Levante – Vigo 0:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 1:2 (kon.)
Zaragoza – Mallorca 3:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:2 (1:1)
Real Madrid
Sobota 27.04.2013, 20:00 • Estadio Vicente Calderon • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    85
    Nebezpečná šanca na strane Atlética Madrid, ktoré sa v závere zápasu mohlo dočkať vyrovnania. Je vidieť, že do útoku sa zapája väčšia časť hráčov. Po prihrávke do 16-tky sa dostal do zakončenia Luis, ktorý z prvej mieri tesne vedľa ľavej tyče.
     
    76
    Za veľkého potlesku odchádza z ihriska dvojgólový strelec Di Maria, ktorého v strede ihriska nahrádza Modrić.
     
    74
    Atlético Madrid si pýtalo pokutový kop po tom ako preniklo po pravej strane a Costa vošiel do 16-tky. Spomínaný hráč sa však ocitol na trávniku a rozhodca to posúdil ako simulovanie.
     
    70
    Ďalšie striedanie v dnešnom zápase. Opäť je to na strane Realu Madrid, ktorý chce posilniť obranu. Z ihriska odchádza Essien, nastupuje mladý talent Varene.
     
    67
    Prvé striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odchádza Kaká, nastpuje Alonso.
     
    63
    Real Madrid dal gól! V súboji o Madrid sa do vedenia dostávajú pusinky z Realu Madrid, ktorí idú prvýkrát do vedenia po góle ÁNGELA DI MARIU, ktorý sa krížnou strelou k pravej tyči nemýlil.
     
    56
    Dobrá šanca na domácej strane. Hráči sa kombinačne dostali do 16-tky súpera so zakončením Falca, ktorý po prebratí lopty ihneď zakončil, lenže jeho pokus mieril tesne mimo.
     
    42
    Obrovská šanca na strane Realu Madrid, ktorý tak mohol ísť do vedenia. Kombinácia z vlastnej polovice, rýchle presunutie k veľkému vápnu súpera a kolmá prihrávka, ktorá skončila u Benzemu, ktorý čelil brankárovi Courtovisovi zoči-voči. Domáci brankár však ešte dokázal vybehnúť, zmenšiť strelecký uhol a vyraziť loptu v páde do bezpečia.
     
    41
    Znovu je hra prerušená. Žltú kartu vidí Morata, ktorý fauloval na polovici súpera. Trošku aj zbytočne, ale za faul zo zadu musí byť potrestaný.
     
    25
    Nehrá sa veru o fazuľky, keď skoro každá akcia končí faulom. Po dlhšom čase sme mali možnosť vidieť nejakú akciu zo strany Realu Madrid, ale tú zastavil faulom na polovici Koke. Žltá karta pre tohto reprezentanta Španielska.
     
    19
    Dve žlté karty v priebehu pár minút. Znovu to je na strane Realu Madrid, keď napomenutie od rozhodcu dostal kapitán Pepé.
     
    18
    Hra je prerušená. Žltú kartu za faul v strede ihriska uvidí Khedira.
     
    13
    Real Madrid dal gól! Po pár minútach hry je opäť vyrovnané, ale musíme povedať, že aj s dávkou šťastia pre hráčov Realu Madrid, ktorí ťažili z priameho kopu. Loptu z cca 25 metrov poslal pred bránu ÁNGEL DI MARIA, ktorý uspel po teči obrancu.
     
    13
    Druhá žltá karta v dnešnom zápase, tentokrát je potrestaný domáci hráč Filipe za spomínaný faul.
     
    7
    Hostia nezačali zápas podla svojich predstáv, vyzerá to tak že stále sú tam zvyšky zo Ligy Majstrov. Rýchly protiútok v podaní Atlética skončil po faule Albiola.
     
    4
    Atlético dalo gól! Perfektný úvod veľkého derby, v ktorom už v úvode prehráva Real Madrid, keď priamy kop ešte dokázal López vyraziť. Lopta sa však ocitla na pravej strane, z ktorej prišiel aj následný center, ten už perfektne dopravil do brány RADAMEL FALCAO.

    Tomáš Batiz

    Góly: 4. Falcao – 13. Maria, 63. Maria

    Karty:   13. Filipe (MAD), 25. Koke (MAD), 74. Costa (MAD) – 7. Albiol (RMA), 18. Khedira (RMA), 19. Pepé (RMA), 41. Morata (RMA)


    Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Luis – Raúl Garcia, Suarez, Gabi, Koke – Falcao, Costa
    Real Madrid: Lopez – Essien, Albiol, Carvalho, Nacho – Khedira, Pepe – Di Maria, Kaká, Morata – Benzema

    Rozhodca: Perez – Cote, Martinez