Porto – Setúbal 2:0 (kon.)
koniec
FC Porto
2:0 (0:0)
Vitória FC Setúbal
cz Sobota 27.04.2013, 21:30 • Estádio Do Dragão • Primeira Liga
     
    Domácí Porto tak po velkém boji bere tři body, ale rozhodně neoslnilo. Svěřencům Vítora Pereiry chyběla především lehkost a větší kreativita. Setúbal dlouho držel příznivou remízu, dokonce Kieszek chytil i pokutový kop, ale v 64. minutě již kapituloval. Porto se uklidnilo a v samotném závěru skórovalo podruhé, když Mangala našel na zadní tyči Defoura, který uzavřel na konečných 2:0. Aktuální mistr Portugalska tak pokračuje ve stíhací jízdě Benficy, která hraje v pondělí s osmým Maritimem. Nejméně do té doby bude Porto druhé s rozdílem pouhého bodu. (23:25:27)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    James Rodriguez nepřesně rozehrál, ale Varela se i tak po pár vteřinách dostal k míči. Tím hledal opět prvně jmenovaného, jenže Kiko na levé straně dobře zahrál tělem, a tak z toho ohrožení branky nebude.
     
    90+1
    Velká šance Porta! Defour z pravé strany prošel ve vápně přes protihráče a následnou nahrávkou na malé vápno našel Jacksona Martíneze. Tomu dnes není přáno a i teď to dokázal. Prudkou střelou pálí do Kieszeka, od kterého se míč odráží do tyče. Hrát se bude ještě dvě nastavené minuty.
     
    90
    Setúbal měl na levé straně hřiště hodně prostoru, ale Horta nezakončil. Nahrál pouze na Neye, který ihned ztratil.
     
    88
    A další snaha domácích. Z pravé strany centroval do vápna Defour, ale Jacksona Martíneze těsně minul.
     
    87
    Porto právě vstřelilo branku!
    A je rozhodnuto! Těžký odpor hostů je odražen druhou brankou domácího celku. Z levé strany našel Mangala krásnou nahrávkou volného STEVENA DEFOURA, který prázdnou branku nemohl minout, 2:0!
     
    85
    Prudkou střelou zkusil Kieszeka překvapit ze slušné dálky Fernando, jenže pravačkou netrefuje branku.
     
    84
    Své si k tomu řekl hlavně Jorginho, který je následně potrestán za zbytečné protesty žlutou kartou.
     
    84
    Hostující Vitória teď domácí uzamkla na útočné polovině, kde kopala v krátké chvíli tři standartní situace. Ani z jedné však k zakončení nedošlo a ani snaha o odpískání pokutového kopu není schválena. Danilo hrál po hlavičce Mangaly pouze ramenem.
     
    82
    Naposledy střídá i Setúbal. Ariza Makukula na trávníku nahradí defenzivněji laděného Amara.
     
    81
    Porto naposledy střídá. Kapitán a jediný střelec dnešního utkání Lucho González odchází a na jeho místo příjde Steven Defour.
     
    80
    Další žlutá karta pro hostující Setúbal. Danila chytil za dres více než čitelně Kiko, a tak je potrestán.
     
    79
    Přímý kop Jamese Rodrigueze nevyšel, a tak se hostující tým snažil o brejk. Ten parádně zastavil Fernando a následně to znamená pro Porto roh. Centr Silvestreho Varely je z pravé strany zblokován do zámezí.
     
    77
    Paulo Tavares ve středu hřiště místo balonu ve skluzu trefuje pouze kotníky Joaa Moutinha, a tak musí přijmout žlutou kartu. Ta jde hostujícímu záložníkovi absolutně zaslouženě.
     
    75
    Setúbal se v posledních minutách přeci jen dostává více do hry. Na útočné polovině se hodně snaží o zakončení, ale to z koapčky Neye není příliš slavné. Přízemní pokus slabé razance končí v rukavicích připraveného Heltona.
     
    73
    Varela se zjevil na levé straně hřiště, ze které si míč posunul a vypálil. Jeho zblokovaná rána jde vysoko do vzduchu a Kieszek následně nemá problém ji chytit.
     
    71
    Setúbal podruhé střídá. Josého Pedra na trávníku mění Horta.
     
    69
    Lucha Gonzaleze, který zkoušel po pravé straně utéct až do vápna zastavil dobře načasovaným skluzem Kiko. Porto tak bude zahrávat další roh.
     
    67
    Z domácích fotbalistů tak spadla velká deka, ale i tak se snaží o další útočné akce. Moutinho hledal na levé straně hodně vysunutého Mangalu, jenže ten na vysoký míč nedosáhl. Porto přesto po pár vteřinách opět na míči.

    Martin Mišovec

    Góly: 64. Lucho González, 87. Defour

    Karty:   33. Atsu (PRT) – 32. Ney (STL), 37. Pedro Santos (STL), 77. Paulo Tavares (STL), 80. Kiko (STL), 84. Jorginho (STL)

    Nepremenená penalta: 61. James Rodriguez (PRT), brankár Kieszek zneškodnil


    FC Porto: (4-3-3) Helton – Danilo, Otamendi, Mangala, Alex Sandro (46. Ba) – Lucho González (81. Defour), Fernando, Moutinho – James Rodríguez, Jackson Martínez, Atsu (40. Varela).

    Trenér: Vítor Pereira

    Vitória FC Setúbal: (4-2-3-1) Kieszek – Queirós, Venancio, Jorge Luiz, Kiko – Ney, Amaro (82. Makukula) – Miguel Pedro (58. Jorginho), Paulo Tavares, José Pedro (71. Horta) – Pedro Santos.

    Trenér: José Mota

    Rozhodca: Carlos Miguel Taborda Xistra – Nuno Pereira, Paulo Soares