkom iné problémy strát, k dispozícii nebudú hneď Snodgrasse, van Wolfswinkela, Tetteya či Pilkingtona.
     
    Pozitívne ale pre domácich e, že proti Norwichu sa tímu veľmi darí. V ostatných troch vzájomných dueloch nasúkali chlapci z mesta The Beatles celkom 13 gólov a preto by prekážka vo vloženom kole mala byť pre nich opäť papierovo bez bodovej straty.
     
    Červení si to poriadne skomplikovali v minulom kole prehrou s Hullom, napraviť by to teda mali proti kanárikom z Norwichu. Vložené kolo v decembri býva zradné a ako vidno, aj to klasické cez víkend už zverencom trénera Rodgersa narobila poriadne problémy. Zápas s nováčikom nevyšiel ani Slovákovi Martinovi Škrteľovi, ktorý si vsietil dva vlastné góly a nechtiac potopil loď so svojimi spoluhráčmi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 21:00.

    Góly: 17. Suarez, 28. Suarez, 36. Suarez, 75. Suarez, 88. Sterling – 84. Johnson

    Karty:   35. Allen (LIV), 43. Gerrard (LIV), 71. Flanagan (LIV) – 22. Johnson (NRW)


    Liverpool FC: Mignolet – Johnson – Flanagan – Gerrard – Škrtel – Agger- Henderson – Allen- Suárez – Coutinho – Sterling.
    Norwich City: Ruddy – Martin, Olsson – Johnson – Bassong – Bennett – Howson Fer – Elmander – Hoolahan – Redmond.

    Rozhodca: Anthony Taylor